Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dobra pare stron nadrobiłam. Reszte jak zwykle nie wiem kiedy wybaczcie
Renia naprawde fajny szpital że odwiedziny tylko na korytarzu. Ja nie jestem jakaś wstydliwa ale ze mną leżała dziewczyna u którejś non stop ktoś był jak nie mąż to mamusia go zmieniała no paranoja...
Z torby do szpitala naprawde niewiele potrzeba. ja pakowałam wedle listy mojego szpitala a się okazało że naprawde dużo rzeczy dostaliśmy szpitalnych typu kosmetyki dla dzieci czy podkłady poporodowe.
Ibiza gratulacje!
Chwilka chłopcy dość dobrze o dziwo lepiej śpią w dzień niż w nocy ale nie ma jakiejś tragedii. Karmie ich systemem szpitalnym czyli wybudzam co 3h butla odbicie i idą spać dalej. Na razie nieźle to funkcjonuje choć męczące troche jest pilnowanie godzin. Jak przekroczą magiczne 3kg to pozwole im pospać po 4h lub dłużejdiewuszka86, Chwilka84, Reni@, Rutelka, mizzelka, India9, marlon, Blu, Sylwia91, szynszyl, Kasik2, kasia_1988, Sunshine89, Ibiza lubią tę wiadomość
-
NiecierpliwaKarolina nie rób takich numerów bo Ci chłop na zawał zejdzie. Mój to jak ja w nocy mocniej się rzucę to już jest czujny. Oni biedacy wbrew pozorom też bardzo przeżywają tę końcówkę ciąży. Życzę Ci powrotu sił, może to taki jednodniowy spadek formy.
-
sarcia123 wrote:Mizzellka
nic a nic, caly czas mnie boli i w dodatku kregoslup jeszcze sie przylaczyl i protestujebol ciagly jak na @ bez zmian, czy siedze czy leze bez roznicy stale to samo, wieczorem pojade na ip lepiej byc pod kontrola juz na tym ostatnim etapie...bo w domu to roznie moze byc zwlaszcza ze ja codziennie do 16 jestem sama
-
Hej ja po wizycie. Szyjka zamknięta z dwóch stron, 2 cm ok, miekka.
Maly wazy 2800 wiec zwolnił trochę tempo i wyprzdza termin tylko o 1 dzień ale akurat to mnie nie martwi, zawsze łatwiej urodzić jak cos:) wody i przeplywy w normie .
Co najciekawsze przekrecil się główką do góry, takze nie wiadomo jak będę rodzic, za 2 tyg wizyta i jesli sie nie przekreci to cc w skończonym 39 tygdiewuszka86, Reni@, mizzelka, Chwilka84, Sylwia91, India9, MMM2016, NiecierpliwaKarolina, Dea28, Blu, szynszyl, Rutelka, Kasik2, Sunshine89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIndia9 wrote:Ibiza - gratulacje
chyba w miarę szybko poszło
Sarcia - ale rewelacje przywiozłaś od ginato czekamy na rozwój wydarzeń
Pielęgniarko.... czemu oni to robią????? Ty na Karowej leżysz?
Ola_85 - w którym szpitalu rodziłaś?
Ja zrobiłam właśnie rafaello z kaszy jaglanej i idę robić obiad, bo chłopaki o 17 wracają.
Mam taki przypływ energii dzisiaj, że aż dziwne! -
aneta93 wrote:Hej ja po wizycie. Szyjka zamknięta z dwóch stron, 2 cm ok, miekka.
Maly wazy 2800 wiec zwolnił trochę tempo i wyprzdza termin tylko o 1 dzień ale akurat to mnie nie martwi, zawsze łatwiej urodzić jak cos:) wody i przeplywy w normie .
Co najciekawsze przekrecil się główką do góry, takze nie wiadomo jak będę rodzic, za 2 tyg wizyta i jesli sie nie przekreci to cc w skończonym 39 tyg
O kurcze no to nieźle z tą pozycją Małego. Trzymam kciuki zeby udalo się zmienic pozycję.
Mam nadzieje ze moj nie wywinał takiego numeru bo z racji ze to 2 poród pewnie kazali by snaneta93 lubi tę wiadomość
-
Reni@ wrote:O kurcze no to nieźle z tą pozycją Małego. Trzymam kciuki zeby udalo się zmienic pozycję.
Mam nadzieje ze moj nie wywinał takiego numeru bo z racji ze to 2 poród pewnie kazali by sn -
Aneta mój Kuba.był.też posladkowo, ale przykładalam słuchawki z muzyką do spojenia i układała się.kilka razy dziennie na czworakach, pupa do góry i pomogło, 3mam kciuki żeby się obrócił
mamy ten sam czas.ciąży i taka sama wagę Maluszków
aneta93, Rutelka lubią tę wiadomość
-
ibiza, gratulacje!
też już Wam tak zazdroszczę
ja również po wizycie... i dla odmiany... wszystko pozamykane na 4 spusty! 0 rozwarcia, szyjka długa.. ale miękka ufff ;p skurczy na ktg 0... więc torby jeszcze nie pakujęurodzę w terminie, chyba że mały nas zaskoczy! dobrze że w okolicy terminu jest pełnia ;p liczę, że za miesiąc o tej porze będę już rozpakowana
aaaa i mały waży 2830, nic się nie obniża, siedzi grzecznie na swoim miejscu..
rozmawiałam też z lekarzem czy mam coś zacząc brać żeby trochę już sobie ułatwić, mówił że żadne badania nie potwierdzają wpływu tych herbatek z liści malin lub np tabletek z wiesiołka, że położne pewnie powiedzą że pomaga, ale on na konferencjach różnych właśnie nie słyszał jakiś chwalebnych mocy tych 'wspomagaczy", oczywiście nic one nie szkodzą ale też nie przyspieszają i nie ułatwiają porodu.... hmmmm....Chwilka84, mizzelka, Reni@, aneta93, diewuszka86, NiecierpliwaKarolina, Dea28, Blu, Sylwia91, szynszyl, Rutelka, Kasik2, kasia_1988, Sunshine89, Ibiza lubią tę wiadomość
-
Ibiza gratuluje
Pisałam, że obstawiam trzy rozpakowane w tym tygodniu, jeszcze dwie
Dzis po KTG lekarka mi powiedziała ze jak bede mieć ciśnienie powyżej 150/100 to nie mam czekać aż spadnie tylko od razu ze spakowana torba na IP przyjechać... Wole jeździć codziennie na zapis niż siedzieć w szpitalu...Ibiza lubi tę wiadomość
-
Chwilka84 wrote:India mogłabyś przepis na to rafaello z kaszy jaglanej napisać?
Mój mąż też sie.stresuje jak wstanę i stekam zanim.się.rozruszam,myślisz że już.
Dziewczyny głowa do góry, już mamy z górki...
http://kaszomania.blogspot.com/2015/06/rafaello-z-kaszy-jaglanej.html
Chwilka84 lubi tę wiadomość
-
aneta93 wrote:Hej ja po wizycie. Szyjka zamknięta z dwóch stron, 2 cm ok, miekka.
Co najciekawsze przekrecil się główką do góry, takze nie wiadomo jak będę rodzic, za 2 tyg wizyta i jesli sie nie przekreci to cc w skończonym 39 tyg
To faktycznie ciekawe, że zmienił położenie. Mi na usg w 32 tyg lekarz powiedział, że rzadko się to zdarza już na tym etapie (tzn, żeby fiknąć główka do góry, bo na odwrót to prędzej). Jednak niczego w przyrodzie nie można być pewnym! -
Gratuluje:)