WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra pare stron nadrobiłam. Reszte jak zwykle nie wiem kiedy wybaczcie :D

Renia naprawde fajny szpital że odwiedziny tylko na korytarzu. Ja nie jestem jakaś wstydliwa ale ze mną leżała dziewczyna u którejś non stop ktoś był jak nie mąż to mamusia go zmieniała no paranoja...

Z torby do szpitala naprawde niewiele potrzeba. ja pakowałam wedle listy mojego szpitala a się okazało że naprawde dużo rzeczy dostaliśmy szpitalnych typu kosmetyki dla dzieci czy podkłady poporodowe.

Ibiza gratulacje!

Chwilka chłopcy dość dobrze o dziwo lepiej śpią w dzień niż w nocy ale nie ma jakiejś tragedii. Karmie ich systemem szpitalnym czyli wybudzam co 3h butla odbicie i idą spać dalej. Na razie nieźle to funkcjonuje choć męczące troche jest pilnowanie godzin. Jak przekroczą magiczne 3kg to pozwole im pospać po 4h lub dłużej :P

diewuszka86, Chwilka84, Reni@, Rutelka, mizzelka, India9, marlon, Blu, Sylwia91, szynszyl, Kasik2, kasia_1988, Sunshine89, Ibiza lubią tę wiadomość

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina nie rób takich numerów bo Ci chłop na zawał zejdzie. Mój to jak ja w nocy mocniej się rzucę to już jest czujny. Oni biedacy wbrew pozorom też bardzo przeżywają tę końcówkę ciąży. Życzę Ci powrotu sił, może to taki jednodniowy spadek formy.

l54t4dr.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja siedze teraz u fryzjera. Mam dzisiaj slaby nastroj. Poryczalam sie w domu. Jakas nie moc mnie chyba ogarnia. Fizycznie jest dobrze ale psychicznie to dzisiaj jakas tragedia.

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India mogłabyś przepis na to rafaello z kaszy jaglanej napisać?
    Mój mąż też sie.stresuje jak wstanę i stekam zanim.się.rozruszam,myślisz że już.
    Dziewczyny głowa do góry, już mamy z górki...

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlon wrote:
    Oby. Ja bym chciała do 13.10 :) a potem niech sie dzieje wola nieba.

Ja tak czekalam na 18 wrzesnia ;)

marlon lubi tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Mizzellka

nic a nic, caly czas mnie boli i w dodatku kregoslup jeszcze sie przylaczyl i protestuje :/ bol ciagly jak na @ bez zmian, czy siedze czy leze bez roznicy stale to samo, wieczorem pojade na ip lepiej byc pod kontrola juz na tym ostatnim etapie...bo w domu to roznie moze byc zwlaszcza ze ja codziennie do 16 jestem sama
    Dokładnie. Lepiej to sprawdzić i być pod kontrolą tym bardziej ze to cc ma być

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja po wizycie. Szyjka zamknięta z dwóch stron, 2 cm ok, miekka.
    Maly wazy 2800 wiec zwolnił trochę tempo i wyprzdza termin tylko o 1 dzień ale akurat to mnie nie martwi, zawsze łatwiej urodzić jak cos:) wody i przeplywy w normie .
    Co najciekawsze przekrecil się główką do góry, takze nie wiadomo jak będę rodzic, za 2 tyg wizyta i jesli sie nie przekreci to cc w skończonym 39 tyg

diewuszka86, Reni@, mizzelka, Chwilka84, Sylwia91, India9, MMM2016, NiecierpliwaKarolina, Dea28, Blu, szynszyl, Rutelka, Kasik2, Sunshine89 lubią tę wiadomość

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India9 wrote:
    Ibiza - gratulacje :-) chyba w miarę szybko poszło ;-)

Sarcia - ale rewelacje przywiozłaś od gina :-) to czekamy na rozwój wydarzeń :-)

Pielęgniarko.... czemu oni to robią????? Ty na Karowej leżysz?

Ola_85 - w którym szpitalu rodziłaś?

Ja zrobiłam właśnie rafaello z kaszy jaglanej i idę robić obiad, bo chłopaki o 17 wracają.
    Mam taki przypływ energii dzisiaj, że aż dziwne!
    Tak, Karowa

• diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta trzymam kciuki, żeby maluszek się obrócił :) Będzie dobrze.

aneta93 lubi tę wiadomość

l54t4dr.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta93 wrote:
    Maly wazy 2800 wiec zwolnił trochę tempo i wyprzdza termin tylko o 1 dzień ale akurat to mnie nie martwi, zawsze łatwiej urodzić jak cos:) wody i przeplywy w normie .
    Co najciekawsze przekrecil się główką do góry, takze nie wiadomo jak będę rodzic, za 2 tyg wizyta i jesli sie nie przekreci to cc w skończonym 39 tyg

O kurcze no to nieźle z tą pozycją Małego. Trzymam kciuki zeby udalo się zmienic pozycję.
    Mam nadzieje ze moj nie wywinał takiego numeru bo z racji ze to 2 poród pewnie kazali by sn

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to psikusa ci strzelił. Może jeszcze się przekreci bo znam takie przypadki.

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    O kurcze no to nieźle z tą pozycją Małego. Trzymam kciuki zeby udalo się zmienic pozycję.
    Mam nadzieje ze moj nie wywinał takiego numeru bo z racji ze to 2 poród pewnie kazali by sn
    Pisałam dzis rano ze mi grzebie w szyjce cos no kluje, a to nogi tam wpycha. Mi od razu powiedzial ze cc przy pierwszej ciąży ale moze jeszcze zmieni pozycje, skoro dal rade w gore to w dol chyba ma latwiej :)

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie tak bo glowa najcięższa więc grawitacja działa. A jak nie to cc. Lepsze to niz poród pośladkowy

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta mój Kuba.był.też posladkowo, ale przykładalam słuchawki z muzyką do spojenia i układała się.kilka razy dziennie na czworakach, pupa do góry i pomogło, 3mam kciuki żeby się obrócił:-) mamy ten sam czas.ciąży i taka sama wagę Maluszków :-)

aneta93, Rutelka lubią tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ibiza, gratulacje! :) też już Wam tak zazdroszczę :)

ja również po wizycie... i dla odmiany... wszystko pozamykane na 4 spusty! 0 rozwarcia, szyjka długa.. ale miękka ufff ;p skurczy na ktg 0... więc torby jeszcze nie pakuję :) urodzę w terminie, chyba że mały nas zaskoczy! dobrze że w okolicy terminu jest pełnia ;p liczę, że za miesiąc o tej porze będę już rozpakowana :) aaaa i mały waży 2830, nic się nie obniża, siedzi grzecznie na swoim miejscu..

rozmawiałam też z lekarzem czy mam coś zacząc brać żeby trochę już sobie ułatwić, mówił że żadne badania nie potwierdzają wpływu tych herbatek z liści malin lub np tabletek z wiesiołka, że położne pewnie powiedzą że pomaga, ale on na konferencjach różnych właśnie nie słyszał jakiś chwalebnych mocy tych 'wspomagaczy", oczywiście nic one nie szkodzą ale też nie przyspieszają i nie ułatwiają porodu.... hmmmm....

Chwilka84, mizzelka, Reni@, aneta93, diewuszka86, NiecierpliwaKarolina, Dea28, Blu, Sylwia91, szynszyl, Rutelka, Kasik2, kasia_1988, Sunshine89, Ibiza lubią tę wiadomość

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • KKasiaKK Ekspertka

Wysłany: 19 września 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibiza gratuluje :)

Pisałam, że obstawiam trzy rozpakowane w tym tygodniu, jeszcze dwie ;)

Dzis po KTG lekarka mi powiedziała ze jak bede mieć ciśnienie powyżej 150/100 to nie mam czekać aż spadnie tylko od razu ze spakowana torba na IP przyjechać... Wole jeździć codziennie na zapis niż siedzieć w szpitalu...

Ibiza lubi tę wiadomość

• India9 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:
    India mogłabyś przepis na to rafaello z kaszy jaglanej napisać?
    Mój mąż też sie.stresuje jak wstanę i stekam zanim.się.rozruszam,myślisz że już.
    Dziewczyny głowa do góry, już mamy z górki...
    Do tej pory robiłam dwa razy z tego przepisu
    http://kaszomania.blogspot.com/2015/06/rafaello-z-kaszy-jaglanej.html

Chwilka84 lubi tę wiadomość

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KKasiaKK, ja nie sądziłam, że to takie tempo przybierze. Dopiero poniedziałek, więc szanse na dwie rozpakowane do końca tygodnia są są ! :-)

Rutelka lubi tę wiadomość

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • linka89 Ekspertka

Wysłany: 19 września 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta93 wrote:

To faktycznie ciekawe, że zmienił położenie. Mi na usg w 32 tyg lekarz powiedział, że rzadko się to zdarza już na tym etapie (tzn, żeby fiknąć główka do góry, bo na odwrót to prędzej). Jednak niczego w przyrodzie nie można być pewnym! ;)

• MMM2016 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta93 wrote:

Gratuluje:)

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
‹‹ 787 788 789 790 791 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ