X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra pare stron nadrobiłam. Reszte jak zwykle nie wiem kiedy wybaczcie :D

Renia naprawde fajny szpital że odwiedziny tylko na korytarzu. Ja nie jestem jakaś wstydliwa ale ze mną leżała dziewczyna u którejś non stop ktoś był jak nie mąż to mamusia go zmieniała no paranoja...

Z torby do szpitala naprawde niewiele potrzeba. ja pakowałam wedle listy mojego szpitala a się okazało że naprawde dużo rzeczy dostaliśmy szpitalnych typu kosmetyki dla dzieci czy podkłady poporodowe.

Ibiza gratulacje!

Chwilka chłopcy dość dobrze o dziwo lepiej śpią w dzień niż w nocy ale nie ma jakiejś tragedii. Karmie ich systemem szpitalnym czyli wybudzam co 3h butla odbicie i idą spać dalej. Na razie nieźle to funkcjonuje choć męczące troche jest pilnowanie godzin. Jak przekroczą magiczne 3kg to pozwole im pospać po 4h lub dłużej :P

diewuszka86, Chwilka84, Reni@, Rutelka, mizzelka, India9, marlon, Blu, Sylwia91, szynszyl, Kasik2, kasia_1988, Sunshine89, Ibiza lubią tę wiadomość

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina nie rób takich numerów bo Ci chłop na zawał zejdzie. Mój to jak ja w nocy mocniej się rzucę to już jest czujny. Oni biedacy wbrew pozorom też bardzo przeżywają tę końcówkę ciąży. Życzę Ci powrotu sił, może to taki jednodniowy spadek formy.

l54t4dr.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja siedze teraz u fryzjera. Mam dzisiaj slaby nastroj. Poryczalam sie w domu. Jakas nie moc mnie chyba ogarnia. Fizycznie jest dobrze ale psychicznie to dzisiaj jakas tragedia.

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India mogłabyś przepis na to rafaello z kaszy jaglanej napisać?
    Mój mąż też sie.stresuje jak wstanę i stekam zanim.się.rozruszam,myślisz że już.
    Dziewczyny głowa do góry, już mamy z górki...

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlon wrote:
    Oby. Ja bym chciała do 13.10 :) a potem niech sie dzieje wola nieba.

Ja tak czekalam na 18 wrzesnia ;)

marlon lubi tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Mizzellka

nic a nic, caly czas mnie boli i w dodatku kregoslup jeszcze sie przylaczyl i protestuje :/ bol ciagly jak na @ bez zmian, czy siedze czy leze bez roznicy stale to samo, wieczorem pojade na ip lepiej byc pod kontrola juz na tym ostatnim etapie...bo w domu to roznie moze byc zwlaszcza ze ja codziennie do 16 jestem sama
    Dokładnie. Lepiej to sprawdzić i być pod kontrolą tym bardziej ze to cc ma być

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja po wizycie. Szyjka zamknięta z dwóch stron, 2 cm ok, miekka.
    Maly wazy 2800 wiec zwolnił trochę tempo i wyprzdza termin tylko o 1 dzień ale akurat to mnie nie martwi, zawsze łatwiej urodzić jak cos:) wody i przeplywy w normie .
    Co najciekawsze przekrecil się główką do góry, takze nie wiadomo jak będę rodzic, za 2 tyg wizyta i jesli sie nie przekreci to cc w skończonym 39 tyg

diewuszka86, Reni@, mizzelka, Chwilka84, Sylwia91, India9, MMM2016, NiecierpliwaKarolina, Dea28, Blu, szynszyl, Rutelka, Kasik2, Sunshine89 lubią tę wiadomość

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India9 wrote:
    Ibiza - gratulacje :-) chyba w miarę szybko poszło ;-)

Sarcia - ale rewelacje przywiozłaś od gina :-) to czekamy na rozwój wydarzeń :-)

Pielęgniarko.... czemu oni to robią????? Ty na Karowej leżysz?

Ola_85 - w którym szpitalu rodziłaś?

Ja zrobiłam właśnie rafaello z kaszy jaglanej i idę robić obiad, bo chłopaki o 17 wracają.
    Mam taki przypływ energii dzisiaj, że aż dziwne!
    Tak, Karowa

• diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta trzymam kciuki, żeby maluszek się obrócił :) Będzie dobrze.

aneta93 lubi tę wiadomość

l54t4dr.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta93 wrote:
    Maly wazy 2800 wiec zwolnił trochę tempo i wyprzdza termin tylko o 1 dzień ale akurat to mnie nie martwi, zawsze łatwiej urodzić jak cos:) wody i przeplywy w normie .
    Co najciekawsze przekrecil się główką do góry, takze nie wiadomo jak będę rodzic, za 2 tyg wizyta i jesli sie nie przekreci to cc w skończonym 39 tyg

O kurcze no to nieźle z tą pozycją Małego. Trzymam kciuki zeby udalo się zmienic pozycję.
    Mam nadzieje ze moj nie wywinał takiego numeru bo z racji ze to 2 poród pewnie kazali by sn

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to psikusa ci strzelił. Może jeszcze się przekreci bo znam takie przypadki.

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    O kurcze no to nieźle z tą pozycją Małego. Trzymam kciuki zeby udalo się zmienic pozycję.
    Mam nadzieje ze moj nie wywinał takiego numeru bo z racji ze to 2 poród pewnie kazali by sn
    Pisałam dzis rano ze mi grzebie w szyjce cos no kluje, a to nogi tam wpycha. Mi od razu powiedzial ze cc przy pierwszej ciąży ale moze jeszcze zmieni pozycje, skoro dal rade w gore to w dol chyba ma latwiej :)

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie tak bo glowa najcięższa więc grawitacja działa. A jak nie to cc. Lepsze to niz poród pośladkowy

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta mój Kuba.był.też posladkowo, ale przykładalam słuchawki z muzyką do spojenia i układała się.kilka razy dziennie na czworakach, pupa do góry i pomogło, 3mam kciuki żeby się obrócił:-) mamy ten sam czas.ciąży i taka sama wagę Maluszków :-)

aneta93, Rutelka lubią tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ibiza, gratulacje! :) też już Wam tak zazdroszczę :)

ja również po wizycie... i dla odmiany... wszystko pozamykane na 4 spusty! 0 rozwarcia, szyjka długa.. ale miękka ufff ;p skurczy na ktg 0... więc torby jeszcze nie pakuję :) urodzę w terminie, chyba że mały nas zaskoczy! dobrze że w okolicy terminu jest pełnia ;p liczę, że za miesiąc o tej porze będę już rozpakowana :) aaaa i mały waży 2830, nic się nie obniża, siedzi grzecznie na swoim miejscu..

rozmawiałam też z lekarzem czy mam coś zacząc brać żeby trochę już sobie ułatwić, mówił że żadne badania nie potwierdzają wpływu tych herbatek z liści malin lub np tabletek z wiesiołka, że położne pewnie powiedzą że pomaga, ale on na konferencjach różnych właśnie nie słyszał jakiś chwalebnych mocy tych 'wspomagaczy", oczywiście nic one nie szkodzą ale też nie przyspieszają i nie ułatwiają porodu.... hmmmm....

Chwilka84, mizzelka, Reni@, aneta93, diewuszka86, NiecierpliwaKarolina, Dea28, Blu, Sylwia91, szynszyl, Rutelka, Kasik2, kasia_1988, Sunshine89, Ibiza lubią tę wiadomość

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • KKasiaKK Ekspertka

Wysłany: 19 września 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibiza gratuluje :)

Pisałam, że obstawiam trzy rozpakowane w tym tygodniu, jeszcze dwie ;)

Dzis po KTG lekarka mi powiedziała ze jak bede mieć ciśnienie powyżej 150/100 to nie mam czekać aż spadnie tylko od razu ze spakowana torba na IP przyjechać... Wole jeździć codziennie na zapis niż siedzieć w szpitalu...

Ibiza lubi tę wiadomość

• India9 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:
    India mogłabyś przepis na to rafaello z kaszy jaglanej napisać?
    Mój mąż też sie.stresuje jak wstanę i stekam zanim.się.rozruszam,myślisz że już.
    Dziewczyny głowa do góry, już mamy z górki...
    Do tej pory robiłam dwa razy z tego przepisu
    http://kaszomania.blogspot.com/2015/06/rafaello-z-kaszy-jaglanej.html

Chwilka84 lubi tę wiadomość

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KKasiaKK, ja nie sądziłam, że to takie tempo przybierze. Dopiero poniedziałek, więc szanse na dwie rozpakowane do końca tygodnia są są ! :-)

Rutelka lubi tę wiadomość

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • linka89 Ekspertka

Wysłany: 19 września 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta93 wrote:

To faktycznie ciekawe, że zmienił położenie. Mi na usg w 32 tyg lekarz powiedział, że rzadko się to zdarza już na tym etapie (tzn, żeby fiknąć główka do góry, bo na odwrót to prędzej). Jednak niczego w przyrodzie nie można być pewnym! ;)

• MMM2016 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta93 wrote:

Gratuluje:)

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
‹‹ 787 788 789 790 791 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ