X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja za pol godziny sie zbieram do szpitala, rzeczy i wszystko mam spakowane, brzuch jak bolal tak ciagle boli raz slabi3j raz mocniej lezec ani na prawej ani na lewej nie idzie w dodatku kregoslup prostestuje bo przylaczyl sie mega bol krzyza i ledzwi, wiec nie bede ryzykowac i czekac na nkewiadomo co bo szyjki juz prawie nie ma, rozwarcie na dwa centy, a ja codziennie do 16 jestem sama to bede siedziec w strachu...w dodatku dalej boli mnke glowa imi nie dobrze, malh na maksa napieratak ze mam wrazenie ae rozpruje mi brzuch i pekna mi plecy  ciekawe co mi tam madrego powiedzą hmm...

ja tam sie suchammojego lekarza powiedział jakikolwiek bo, brzucha prosze nie czekac tylko jechac zaraz do szpitala, miednica jest waska i tak nie urodzi pani sn, a tam beda miec wszysyko pod kontrola...

ehhh boje sie na maksa ale co wyjscia chyba nie mam ?? Hmm...najgorzej zal mi zostawic w domu corusie ; ( ale coz plradza sobie z mezem.

wszystko juz poskladane k przygotowane nosidelko, lozeczko wozek czekaja

• aneta93 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez w szoku, tym bardziej ze 2 tyg temu lezal glowka w dol wiec nic na to nie wskazywalo, a w czwartek bylam na badaniu i sluchali tetna i tez nikt nie mowil ze sie przekrecil a jednak Cwaniak sie przekrecil :) wazne zeby bylo z nim wszystko dobrze, ja zniose i cc :)

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia powodzenia, informuj nas w miarę mozliwosci co u Ciebie

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia powodzenia. Ja właśnie przeplakalam dobre pół godziny z bólu. Nie dość że @ nie odpuszcza to tak jak u Ciebie, kręgosłup się przyłączył. Dobrze że mąż w domu to pomasował i jest dużo lepiej...

Byłam dzisiaj z pieskiem u weta. Okazało się że ma stan zapalny macicy i trzeba usunąć. W środę zabieg :( bidulka...

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia, dawaj znać co się będzie działo

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero terz nadrobilam i mam chwile, bo maz zabral corke na spacer ;)

U mnie wszystko pozamykane na 4 spusty ;) szyjka jeszcze długa, mały ładnie leży głową w dół :) czekamy na pazdziernik ;) a mąż mi juz krakał że urodze 22 wrzesnia bo bylo by fajnie bo córka też jest z 22, tyle że czerwca. Nic z tego :D ja jeszcze nie czuje, ze to juz czas.

Dea super ze chłopcy ladnie współpracują i dają ci trochę odetchnąć :)

Sarcia czyli to juz tuż tuż ;)

Aneta, moze maluch sie jeszcze odwróci. Nie jest jeszcze bardzo duzy, pozachecaj go trochę ;)

aneta93, szynszyl, Reni@, Chwilka84, Sylwia91, Kasik2, diewuszka86, mizzelka, kasia_1988, marlon, Anoolka, Sunshine89, Dea28 lubią tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta, no cwaniak... Dobrze, że USG miałaś. Ja miałam w 32 tc i nie zanosi się, żeby jeszcze jakieś miała :-( Nie wiem nic, czy nadal główką w dół (bo mogę źle interpretować ruchy przecież), ile waży, czy z wodami ok, czy łożysko daje radę.... :-(

Sylwia, biedna psiula. Współczuję, ale zdrowie najważniejsze

aneta93 lubi tę wiadomość

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibiza gratuluję ^^

dea super, że z dzieciaczkami wszystko w porządku i dajesz radę :)

aneta może jeszcze fiknie w drugą stronę?? zawsze jest szansa, może przybieranie jakichś pozycji pomaga :)

sarcia powodzenia!

o Karolinie też myślałam jak wracałam od lekarza, dobrze, że się odezwałaś :)

a ja po wizycie, mała nadal główką na dół, ale jeszcze się nie wstawia. waży 3260 (już mogłaby nie rosnąć )szyjka krótka z minimalnym rozwarciem. Lekarz stwierdził, że raczej poród bliżej terminu :)

Reni@, Chwilka84, Sylwia91, Blu, Rutelka, Kasik2, kalika, aneta93, NiecierpliwaKarolina, diewuszka86, mizzelka, kasia_1988, marlon, Sunshine89, Jutysia, Dea28, Ibiza lubią tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India9 dziwne że nie będziesz już miała USG .
    Ja jutro wizyta i pewnie fotel + USG a potem to się okaże. Pewnie każe mi się jeszcze zapisać ale czy doczekam do wizyty ...

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    India9 dziwne że nie będziesz już miała USG .
    Ja jutro wizyta i pewnie fotel + USG a potem to się okaże. Pewnie każe mi się jeszcze zapisać ale czy doczekam do wizyty ...
    Ja chodzę do lekarza do Lux Medu i on nie robi USG na wizytach. Miałam cichą nadzieję, że da mi jeszcze jakieś skierowanie na USG po 36 tc, ale nie dał i już raczej nie da, bo terminy na USG są takie, że pewnie do TP nie znalazł by się dla mnie żaden....Czuję się niepewnie nie wiedząc co i jak.

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziwne to conajmniej :/ A nie myślałaś zeby sie prywatnie gdzieś zapisać i sprawdzić ? Chociaż przybliżoną wagę byś znała

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India9 wrote:
    Ja chodzę do lekarza do Lux Medu i on nie robi USG na wizytach. Miałam cichą nadzieję, że da mi jeszcze jakieś skierowanie na USG po 36 tc, ale nie dał i już raczej nie da, bo terminy na USG są takie, że pewnie do TP nie znalazł by się dla mnie żaden....Czuję się niepewnie nie wiedząc co i jak.

Też korzystam z luxmedu i usg niby jest na kazdej wizycie, ale bardzo ogolne czyli tylko ułożenie dziecka, bicie serca. Tez juz nie dostałam skierowania na bardziej szczegółowe usg, czyli pewnie dopiero w szpitalu dowiem sie jaka jest szacowana waga synka. I tez sie zastanawiam, czy nie iść gdzieś prywatnie :/

A wizyty umawiasz sobie juz co tydzień?

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja mam pytanie trochę z innej beczki. Jak odróżnić skurcze te krzyżowe od zwykłego bólu? Ja już nie daję rady i nie wiem czy to przez przemęczenie dzisiaj czy po prostu coś złego się dzieje od wczoraj a ja Idiotka nie umiem rozpoznać...

• Kasik2 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibiza gratuluję :-)
    Sarcia powodzenia!
    Sylwia może Ty też powinnaś się wybrać na ip z tymi bolami?

Ibiza lubi tę wiadomość

klz9zbmhugl0l61p.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik nic mi nie mów bo wisi nade mną to IP od wczoraj chyba już :( ja już się zaczęłam nawet pakować i większość w walizce już ale wiadomo że wolę być w domu tym bardziej po ostatnich przygodach na oddziale...
    Zaraz wezmę no spe bo już czas no i nie wiem co zrobię jak nie puści..

• kalika Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Sarcia powodzenia. Ja właśnie przeplakalam dobre pół godziny z bólu. Nie dość że @ nie odpuszcza to tak jak u Ciebie, kręgosłup się przyłączył. Dobrze że mąż w domu to pomasował i jest dużo lepiej...

Byłam dzisiaj z pieskiem u weta. Okazało się że ma stan zapalny macicy i trzeba usunąć. W środę zabieg :( bidulka...
    Sylwia, ja na Twoim miejscu prowadziłabym bardziej oszczędny tryb życia. Myślę, że na Twoje wczorajsze skurcze wpływ miał też pobyt w kościele i śpiew. Słyszałaś o tym, że intensywny śpiew może być jednym z czynników wyzwalajacych poród? Wydaje mi się, że przy Twoich dolegliwościach dzisiejsza wyprawa do weta też nie była najlepszym pomysłem. Nie chce Cie straszyć, ale moim zdaniem troszkę igrasz z ogniem.

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalika nie miałam pojęcia o tym śpiewie! :o
    Na szczęście ja nie tyle śpiewam co gram, więc chociaż tyle dobrego... No a pieska musiałam zabrać :( poza tą wizytą leżę w łóżku cały czas :( na szczęście jutro mam męża w domu żeby koło mnie skakał.

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Dziewczyny ja mam pytanie trochę z innej beczki. Jak odróżnić skurcze te krzyżowe od zwykłego bólu? Ja już nie daję rady i nie wiem czy to przez przemęczenie dzisiaj czy po prostu coś złego się dzieje od wczoraj a ja Idiotka nie umiem rozpoznać...

Skurcz krzyzowy jest wtedy gdy podczas skurczu macicy boli Cie w krzyzu. Przynajmiej u mnie tak bylo

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    No dziwne to conajmniej :/ A nie myślałaś zeby sie prywatnie gdzieś zapisać i sprawdzić ? Chociaż przybliżoną wagę byś znała
    Myślałam, myślałam i nadal myślę. Od października będę miała pakiet w innych placówkach i się zastanawiam czy tam aby nie robią USG na wizytach kontrolnych.

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:
    Też korzystam z luxmedu i usg niby jest na kazdej wizycie, ale bardzo ogolne czyli tylko ułożenie dziecka, bicie serca. Tez juz nie dostałam skierowania na bardziej szczegółowe usg, czyli pewnie dopiero w szpitalu dowiem sie jaka jest szacowana waga synka. I tez sie zastanawiam, czy nie iść gdzieś prywatnie :/

A wizyty umawiasz sobie juz co tydzień?
    U nas w szpitalu też nie robią, a przynajmniej nie robili mi 6 lat temu jak rodziłam.
    Wizyty mam co dwa tygodnie, teraz na piątek mi przypada.
    To Tobie Blu chociaż zagląda i widzi poziom wód.

ex2b6iyegfxxj3a2.png
‹‹ 788 789 790 791 792 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ