WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • kalika Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu wrote:
    Tak samo :) Jeżeli nic nowego nie wyjdzie, to próbuję SN.
    :) Duża masz wadę wzroku, jeśli to nie tajemnica?

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu kawałek czopu mi wypadło.
    Poza tym mam fale gorąca na zmianę z zimnymi potami. I stan podgoraczkowy.
    I tyle.
    No i jak przewidywałam, siedzę tu do porodu.
    Będę rodzić naturalnie.

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Visenna wrote:
    Ode mnie ostatnie słowo dot. szczepień. Tzn. pozwólcie, że nie będę się już odnosić do wpisów, które się tutaj pojawiły, bo... tak, jak powiedziałam, nie mi oceniać wybory innych i mimo, że z wieloma rzeczami, które tutaj padły się nie zgadzam (a z niektórymi zgadzam :) ), to nie chcę dyskutować :) Każda z nas ma prawo do własnego wyboru i zamierzam to uszanować :) Tak, jak deklarowałam to na samym początku, gdy zaczęłam pisać o szczepionkach.

Ale... chciałabym się odnieść do tego linku/wpisu.

Od bardzo dawna czytam tego bloga i... bardzo lubię (lubiłam)? Ba, z wieloma rzeczami, jakie porusza autor się zgadzam, ale z tym wpisem nie mogę. On się pięknie zaczyna... autor przekonuje nas, że zrobił wszystko, by post był jak najbardziej obiektywny, że przeanalizował wszystko dokładnie, ale... jest ogromna szansa, że wpis jest sponsorowany, co cakowicie przekreśla jego bezstronność. Dodatkowo autor blokuje i usuwa komentarze, które wyrażają się niepochlebnie o artykule. Owszem, gdyby ludzie rzucali w tych komentarzach mięsem, to jeszcze bym zrozumiała, ale na blogu nie ma niestety szansy na merytoryczną wymianę zdań. Wszyscy są tak bardzo zachwyceni artykułem? No nie uwierzę... (zresztą... w podanych niżej linkach, jest pokazane, że komentarze zostały pousuwane i nie było szans, na dyskusję. Bardzo szkoda).

Jako kontrapunkt, podrzucam analizę tego tekstu, przez bardziej doświadczonych (ode mnie) i znających się na temacie:

http://szczepienie.blogspot.com/2016/08/kilka-uwag-do-35-najbardziej.html

http://szczepienia.wybudzeni.com/2016/08/24/blog-ojciec-kamil-nowak/

Do mnie przemawiają te linki powyżej bardziej. I... koniec :P

ps. temat szczepień zrobił się popularny wśród blogerów. Przypadek? Jeszcze jednak z blogerek napisała artykuł dot. tego tematu, ale... to już totalnie nie ma o czym dyskutować i o czym mówić. Blog Ojciec się przynajmniej starał :P

Nie będę się odnosiła do oceny tego bloga jako całości, bo przyznaję szczerze, jest to jedyny wpis jaki na nim przeczytałam i nie mam najmniejszego pojęcia, kim jest autor. Po prostu podobało mi się omówienie problematyki szczepień w tym wpisie, bo:

1. w wielu punktach pokrywa się z moim własnym zdaniem, które, jak pisałam, wynika głównie z moich osobistych doświadczeń i podejścia do wiedzy medycznej i nauki w ogóle

2. we wpisie znajduje się sporo linków do stron z opublikowanymi badaniami naukowymi, które przemawiają do mnie znacznie bardziej niż emocjonalne artykuły na wielu stronach antyszczepionkowych (skrzywienie zawodowe).

Wrzuciłam go tutaj, bo jak dla mnie jest fajnym miejscem, żeby zacząć zgłębianie tematu :)

diewuszka86 lubi tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalika wrote:
    :) Duża masz wadę wzroku, jeśli to nie tajemnica?

Minus 10,5 i minus 8,5.

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pielegniarka_w_mundurze wrote:
    I tyle.
    Będę rodzić naturalnie.

Jesteś z tym ok?

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • kalika Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu wrote:
    Minus 10,5 i minus 8,5.
    Ja mam -6,75 D. Jeszcze kilka lat temu byłoby to wskazanie do cc, teraz jak widać niekoniecznie ;) Mam nadzieję, że nasze porody przebiegna pomyślnie i bez komplikacji.

kehlana_miyu, mizzelka lubią tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalika wrote:
    Ja mam -6,75 D. Jeszcze kilka lat temu byłoby to wskazanie do cc, teraz jak widać niekoniecznie ;) Mam nadzieję, że nasze porody przebiegna pomyślnie i bez komplikacji.

Zaciskam za to kciuki ;)

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • marlon Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalika wrote:

Od zawsze zyje w przekonaniu, ze w trakcie SN wada wzroku sie cofa i w listopadzie nie bede juz musiała nosic ani okularow, ani szkieł ;)

kalika, Ibiza lubią tę wiadomość

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • marlon Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tyle.
    Będę rodzić naturalnie.

I jak sie na to zaopatrujesz?

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India9 wrote:
    Ciekawe ile z nas zostanie na październik :-)

Ja! :D oczywiscie chialabym, zobaczymy jam natura zdecyduje ;)

Dziewczyny piszecie tyle, ze nie ogarniam.

Karolina, a co to jest ta osutka? To jest groźne dla małego? Mam nadzieje, ze akcja rozpocznje sie jak najszybciej. Pewnie juz wszystkiego próbowałaś. Położna na porodowce mówiła, żeby oprzec sie rekami o regał, czy co tam jest pod ręką i kręcić biodrami bo pomaga to maluszkowi wstawić sie w kanał. Mnie to bolało bardzo, ale pomogło.

Kai a próbowałaś w szpitalu na siemiradzkiego? W tamtym roku tam chodziłam na ktg, nic nie płaciłam, a terminy byly od ręki. Teraz jeszcze nie dzwojilam wiec na bieżąco informacji nie mam, ale bylo tam calkiem ok ;)

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fajnie, że ktoś będzie otulał, będzie się z kim skonsultować jakby co :) też mi się wydaję, tak na sucho, że całkiem spory kawał materiału, ale pewni z dzieciaczkiem będzie już ok :)

kai ja też chodzę prywatnie na ktg, cena ta sama, a spokój i od ręki :)

pielegniarko no to czeka Cie wyzwanie, trzymam mocno kciuki!

ja też chcę zostać do października ^^

aaa wychodzi mi opryszczka, mam nadzieje, że uda mi się ją zwalczyć w zarodku, żeby czasem dzieciaczkowi nie zaszkodzić po porodzie ;/

Karolina nieciekawie ;/ musi być bardzo nieprzyjemnie z tego co jest napisane o tym na stronach ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2016, 19:21

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • linka89 Ekspertka

Wysłany: 20 września 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    Też mam ochotę pojechać na Bridget Jones 3 bo jak urodzę to jakiś czas będziemy uziemieni ale boję sie czy wysiedzę i ze co chwila bede latać siku

Ja z kolei planuję się wybrać na tą bajkę o zwierzaczkach, co chyba od 23 będzie w kinach :P Może małej też się spodoba :)

• kalika Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlon wrote:
    Od zawsze zyje w przekonaniu, ze w trakcie SN wada wzroku sie cofa i w listopadzie nie bede juz musiała nosic ani okularow, ani szkieł ;)
    Marlon, mi wystarczy, żeby siatkówka się nie odkleila i nie było gorzej niż jest. Choć może masz rację, trzeba myśleć hiperpozytywnie, będzie się żyło (i rodziło) łatwiej ;)

Reni@, marlon, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• marlon Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzisiaj u lekarza, niezły śmieszek z tego doktorka. Pobrał GBS'a. Generalnie 35 tydzień skończony, szyjka się wydłużyła, można wrócić do aktywności i sexów (yaaay) Żelazo mam wybrać do końca i już więcej nie brać.
    Nastawiać się na poród w okolicach 22.10 (pięć dni przed terminem OM), ale najlepiej to 2 tygodnie wytrzymać.
    To nie wiem, czy 4 tygodnie czy 2. Ale właściwie, to miał dzisiaj taką chichrawę, że stwierdził, że mam być w gotowości. :)

Smutno mi, że Brad i Angelina się rozwodzą.

NiecierpliwaKarolina, Reni@, diewuszka86, kalika, kehlana_miyu, aneta93, mizzelka, szynszyl lubią tę wiadomość

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tyle.
    Będę rodzić naturalnie.

Jak to? Tak już oficjalnie postanowili? Jakiś powód podali?

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png

Wysłany: 20 września 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlon, super, że wszystko ok! To teraz korzystajcie ;-)

marlon lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • linka89 Ekspertka

Wysłany: 20 września 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlon wrote:
    Byłam dzisiaj u lekarza, niezły śmieszek z tego doktorka. Pobrał GBS'a. Generalnie 35 tydzień skończony, szyjka się wydłużyła, można wrócić do aktywności i sexów (yaaay) Żelazo mam wybrać do końca i już więcej nie brać.
    Nastawiać się na poród w okolicach 22.10 (pięć dni przed terminem OM), ale najlepiej to 2 tygodnie wytrzymać.
    To nie wiem, czy 4 tygodnie czy 2. Ale właściwie, to miał dzisiaj taką chichrawę, że stwierdził, że mam być w gotowości. :)

Smutno mi, że Brad i Angelina się rozwodzą.

Szyjka się wydłużyła? To na tym etapie może się wydłużyć?

Wysłany: 20 września 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:

Karolina, a co to jest ta osutka? To jest groźne dla małego? Mam nadzieje, ze akcja rozpocznje sie jak najszybciej. Pewnie juz wszystkiego próbowałaś. Położna na porodowce mówiła, żeby oprzec sie rekami o regał, czy co tam jest pod ręką i kręcić biodrami bo pomaga to maluszkowi wstawić sie w kanał. Mnie to bolało bardzo, ale pomogło.

Taka wysypka na rozstępach na brzuchu. Wygląda trochę jak różyczka. Potwornie swędzi i boli :-/ i czasami te bąbelki pękają i sączy mi się z tego jakby krew z osoczem. Dermatolog stwierdził, że nie podejmuje się u mnie podania leków. Mam pić wapno i nie drapać.

Właśnie jak to jest z tym wstawianiem w kanał? Na ostatniej wizycie gin przy badaniu na fotelu stwierdzil, że główkę juz bardzo dobrze czuć przez szyjkę. Czyli Mały jest już wstawiony? Dobrze to rozumiem?

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję Karolina :(

U mnie dzisiaj też czul główkę ale powiedzial ze jeszcze wysoko i Maly nie wstawia się w kanał. Ale zaraz dodał że to nie oznacza ze mie urodzę wczesniej

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Właśnie jak to jest z tym wstawianiem w kanał? Na ostatniej wizycie gin przy badaniu na fotelu stwierdzil, że główkę juz bardzo dobrze czuć przez szyjkę. Czyli Mały jest już wstawiony? Dobrze to rozumiem?
    Też się nad tym zastanawiałam. Czasem jak aplikuje luteinę to czuję główkę, dosłownie jakbym ja miała już między nogami, a czasami wszystko mam tam mięciutkie. Brzuch wysoko i tydzień temu gin o wstawianiu do kanału jeszcze nic nie mówił. Jutro mam usg Medicoverowe to może podpytam, chociaż w Medicover ci od usg to są tylko od usg i jak kiedyś o coś pytałam to odsylali ze wsxystkimi pytaniami do gina...

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
‹‹ 798 799 800 801 802 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ