WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • marlon Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India9 wrote:
    Póki co najtańsze USG jakie znalazłam w Warszawie to 170 zł.Chyba Beattkie jeszcze pisała kiedyś o cenie 150 zł w jednym miejscu...

Pewności nie mam, że nie robią, ale zapytam jutro jak będę na KTG :-)

Ja płaciłam 150 zeta. Co prawda w Starej Miłosnej, w saloooonie kosmetycznym, ale lekarze z Żelaznej.
    http://medikocentrum.pl/poradnie-specjalistyczne/1/ginekologia

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin wrote:
    No a ja znów zauważam... gdzie się podziewa Beattkie? Może też w toku rozpakowywania? ;)
    Nie jestem pewna czy nie usunęła konta, jakiś czas temu jak nadrabiałam forum to byly wypowiedzi którejś z dziewczyn i konto było już usunięte, bo nie widać było ani nicka ani avatara. I w sumie jak czytałam to miałam wrażenie, ze to Beatkie, ale pewności nie mam oczywiście.

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India9 wrote:
    Nie jestem pewna czy nie usunęła konta, jakiś czas temu jak nadrabiałam forum to byly wypowiedzi którejś z dziewczyn i konto było już usunięte, bo nie widać było ani nicka ani avatara. I w sumie jak czytałam to miałam wrażenie, ze to Beatkie, ale pewności nie mam oczywiście.

Wiesz co, chyba masz rację... Mam nadzieje, że wszystko ok.

• India9 Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlon wrote:
    Ja płaciłam 150 zeta. Co prawda w Starej Miłosnej, w saloooonie kosmetycznym, ale lekarze z Żelaznej.
    http://medikocentrum.pl/poradnie-specjalistyczne/1/ginekologia
    Dziękuję Marlon :-)

marlon lubi tę wiadomość

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin wrote:
    Wiesz co, chyba masz rację... Mam nadzieje, że wszystko ok.
    Ja również mam taką nadzieję

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunflower wrote:
    Witam chciałam się pochwalić swoim cudem <3
    Alicja urodziła się 16.09- waga 2600 i 51cm, 10ptk w skończonym 37tc i 5dniu. Poród nie obył się bez komplikacji, przedwcześnie odeszły mi wody, pękła blizna po poprzednim cc i jeszcze chwila zwłoki i dalsze skurcze mogłyby spowodować pęknięcie macicy. Boli strasznie, ale jestem najszczęśliwszym człowiekiem na świecie <3
    24fmrsz.jpg

Jakie włoski <3 cudowna! Wracaj szybko do siebie i dużo zdrówka dla Małej :-*

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin wrote:
    A właśnie - jak z ruchami Waszych maluchów? Część z Was pisze, że wariaty szaleją.
    U mnie od niedzieli bardzo ospale, czuje ruchy ale normalnie jakby mi ktoś dziecko podmienił... Trochę się stresuje, że to coś złego :/ Do tego koszmarny ból w pachwinach - określiłabym to jako kurewski ból jajników tyle że niżej sporo. Normalnie aż paraliżuje na kilkanaście sekund... Po rewelacjach Sarci, nie wiem czy jest ok czy nie jest ok?

Powiem Wam, że idzie oszaleć na tym finiszu ;)

No właśnie u mnie też cisza i spokój. Jak już to jakieś wypychanie. Ale jest tych ruchów dużo mniej. Już się zaczęłam martwić, że coś nie tak :-/

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wiecie, że ja także o Beattkie myślałam, zawsze w sumie dużo się udzielała a tu cisza. Myślałam, że może urodziła, a tu taka opcja.

Kupiłam sobie muślinowe otulacze 120x120cm, taka wielka pielucha :) któraś z Was będzie praktykować takie owijanie?

a tak mnie naszło jak sprawdzałam torbę do szpitala o takich jednorazowych nakładkach na wc. po porodzie to chyba może być ciężko tak w "powietrzu".

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szynszyl ja mam takie dwa otulacze muślinowe :)

szynszyl lubi tę wiadomość

• Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunflower gratulacje :) Śliczna dziewczynka!

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeżdżę na usg przy rondzie wiatraczna do doktora Zaręby. To jest chyba centrum medyczne doktora Rutkowskiego. Nie ma tam zapisów, przyjmuje jak się przyjdzie. I usg ze sprawdzeniem szyjki kosztuje 110 złotych. Jest bardzo dobry i sprzęt ma super. Jak pojechałam do instytutu matki i dziecka z opisem jego usg szyjki to byli pod wielkim wrażeniem i trzech lekarzy to czytało. Polecam go jakby ktoś chciał jeszcze na usg się wybrać.

marlon, India9 lubią tę wiadomość

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jego adres to Kobielska 19.

bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o usg w wawie to tez na grouponie mozna dostac
    https://www.groupon.pl/deals/centrum-medyczne-med-expert-1

Nie bylam wiec nie wiem jak jest, ale jak szukasz taniej to przesylam;)

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie. Maly waży 3300. Takze idzie z wagą podobnie jak Mikołaj. Szyjka trzyma chociaz rozpulchniona. Ale na tym etapie to juz normalne. Urodzic mogę rownie dobrze jutro jak i za 3 tygodnie ;) Główka jeszcze wysoko .
    Kolejna wizyta za 2 tygodnie oczywiscie jak dotrwam do tego momentu w dwupaku :D
    Aha no i lekarz pobral GBS

szynszyl, marlon, Blu, Kasik2, Jola1985, NiecierpliwaKarolina, Ola_Ola, Sylwia_i_Niki, Sylwia91, India9, aneta93, kehlana_miyu, Rutelka, Jutysia, mizzelka, Ibiza lubią tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Visenna Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu wrote:
    A propos szczepień, znalazłam bardzo fajną i obiektywną analizę na tym blogu:

http://www.blogojciec.pl/dzieci/szczepic-dziecko-35-najbardziej-popularnych-mitow-temat-szczepien/

Ode mnie ostatnie słowo dot. szczepień. Tzn. pozwólcie, że nie będę się już odnosić do wpisów, które się tutaj pojawiły, bo... tak, jak powiedziałam, nie mi oceniać wybory innych i mimo, że z wieloma rzeczami, które tutaj padły się nie zgadzam (a z niektórymi zgadzam :) ), to nie chcę dyskutować :) Każda z nas ma prawo do własnego wyboru i zamierzam to uszanować :) Tak, jak deklarowałam to na samym początku, gdy zaczęłam pisać o szczepionkach.

Ale... chciałabym się odnieść do tego linku/wpisu.

Od bardzo dawna czytam tego bloga i... bardzo lubię (lubiłam)? Ba, z wieloma rzeczami, jakie porusza autor się zgadzam, ale z tym wpisem nie mogę. On się pięknie zaczyna... autor przekonuje nas, że zrobił wszystko, by post był jak najbardziej obiektywny, że przeanalizował wszystko dokładnie, ale... jest ogromna szansa, że wpis jest sponsorowany, co cakowicie przekreśla jego bezstronność. Dodatkowo autor blokuje i usuwa komentarze, które wyrażają się niepochlebnie o artykule. Owszem, gdyby ludzie rzucali w tych komentarzach mięsem, to jeszcze bym zrozumiała, ale na blogu nie ma niestety szansy na merytoryczną wymianę zdań. Wszyscy są tak bardzo zachwyceni artykułem? No nie uwierzę... (zresztą... w podanych niżej linkach, jest pokazane, że komentarze zostały pousuwane i nie było szans, na dyskusję. Bardzo szkoda).

Jako kontrapunkt, podrzucam analizę tego tekstu, przez bardziej doświadczonych (ode mnie) i znających się na temacie:

http://szczepienie.blogspot.com/2016/08/kilka-uwag-do-35-najbardziej.html

http://szczepienia.wybudzeni.com/2016/08/24/blog-ojciec-kamil-nowak/

Do mnie przemawiają te linki powyżej bardziej. I... koniec :P

ps. temat szczepień zrobił się popularny wśród blogerów. Przypadek? Jeszcze jednak z blogerek napisała artykuł dot. tego tematu, ale... to już totalnie nie ma o czym dyskutować i o czym mówić. Blog Ojciec się przynajmniej starał :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2016, 16:48

oar8vfxmctme5m5e.png
    PCOS + NT + IO + hiperinsulinemia + hiperprolaktynemia. I poronienie.
  • India9 Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwusia100 wrote:
    Ja jeżdżę na usg przy rondzie wiatraczna do doktora Zaręby. To jest chyba centrum medyczne doktora Rutkowskiego. Nie ma tam zapisów, przyjmuje jak się przyjdzie. I usg ze sprawdzeniem szyjki kosztuje 110 złotych. Jest bardzo dobry i sprzęt ma super. Jak pojechałam do instytutu matki i dziecka z opisem jego usg szyjki to byli pod wielkim wrażeniem i trzech lekarzy to czytało. Polecam go jakby ktoś chciał jeszcze na usg się wybrać.
    Czyli wystarczy pojechać w godzinach napisanych na stronie www?
    A duże są kolejki?

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No poki co na ostatnim badaniu rozwarcie bylo takie samo i jakdotad badani zadnego wiecej nie mialam, bol nadal caly czas jest ale po twj kroplowce lagodniejszy troche. No i poki c czekamy do jutra rano na cc juz nie moge sie doczekac zeby zobaczyc mojevo synka ;) faktycznia ta euforia, stres i ekscytacja jest bardziej przed tym spotkaniem z maluszkiem niz sama operacja, przeciez lekarzem mnostwo ich wykonuja to sie znaja na rzeczy 40 minut i bedzie po sprawie i wkoncu bedzie mi teoretycznie lzej :)

marlon, Sylwia91, India9, Blu, mizzelka, Ibiza lubią tę wiadomość

• lu.iza Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szynszyl wrote:
    Kupiłam sobie muślinowe otulacze 120x120cm, taka wielka pielucha :) któraś z Was będzie praktykować takie owijanie? "powietrzu".

ja też kupiłam, są ogromne! nie wiem jak je ogarnę, próbowałam tak owijać na niczym i jakoś dużo tego materiału mi się wydawało :) zobaczymy jak to w praktyce wyjdzie :)

szynszyl lubi tę wiadomość

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia w takim razie nic tylko czekać spokojnie do jutra :D Ale super jutro synuś bedzie z Tobą :)

A no i zapomniałam napisać ze mogę odstawić magnez bo skoro 37 t skończony to nie ma potrzeby go brać. I chwałą Bogu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2016, 17:08

sarcia123 lubi tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India9 wrote:
    Czyli wystarczy pojechać w godzinach napisanych na stronie www?
    A duże są kolejki?
    Jeździmy do niego co 3 tyg i raz siedzieliśmy koło 3 godzin bo to był poniedziałek. A tak zazwyczaj w środku tyg tak na 16 jak jeździliśmy to może była przed nami jedna osoba albo dwie. Koleżanka po 18 do niego jeździ po pracy to już jej dłużej się zawsze schodzilo. Ale on przyjmuje do ostatniej pacjentki.

India9 lubi tę wiadomość

bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
‹‹ 796 797 798 799 800 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ