WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Jola1985 Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o szczepienia, to faktycznie każda z nas ma swoje zdanie. My z mężem zdecydowaliśmy, że będziemy szczepić szczepionkami skojarzonymi, prócz tych obowiązkowych na pewno wybierzemy pneumokoki, ewentualnie jeszcze meningokoki.

Co do USG nie podpowiem, bo ja jeżdżę do Wrocławia do mojego prof., nie jestem z Warszawy :) Oszczędność w tym aspekcie nie jest moją mocna stroną ;) ;)

Mam plan, aby wytrzymać jeszcze przynajmniej do poniedziałku do 26 września, ale sama nie jestem pewna czy to się powiedzie, bo czuję prócz standardowego bólu jak na @, mocne kłucia w podbrzuszu i rozpieranie w spojeniu. Wierzę jednak, że jest to spowodowane sporą wagą synka i niskim progiem bólu :) Nic ze mnie nie cieknie, więc na razie powstrzymuje męza aby jechać sprawdzać. Mam plan, aby więcej leżeć, ale niestety am też odpalony motorek i nie potrafię usiedzieć na miejscu, bo zawsze coś sobie znajdę do roboty :D Wiem, że wiele z Nas ma teraz to samo :))))
    Dla małego już wszystko przygotowane ta tip top, ale zawsze zostaje gotowanie, sprzątanie domu, spacer z psami, no i w końcu ogród ;) Od wczoraj montują nam wreszcie balustrady balkonowe, więc czeka mnie jutro jeszcze mycie okien i pranie firan, bo jednak okropnie się wszystko pyli :/ no i tyle zostało z mojego odpoczynku :P
    Dzisiaj wieczorem chciałam zabrac męża na randkę do kina :) Ja kocham horrory, ale na ostatnim etapie ciąży chyba sobie podaruję, więc pójdziemy chyba na Bridget Jones 3, czyli na coś lightowego.

kehlana_miyu, mizzelka lubią tę wiadomość

ex2bwn15260327bu.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam ochotę pojechać na Bridget Jones 3 bo jak urodzę to jakiś czas będziemy uziemieni ale boję sie czy wysiedzę i ze co chwila bede latać siku

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No juz czekam zeby bylo po wszystkim bo to czekanie poteguje stres mimo ze czlowiek stara sie dobrze nastawic to jakos tak samo siexzie w glowie wiadomo...ale co tam duY krok i siup so przodu

• Jola1985 Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    Też mam ochotę pojechać na Bridget Jones 3 bo jak urodzę to jakiś czas będziemy uziemieni ale boję sie czy wysiedzę i ze co chwila bede latać siku
    My dostajemy z pracy po 4 karnety na osobę do kina do wykorzystania co roku, jako jeden z elementów socjalu. Mamy jeszcze z męzem akurat po 1 i chcę się na coś wybrać przed porodem, bo potem tak samo będziemy uziemieni ;) Śmiejemy się, że w przyszłym roku dostaniemy w sumie 12 karnetów (bo 4 będą dla syna), ale nie wiem, kiedy będziemy mieli czas aby chodzić do kina przy małym dziecku :D

Reni@, Blu lubią tę wiadomość

ex2bwn15260327bu.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny polecam Bridget Jones 3! Też bałam się, że nie wysiedzę, ale chodziłam siku co chwilę przed seansem i mało piłam, żeby wytrzymać. Zachciało mi się jak Bridget zaczęła rodzić, no ale nie mogłam akurat takiego momentu opuścić, więc zacisnęłam i wytrwałam do końca. To jest autentycznie tematyczny film akurat wg mnie na nasz okres ciąży :) Idźcie póki możecie bo okazja na kino następna... nie wiadomo kiedy ;)

Mnie zabrała koleżanka. ;)

kalika, Blu, Jutysia, mizzelka, Ibiza lubią tę wiadomość

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • Jola1985 Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    No juz czekam zeby bylo po wszystkim bo to czekanie poteguje stres mimo ze czlowiek stara sie dobrze nastawic to jakos tak samo siexzie w glowie wiadomo...ale co tam duY krok i siup so przodu
    Sarcia powodzenia.

Ja tak samo nie mogę się doczekać. U mnie najdalej za 2 tygodnie o tej porze będzie już po wszystkim, więc na samą myśl jestem bardziej podekscytowana niż przerażona :)

ex2bwn15260327bu.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka wrote:
    Jesli chodzi o usg w wawie to tez na grouponie mozna dostac
    https://www.groupon.pl/deals/centrum-medyczne-med-expert-1

Nie bylam wiec nie wiem jak jest, ale jak szukasz taniej to przesylam;)
    Super, dziękuję Anieńka :-)

Ale kochane jesteście dziewczyny :-)

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki, no dzis staram sie odpoczac na maksa, bo wiadomo ze po operacji to czlowiek zmeczony a jednak jak sie zregeneruje i wyspi to lepij wzystko zniesie :)

A tu ciqgle bobasy wrzeszcza o.O

• India9 Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola1985 wrote:
    Dzisiaj wieczorem chciałam zabrac męża na randkę do kina :) Ja kocham horrory, ale na ostatnim etapie ciąży chyba sobie podaruję, więc pójdziemy chyba na Bridget Jones 3, czyli na coś lightowego.

Ja też kocham horrory! :D

Jola1985, KKasiaKK lubią tę wiadomość

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe ile z nas zostanie na październik :-)

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szynszyl wrote:
    Kupiłam sobie muślinowe otulacze 120x120cm, taka wielka pielucha :) któraś z Was będzie praktykować takie owijanie?

a tak mnie naszło jak sprawdzałam torbę do szpitala o takich jednorazowych nakładkach na wc. po porodzie to chyba może być ciężko tak w "powietrzu".

Też mam takie otulacze. Jeśli tylko synek będzie to akceptowal, to planuje początkowo go otulac.

Ja spakowalam te nakładki na wc. Wolę mieć ;)

szynszyl lubi tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• kalika Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka wrote:
    Dziewczyny polecam Bridget Jones 3! Też bałam się, że nie wysiedzę, ale chodziłam siku co chwilę przed seansem i mało piłam, żeby wytrzymać. Zachciało mi się jak Bridget zaczęła rodzić, no ale nie mogłam akurat takiego momentu opuścić, więc zacisnęłam i wytrwałam do końca. To jest autentycznie tematyczny film akurat wg mnie na nasz okres ciąży :) Idźcie póki możecie bo okazja na kino następna... nie wiadomo kiedy ;)

Mnie zabrała koleżanka. ;)
    Taka rekomendacja, że chyba jutro wyciągnę męża. Tym bardziej, że dziś sam wspominał coś o kinie :)

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• Dea28 Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu nawet znajduje chwile wytchnienia w międzyczasie jak oni śpia, gorzej z moim mężem śpi razem z nimi w dzień hahahaha ja zaraz musze ich nakarmić i pakować torbe na jutro, jedziemy 60km do okulisty.

kalika różnica temperamentów jest ogromna! Adrian spokojny, nawet da sie umyć, przebrac bez większych krzyków za to Krystian wulkan ubrać go to jest wyzwanie, czasem mam wrażenie że mu rączki złamie tak trzeba go mocno trzymać by mu pajaca ubrac, mycie tragedia jedno wielkie darcie, jutro jego pierwsza kąpiel aż siwieje co to będzie.

dobra tyle naskrobałam, trzymam za wszystkie kciuki, ide karmić moich głodomorów bo godzina w sie zbliża :)

kalika, Jola1985, adrenalina, NiecierpliwaKarolina, India9, Ola_Ola, kehlana_miyu, Rutelka, Reni@, Blu, Kasik2, szynszyl, Jutysia, Sylwia91, kkkaaarrr, diewuszka86, mizzelka, Ibiza lubią tę wiadomość

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India9 wrote:
    Ciekawe ile z nas zostanie na październik :-)
    Mam nadzieje ze ja :)

India9, kalika lubią tę wiadomość

• Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale żescie się dzisiaj rozpisały, nie zdąze teraz wszytskiego nadrobic.
    My bylismy dzisiaj na ktg, przez 20 min miałam banana na ustach, śmiałam sie sama do siebie i udało nam się rozrabiake Naszego nagrac, wiercił sie stasznie:)Skurczy brak:)

Marlon-przepiękny pokój:)

Sunflower- cudna Wasza córa, gratuluje:)
    Ja dzisiaj ogarnełam całe mieszkanie, 2 godziny sprzatłam,ale taka ochote miałam:)

Koncze, mężowi ide obiad naszykowac , bo zaraz wraca z pracy a o 19 przychodzi do nas doula pogadac i nasawic nas psychicznie na poród.

Szpitalne dziewczyny- trzymajcie sie.

NiecierpliwaKarolina, kehlana_miyu, kalika, marlon, Reni@, kasia_1988, Sylwia91, diewuszka86, mizzelka lubią tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dziś usilowalam zapisać na ktg, ale łatwo nie było. Tu nie ma terminów, tu proszę czekać przy telefonoe (rozlaczylam się po 11 minutach), tu sprzęt się zepsuł, tu nie wykonują już... ginka mi kazała wydruk przynieść, a tu w całym Krakowie nie znajdzie się termin do końca września... Wreszcie się wkurzylam, że zdążę urodzić, nim to ktg mi zrobią i idę prywatnie. Koszt 40 zł, więc nie zbiednieje, za to termin juz na jutro.

linka89 lubi tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam osutkę ciężarnych jak się okazało. Lekarz nie jest chętny na podanie leków.
    Dobijcie mnie :-/

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ta Alicja jest śliczna :) normalnie nie mogę się na nią napatrzeć, tym bardziej uwierzyć że w brzuchu mój synek wygląda podobnie... ba! nawet jest większy! :O

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Visenna wrote:
    ps. temat szczepień zrobił się popularny wśród blogerów. Przypadek? Jeszcze jednak z blogerek napisała artykuł dot. tego tematu, ale... to już totalnie nie ma o czym dyskutować i o czym mówić. Blog Ojciec się przynajmniej starał :P
    Wg mnie doszukiwanie się teorii spiskowej w fakcie, że blogerzy piszą o szczepieniach to już przesada. O czymś pisać muszą, a że temat jest z ich działki (parenting) i do tego popularny to piszą. Poza tym myślę, że dla sporej grupy z nich jest to temat osobiście bliski i ważny i dlatego go poruszaja. Tak, jak Ciebie nikt nie sponsoruje, za przedstawianie swojego punktu widzenia w tej kwestii, tak i nie sponsoruje ich. Nie popadajmy w paranoje, że jeśli ktoś jest zwolennikiem szczepień, to od razu opłacają go koncerny farmaceutyczne (bo tak odebrałam Twoja wypowiedź). Co więcej, osobiście nie znam ani jednego lekarza, który takowe powiązania by miał, choć pewnie, jak wszędzie, zawsze znajdzie się jakaś czarna owca, która psuje opinie całej grupie.

kehlana_miyu, szynszyl, diewuszka86, mizzelka, Ibiza lubią tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalika wrote:
    Ostatecznie, jeśli tylko pozwoli na to masa ciała małego i nie będzie innych przeciwwskazań, to będę rodzic SN. A Ty?

Tak samo :) Jeżeli nic nowego nie wyjdzie, to próbuję SN.

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
‹‹ 797 798 799 800 801 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ