Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa zaraz ide sie kapac i myc wlosy bo po cesarce na takie wybryki sily nie bede miala, o 22 dostane ten zastrzyk ze sterydow nk i poprosilam o czopka glicerolowego bo mam zatwardzenie i nie mpge sie wyproznic a jednoczesnie mam parcie na stolec a przed cesarka chce miec niemalze puste jelita bo nie bede sie martwic ze chodzic nie bede mogła a musze do wc.
I po tym juz pojde spac odpoczac przed jutrem zeby byc wypoczeta...Reni@, marlon, Rutelka, Blu lubią tę wiadomość
-
kkkaaarrr wrote:Też się nad tym zastanawiałam. Czasem jak aplikuje luteinę to czuję główkę, dosłownie jakbym ja miała już między nogami, a czasami wszystko mam tam mięciutkie. Brzuch wysoko i tydzień temu gin o wstawianiu do kanału jeszcze nic nie mówił. Jutro mam usg Medicoverowe to może podpytam, chociaż w Medicover ci od usg to są tylko od usg i jak kiedyś o coś pytałam to odsylali ze wsxystkimi pytaniami do gina...
Oni w tym medicoverze mieli akcje jakis czas temu, ze nie zauwazyli braku dłoni u dziecka. Stad ten syndrom odsyłania do prowadzacego.
Do ktorego gwiazdora jutro idziesz?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2016, 21:28
-
I ja również wróciłam z wizyty. I mogę odetchnąć.
Szyjka się nie skraca, wyszła nawet o 0,5 cm dłuższa niż tydzień temu co daje prawie 3 cmJak na ten etap ciąży to bardzo w porządku, zwłaszcza, że nie ma rozwarcia.
Nadal mam brać leki i w miarę się oszczędzać, ale plackiem leżeć nie muszę. Już planuję co tu małego jutro w domu porobić ha
Kolejna kontrola za 2 tygodnie.Reni@, Jutysia, Blu, Kasik2, kalika, NiecierpliwaKarolina, kehlana_miyu, marlon, aneta93, mizzelka, Sylwia91, Rutelka, kasia_1988, szynszyl, Chwilka84 lubią tę wiadomość
-
Karolina współczuję takiej dolegliwości
U mnie to kręcenie biodrami miało przede wszystkim podziałać na szyjke, bo ona nie chciala współpracować i caly czas miałam niewielkie rozwarcie, a dziecko bylo już nisko. Tak samo dziala kręcenie się na piłce.
Diewuszka86 super, ze sytuacja sie uspokoiła, ale może nie przemęczaj się za bardzodiewuszka86 lubi tę wiadomość
-
Blu wiadomo szaleć nie będę. Myślę raczej o jakimś małym prasowaniu (na siedząco rzecz jasna i max 0,5 h) albo jakieś pranie czy zupę zrobić na szybko. Ale generalnie mam zamiar dużo wypoczywać i zamiast przed tv np siedzieć to legnąć się. Nie pozwolę sobie na to, żeby sobie zaszkodzić, dzidzia najważniejsza.
Aa i nie dodałam jeszcze, że mały ma już całe 2300 gramów!!To już trochę do noszenia mam.
Szpitalne dziewczyny, powodzenia, trzymam kciuki. Forumowe ciocie czekają na kolejne maluszkimizzelka, Rutelka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo ja wlasnie sie wykapalam, umylam wlosy, zeby wiadomo
dostalam juz zastrzyk druga porcje , polozna jeszcze tetna przyjdzie posluchac no imna dzis koniec atrakcji, pojde spac odpoczywac bo glowa mnie pobolewa
emocje biora gore
*₩jutro jeszcze wykapac bede musiala sie w plynie dezynfekujacym przed operacja i gotowa na przyjscie synka na swiat az nie wierze ze zaledwie 12-14 godzin i sie z nim spotkam szok!!! Jak to zlecialoRutelka, India9 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWiadomo ze strachu jest trochę ale coz jak dzis koleznka z lozka obok miala cc planowane tez i malutki jest kolo niej taki slodziutki, uroczy a ona czuje sie ok wszyetko dobrze to jakos tak mi neray odpuscily wam powiem juz zapragnelam zeby moj synulek lezel obok mnie i to mi daje kopa do tefo zeby przezwyciezyc swoje slabosci bo warto
a to tylko godzinka i po sprawie
kehlana_miyu, Reni@, marlon, mizzelka, Sylwia91, Rutelka, Blu lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, czy Wam ostatnio też jest chłodniej, niż dotychczas, nawet zimno okresami? Zastanawiam się czy to kwestia pogody, czy też przed porodem temperatura ciała obniża się i stąd te odczucia? Mój mąż twierdzi, że już nie jestem od 2 dni tak gorąca jak dotychczas podczas ciąży
Znalazłam info, że u psów przed porodem tak się dzieje, ale o ludziach nic nie znalazłam ;p
06.2015 - nasz aniołek:*
-
nick nieaktualny
-
A u mnie malutka chora
walczymy z goraczka juz od 17... teraz zastosowałam metodę naprzemiennie ibuprofen i paracetamol. Na pierwszy rzut poszedł ibum a i tak gorączka pojawiła się na nowo po 4 h.
Na szczęście skurcze się uspokoily po dzisiejszych wariacjach. Herbatka wyszła dobrze, gorzej z morfologia. Terdyferon nie ogarnal tematu, ale i ja trochę mało regularnie go brAlan.
Także noc do niczego dzisiaj bo jest warta... nigdy nie mogę zasnąć jak malutka ma gorączkę.
Mam nadzieje ze wy zdrowieje zanim się wykluje... -
nick nieaktualnyPielegniarka
A to calkoem dziwne, bo ty chyba mialas cesarke zaplanowana ??? Dziwne a twoj lekarz lrowadzacy cos na to mowi ze kaza ci rodzic sn ? Jak sie z tym csujesz ?
Bo ja sobie nie wyobrazam caly xzas na cc sie nastawiac a y kazali rodzic snm to moja psychika by tego nie zniosla -
nick nieaktualnyMizelka
Duzo zdrowka dla dzieciatka, oby przezzla ta paskudna goraczka, wcale sje nie dziwie ze tak mazz bo my matki juz tak mamy poprostuja jak moja cora jest chora to tak samo nie spie wsraje i zafladam do niej co rusz... ale ja tez zawsze paracetamol i jbuprofen podaje na przemienne jak tempka sie jej utrzymuje, bo to szy coej pmaga i dziecko tak sie nie meczy
-
sarcia123 wrote:Mizelka
Duzo zdrowka dla dzieciatka, oby przezzla ta paskudna goraczka, wcale sje nie dziwie ze tak mazz bo my matki juz tak mamy poprostuja jak moja cora jest chora to tak samo nie spie wsraje i zafladam do niej co rusz... ale ja tez zawsze paracetamol i jbuprofen podaje na przemienne jak tempka sie jej utrzymuje, bo to szy coej pmaga i dziecko tak sie nie meczy
-
mizzelka wrote:Wlasnie ta naprzemienna metoda pomagała. . A tu się obawiam ze chyba paracetamol wymieka.. dziwne bonzawsze jej pomagał. Juz półtorej h a tu słabo spada.. ale może przez to ze teraz śpi i grzeje się od poduszki? Chyba ja bardziej rozbiore.
Jesli to pierwszy dzien gorączki to moze tak byc. No i w tych godzinach z reguly temperatura jest najwyższa