WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaraz ide sie kapac i myc wlosy bo po cesarce na takie wybryki sily nie bede miala, o 22 dostane ten zastrzyk ze sterydow nk i poprosilam o czopka glicerolowego bo mam zatwardzenie i nie mpge sie wyproznic a jednoczesnie mam parcie na stolec a przed cesarka chce miec niemalze puste jelita bo nie bede sie martwic ze chodzic nie bede mogła a musze do wc. :)

I po tym juz pojde spac odpoczac przed jutrem zeby byc wypoczeta...

Reni@, marlon, Rutelka, Blu lubią tę wiadomość

• marlon Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linka89 wrote:
    Szyjka się wydłużyła? To na tym etapie może się wydłużyć?

Tak do końca to nie wiem. Może żartował... a moze faktycznie. Niby leżałam plackiem plackowym :)

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • marlon Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Też się nad tym zastanawiałam. Czasem jak aplikuje luteinę to czuję główkę, dosłownie jakbym ja miała już między nogami, a czasami wszystko mam tam mięciutkie. Brzuch wysoko i tydzień temu gin o wstawianiu do kanału jeszcze nic nie mówił. Jutro mam usg Medicoverowe to może podpytam, chociaż w Medicover ci od usg to są tylko od usg i jak kiedyś o coś pytałam to odsylali ze wsxystkimi pytaniami do gina...

Oni w tym medicoverze mieli akcje jakis czas temu, ze nie zauwazyli braku dłoni u dziecka. Stad ten syndrom odsyłania do prowadzacego.

Do ktorego gwiazdora jutro idziesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2016, 21:28

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlon wrote:
    Oni w tym medicoverze mieli akcje jakis czas temu, ze nie zauwazyli braku dłoni u dziecka. Stad ten syndrom odsyłania do prowadzacego.

O masakra !

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja również wróciłam z wizyty. I mogę odetchnąć.
    Szyjka się nie skraca, wyszła nawet o 0,5 cm dłuższa niż tydzień temu co daje prawie 3 cm :) Jak na ten etap ciąży to bardzo w porządku, zwłaszcza, że nie ma rozwarcia.
    Nadal mam brać leki i w miarę się oszczędzać, ale plackiem leżeć nie muszę. Już planuję co tu małego jutro w domu porobić ha :)
    Kolejna kontrola za 2 tygodnie.

Reni@, Jutysia, Blu, Kasik2, kalika, NiecierpliwaKarolina, kehlana_miyu, marlon, aneta93, mizzelka, Sylwia91, Rutelka, kasia_1988, szynszyl, Chwilka84 lubią tę wiadomość

l54t4dr.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina współczuję takiej dolegliwości :/

U mnie to kręcenie biodrami miało przede wszystkim podziałać na szyjke, bo ona nie chciala współpracować i caly czas miałam niewielkie rozwarcie, a dziecko bylo już nisko. Tak samo dziala kręcenie się na piłce.

Diewuszka86 super, ze sytuacja sie uspokoiła, ale może nie przemęczaj się za bardzo ;)

diewuszka86 lubi tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wiadomo szaleć nie będę. Myślę raczej o jakimś małym prasowaniu (na siedząco rzecz jasna i max 0,5 h) albo jakieś pranie czy zupę zrobić na szybko. Ale generalnie mam zamiar dużo wypoczywać i zamiast przed tv np siedzieć to legnąć się. Nie pozwolę sobie na to, żeby sobie zaszkodzić, dzidzia najważniejsza.

Aa i nie dodałam jeszcze, że mały ma już całe 2300 gramów!! :) To już trochę do noszenia mam.

Szpitalne dziewczyny, powodzenia, trzymam kciuki. Forumowe ciocie czekają na kolejne maluszki ;)

mizzelka, Rutelka lubią tę wiadomość

l54t4dr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja wlasnie sie wykapalam, umylam wlosy, zeby wiadomo :) dostalam juz zastrzyk druga porcje , polozna jeszcze tetna przyjdzie posluchac no imna dzis koniec atrakcji, pojde spac odpoczywac bo glowa mnie pobolewa :/ emocje biora gore ;)

*₩jutro jeszcze wykapac bede musiala sie w plynie dezynfekujacym przed operacja i gotowa na przyjscie synka na swiat az nie wierze ze zaledwie 12-14 godzin i sie z nim spotkam szok!!! Jak to zlecialo :)

Rutelka, India9 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomo ze strachu jest trochę ale coz jak dzis koleznka z lozka obok miala cc planowane tez i malutki jest kolo niej taki slodziutki, uroczy a ona czuje sie ok wszyetko dobrze to jakos tak mi neray odpuscily wam powiem juz zapragnelam zeby moj synulek lezel obok mnie i to mi daje kopa do tefo zeby przezwyciezyc swoje slabosci bo warto :) a to tylko godzinka i po sprawie :)

kehlana_miyu, Reni@, marlon, mizzelka, Sylwia91, Rutelka, Blu lubią tę wiadomość

• kalika Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy Wam ostatnio też jest chłodniej, niż dotychczas, nawet zimno okresami? Zastanawiam się czy to kwestia pogody, czy też przed porodem temperatura ciała obniża się i stąd te odczucia? Mój mąż twierdzi, że już nie jestem od 2 dni tak gorąca jak dotychczas podczas ciąży ;) Znalazłam info, że u psów przed porodem tak się dzieje, ale o ludziach nic nie znalazłam ;p

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Jak to? Tak już oficjalnie postanowili? Jakiś powód podali?
    Żadnego

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie malutka chora :( walczymy z goraczka juz od 17... teraz zastosowałam metodę naprzemiennie ibuprofen i paracetamol. Na pierwszy rzut poszedł ibum a i tak gorączka pojawiła się na nowo po 4 h.

Na szczęście skurcze się uspokoily po dzisiejszych wariacjach. Herbatka wyszła dobrze, gorzej z morfologia. Terdyferon nie ogarnal tematu, ale i ja trochę mało regularnie go brAlan.

Także noc do niczego dzisiaj bo jest warta... nigdy nie mogę zasnąć jak malutka ma gorączkę.
    Mam nadzieje ze wy zdrowieje zanim się wykluje...

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalika ja mam raczej jeszcze uderzenia gorąca. . Ale mozliwe ze od tych hormonów to różne rzeczy się dzieją :)

kalika lubi tę wiadomość

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzelka współczuję :( dużo zdrowka dla Córeczki. Ja tez przy wysokiej goraczce podaję na przemian ibuprofen i paracetamol

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pielegniarka

A to calkoem dziwne, bo ty chyba mialas cesarke zaplanowana ??? Dziwne a twoj lekarz lrowadzacy cos na to mowi ze kaza ci rodzic sn ? Jak sie z tym csujesz ?

Bo ja sobie nie wyobrazam caly xzas na cc sie nastawiac a y kazali rodzic snm to moja psychika by tego nie zniosla o.O

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizelka

Duzo zdrowka dla dzieciatka, oby przezzla ta paskudna goraczka, wcale sje nie dziwie ze tak mazz bo my matki juz tak mamy poprostu :) ja jak moja cora jest chora to tak samo nie spie wsraje i zafladam do niej co rusz... ale ja tez zawsze paracetamol i jbuprofen podaje na przemienne jak tempka sie jej utrzymuje, bo to szy coej pmaga i dziecko tak sie nie meczy

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linka89 wrote:
    Szyjka się wydłużyła? To na tym etapie może się wydłużyć?
    U mnie poszła niby do góry. Z 1,8xm w 31 tyg i jak wyładowalam w szpitalu i mierzył to w 34 tyg miałam już 2,5 cm... dużo leżałam ;)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Mizelka

Duzo zdrowka dla dzieciatka, oby przezzla ta paskudna goraczka, wcale sje nie dziwie ze tak mazz bo my matki juz tak mamy poprostu :) ja jak moja cora jest chora to tak samo nie spie wsraje i zafladam do niej co rusz... ale ja tez zawsze paracetamol i jbuprofen podaje na przemienne jak tempka sie jej utrzymuje, bo to szy coej pmaga i dziecko tak sie nie meczy
    Wlasnie ta naprzemienna metoda pomagała. . A tu się obawiam ze chyba paracetamol wymieka.. dziwne bonzawsze jej pomagał. Juz półtorej h a tu słabo spada.. ale może przez to ze teraz śpi i grzeje się od poduszki? Chyba ja bardziej rozbiore.

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi szyjkami to tez zalezy od USG moim zdaniem. Wystarczy troszkę inaczej "zlapac" i juz kilka mm roznicy. Ważne ze nie wyszlo mniej :)

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    Wlasnie ta naprzemienna metoda pomagała. . A tu się obawiam ze chyba paracetamol wymieka.. dziwne bonzawsze jej pomagał. Juz półtorej h a tu słabo spada.. ale może przez to ze teraz śpi i grzeje się od poduszki? Chyba ja bardziej rozbiore.

Jesli to pierwszy dzien gorączki to moze tak byc. No i w tych godzinach z reguly temperatura jest najwyższa

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
‹‹ 799 800 801 802 803 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ