Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
sarcia123 wrote:Hej ciocie
Ignas przyszedl na swiat o 9.31ma 54 cm odaz 3360 g, jest mega grzecany i spi
a ja leze poki co, zdjecie wrzuce jak bedw na chodzie
Dziekijemy za wsparciea ty szybko wracaj do siebie; )
sarcia123 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Reni@ wrote:Spojrzalam do mojej karty ciąży sprzed 4 lat. I w sumie chyba to nie o rok przestepny chodzi. Tam miesiaczke mialam w niedzielę i termin porodu wg OM wyznaczony na skonczony 40 tydz + 1 dzien czyli poniedzialek
I w tej ciazy tak sie zlozylo ze tez miesiaczke ostatnia mialam w niedziele. Termin tez na poniedzialek
Swoją drogą ja też mam źle wpisana date i to w obu kartach, zamiast 19.10 napisali 20.10, bo tak im wyszło z kółeczka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2016, 15:40
-
Sarcia ja również przyłączam sie do gratulacji! Odpoczywaj ile sie da
Pumpkin ładna waga!
Mizzelka współczuję choroby córeczkia może to po prostu trzydniowka? Nie mam wiekszego doświadczenia jak sobie radzić z gorączką, bo tylko raz to przerabiałam, ale lekarka mowila zeby do temp.38 st nie dawać nic na zbicie, bo właśnie organizm walczy. Tylko chlodzilam czoło i klatkę piersiową. Faktycznie po 3 dniach przeszło, ale Natalka była wtedy mniejsza i większość tego przespala. Teraz pewnie bym juz coś dała nz gorączkę. Moze akurat u Was też przejdzie szybciutko, żebyś sie nie martwiła w tym gorącym okresie
sarcia123 lubi tę wiadomość
-
kkkaaarrr wrote:Lata przestepne sa w rocznikach podzielnych przez 4 i niepodzielnych przez 100, czyli z grubsza co 4 lata. Jesli w poprzedniej ciąży bylas w 2012 (a konkretniej jesli 29.02.2012 był pomiedzy OM i data porodu) to wszystko by sie zgadzało, dokladnie ta sama sytuacja co teraz, tj. nieuwzglednienie roku przestepneho w wyliczaniu daty.
Swoją drogą ja też mam źle wpisana date i to w obu kartach, zamiast 19.10 napisali 20.10, bo tak im wyszło z kółeczka.
Tak tylko ja zaszłam w ciażę w 2012 ale w lipcu wiec rok przestępny nie ma tu nic do rzeczy bo rodziłam w 2013Też mam date z kółeczka więc tak widocznie jest przyjmowane. Jak OM była np w poniedziałek to poród 40 tygodni później we wtorek itd
-
Ahh... no i jeszcze sprawozdanie z usg w wydaniu Medicover. Pan doktor mowil szeptem, dwa razy prosilam, aby mówił glosniej, bo nic nie slysze... zmierzył Boryska i standardowo wyszly za krótkie nogi, najgorzej że jakby ufać tym pomiarom co do milimetra to wychodziloby, ze praktycznie nie urosly przez caly tydzien. Trzymam sie jednak wersji, ze nie ma co porównywać pomiarów roznych lekarzy i czekam na wizyte z prawdziwego zdarzenia u mojego gina za tydzień. Najbardziej rozbawil mnie komentarz, że mam w ogóle nie patrzeć na te pomiary, bo dziecko bokiem leży i on mierzy tak "mniej więcej", bo nie ma czasu, aby zrobić to dokładnie, ale mniej wiecej w sredniej wymiary sa ok, wiec wszystko w porzadku...
AFI znów bez rewelacji, ok. 7 i mam monitorować. W pon u mojego gina bylo ok. 10, a tydzien temu tez ok. 7-8, więc chyba rzeczywiscie u mnie tych wód nie ma zbyt wiele.
Po negocjacjach zmierzył mi też szyjkę, wyszło 18mm, zatem jesli nawet to poranne coś co ze mnie wyleciało to czop, to raczej nie czop zwiastujacy poród za chwilę. -
Reni@ wrote:Spojrzalam do mojej karty ciąży sprzed 4 lat. I w sumie chyba to nie o rok przestepny chodzi. Tam miesiaczke mialam w niedzielę i termin porodu wg OM wyznaczony na skonczony 40 tydz + 1 dzien czyli poniedzialek
I w tej ciazy tak sie zlozylo ze tez miesiaczke ostatnia mialam w niedziele. Termin tez na poniedzialek
edit: właśnie doczytałam Twój komentarzWiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2016, 16:17
Reni@ lubi tę wiadomość
-
Ja nie wiem czy rok przestępny wtedy nie miał znaczenia, bo lekarz zaznaczał na kółeczku datę z OM czyli jeszcze 2012r. W wyznaczaniu z OM na kółeczku zresztą zawsze będzie wychodziło jak piszesz, czyli bez uwzględnienia ewentaulnych lat przestępnych, czyi zawsze będzie OM wtorek= poród w środę, ale tak naprawdę w roku przestępnym powinni nam dzień od kółeczka odjąć tak jak to robi BBF
Sylwia91 lubi tę wiadomość
-
Ja w ogóle tego ich kółeczka nie rozumiem no ale tak sobie wyliczyla ginka to niech będzie wpisane 1.11, a ja wiem, że moja Basia będzie wagą
Jak mamusia z resztąWiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2016, 16:25
linka89, Chwilka84 lubią tę wiadomość
-
Ja byłam na KTG. W ciągu tygodnia szyjka się skróciła o kolejny cm, teraz jest 2 cm i nadal rozwarcie na palec.
I mimo tego, że mała tak szalała, że brzuch mi się na KTG spinał to mi wpisali na karcie, że nie było skurczów (a może chodzi im o regularne?.
W każdym razie czuję się bezpieczniej z tymi 2 cm, bo tzn że mam jeszcze czas i może doczekam do października
I wypytałam o USG, dr powiedziała, że będą robili przy przyjęciuMam nadzieję, że nie skłamała
Pumpkin - wowTy to już na wylocie
Pielęgniarko - im to się nudzi chyba, żeby Cię tam trzymać i dręczyć tyle czasu i jeszcze nie powiedzieć wprost kiedy zamierzają Cię rozpakować. Oby szybko Cie ten czas zleciał przynajmniejSylwia91, Blu, Reni@, kehlana_miyu lubią tę wiadomość
-
India myślę że chodziło im o regularne skurcze. Ja jak miałam zapisy i mała szalała że brzuch się napinał kilka razy ale bardzo nieregularnie to też nie brali tego pod uwagę.
Właśnie, Pielęgniarko! Czemu oni Ci nic nie mówią? Wiesz, ze mną leżała laska 4 dni po terminie i lekarz ją codziennie zbywał, a miała mieć cc. Mówił jej "może jutro a może pojutrze" i tak prawie tydzień leżała i czekała. Masakra jakaś. Współczuję bo niepewność najgorsza.India9 lubi tę wiadomość
-
Ja tez po wizycie i ktg.
Synek wazy 3200g. Na ktg były skurcze. Kazał lerzec w domu i brać póki co nospe i scopolan (3x1).
Poza tym coraz mniej wód mam. Od dziś nosze wkładkę i kontroluje czy nic nie lecidiewuszka86, Pumpkin, NiecierpliwaKarolina, Chwilka84, Reni@, Rutelka, kehlana_miyu, szynszyl, India9, Kasik2 lubią tę wiadomość
-
Uff w końcu Was doczytałam jeden dzień mnie tu mie było, a tu tyle stron...
Sarcia gratulacje
Zaczynam powoli zazdrościć Wam maluszków na zewnątrz brzuszka.
Ja się melduje po wizycie, Franio waży 2640, wszystko ok, szyjka zamknięta.
Biorę od poniedziałku maksymalna dawkę tabletek na nadciśnienie, więc jeśli ciśnienie będzie rosło, to trzeba będzie mnie rozwiązać. Dobrze żebym wytrzymała jeszcze niecałe dwa tyg, to ciąża będzie donoszona.
Ktg co drugi dzień i mam jeździć ze spakowana torba w razie W.
Pumpkin, NiecierpliwaKarolina, Chwilka84, Reni@, szynszyl, India9, kasia_1988, Kasik2 lubią tę wiadomość
-
Niby tak. Ale chciałam rodzic prywatnie 70 km od domu, a tam biorą tylko dzieci ze skończonym 37tc.
Strasznie boje się szpitala w naszej miejscowości. A jak tak dalej pójdzie to nie będzie wyjścia.
Prywatnie cc miała być wstępnie 10.10 ale wychodzi na to ze chyba do tej daty nie dotrwamy.
-
Niby tak. Ale chciałam rodzic prywatnie 70 km od domu, a tam biorą tylko dzieci ze skończonym 37tc.
Strasznie boje się szpitala w naszej miejscowości. A jak tak dalej pójdzie to nie będzie wyjścia.
Prywatnie cc miała być wstępnie 10.10 ale wychodzi na to ze chyba do tej daty nie dotrwamy.
-
Gratuluje udanych wizyt:)
Adrenalina, a czujesz, żeby Ci wody wylatywały?
Ja poszłam dzisiaj do swojej gin bo mi sie clexane kończyło, ktore mi wtedy w ogóle dała za darmo,a teraz na szczęście wypisała mi recepte z refundacja, za 10 zastrzyków zapłaciłam 3,20 a normalnie kosztuja 158 zł!!!
I zrobiła mi tez taki szybkie usg- wód na szczęście nie przybywa, tydzień temu był AFI 23 dzisiaj mówi, że troche spadło jest tak 20-21.widziałam, że też Małego obejrzała (inic nie mówiła- a jej oku ufam). Cały czas mam być na diecie i czekamy do wtorku do wizyty.
Czy Was tez tak uciska tak bardzo nisko jak stoicie a jak usiądziecie to sie uspokaja??