Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnypielegniarka_w_mundurze wrote:Dzień dobry
Z wieści ode mnie - mam rodzić w 38 tyg. Dziś po badaniu szyjka 1.5cm zamknięta.
Za tydzień we wtorek znowu test oksytocynowy.
Tu się kompletnie od nikogo nic nie można dowiedzieć. Wkurza mnie to.
Pielęgniarka to kiedy to będzie? Ja mam się stawić w skończonym 39tc czyli (na skierowaniu mam) 30.09. na indukcję porodu. I w związku z tym pojadę na Karową (a nastawiłam się wcześniej na Inflancką, ale że mam skierowanie z Karowej to nie będę kombinować).
Może będziemy rodzić razem?
Tylko mogliby Cię w międzyczasie wypuścić do domu.NiecierpliwaKarolina lubi tę wiadomość
-
Mogliby Cie chociaz do domu wypuscic na yen tydzien Pielegniarko
Dziewczyny ze zgaga ja jeszczecraz polecam Rennie. Nawet jak w nocy się budzę to idę po tabletkę i ulga natychmiastowa
Moj Maly tez ma zdecydowanie za malo miejsca już. Wszystko mnie boli. Najbardziej zebra
Dziewczyny z bólami @ mające rodzic naturalnie , dopóki nie ma skurczow to bym sie do szpitala nie pchala
Mizelka jak dziś coreczka ?
Ja bylam zawieźć wymaz GBS do laboratorium w szpitalu. Teraz bie mogę urodzic conajmniej do poniedziałku zeby zdążyć odebrać wyniki -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyRutelka wrote:Pielęgniarka to kiedy to będzie? Ja mam się stawić w skończonym 39tc czyli (na skierowaniu mam) 30.09. na indukcję porodu. I w związku z tym pojadę na Karową (a nastawiłam się wcześniej na Inflancką, ale że mam skierowanie z Karowej to nie będę kombinować).
Może będziemy rodzić razem?
Tylko mogliby Cię w międzyczasie wypuścić do domu.
Powiedzieli ze mam swoje choroby i zostaje. I teraz nie wiem w którym 38:) od poniedziałku wychodzi z okresu 38. A oni będą liczyć jako 37 skończony.
Mówię wam ze tu się niczego nie można dowiedzieć.
-
nick nieaktualnyU Ciebie pielęgniarka pierwszy dzień skończonego 38tc czyli poniedziałek za półtora tygodnia.
Bo ja się pytałam mojej gin, czy mogę przyjechać w połowie 39tc... to powiedziała, że nie. Mam być od razu 39t0d czyli 30.09. To się pewnie spotkamy.Z tym, że ja mam nadzieję, że do poniedziałku 3.10. będę już wychodzić ze szpitala... Z resztą nie wiem, czy na indukcję porodu to mnie nie położą najpierw na patologii ciąży - bo gin mówiła, że zakładają do macicy cewnik Foleya z balonikiem, żeby rozwarcie zrobić i czasem to trwa nawet dobę, a dopiero potem podają oksytocynę... Wolałabym jednak, żeby synek sam się urodził do 29.09. bez żadnych cewników i oksytocyny.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2016, 13:35
-
Hejka a u nas kiepska noc. Mała płakała. . Nie chce brać leków a do apteki mam daleko. Jeszcze dziś przegryzuemy te syropy a jutro jak bd u gina to kupię czopki.
Temp od 37,5 do 38. Czyli ciągle stan podgoraczkowy. Zrezygnowałam z paracetamolu bo to i tak nic nie daje. Organizm walczy.
Aby co 6 h podaje ibuprofen jak kiedyś pani w aptece mi mówiła żeby tak robić profilaktycznie nawet jak nie ma gorączki to szybciej się wywabi ta chorobę.
Ponoć wirus taki panuje bo juz kuzynki synek to samo ma. Zero kaszlu i kataru tylko gorączka
-
nick nieaktualnyRutelka wrote:U Ciebie pielęgniarka pierwszy dzień skończonego 38tc czyli poniedziałek za półtora tygodnia.
Bo ja się pytałam mojej gin, czy mogę przyjechać w połowie 39tc... to powiedziała, że nie. Mam być od razu 39t0d czyli 30.09. To się pewnie spotkamy.Z tym, że ja mam nadzieję, że do poniedziałku 3.10. będę już wychodzić ze szpitala... Z resztą nie wiem, czy na indukcję porodu to mnie nie położą najpierw na patologii ciąży - bo gin mówiła, że zakładają do macicy cewnik Foleya z balonikiem, żeby rozwarcie zrobić i czasem to trwa nawet dobę, a dopiero potem podają oksytocynę... Wolałabym jednak, żeby synek sam się urodził do 29.09. bez żadnych cewników i oksytocyny.
Rutelka lubi tę wiadomość
-
A u mnie tyle ze odstawiłam leki co kazał brać mi gin. Jutro wizyta z zdjęciem pessara.
Od 3 dni wylatuja ze mnie dosłownie gluty.. a wczoraj to już na potęgę. .. to nie są upławy od pessara, podejrzewam ze to słynny czop bo nigdy czegoś takiego nie widziałam a bardzo dobrze znam swój organizm bo przy obserwacji cyklu zawsze mam książkowy. . Tyle że owulacje późne ale po śluzie zaraz poznam ze jest (dodatkowo ból owu) a tu jest innej konstrukcji. Ciekawe co bd jak zdejmie pessara czy więcej tego nie wyleci
Aby mi się śniło ze corka leży w szpitalu i ja też bo poród. Przykre trochę ze akurat teraz... ale nie mam na to wpływu. Wolałabym ja chorować aniżeli ona. -
mizzelka wrote:Hejka a u nas kiepska noc. Mała płakała. . Nie chce brać leków a do apteki mam daleko. Jeszcze dziś przegryzuemy te syropy a jutro jak bd u gina to kupię czopki.
Temp od 37,5 do 38. Czyli ciągle stan podgoraczkowy. Zrezygnowałam z paracetamolu bo to i tak nic nie daje. Organizm walczy.
Aby co 6 h podaje ibuprofen jak kiedyś pani w aptece mi mówiła żeby tak robić profilaktycznie nawet jak nie ma gorączki to szybciej się wywabi ta chorobę.
Ponoć wirus taki panuje bo juz kuzynki synek to samo ma. Zero kaszlu i kataru tylko gorączka
Możesz kupić jakiś syrop przeciwwirusowy jeszcze
Ibuprofen ma też działanie przeciwzapalne dlatego jest "lepszy" od paracetamolumizzelka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej ciocie
Ignas przyszedl na swiat o 9.31ma 54 cm odaz 3360 g, jest mega grzecany i spi
a ja leze poki co, zdjecie wrzuce jak bedw na chodzie
Dziekijemy za wsparcieEvelle, adrenalina, Rutelka, Jutysia, diewuszka86, marlon, NiecierpliwaKarolina, Reni@, pielegniarka_w_mundurze, Kasik2, linka89, India9, Anieńka, szynszyl, Sylwusia100, kalika, Chwilka84, Sylwia_i_Niki, Pumpkin, Sylwia91, kkkaaarrr, Blu, mizzelka, Anoolka, Kai, KKasiaKK, lu.iza, Visenna, Limerikowo, kehlana_miyu, Aga85, Sunshine89 lubią tę wiadomość
-
Ola_Ola wrote:Mam dokładnie ten sam termin co Ty - 13.10. I już głupieje, bo z dalszych usg wychodzi 8.10, z pierwszego usg 6.10. Czyli jak się nie rozpakuję do 13.10 to dopiero wtedy będą wywoływać poród?
-
linka89 wrote:Dziewczyny, a czy któraś z Was myśli, żeby rodzić w pozycji wertykalnej? Albo może niektóre, już tak urodziły?
Sorry, z horyzontalna pomylilamWiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2016, 13:59
-
sarcia123 wrote:Hej ciocie
Ignas przyszedl na swiat o 9.31ma 54 cm odaz 3360 g, jest mega grzecany i spi
a ja leze poki co, zdjecie wrzuce jak bedw na chodzie
Dziekijemy za wsparcieucałuj synka od ciotek
sarcia123 lubi tę wiadomość