X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale czyste przeszłam w łazience.. O matko. Usiąść na tyłku nie mogę po prostu. Dobrze że nic poza tym się nie dzieje bo bym chyba świrować zaczęła...

U mnie usg wyliczyło na początku ciąży termin 29.10 a jak chodzę na usg do szpitala to on tam wylicza jedną datę z om a drugą z pomiarów dzidziusia i z om pokazuje mi na 30 październik więc tego się trzymam ale powiem Wam że jak leżałam w szpitalu i robili mi 2x dziennie ktg i każdej położnej trzeba było przypominać datę to miałam problem. Jedna napisała z karty, inne pisały 30.10

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola Ty też do szpitala?
    To czy w takim razie ja jestem jakaś dziwna czy mój lekarz czy o co chodzi? Ja mam te bóle od przeszło tygodnia. Od dwóch - trzech dni są dość silne. Ale poza tym nic się nie dzieje. Może ja będę chodzić w ciąży tyle ile słonie :-/

Sylwia91, a.badziak, India9, szynszyl, linka89, Pumpkin, Blu, diewuszka86 lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina uśmiałam się :D może Ty olej to co lekarz mówi i jedz na ip?

• a.badziak Ekspertka

Wysłany: 21 września 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie później pielęgniarki wpisują w dokumenty i nie wiadomo jak podawać. Moja Pani ginekolog kazała zawsze podawać wg tego co ona obliczyła i tak jak wpisała w kartę ciąży, tylko tu na forum kieruję się obliczeniami z belly (;

mizzelka lubi tę wiadomość

km5scbxmnqd7jrtx.png
  • marlon Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    co to była za noc.
    Wszystko mnie boli, ale to nie jest taki ból, tylko dyskomfort, przechodzi dopiero jak siedzę w wannie.

Dziewczyny, czy macie wrażenie, że Wasze dzieci nie mają już miejsca?

Mam takie poczucie jakby Młody się rozpychał i nie mógł się ułożyć.
    Z lewej strony wystaje mi dupka, z prawej nogi, jedzenie mi się cofa. Nie wiem o co chodzi.

Znieczulenie w kręgosłup nie jest takie złe.
    Jako stary dyskopata miałam tam wbijanych więcej igieł niż mam zębów. A jak boli, to taka igiełunia jest wręcz wybawieniem :)

Sarcia rozpakowana.

Trudno mi uwierzyć, że to wszystko się dzieje na prawdę i tyle dziewczyn już jest po, a tu księżyc nadal w znaku panny ;)

Sylwia91 lubi tę wiadomość

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • a.badziak Ekspertka

Wysłany: 21 września 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina Ty masz termin tak jak ja to się nie spiesz czekaj na mnie ja też mam bóle od tygodnia i kręgosłup nawala, ale takto wszystko bez zmian... czekam aż akcja się rozwinie

km5scbxmnqd7jrtx.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlon mam takie samo wrażenie... Tym bardziej że jak na ósmy miesiąc to mam mały brzuch i czasem wydaje mi się że mi Baśka zaraz na plecy wejdzie, tak się po bokach rozpycha.

marlon lubi tę wiadomość

• India9 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a.badziak wrote:
    Własnie sprawdziłam, z pierwszego usg na 5.10
    To ja bym się tego tego terminu trzymała bardziej, bo te pierwsze USG kiedy maluszki są jeszcze takie tyci tyci najbardziej odzwierciedlają wiek ciąży.
    Oczywiście urodzić możesz 3 tygodnie przed terminem i 2 po :-)

a.badziak, Rutelka lubią tę wiadomość

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • Jola1985 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Jola Ty też do szpitala?
    To czy w takim razie ja jestem jakaś dziwna czy mój lekarz czy o co chodzi? Ja mam te bóle od przeszło tygodnia. Od dwóch - trzech dni są dość silne. Ale poza tym nic się nie dzieje. Może ja będę chodzić w ciąży tyle ile słonie :-/
    Karolina, mój gin też mówił, ze jak są bóle jak na @ to nic strasznego, tego się przez cały czas trzymałam. U mnie tak się nasiliły, że nie mogę spać i chodzić, do tego doszło straszne kłucie w podbrzuszu. Wczoraj bylismy w kinie i myślałam, że nie usiedze już pod koniec a z kina ledwo wyszliśmy i szliśmy z mężem jak ślimaki bo co chwilę musiałam przystawać.
    Ja mam mieć cc, więc musze zdążyć przed akcją porodową, a prof. powiedział, że to mogą być już objawy rozpoczynającego się porodu, bo wbrew pozorom jest to proces długotrwały i ma wiele symptomów, które często są niezauważane albo ignorowane przez ciężarne. Wolimy dmuchać na zimne i śmigamy. Do Wrocławia mamy 80 km więc chwilę nam z tym wszystkim zejdzie. Odezwę się, ale mam nadzijeę, że to fałszywy alarm. Mój mąż zamilkł zupełnie taki jest przejęty, ja staram się myśleć bardzo pozytywnie ;)

ex2bwn15260327bu.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola, będziemy czekały na wieści :-) Donoszona, więc można rodzić ;-)

Ja też mam wrażenie, że mała nie ma miejsca, a ta jednak zmienia te strony brzucha w zależności od nastroju ;-)

marlon lubi tę wiadomość

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola, wszystko będzie dobrze, dzidziuś donoszony i to najważniejsze <3 trzymaj się tam i dawaj znać w miarę możliwości co i jak u Was!

• szynszyl Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola będzie dobrze, trzymaj się :)

Ja sobie właśnie patrzyłam na mój brzuszek i tak bardzo nisko wydaje się być :) i się zastanawiałam gdzie ten dzieciaczek tam jest, bo brzuchy są ale to jest ponad pół metra :D no i mój taki malutki nie jest :)

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • linka89 Ekspertka

Wysłany: 21 września 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Na pewno się pochwalę jak się odważę :D chociaż zanim ja będę rodzić to pewnie forum opustoszeje bo większość będzie już po

Mam nadzieję, że dotrwamy razem, przynajmniej do 38 tc ;)

A jak tam skurcze? Minęły?

• a.badziak Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India9 wrote:
    To ja bym się tego tego terminu trzymała bardziej, bo te pierwsze USG kiedy maluszki są jeszcze takie tyci tyci najbardziej odzwierciedlają wiek ciąży.
    Oczywiście urodzić możesz 3 tygodnie przed terminem i 2 po :-)
    Ważne, że już ciąża donoszona, teraz niech się dzieje wola nieba...

India9 lubi tę wiadomość

km5scbxmnqd7jrtx.png
  • Sylwia91 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szynszyl ale te ponad pół metra to razem z nóżkami, a dzidziuś jest skulony biedaczek i myślę że dlatego one się tak wiercą, bo im już zwyczajnie niewygodnie. Ile można w takiem pozycji leżeć ;) nam też czasem potrzeba wyprostować gnaty hehe moja wczoraj tak się rozpychala że pod ręką czułam rączkę albo nóżkę bo takie malutkie kostki! Normalnie kostki! Uwierzyć nie mogłam.

a.badziak, linka89, Chwilka84, szynszyl, Rutelka, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

Wysłany: 21 września 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a.badziak wrote:
    NiecierpliwaKarolina Ty masz termin tak jak ja to się nie spiesz czekaj na mnie ja też mam bóle od tygodnia i kręgosłup nawala, ale takto wszystko bez zmian... czekam aż akcja się rozwinie

Ja już nie wiem jaki mam termin :-/ całą ciążę kazali się sugerować tym terminem z usg prenatalnego, czyli 26 września. A teraz każą czekać do końca, czyli do pazdziernikowego. Zgłupieć można!

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linka89 wrote:
    Mam nadzieję, że dotrwamy razem, przynajmniej do 38 tc ;)

A jak tam skurcze? Minęły?
    Skurcze jak ręką odjal! Całe szczęście. Myślę że to było to drapanie i długie siedzenie. Ja nawet nie czekam do 38tc,najważniejsze żeby skończyć 36 i ewentualnie potem jeszcze tydzień do zdjęcia pessara i mogę rodzić :D

• linka89 Ekspertka

Wysłany: 21 września 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Marlon mam takie samo wrażenie... Tym bardziej że jak na ósmy miesiąc to mam mały brzuch i czasem wydaje mi się że mi Baśka zaraz na plecy wejdzie, tak się po bokach rozpycha.

Hehe, moja też po bokach uderza, po przekątnej brzucha, jesli tak to można opisać!

A co do braku miejsca w żołądku, to chyba wieczorami zaczęła mnie męczyć zgaga... Nie wiem czy to to, bo nigdy nie miałam, ale tak piecze dziwnie w przełyku :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2016, 10:44

Wysłany: 21 września 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola jak masz mieć cesarkę to inna sytuacja. To faktycznie jedź i nie czekaj. Trzymam kciuki!

A te bóle mam dokładnie takie jak opisujesz. Już nawet leżenie nie pomaga. Czuję się jak przy okresie kilerze i do tego jakby mi z szyjki próbowały wyjść skrzepy giganty. A skurcze jak się jakieś pojawią to są przez godzinę, dwie i znikają.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linka89 wrote:
    Hehe, moja też po bokach uderza, po przekątnej brzucha, jesli tak to można opisać!

A co do braku miejsca w żołądku, to chyba wieczorami zaczęła mnie męczyć zgaga... Nie wiem czy to to, bo nigdy nie miałam, ale tak piecze dziwnie w przełyku :/
    O to to! To samo mam! Nigdy nie miałam zgagi i nie wiedziałam co to jest a teraz wieczorami mam koszmar. Nie dość że spać nie mogę to zgaga męczy. Jak leżę to się jeszcze nasila. Już bym chciała małą po drugiej stronie brzucha... W pierwszym bezpiecznym terminie

‹‹ 804 805 806 807 808 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ