X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie nie czuje żeby coś się sączylo. Dlatego mam wkładki zakładać i kontrolować.

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczęłam się trochę bać.
    Nie czułam skurczy tak naprawdę. A wyszły na ktg. A od kad jestem w domu to wydaje mi się ze je czuje. I nie wiem czy naprawdę je czuje czy sobie wmawiam bo lekarz mi o nich powiedział.

• Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i jeszcze jedno,wczoraj na tym spotkaniu ta doula podpowiedziała nam, żeby spakowac 3 torbe z dodatkowym ręcznikiem, piżamą, pieluchami, ciuszkami dla dziecka, WODĄ!!!, drobnymi pieniędzmi, batonami dla męża do auta,żeby mąz juz od dzisiaj woził- mysle, że to fajny pomysł, że wszystko bedzie miał w razie czego zapakowane i powtarzała nam kilka razy, żeby torbę do szpitala pakowac razem, żeby mąż wiedził gdzie co jest- może komus się ta informacja przyda.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2016, 17:42

Pumpkin, Rutelka lubią tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro dokończę pakowanie torby. Odwlekałam ten moment, ale powoli nadchodzi chyba czas by to zrobić.

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wizyt dziewczyny. Jak widać zadna z nas nie zna dnia ani godziny. Dzieci się rodzą kiedy chcą ;)

Ja dziś dopakowałam 2 butelki wody z dziubkiem bo w końcu kupiłam

Pumpkin, Rutelka, kehlana_miyu, Blu lubią tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    Gratuluję wizyt dziewczyny. Jak widać zadna z nas nie zna dnia ani godziny. Dzieci się rodzą kiedy chcą ;)

Ja dziś dopakowałam 2 butelki wody z dziubkiem bo w końcu kupiłam

Ja jeszcze oprócz wody mam krakersy i sevendejsy.
    I o ładowarce do telefonu pamiętajcie ;)

Reni@, Chwilka84, Rutelka, Sylwia91 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin twoja córka to duża dziewczynka już. Szyjka króciutka, myślę, że lada chwila się u Ciebie zacznie. :)

Adrenalina nie stresuj się mocno, że wód coraz mniej. Synek ma ponad 3 kg, więc tak naprawdę już gotowy do samodzielnego życia.

KKasiaKK oby ciśnienie Ci nie skakało... a KTG co drugi dzień, to super sprawa (bo spokojna będziesz) tylko tyle, że Cię jeżdżenie na KTG umęczy... wiem, bo na początku września jeździłam przez cały tydzień codziennie. I byłam strasznie tym zmęczona. Ale czego nie robi się dla dzidziusia.

kkkaaarrr Dobrze, że ogólnie tendencja wód jest bez zmian - mniej więcej na tym samym poziomie... skoro czop wyleciał, to wiesz... różnie to bywa... czasem poród 2 tygodnie po odejściu czopa, a czasem dobę po... wszystko się może wydarzyć. :)

Chwilka84 też mam Clexane na ryczałt, a na początku ciąży kupowałam na 100%... różnica w cenie ogromna. Co do ucisku, to mnie uciska najbardziej jak chodzę, albo zmieniam pozycję.

• KKasiaKK Ekspertka

Wysłany: 21 września 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dojazdy na ktg nie męczą, jadę samochodem około 10 min. Jeżdżę jeszcze sama i dobrze się czuję za kierownicą. Skoro mam jeździć z torbą, to pewnie mąż będzie jeździł że mną, bo jak bym została w szpitalu, to za parking mnie nieźle policzą.
    Bardziej męczy mnie czekanie na zapis, przychodzi się kiedy chce i się czeka w kolejce.

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adrenalina za dwa dni kończysz 37 tygodni więc nie ma się co martwić!

Ja muszę jeszcze kilka rzeczy do torby dopakowac. Głównie kosmetyki typu pasta do zębów czy żel pod prysznic.

adrenalina lubi tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj spakowałam swoją torbę, muszę tylko dołożyć klapki i wodę z dziubkiem. Muszę jeszcze spakować torbę dla małego, ale nie mam żadnej w odpowiedniej wielkości, mam nadzieję, że w weekend kupimy w końcu wózek i będę mogła wykorzystać torbę do wózka ;)

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia, gratuluję synka!!! Łatwej rekonwalescencji i szybkiego powrotu do domu Wam życzę! :)

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Jola1985 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy na IP - na KTG były widoczne skurcze ale nieregularne, lekarka kazała bezwzględnie leżeć i odpoczywać, aby mały mógł jeszcze chwilę pobyć w brzuchu. Jeśli będę się oszczędzać jest szansa, że przyjmą mnie do szpitala na cc zgodnie z planem - 3 października a nie wcześniej :) Prócz lekarki dyżurującej, przyszedł też mój gin na konsultacje, więc miło z jego strony. Najzabawniejsze, że na IP w ogóle nie musieliśmy z mężem na nic czekać, szybko nas skonsultowali, podłączyli KTG, zrobili USG i do tego panie położne były przemiłe...
    Ucieszyłam się, że nie ma konieczności, abym zostawała w szpitalu - przesyłam Wam pozdrowienia z domu :D

szynszyl, marlon, diewuszka86, Sylwia91, Reni@, NiecierpliwaKarolina, Rutelka, Anoolka, Chwilka84, Blu, India9, kasia_1988, linka89, Sylwia_i_Niki, kehlana_miyu, kalika, KKasiaKK lubią tę wiadomość

ex2bwn15260327bu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Ahh... no i jeszcze sprawozdanie z usg w wydaniu Medicover. Pan doktor mowil szeptem, dwa razy prosilam, aby mówił glosniej, bo nic nie slysze... zmierzył Boryska i standardowo wyszly za krótkie nogi, najgorzej że jakby ufać tym pomiarom co do milimetra to wychodziloby, ze praktycznie nie urosly przez caly tydzien. Trzymam sie jednak wersji, ze nie ma co porównywać pomiarów roznych lekarzy i czekam na wizyte z prawdziwego zdarzenia u mojego gina za tydzień. Najbardziej rozbawil mnie komentarz, że mam w ogóle nie patrzeć na te pomiary, bo dziecko bokiem leży i on mierzy tak "mniej więcej", bo nie ma czasu, aby zrobić to dokładnie, ale mniej wiecej w sredniej wymiary sa ok, wiec wszystko w porzadku...
    AFI znów bez rewelacji, ok. 7 i mam monitorować. W pon u mojego gina bylo ok. 10, a tydzien temu tez ok. 7-8, więc chyba rzeczywiscie u mnie tych wód nie ma zbyt wiele.
    Po negocjacjach zmierzył mi też szyjkę, wyszło 18mm, zatem jesli nawet to poranne coś co ze mnie wyleciało to czop, to raczej nie czop zwiastujacy poród za chwilę.
    Który doktor jeśli można wiedzieć?

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w szpitalu o tyle fajnie że dla dzidziusia potrzebuje tak naprawdę tylko pieluszki i chusteczki bo wszystko inne dostanę. Może na wszelki wypadek wezmę coś do natłuszczenia pupy i tyle. Ubranka potrzebne są tylko na wyjście ze szpitala

KKasiaKK lubi tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ładnie rosną dzieciaczki ^^ gratuluje wizyt!

Jola super, że jesteś w domku, to teraz wypoczywaj koniecznie :)

byliśmy z mężem w kinie :) pewnie już ostatni raz przed rozwiązaniem :)

Jola1985, KKasiaKK, Blu, diewuszka86 lubią tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    U mnie w szpitalu o tyle fajnie że dla dzidziusia potrzebuje tak naprawdę tylko pieluszki i chusteczki bo wszystko inne dostanę. Może na wszelki wypadek wezmę coś do natłuszczenia pupy i tyle. Ubranka potrzebne są tylko na wyjście ze szpitala

To tak jak u mnie :)
    Dlatego mam 1 walizkę a podkłady na łóżko i poporodowe wezmę w reklamówce razem z wodą zeby na porodówce mąż nie musiał po walizce szukać

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się dopapakuje konkretnie.

U mnie mała chora. Antybiotyk bo zapalenie gardła i dziąseł. Prywatnie szukałam pediatry pół dnia... masakra.

Jeszcze i ja się licho czuje. Mam nadzieje ze to chwilowe

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po calej serii badań. Krew i mocz ok, ktg ok, gbs pobrane i oby też wyszło dobrze. Wód w sam raz, łożysko ladne, szyjka zamknięta. Mój o
    Okruszek waży niecałe 2400 g, ładnie się rozwija. Nóżki mu się wydluzyly ;-). Na razie nic nie zapowiada tego, żeby się wybierał na drugą stronę brzucha. I dobrze. Niech sobie rośnie.

Reni@, a.badziak, Anoolka, Chwilka84, Blu, szynszyl, Jutysia, Rutelka, diewuszka86, India9, Sylwia91, kasia_1988, Kasik2, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    A ja się dopapakuje konkretnie.

U mnie mała chora. Antybiotyk bo zapalenie gardła i dziąseł. Prywatnie szukałam pediatry pół dnia... masakra.

Jeszcze i ja się licho czuje. Mam nadzieje ze to chwilowe

Bidulka, oby szybko jej przeszło
    Ja biorę rutinoscorbin znowu żeby już nic nie złapać

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • Kasia! Znajoma

Wysłany: 21 września 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje wszystkim mamusiom. Dużo się ostatnio tu dzieje ale to chyba normalne kiedy tak nie dużo zostało nam do terminów.
    Ja też modliłam się aby dotrwać do skończonego 37 tyg. bo to był warunek kliniki aby przyjęli na cc.
    Od tamtej środy jest spoko bo wiem, że w każdej chwili mogę jechać do kliniki. A zasadniczy termin mam wyznaczony na przyszłą środę 28.09. Niby czuje spinanie brzucha, twardnienie ale skurczy to chyba nie. Piszę chyba bo to pierwsza ciąża i nie wiem czego oczekiwać.

Reni@, Rutelka, India9 lubią tę wiadomość

km5suay31n7mm376.png
‹‹ 809 810 811 812 813 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ