X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam, że tylko ja od 4 nie śpię ;)

Pielęgniarka, też mam ten ból na dole - jakbym cały dzień jeździła na rowerze z bardzo niewygodnym siodełkiem...

Diewuszka - dzięki! Ale to jeszcze nie "ta" noc ;) Chociaż jak śpię to mogą dziać się cuda. Tak zwane "w razie pożaru wynieść". Więc myślę, że może w ciągu dnia?

Sarcia - nie taki diabeł straszny :) Dzięki za relację, trochę zaczynam się bać tego cc. Tu gdzie rodzę na noc nie zabierają malucha nawet przy cc - bez sensu, nie wiem jak niby mam sama dać radę? :/

diewuszka86 lubi tę wiadomość

• India9 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia, jeszcze raz gratulacje :-)
    Super, że dobrze się czujesz i nie było tak źle, a Ignasiem się nie martw, bo nawet jeśli dokarmiły to po jednym razie nie porzuci cycka ;-) Dały Ci się babeczki wyspać, żebyś wypoczęta mogła przejąć opiekę.

Kurcze, ja też mam bóle spojenia, kłucia w szyjce... chodzić muszę, bo codziennie zaprowadzam synka do szkoły i tak w obie strony wychodzi pewnie ponad kilometr. Jak mnie łapie ból podczas chodzenia to zwalniam maksymalnie i toczę się tak, że nawet mamusie z dwulatkami dają mi radę ;-)

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia fajnie sobie radzisz, zazdroszczę! <3

Ja się zaczęłam bać od wczoraj czy mała mi się znowu nie przekręcila pośladkowo... Bolało jak kopała nieziemsko. Czułam jej ruchy dosłownie w pochwie. Już była ładnie główką w dół, mam nadzieję że tylko przy buzi coś majstrowała.

Pumpkin też mam takie bóle. Pierwszy raz w 29 tc jak trafiłam do szpitala. Staraj się więcej leżeć i odpoczywać.

Ja biorę clotrimazolum i on też wypływa a w dodatku jest bardzo wodnisty. Ma początku byłam przerażona że to wody ale już się uspokoiłam. Niestety zostawia takie grudki i lekarz w szpitalu stwierdził że to grzybica, kretyn. Dawał antybiotyk który mnie uczulil ale już nie chce do tego wracać bo zapaść to koszmar jeden,a słabnące tętno dziecka drugi.

Też mam dzisiaj noc na czuwaniu a wyjątkowo dobrze mi się śpi :/ niestety psinka po operacji leży przy łóżku i próbowała skakać na łóżko, a jej nie wolno, więc czuwam żeby sobie spała spokojnie. Jak z małym dzieckiem...

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po śniadaniu :) obudziłam sie tak głodna ze musialam cos zjesc :) i ja witam sie oficjalnie w ciazy donoszonej :) nie moge w to uwierzyc :) tym bardziej ze u mnie objawów porodowych zero, czuje sie jak w środku ciazy a nie jak na 3 tyg przed porodem :) Sarcia, ogromne gratulacje :) super ze juz masz to za soba, teraz juz z górki z duza dawka miłości :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2016, 07:25

Rutelka, a.badziak, Sylwia91, Reni@, NiecierpliwaKarolina, Pumpkin, India9, Blu, diewuszka86, linka89 lubią tę wiadomość

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja za jakąś godzinę wychodzę na USG ostatnie w ciąży i KTG. Ciekawe ile waży ten mój klocek. Mam nadzieję, że trochę zwolnił od początku września i dziś nie będzie ważył 4 kg.

India9, Blu, linka89 lubią tę wiadomość

• Kasia! Znajoma

Wysłany: 22 września 2016, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie śpiesz już długo. Napisałam jeszcze do pracy 2 pisma, zrobiłam pranie, mężowi kanapki do pracy, zjadłam śniadanie. Od jakieśgoś czasu budzę się ok. 4 i już nie śpię. Robię coś drobnego "po cichutku, na paluszkach" żeby mąż mógł jeszcze pospać. Chyba organizam przygotowuje się do wzmożonego wysiłku i brak snu.

Torby mam już spakowane od dłuższego czasu (na wypadek nieskończonego 37 tc. i przyjęcia do szpitala) ale teraz wiem, że potrzebuje tylko drobiazgi dla siebie: kapcie, koszule i kosmetyki. Wszystko inne, w tym dla córci zapewnia klinika. Pewnie połowę rzeczy wyjmę przed wyjazdem.

Kupiliśmy wczoraj wózeczek Chicco Ubran Plus więć mamy wszystko: w tym zapas pieluszek i chusteczek na min. miesiąc. Wszystkie ubranka uprane i uprasowane, poukładałam rozmiarami i typami: body, śpiochy, kaftaniki, pajacyki i nawet podzieliłam na krótki i długi rękawek :-)

Mąż bierze na razie urlop wypoczynkowy już od jutro:-), :-), :-) bo mamy ostatnią wizytę. Huuuura.
    Gdyby jednak po ktg okazało się, że są skurcze regularne to zostaje od razu w klinice na cc. Uprzedzili mnie, żeby się na to przygotować bo oni są zawsze gotowi na takie sytuacje.... i w ciągu godziny jest cięcie.
    Zobaczymy. Jestem gotowa na wszystko. Najważniejsze, że zdrowie nam dopisuje całą ciążę. Policzyłam, że wzięłam przez te 9 miesięcy tylko 2 tabletki no spy i to raczej od skurczów żołądkowo-jelitowych... teraz tak myślę.

Codziennie otwieram szafki z rzeczami córci siedzę i się patrze na to wszystko. Bardzo miłe uczucie.

Rutelka, Sylwia91, India9, KKasiaKK, Blu, diewuszka86, marlon, Chwilka84 lubią tę wiadomość

km5suay31n7mm376.png
  • a.badziak Ekspertka

Wysłany: 22 września 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ostatnio się nachwaliłam, że wszystkie noce przesypiam, dzisiaj to jakaś masakra mnie dopadła. Położyłam się o 22 a o 23 już się obudziłam z bólami jak na @. Siku i myślałam że przejdzie a tu do 24:30 z boku na bok. Zimno, gorąco, bóle, skurcze już myślałam że na ip będzie trzeba jechać, ale jakoś usnęłam. Obudziłam się o 3 i to samo gorąco, zimno, okno otworzyłam nawdychałam się świeżego powietrza i koło 4 usnęłam. Coś strasznego, no i pić jakby ktoś od kilku dni wody mi nie dawał... oj szok

Sarcia, mimo tych dolegliwości po cc, chyba Ci zazdroszczę, że masz to już za sobą.

km5scbxmnqd7jrtx.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dzisiaj znowu miła długa noc i jeszcze bym pospała :D tylko raz na siusiu i spałam jak zabita :)
    ogólnie się czuję jakbym miała jeszcze kilka tygodni tej ciąży :D a tu zaraz rozwiązanie :)

sarcia super, że obeszło się bez niespodzianek :) oby tak dalej :)lada moment i już Ci nikt nie będzie synka zabierał :) a jak reakcja córci na braciszka?

Rutelko powodzenia na wizycie :)super, że będziesz miała męża tak długo przy sobie, ja się cieszę, że chociaż tydzień będzie :)

Karolina może po kawałeczku się odrywa ten czop?

Mizzelko mam nadzieję, że z malutką już lepiej. Powodzenia na wizycie dzisiejszej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2016, 08:22

Rutelka, Blu lubią tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka wrote:
    A ja za jakąś godzinę wychodzę na USG ostatnie w ciąży i KTG. Ciekawe ile waży ten mój klocek. Mam nadzieję, że trochę zwolnił od początku września i dziś nie będzie ważył 4 kg.
    Ja juz na to ktg nie mogę patrzeć :) mam wrażenie ze leżę pod nim non stop :) dziś noc atrakcji na oddziale. Jedna dziewczyna przewróciła się w łazience w nocy. Rano zaczęła rodzić. Koleżanka z sali całą noc nie spala bo ja strasznie bolał brzuch. Dostała ze w nospy w zastrzyku, czopki. Ona z bliźniakami leży już miesiąc. Plackiem bo nie ma szyjki. A to 29 tydz dopiero. Szkoda mi jej.

• a.badziak Ekspertka

Wysłany: 22 września 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pielegniarka_w_mundurze wrote:
    Ja juz na to ktg nie mogę patrzeć :) mam wrażenie ze leżę pod nim non stop :) dziś noc atrakcji na oddziale. Jedna dziewczyna przewróciła się w łazience w nocy. Rano zaczęła rodzić. Koleżanka z sali całą noc nie spala bo ja strasznie bolał brzuch. Dostała ze w nospy w zastrzyku, czopki. Ona z bliźniakami leży już miesiąc. Plackiem bo nie ma szyjki. A to 29 tydz dopiero. Szkoda mi jej.
    Trzymaj się tam mocno... w szpitalu zawsze człowiek się napatrzy na smutne rzeczy, aż strach ogarnia...

km5scbxmnqd7jrtx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pielęgniarka no to rzeczywiście macie tam ciekawie...
    Pewnie dołączę do was 30.09., choć szczerze modlę się o to, abym urodziła naturalnie przed 30.09.... nie chcę tego cewnika i kroplówek na skurcze. Eh.

KTG jak KTG, ale dla mnie najgorsze są dojazdy. Dojeżdżam z poza Warszawy. Dziś Dzień bez samochodu, więc skorzystam, bo Koleje Mazowieckie i warszawskie autobusy za darmo. Ale dojazd z przesiadkami. Wszędzie trzeba przejść, a jak chodzę to mi mały ciśnie nie wiem na co... pewnie na szyjkę, ale iść aż nie mogę...

• Evelle Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej o poranku, ja to wogole nie mam problemów ze spaniem po 21 już wykapana leżę w łóżku wczoraj czekam na Azja expres a w reklamach przed programem zasnę do rana

atdc9vvjtiub4xrf.png
  • Evelle Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mam pytanie gdyż od tego tygodnia strasznie się męczę A nic specjalnego nie robię nawet jak układam włosy lub się przebieram sapie i dysze brzuch mi się obniża więc powinno być lepiej A jednak nie jest

atdc9vvjtiub4xrf.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś też super spałam, tylko jedna wizyta w toalecie była ;)

Pumpkin moja szwagierka po cesarce wykupiła na noc położną, która ogarniała jej malucha-podawała do karmienia, przewijała, nosiła, itd.

Pumpkin lubi tę wiadomość

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moj Syn co noc byl na noworodkach, w dzien dokarmialam mm bo nie mialam w pierwszych dniach praktycznie pokarmu a nie chcialam zeby zaczął spadac za duzo z wagi bo by nas nie wypuscili. W domu nie bylo zadnego problemu z kp. Juz na drugi dzien mialam nawal a Maly ladnie pil. A no ni smoczek tez mial od razu. Niczemu to nie zaszkodzilo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2016, 08:53

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Pumpkin też mam takie bóle. Pierwszy raz w 29 tc jak trafiłam do szpitala. Staraj się więcej leżeć i odpoczywać.

O nie! Dr wczoraj powiedziała, że jak chce przyspieszyć to mam właśnie chodzić. I pewnie gdybym więcej się ruszała a nie kanapowała, to by mała już na świecie była. :) Ponoć uczucie jazdy na niewygodnym rowerze to już bardzo porodowe symptomy i tego się trzymam ;)

Może to dzisiaj? Oby!

a.badziak, India9, Reni@, Blu, Sylwia91, diewuszka86, Kasik2, Rutelka, Chwilka84 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_Ola wrote:
    Ja dziś też super spałam, tylko jedna wizyta w toalecie była ;)

Pumpkin moja szwagierka po cesarce wykupiła na noc położną, która ogarniała jej malucha-podawała do karmienia, przewijała, nosiła, itd.

To jest dobra myśl, muszę się dowiedzieć czy w tym szpitalu tak się da...

• NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a któraś nie ma planowanej cesarki na jutro? Bo coś mi się kojarzy, że któraś miała termin wyznaczony na 23.09.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mi się coś tak kojarzy z ta cesarką jutrzejszą :-)

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • a.badziak Ekspertka

Wysłany: 22 września 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny, jak mi niedobrze dzisiaj. Wszystko mi się cofa...

km5scbxmnqd7jrtx.png
‹‹ 812 813 814 815 816 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ