Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale Ci Sarcia zazdroszczę
juz sie nie moge doczekac mojego małego wiszącego na cycu 
U mnie dają koszule do porodu, biore tylko do karmienia. Uważam ze to jest super i ma to sens
te szpitalne na pewno sa porządnie wysterylizowane, a domowe... Wiadomo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2016, 11:46

-
linka89 wrote:A mogłabym prosić o odświeżenie linka? Ja póki co mam przygotowane dwie stare sukienko-koszule i jeden duży T-shirt męża. U nas położna mówiła, na szkole rodzenia, że w sumie i tak nikt na to nie patrzy. A z drugiej strony zastanawiam się czy tak mi jakoś głupio nie będzie w nich rodzić...
Tę planuję włożyć po porodzie:
http://allegro.pl/koszula-ciazowa-do-szpitala-porodu-bawelna-l-xl-fd-i6129027135.html
A tę do porodu:
http://allegro.pl/rozpinana-koszula-do-karmienia-porodu-r-m-nowosc-i5747146159.html
Sylwia u mnie w szpitalu dają do porodu takie okropne flizelinowe koszule, sama położna na SR mówiła, że proponuje przynieść swoją. Jakoś tak będę się czuła trochę bardziej po domowemu
Ale generalnie chyba w każdym szpitalu zapewniają koszule do porodu.
linka89 lubi tę wiadomość
-
U mnie nie dają koszuli do rodzenia. Miałam swoją i tym razem będzie ta sama. W ogóle nie była brudna bo przecież przy skurczach partych i tak podnosisz ją do góry. Co najwyżej spocona z wysiłku
Sylwia91 lubi tę wiadomość
-
Kilka porodów w swoim życiu widziałam, ale żeby koszula była we krwi, to nie rzuciło mi się w oczy
Poród ogólnie przebiega bezkrwawo, chyba że jest nacinane krocze, bądź dochodzi do jego pęknięcia, ale wówczas koszula i tak jest już dawno podwinieta do góry i niewiele jej grozi
Reni@, marlon, diewuszka86, linka89, Rutelka lubią tę wiadomość

06.2015 - nasz aniołek:*
-
Dzień dobry!
Witam się w 36 tygodniu wg Belly, skonczonym 35 tygodniu wg. OM i skończonym 36 tygodniu według USG
Teoretycznie jestem w 9 miesiącu ciąży
hue hue hue
Co to była za noc. Siku po kropelce co 15 minut, udało mi się zasnąć koło 4.oo. Spałam do teraz.
Młody się rozpycha. Przyjmuje pozycje jak przeciągający się Buldog, albo superman w locie
Ja mam koszulę z Triumpha, w której 16 lat temu na Karowej rodziła moja Siostra. Jest z rozpięciem na guziki do pępka, idealna do karmienia, ma też rozcięcia po bokach i nie była jakaś specjalnie zmasakrowana, w sensie, moja Siostra ją jakoś nie specjalnie zakrwawiła. A poza tym, wtedy była taka stylówka na Karowej, że dziecko zanim podali Mamie to myli pod kranem, więc Młoda, nie była w tych płynach.
Jak teraz zabrudzimy, to najwyżej ją wyrzucę. A tak to mam poczucie, że na szczęście ta koszula.
Fajnie Sarcia, że u Was wszystko w porządalu i spokojnie bez stresu dochodzisz do siebie.
Moja koleżanka ma podobną różnicę wieku i mówiła, że córa też była zazdrosna,
dlatego postanowiła ją jak najbardziej angażować w zajmowanie się braciszkiem i podobno pomogło.
Mała uważa się za pannicę a jej brat jest bobasem, którym ona musi się opiekować.
Trzymam kciuki za szpitalne Mamy, tym co chcą - życzę szybkiego rozpakowania, a tym, co ze mną jeszcze pare tygodni chcą poczekać życzę nóg na supeł
Pumpkin, kalika, Blu, diewuszka86, Reni@, szynszyl, Chwilka84, Jutysia, Rutelka, mizzelka lubią tę wiadomość
-
Ja też mam dziś wizytę, a w sumie to nawet 2. Jedna u lekarki, ze szpitala gdzie mam rodzic, a druga u swojej gin prowadzacej.
Wracając jeszcze do koszul i ryzyka ich "bezpowrotnego uszkodzenia" to wg mnie większe ryzyko zakrwawienia dotyczy tych koszul, które będziemy miały już po porodzie. Mam nadzieję, że natura będzie dla nas łaskawa, ale ciężko przewidzieć jak nasilone będzie krwawienie i czy podkłady zawsze podolają wyzwaniu

06.2015 - nasz aniołek:*
-
Ja tam sobie myślę, że co by się miało nie dziać z koszula podczas porodu to jakoś fajniej jest mieć jakąś miła, miękką i ładną w naszych oczach
tak dla lepszego samopoczucia 
kalika słuszna uwaga, a wcześniej o tym nie pomyślałam
powodzenia na wizytach dzisiejszych ^^
sarcia jeszcze 2 dni i będziesz w domku
a ja dzisiaj sobie posprzątałam, pomyłam podłogi i pospałam godzinkę
Rutelka lubi tę wiadomość

-
nick nieaktualny
-
Zgadzam się z tym co Kalika napisała - że większe ryzyko zabrudzenia po porodzie. Dlatego dobrze mieć na zmianę (mi mąż dowoził, bo nie przewidziałam, że aż tak będzie ze mnie leciało).
Szynszyl - racja, ja też wolę mieć jakąś swoją, miłą w dotyku, z widokiem której się już oswoiłam.
szynszyl lubi tę wiadomość

-
Moja koszula w trakcie porodu ucierpiała, ale na spokojnie dalo sie to wyprać, ale po porodzie bylo gorzej i tak samo mąż mi przywoził koszule na zmianę.
Dziewczyny czuje sie jak by mnie coś rozjechało. Pierwszy raz od dawna nawet na chwile z córką nie wyszlam na spacer
i to nie z niewyspania, tylko strasznie nisko czuje małego, do tego ból jak na @... a najbardziej mnie wkurza niepewność, czy to juz czy za 3 tygodnie. Eh jakiegoś nerwa złapałam...
-
wariactwo - na nic nie mam czasu a w sumie oni między karmieniami śpią
trzymajcie sie, nie wiem czy bede dawała rady czytać na bieżąco ale bede pisać co u nas i trzymać za wszystkie z Was kciuki :* my lecimy zaraz do lekarza bo jakieś śpicory złapali
marlon, Chwilka84, szynszyl, NiecierpliwaKarolina, Blu, mizzelka lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny dawno mnie nie było. Gratulacje dla tych co mają już swoje szczęścia przy sobie. Ja juz w 37 tygodniu i już chcę urodzić. Trochę problemów bylo w 34 skrócona szyjka a od wczoraj ma mniej niz 2cm i rozwarcie na opuszek ale postanowilam z lekarzem że mala może się już urodzić więc bedziemy działać z moim w nocy może akurat będzie chciała już się z nami zobaczyć. Pogoda jest paskudna głowa boli i nie wiadomo co rozbić. Całą ciążę było dobrze a teraz nie mam na nic sił.4 cykl starań
1.12.2014 8tc [*]

-
Ja raczej sobie wyobrażałam wymazane dziecko pod koszulakalika wrote:Kilka porodów w swoim życiu widziałam, ale żeby koszula była we krwi, to nie rzuciło mi się w oczy
Poród ogólnie przebiega bezkrwawo, chyba że jest nacinane krocze, bądź dochodzi do jego pęknięcia, ale wówczas koszula i tak jest już dawno podwinieta do góry i niewiele jej grozi 
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2016, 15:03