X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • linka89 Ekspertka

Wysłany: 22 września 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalika wrote:
    Kilka porodów w swoim życiu widziałam, ale żeby koszula była we krwi, to nie rzuciło mi się w oczy ;) Poród ogólnie przebiega bezkrwawo, chyba że jest nacinane krocze, bądź dochodzi do jego pęknięcia, ale wówczas koszula i tak jest już dawno podwinieta do góry i niewiele jej grozi ;)

Chodzi mi bardziej o to jak dziecko kładą po porodzie na brzuchu. Z tego co wiem, to kontakt skóra do skóry u mnie w szpitalu odbywa się przed myciem i ważeniem dziecka... Więc myślę, ze może być ono wtedy dość brudne... Wprawdzie jest to kontakt skóra do skóry, nie do koszuli, ale jakoś ciężko mi sobie wyobrazić, żeby wszystko odbyło się czysto, żeby ta maź nie spłynęła... Chociaż zawsze można wyprać :)

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tam. Chyba koszule w tym wszystkim nie są aż tak ważne :)

linka89, Sylwia91, Evelle, Chwilka84, mizzelka lubią tę wiadomość

• Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie myślałam,ze cos Mamusie z Maluszkami sie nie odzywają, ale pewnie nie mają teraz głowy.
    Dea, pozdrawiam gorąco , trzymajcie się.

Pytanko: ile podkładów na łózko macie??

ex2bi09komf7ydjp.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea maluszki są najważniejsze więc i tak miło, że masz chociaż chwilkę napisać jedno zdanie ^^

Chwilka ja kupiłam 10 podkładów na łóżko póki co, ale tak do domku bo w szpitalu u mnie mają być :)

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Ja raczej sobie wyobrażałam wymazane dziecko pod koszula ;)
    Spokojnie, to czym ono jest umazane można bez wiekszych problemów wyprać :)

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• kalika Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:
    Pytanko: ile podkładów na łózko macie??
    Mam 1 opakowanie podkładów Seni tj. 5 sztuk. Tyle też podają na liście wyprawkowej mojego szpitala. Jak będzie trzeba więcej, to mąż najwyżej dokupi w aptece.

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 10 podkładów bo akurat taką paczkę spotkałam. Myślę że starczy.

Ja wiem że pewnie da się wyprać, ale jak sam poród będę koszmarnie wspominać to wolę zachować tylko najlepsze momenty czyli dziecko heheh koszuli nie chce oglądać :D

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka ja mam 5 podkładów, tyle określili w moim szpitalu, że może być potrzebne. Jakby brakło to w szpitalu mają swoje.

To się koszulowa dyskusja rozwinęła :) Wiadomo, że to temat poboczny i nie najważniejszy, ale im bliżej porodu tym bardziej myśli się o jakichś tam drobiazgach. Ja kupiłam koszulę i jak będę ją miała wyrzucić to nie będzie mi żal. W końcu nie rodzi się codziennie no nie ;)

Dea fajnie, że się odzywasz. Wiadomo, że maluchy pochłaniają Twój cały czas. Pamiętaj jednak, że jak Ty już się w miarę ogarniesz w domu to my dopiero będziemy się uczyć co i jak. Niektóre już się uczą :)

l54t4dr.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Ja mam 10 podkładów bo akurat taką paczkę spotkałam. Myślę że starczy.

Ja wiem że pewnie da się wyprać, ale jak sam poród będę koszmarnie wspominać to wolę zachować tylko najlepsze momenty czyli dziecko heheh koszuli nie chce oglądać :D
    No cóż, ten argument mnie przekonuje, nie będę polemizowala ;p

Sylwia91 lubi tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki za informacje odnośnie podkładów,ja mam 5 sztuk tych dużych seni i stwierdziłam,że może mało i domówię, a w wyprawce ze szpitala mam tylko napisane 2-3 opakowania...

ex2bi09komf7ydjp.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea, przy jednym maluchu jest duzo roboty, a przy dwójce.... zdrówka dla Was!

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea28 i chlopcy juz nie są noworodkami! Jesli dobrze pzmietam to jak maluch skonczy 28 dni to awansuje na niemowlaka :D

Chwilka84 lubi tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropi, pogoda typowo jesienna, na wizycie u gin-diabetolog nie dowiedziałam się niczego ciekawego, ogólnie to mam chyba depresje przedporodową. :p Szczerze mam dość bycia w ciąży i już nie mogę się doczekać obowiązków mamy (chociaż im bliżej końca to też coraz większa obawa przed tym czy podołam).
    Jeszcze tylko max miesiąc!

Ja nie zwracam uwagi na takie rzeczy trywialne jak ciuch do porodu, a nawet koszule po porodzie, mam zwykłą koszulkę żółtą z biedronką która zakrywa pupę i jakieś 2 szaro-bure koszule. Ważniejsze jest jak będzie ubrany Maluch ;)

NiecierpliwaKarolina lubi tę wiadomość

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • linka89 Ekspertka

Wysłany: 22 września 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malucha to chyba w większości szpitali ubierają w szpitalne ciuszki, dopiero na wyjście można się wystroić :)

• linka89 Ekspertka

Wysłany: 22 września 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koleżanka się śmiała, że dobrze, że tatusia akurat nie było, gdy jego pierworodny wystrojony był w różowe bodziaki :)

Sylwia91, Pumpkin lubią tę wiadomość

• Anieńka Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tam gdzie ja zamierzam rodzić, zresztą chyba w większości warszawskich szpitalach, z tego co się orientuję, to ciuszki tylko swoje i zdecydowanie mi to odpowiada :)

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bym wolała swoje ale szpital ma takie a nie inne wymagania więc trudno. Jakoś to przeżyję.

kasia_1988 lubi tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie mam takie samo zdanie, ja juz na swoje ciuchy przestałam patrzeć, maluch najważniejszy :) acz kolwiek ostatnio kupiłam sobie sexi pidzamke na po porodzie i nie powiem, chce juz ja założyć :)

Sylwia91, Blu, szynszyl lubią tę wiadomość

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wróciłam do domu. Od rana na nogach.

Miałam usg. Mały trochę zwolnił tycie i na szczęście waży tylko 3400g. Wszystko z nim ok, poza tym, że mocno poszerzyła się nerka przez prawdopodobnie zastój moczu. Od czerwca na każdym usg nerki wychodziły ciut za duże, ale w ciągu ostatnich 3 tygodni prawa nerka z 16mm urosła do 20mm,co jest dużo. Mąż miał podobny problem, więc podejrzewam, że to genetyczne. Niby to nic bardzo poważnego ale dzidziuś musi być wcześniej eksmitowany z brzuszka,żeby ta nerka jeszcze mocniej sie nie poszerzyła. Dlatego moja indukcja porodu przesunęła się z 30 na 26 września. czyli mam się stawić na IP już w poniedziałek.

Wszystko było by dobrze,gdyby nie to, że mój mąż jest mocno przeziębiony, a ja czuję że coś mnie bierze. Obyśmy do poniedziałku oboje się nie rozłożyli. Eh. Kiepski nastrój w związku z tym.

Pielęgniarka to podejrzewam widzimy się w poniedziałek najbliższy na oddziale.

marlon lubi tę wiadomość

• NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka, dobrze, że Maluch wyhamował :-)
    Z nerką na pewno wszystko będzie w porządku!

Zdrówka dla Was!

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
‹‹ 815 816 817 818 819 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ