X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelko wszystko na pewno będzie dobrze. To już niedługo przywitasz synka na świecie :) Zazdroszczę :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

l54t4dr.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej, Rutelko - to już za 4 dni!
    Kupcie sok z czarnego bzu w aptece lub sklepie zielarskim, ewentualnie ze zdrową żywnością. Na pewno nie zaszkodzi, a może pomóc Ci się nie pochorować.

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelko na pewno jestes podekscytowana, prawda? Nie martw się wszystko będzie dobrze z maluchem! :) a teraz wskakuj w łóżeczko i jakieś ciepłe mleko z miodem do picia, nie daj się chorobie! :)

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dzis pierwszy raz złapał bol jak na okres, od razu w glowie tysiąc myśli ze to może dzis, ale... Przeszedł po 3-4 min i nie wrócil :p brzuch mieciutki, skurcze rzadkie, jak nie u mnie :) a dzis pól dnia na nogach

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelko to juz niedługo utulisz Dzidziusia:) na pewno wszystko będzie dobrze:)

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak będziesz to się odezwij. Umówimy się na kanapach :)

• India9 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta - teraz to w każdej chwili może być to :D
    Zwariujemy czekając.
    Nie powiem - przeraża mnie, że został ostatni tydzień września... kiedy to zleciało?
    Ja chcę jeszcze pobyć w ciąży :-)

Wracając do tematu koszul - ja na swoją porodową na pewno nie będę chciała patrzeć.
    Z pierwszego porodu wszystkie wyrzuciłam i teraz pewnie też wyrzucę te, które będę miała w szpitalu.
    U nas w szpitalu niczego nie dają (poza podkładami i rożkami) - żadnych koszul, ubranek, pieluszek...

aneta93 lubi tę wiadomość

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wróciłam!!!!jestesmy z amelka juz w domu,było ciezko,mała wyszła z wypisowa waga 2630 :) Mamy teraz szereg badan .Szwy zdjecie w poniedziałek.Scieskam was mocno i dziekuje za Gratulacje.Trzymam za was kciuki.Czekamy na kolejne dzieciątka .

aneta93, Chwilka84, Kai, Reni@, marlon, Blu, lu.iza, nick nieaktualny, India9, szynszyl, kalika, kasia_1988, Sylwia91, Sylwia_i_Niki, Kasik2, diewuszka86, kkkaaarrr, Jola1985, KKasiaKK, a.badziak, mizzelka lubią tę wiadomość

km5s8ribs34fnes6.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India ja tez chciałabym wytrzymać do października:)

India9 lubi tę wiadomość

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chcę jeszcze pobyć w ciąży, ale tylko ze względu na Maluszka i sprawy mieszkaniowe. Jeśli o mnie chodzi, to raczej nie będę wspominała ciąży z rozczuleniem. Mam ochotę się ubrać w to, co chcę, wskoczyć w buty na obcasie, potańczyć energicznie, iść na długi spacer bez klucia i bólów, a przede wszystkim zjeść coś dobrego bez obawy o cukry.

aneta93, Anieńka, Sylwia91 lubią tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelko, ja tez sie cały czas martwię o moje wody, że mam ich za duzo ale mysle sobie,że jestesmy juz jedna noga na mecie,że Maluszki dadza sobe rade a razie czego porobia im potrzebne badania
    A jak z wodami?w normie?

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Hej ciocie :) Ignas przyszedl na swiat o 9.31ma 54 cm odaz 3360 g, jest mega grzecany i spi :) a ja leze poki co, zdjecie wrzuce jak bedw na chodzie :)

Dziekijemy za wsparcie :)
    Kochana GRATULACJE!!!widze ze jakis urodziwy ten wrzesien :)Sciskam was mocno zdrowka dla was,my juz w domku i tez dochodzimy do siebie.

km5s8ribs34fnes6.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai i jeszcze przespać sie na brzuchu i ogolić tam na dole bez lusterka i tysiąca pozycji.. :d

India9, kalika, Sylwia91, Kai, nick nieaktualny, NiecierpliwaKarolina, diewuszka86, linka89, Chwilka84, mizzelka lubią tę wiadomość

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • marlon Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka wrote:
    A ja wróciłam do domu. Od rana na nogach.

Miałam usg. Mały trochę zwolnił tycie i na szczęście waży tylko 3400g. Wszystko z nim ok, poza tym, że mocno poszerzyła się nerka przez prawdopodobnie zastój moczu. Od czerwca na każdym usg nerki wychodziły ciut za duże, ale w ciągu ostatnich 3 tygodni prawa nerka z 16mm urosła do 20mm,co jest dużo. Mąż miał podobny problem, więc podejrzewam, że to genetyczne. Niby to nic bardzo poważnego ale dzidziuś musi być wcześniej eksmitowany z brzuszka,żeby ta nerka jeszcze mocniej sie nie poszerzyła. Dlatego moja indukcja porodu przesunęła się z 30 na 26 września. czyli mam się stawić na IP już w poniedziałek.

Wszystko było by dobrze,gdyby nie to, że mój mąż jest mocno przeziębiony, a ja czuję że coś mnie bierze. Obyśmy do poniedziałku oboje się nie rozłożyli. Eh. Kiepski nastrój w związku z tym.

Pielęgniarka to podejrzewam widzimy się w poniedziałek najbliższy na oddziale.

Ja lubię z uwagi na to, że już niedługo się zobaczycie. Przeziębień współczuje.

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruletko nie martw się, wszystko nedzie dobrze. A teraz sie kuruj.

Ja tam sie ciesze ze u nas ubierają w ciuchy szpitalne. Mniej dla mnie do pakowania i nie muszę sie zastanawiac co zabrac, ile sztuk i w jakim rozmiarze

Bylismy na zakupach. W sumie dla siebie nic nie kupiłam bo nie ma sensu teraz ale przynajmniej mąż ma nową kurtkę i spodnie. Po porodzie przynajmniej na poczatku nie bedzie czasu ma takie rzeczy

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • marlon Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może będziecie się ze mnie śmiały, ale ja mam podkłady weterynaryjne.

Moja sunia miała zabieg w zeszłym miesiącu i została nam masa, a że chłoną fantastycznie, to je będę w domu używać.

Kolejny dzień przespany, nie wiem czy to przez pogodę, czy co, ale na zmianę łóżko - wanna - łóżko - wanna i jedzenie.

szynszyl, Sylwia91, diewuszka86, Chwilka84, a.badziak, mizzelka lubią tę wiadomość

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta93 wrote:
    Kai i jeszcze przespać sie na brzuchu i ogolić tam na dole bez lusterka i tysiąca pozycji.. :d

Wiecie jak ja czekalam na spanie ma brzuchu w pierwszej ciąży. A tu dupa bo z cyckow sie leje jak się je przygniecie :P takze nie tak predko ;)

Chwilka84, kalika, mizzelka lubią tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    Wiecie jak ja czekalam na spanie ma brzuchu w pierwszej ciąży. A tu dupa bo z cyckow sie leje jak się je przygniecie :P takze nie tak predko ;)
    O tym nie pomyślałam:p

Reni@, mizzelka lubią tę wiadomość

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • Maja123 Koleżanka

Wysłany: 22 września 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśki mam pytanie co do ciuszków na sam początek Czy od 0-3 będą duże ?:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2016, 19:29

Maja
  • Blu Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelko zdrówka dla Ciebie i męża! Dacie radę do poniedziałku jest trochę czasu ;)

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
‹‹ 816 817 818 819 820 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ