X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, super ze jestescie juz w domu :) poznawajcie sie nawzajem i niech mała da Ci pospać :) ściskamy Was mocno!

Aguśka90, Ola_85 lubią tę wiadomość

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola - super, że już wróciłyście :-) Jak malutka? Grzeczna? :-)
    Gdzie rodziłaś?

Sylwusia100, Ola_85 lubią tę wiadomość

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja123 wrote:
    Mamuśki mam pytanie co do ciuszków na sam początek Czy od 0-3 będą duże ?:(
    Nawet jak będą przyduze to można podwinąć. Zresztą ja lubię większe ciuszki bo łatwiej się je wkłada ;)

mizzelka lubi tę wiadomość

• India9 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tylko kilka sztuk na 56 cm, dużo więcej na 62 cm.

mizzelka lubi tę wiadomość

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za dobre słowa.
    Poczytałam trochę w necie na ten temat i jakoś mniej się stresuję. ☺

Wody w normie, afi 10. wszystko ok, poza tą nerką. Musi być dobrze. ☺

Dobra, idę coś zjeść i chyba dziś się wcześniej położymy.

Chwilka84, Reni@, mizzelka lubią tę wiadomość

• szynszyl Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelko na takie wieści organizm się na pewno weźmie do roboty i szybko się wykurujecie! dużo zdrówka, to już tak niedługo ^^ ostatni weekend we dwoje :)

Ola super, że wróciłaś do domku :)

Rutelka lubi tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj malutki spi :) to teraz sie troche polozylam bo dzisiaj sporo chodzilam , wstawalam i wszystko mnie boli o.O dostalam jakiegos piksa nibh ale slabo dziala musze powiedziec niech cos mocniejszego mj dadza.

SYLWIA91

W brzuch to przeciwzakprzepowe sa po cc, a w posladek na obkurczanie macicy po cc .

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No teraz pani była kapac to maly sie obudzil, chyba nie lubi kapieli bo wrzask na cala sale zrobil, dobrze ze u nas po cc samwmu sie lezy na sali, jeszcze bedzie ochod ginekologiczny dzisiaj a zobaczymy co madrego powiedza , bo byc moze jitro wyjdziemy nawet bo maly na szczescie zoltaczki nie ma ja tez mam sie w miare ok takze jest nadzieja :)

India9, Reni@, Sylwia91, linka89, Rutelka, szynszyl, Blu lubią tę wiadomość

• India9 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to późno Sarcia te obchody. Jak jest szansa, że jutro wyjdziecie to 3mam kciuki :-)

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnje lekarz byl, mowil ze wzzystko spoko u mnie :) na noc dostane przeciwbolowy razem z oxytocyna w zastrzyku to dobrze chociaz tyle , a lekarz mowi ze ciagnie mnie przez szycie miesnia prostego brzucha czy cos takiego, no nic trzeba zacisnac zeby i przetrwac te kilka pierwszych teudniejszych dni

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak tam u was dziewczyny??? Jak sie czujecie juz tez prawie na mecie :) ?

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia fajnie jakby Cię jutro wypuścili :)

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez bym sie cieszyla jak jutro do domu bym poszla wiadomo w domu to w domu :)

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta93 wrote:
    Kai i jeszcze przespać sie na brzuchu i ogolić tam na dole bez lusterka i tysiąca pozycji.. :d
    I pokochać się z mężem w końcu! Pozdrawiam te które nie mogą heheh :)

Reni@, Kai, diewuszka86, adrenalina, Chwilka84, Rutelka, mizzelka lubią tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlon wrote:
    Może będziecie się ze mnie śmiały, ale ja mam podkłady weterynaryjne.

Moja sunia miała zabieg w zeszłym miesiącu i została nam masa, a że chłoną fantastycznie, to je będę w domu używać.

Kolejny dzień przespany, nie wiem czy to przez pogodę, czy co, ale na zmianę łóżko - wanna - łóżko - wanna i jedzenie.
    W zwykłym sklepie zoologicznym można kupić takie podkłady? Moja sunia w środę właśnie miała zabieg i trochę plami jeszcze :( szkoda mi jej okropnie, rozłożylam jej coś starego co może pobrudzić ale chciałabym jej uprać i zmienić.

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia na szczęście wszystko z Wami dobrze i może niedługo będziesz w domku z małym :) trzymam kciuki!

Ola zazdroszczę że tulisz maleństwo <3 trzymajcie się cieplutko i zaglądaj do nas :)

Ola_85 lubi tę wiadomość

• marlon Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    W zwykłym sklepie zoologicznym można kupić takie podkłady? Moja sunia w środę właśnie miała zabieg i trochę plami jeszcze :( szkoda mi jej okropnie, rozłożylam jej coś starego co może pobrudzić ale chciałabym jej uprać i zmienić.

My kupilismy cała paczke u veta. Buba miala ropomacicze i bardzo plamiła i sie nacierpiała bidulinka. Ale ciesze sie, ze zyje

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlon wrote:
    My kupilismy cała paczke u veta. Buba miala ropomacicze i bardzo plamiła i sie nacierpiała bidulinka. Ale ciesze sie, ze zyje
    U nas to samo. Psinka już ma 8 lat, cieczka się przedłużała i pojechaliśmy na usg. Okazało się ropomacicze i zabieg za dwa dni trzeba było robić. Na szczęście Fifi była jeszcze w dobrej formie przed zabiegiem i szybko dochodzi do siebie.

Marlon podarowałysmy im kilka ładnych lat jeszcze <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2016, 20:50

marlon lubi tę wiadomość

• kalika Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelko, ważne, że macie świadomość istnienia problemu z narka. Po urodzeniu dzieciaczek trafi pod opiekę specjalistów, którzy w razie potrzeby podejma odpowiednie interwencje. Będzie dobrze :) Teraz odliczaj dni do spotkania z maluszkiem, bo zostało ich już bardzo niewiele :)

Ola, kruszynka z tej Twojej córci. Super, że jesteście już w domu.

Ja po wizytach. Mały znów urósł, waży ok. 3800-3900 g. Szyjka i macica nie zapowiadają zbliżającego sie porodu, główka dziecka też wysoko. Za tydzień kolejna kontrola, jeśli synek przekroczy 4 kg, to umawiamy cc. Ehh, mógłby się ewakuować ten mój syn po dobroci, a nie... ;)

Kasik2, diewuszka86, Reni@, Pumpkin, marlon, Chwilka84, Rutelka, szynszyl, Blu, mizzelka lubią tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta93 wrote:
    Kai i jeszcze przespać sie na brzuchu i ogolić tam na dole bez lusterka i tysiąca pozycji.. :d

Taaaaaaaaaaaaaaaak!! :D

Sylwia91, Pumpkin, Chwilka84, Rutelka lubią tę wiadomość

l54t4dr.png
‹‹ 817 818 819 820 821 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ