X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pielegniarka_w_mundurze wrote:
    Jedno tydz temu ok 1200 a drugie niecałe 1000
    Ja się urodziłam pod koniec 6 m z wagą 90 deko i z 1 punktem w skali.
    Jestem bardzo przywita. Te położne tez takie przybite.

Smutne to bardzo.. Ale trzeba mieć nadzieję, że dzieciaczki są silne i to przetrwają. Czytałam, że takim granicznym tygodniem przeżywalności jest 26 tydzień ciąży. Niestety tutaj są bliźniaki więc te szanse są mniejsze. Oby było dobrze.

l54t4dr.png
  • linka89 Ekspertka

Wysłany: 22 września 2016, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    Ja bardzo duzo leżę na plecach w ciągu dnia. Śpię raczej na boku bo tak mi wygodniej ale niekoniecznie na lewym ;) pół na pół

Ja też pół na pół, nawet z przewagą prawego ostatnio. Na plecach jakoś się duszę, chyba, że mam pozycję półsiedzącą to wtedy jest w miarę ok. No ale już jakoś trzeba wytrwać do końca :)

Reni@ lubi tę wiadomość

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też często leżę na prawym boku. Na plecach nie mogę bo robi mi się słabo niestety :( marzy mi się takie spanie pół na brzuchu :)

Reni@ lubi tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • marlon Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 01:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie pewnie śpicie i dopiero wstaniecie koło 4.oo jak ja będę iść spać.

ehhhh jak tylko się wygodnie ułożę to od razu robi mi się ciepło i chce mi się siku.

patrze tak na to zdjęcie usg i nadal jest mi ciężko uwierzyć, że w przeciągu miesiąca pojawi się mój syn.

Pumpkin lubi tę wiadomość

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 02:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaa... śpimy, śpimy ;-)

marlon, Sylwia91, Rutelka, Pumpkin, Blu lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • marlon Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 02:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale pogoda jest podła. Niby fajnie, że się tak nie puchnie, ale już przewietrzyć się w ogrodzie, to trzeba 15 warstw zakładać.

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 05:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie cała noc z boku na bok, a żeby się przekręcić to muszę się obudzić :/ zasnęłam po 2. Teraz i tak musiałam wstać suni dać lek i wyprowadzić na siusiu. Wracam do łóżka ale czy zasnę?... Dziecko śpi w brzuchu w najlepsze :)

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2016, 05:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim. ☺ dziś skończyłam 38tc. Mogę zacząć zachęcać małego do wyjścia.

Pielęgniarka i jak ta dziewczyna i jej dzieci?

Ola super że już w domu z bobasem.

Spałam w miarę dobrze. Mąż nafaszerowany lekami, pojechał już do pracy.

Reni@, Jola1985, Kasik2, Sylwia91, a.badziak, diewuszka86, Blu, marlon, Chwilka84 lubią tę wiadomość

• Kai Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak, daj znać, Pielęgniarko. Ty się urodzilas taka malutka? A to się musiała Twoja Mama wymartwic. Pewnie długo w szpitalu byłaś?

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wstaje jesc sniadanie i jade na ktg, bo moja lekarka kazala zaczac robic raz na tydzien. Ja w nocy sie budzilam co godzine na siku. Jeszcze meza korzonki polamaly ale biedak musial jechac do pracy bo mial trasy zaplanowane. Nasmarowalam go mascia rozgrzewajaca na noc to moze mu troche pomoglo.

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale miałam wieczór wczoraj... pisałam wam o tym usg wątpliwej jakości w środę. Miałam koniecznie iść do medicoverowego gina jak najszybciej. Poszlam wczoraj, a ten po przeczytaniu opisu usg dał mi skierowanie do szpitala. Bardzo niechętnie pojechałam na IP gdzie spędziłam radosne >5h, wyszłam po 1 w nocy. Na IP zbadali i AFI 13, o malowodziu nie ma mowy, konowal z Medicover mierzyć nie umie!! Boryska zwazyli na 2750g. Przy okazji zbadali mnie na fotelu i czopa brak (czyli mi się nie wydawało, że odchodzi), no i pojawiło się rozwarcie na palec. Ponoć mogę z nim dochodzić do terminu, nie mniej jednak coś się ruszyło w temacie.

A teraz zamiast odespac późny powrót do domu to nie spie od 6.30, grrr

aneta93, Kasik2, Sylwia91, Reni@, Pumpkin, diewuszka86, Blu, Rutelka, mizzelka, marlon, Chwilka84, Sylwia_i_Niki lubią tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się piątkowo :)

nieciekawa sytuacja z tymi bliźniakami, ale na pewno dadzą radę!

ja to sobie smacznie śpię ostatnimi dniami, ale też trochę na lewym trochę na prawym, a nawet na plecach :) spania na brzuchu mi nie brakuje, bo nie spałam tak :)

marlon ja nie oglądam a tez się zaczynam bać i częściej o tym myślę jak to będzie.

Kalika trzymam kciuki, żeby synek zwolnił trochę z wagą i może sam postanowił się ewakuować :)

u mnie też jak u Canario czy Kaliki jakoś brak jakichkolwiek oznak, że to już za moment, teoretycznie mam jeszcze tydzień i 3 dni :)

sarcia fajnie by było jakbyś wyszła :)

Ola super, że jesteś zadowolona z porodu i że malutka taka grzeczna :)

kkkaaarrr nieciekawa nocna wycieczka, ale dobrze, że coś się wyjaśniło. Będzie dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2016, 08:35

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Kasik2 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkkaaarrr fajnie że coś się zaczyna dziać powoli.
    A Medicover prywatne wizyty, wcale nie mało płatne... ehh bez komentarza.

klz9zbmhugl0l61p.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik2 wrote:
    Kkkaaarrr fajnie że coś się zaczyna dziać powoli.
    A Medicover prywatne wizyty, wcale nie mało płatne... ehh bez komentarza.
    Na szczęście Medicover mam za free z pracy, bo jak miałabym za to płacić to bym chyba tam komuś nogi z tyłka powyrywała. Oni są dobrzy do wypisywania recept i robienia badań (do których umiejętności lekarza sa bez znaczenia, tj. Krew, mocz, rtg...), ale niczego więcej. No ok, na endokrynolog i hematolog nie narzekam, ale ginekologia to pomyłka, podobnie jak z historii znajomych ortopedia czy laryngologia.
    Mam mozliwosc wykupienia pakietu rodzinnego w Medicover po urodzeniu Borysa, ktory za jedna opłatą obejmie również męża. Byłam bardzo na tak, bo jednak wygodnie mieć alternatywe do nfz o kazdej porze dnia i nocy, ale muszę dowiedzieć się ile to dokładnie kosztuje i rozejrzeć po innych przychodniach, bo powoli trace do nich cierpliwość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Was podczytywałam w nocy , ale nie miałam siły pisać. Wogóle nie mogłam spać, wycieczka do WC czesciej niz co godzinę ale to tez dlatego że strasznie mnie bolały żebra i plecy i nie mogłam pozycji znaleźć. I cała noc brzuch twardniał ale bez innych objawów. Chyba wczoraj przeholowałam na tych zakupach

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Canario Ekspertka

Wysłany: 23 września 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Dzisiaj jest świetnie a jutro możesz rodzić :D tutaj nigdy nic nie wiadomo :D

Chyba czekam na takie zaskoczenie :) ale wole sie nie nastawiać zeby sie nie rozczarować ;/

6sutugpj60yxh30c.png
    3i498ribv16bojj6.png
    l22nej28p90klfbr.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w piątek :-)

A ja od wczorajszego wieczora do teraz mam skurcze co 25-40 min. z twardnieniem brzucha i bólami krzyża. W nocy te skurcze mnie budziły co jakiś czas.Już myślałam, że mi przezło, ale znowu złapał mnie bardzo nieprzyjemny skurcz.
    O 18.15 mam wizytę u gina to zobaczymy czy szyjka taka sama jak w środę.

Pielęgniarka, daj znać jak się czegoś dowiesz o mamie i jej bliźniakach - oby wszystko było w porządku!

Kkkaaarrr - lekarz podczas badania powiedział, że czopa nie ma?
    zastanawiam się, bo ja od ponad tygodnia mam rozwarcie na palec, ale nikt mi nic o czopie nie mówił, sama też nie widziałam, żeby odchodził....

kalika, Rutelka lubią tę wiadomość

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj jakas fatalna noc... Co chwile miałam wrażenie ze rodzę, brzuch sie troche spinał i mały strasznie kopał... I jeszcze potem cos ze mnie lekkiego wyleciało (nie, raczej jeszcze nie czop) i juz miałam stresa ze to wody mi odchodzą... Chyba skończony 37 tydzien psychicznie robi swoje :(

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India może cos się rozkręca u Ciebie ?

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India9 wrote:
    Kkkaaarrr - lekarz podczas badania powiedział, że czopa nie ma?
    zastanawiam się, bo ja od ponad tygodnia mam rozwarcie na palec, ale nikt mi nic o czopie nie mówił, sama też nie widziałam, żeby odchodził....
    Sam z siebie nic nie mówił, ale skoro już badał to pytałam czy to możliwe, że mi odszedł, czy coś tam widzi i wtedy powiedział, że bardzo możliwe, że ten glut to był czop, bo czopa już nie mam.

Podobno, nie zawsze czop odchodzi tak, że go widać, jak odchodzi po kawaleczku, to latwo go przeoczyć, albo potraktować jak zwykły sluz. Ten mój też nie był taki, że byłam pewna, ze to to, zidentyfikowalam go dwa razy, a rownie dobrze mógł się odrywac kawaleczkami już od jakiegoś czasu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2016, 09:36

India9 lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
‹‹ 819 820 821 822 823 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ