X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India też obstawiam że może powoli się coś u Ciebie zaczyna! W końcu już czas! :)

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India no to nieźle. Regularne skurcze to już jakiś znak, ciekawe czego się dowiesz na wizycie.
    Widzę, że nudno już na naszym wątku nie będzie :)
    U mnie też kolejna nieprzespana noc ehh czyli wczoraj to był jakiś wyjątek.

l54t4dr.png
  • linka89 Ekspertka

Wysłany: 23 września 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny! U mnie skończony 34 tydzień, czyli rozpoczynam 35, a wg belly rozpoczęty 36 (nie wiem skąd te różnice, choć data porodu ta sama tzn. przesunięta, ale tylko o ten jeden dzień).

U nas też noc nieciekawa... Ale widocznie im później to gorzej... o 6 obudził mnie taki głód, że musiałam wstać na małe co nieco:) Na szczęście potem do 9 jeszcze spałam.

Też czasami obserwuje na papierze taki śluz, ale jeszcze chyba to nie słynny czop... Przynajmniej mam nadzieję! W środę mam wizytę u lekarza to zobaczymy i się upewnimy.

Na szczęście jutro wyjeżdżam już do Katowic gdzie mam zamiar rodzić, więc może psychicznie się uspokoję choć trochę. Tylko wytrzymać muszę minimum do 36-37 tc, bo w tym szpitalu wcześniej nie przyjmują...

• diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka a w którym szpitalu rodzisz? Ja się zastanawiałam nad Bonifratrów, ale ostatecznie będę rodziła w Gliwicach.

l54t4dr.png
  • linka89 Ekspertka

Wysłany: 23 września 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zamiar na Łubinowej

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie ;)
    Przepraszam ze dopiero pisze ale jestem tak zmeczona tym niespaniem i pilnowanie małej. ..
    Pojechaliśmy do lekarza i okazało się ze ma zapalenie gardła i dziąseł. Taka kumulacja. Dostała antybiotyk. Dopiero dziś w miarę uspokoiła się temp i da się w ogóle zbić wiec sukces niesamowity dla mnie. Wieczorem miała ale dałam ibuprofen i zeszło do 36.6 a potem o 6 rano skoczyła znów i jest już lepiej... jeszcze śpi wiec jej nie budzę bo im tak wszystkie leki daje na przymus przez te strzykawki. . Nienawidzę tego ale musze :(

Wczoraj byłam na wizycie. PESSAR ZDJĘTY :) bolało jak cholera. A ja głupia się bałam ze wypadnie bo juz blisko wyjścia a to się przesuwa Mienia pozycję itp.. A on się tak zakleszcyl ze szok.
    Upławy cholerne.. leciało ze mnie jak cholera no ale zaciskal rozwarcie to miało prawo.
    No właśnie. .. rozwarcie jest wg mojego doktorka na 2 cm.mały dużo nie podrósł od ostatniej wizyty ale to dobrze bo dla mnie lzej :) ma 3200 także git :) no i ciężko było zmierzyć mu główkę bo ssiedzi w "kanale" stąd nieprzyjemny ucisk podczas chodzenia
    I teraz wielka niewiadoma jak szyjka zareaguje bez pessara... ale kazał mi już być aktywna i nadrabiać czas :)

Reni@, lu.iza, Rutelka, Sylwia91, Chwilka84, India9, Blu, szynszyl, diewuszka86, Pumpkin, Kasik2 lubią tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India9 wrote:
    Jej, Rutelko - to już za 4 dni!
    Kupcie sok z czarnego bzu w aptece lub sklepie zielarskim, ewentualnie ze zdrową żywnością. Na pewno nie zaszkodzi, a może pomóc Ci się nie pochorować.
    Mi ginek kazał brać wapno. Rutinoscorbin. Na gorączkę apap w razie co :)

Rutelka, India9 lubią tę wiadomość

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka świetnie ze z córeczka już lepiej :)

No to teraz nic tylko czekać. Skoro Mały wstawiony w kanał to przy rozwarciu chyba może ruszyć szybko ;) Albo i nie . Ważne ze już bezpiecznie

mizzelka lubi tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    I pokochać się z mężem w końcu! Pozdrawiam te które nie mogą heheh :)
    Ja juz od wczoraj niby mogę ale mi się nie chciało :D

Sylwia91 lubi tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlon wrote:
    Oglądałam właśnie poród na Discovery. Zaczynam się na serio cykać.
    Jak się zacznie to adrenalina zrobi swoje ;)
    Nie ma się czego bać :D
    Widocznie to nie takie straszne skoro bd mieć dzieci tylko o półtora roku różnicy :D :D

marlon lubi tę wiadomość

• lu.iza Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzelka, trzymam kciuki za szybki rozwój sytuacji :) nie ma co czekac! meza w obroty i na porodowke :)

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym. .. ale z drugiej strony trzyma mnie chora córką. . Lepiej niech wyzdrowieje do naszego powrotu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. My dzis idziemy do domu  ogolem czujemy sie dobrze, maly zdrowy jedynie z uchem za dwa tygodnie do kontroli bo cos ma zatkane, ja juz funkcjonuje lepiej chociaz wiadomo ze macica sie obkurcza i wszystko boli, ale to sie jakos da zniesc chociaz juz czekam az to minie, noo w koncu dzis w swoim lozku , bo te wakacje to zdecydowanie byly slabe hahah  tylko nagroda najlepsza  :)

Reni@, linka89, Sylwia91, Evelle, Chwilka84, kalika, India9, Blu, kkkaaarrr, szynszyl, KKasiaKK, mizzelka, diewuszka86, Pumpkin, Sylwia_i_Niki, Kasik2 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India moim zdaniem u Ciebie się zaczyna. ☺ chciałabym aby i u mnie się samo zaczęło zanim trafię do szpitala w poniedziałek. Muszę się przez weekend trochę postarać.

Mizzelka dobrze, że z córką lepiej no i pessar zdjęty, rozwarcie i dziecko w kanale,też chyba szybciutko się wszystko potoczy. ☺

Kkkaaarr współczuję godzin spędzonych na IP, ale przynajmniej wiesz, że afi w porządku. Z tym medicoverem to jakaś masakra.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2016, 10:31

India9, mizzelka lubią tę wiadomość

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Sarcia :)

sarcia123 lubi tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to teraz czekam az wy zaczniecoe sie rozkrecac, bo to sa fajne emocje na forum :)

A jak ogolem sie czujecie dziewczyny u kogos cos sie swieci ??:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Hej dziewczyny. My dzis idziemy do domu  ogolem czujemy sie dobrze, maly zdrowy jedynie z uchem za dwa tygodnie do kontroli bo cos ma zatkane, ja juz funkcjonuje lepiej chociaz wiadomo ze macica sie obkurcza i wszystko boli, ale to sie jakos da zniesc chociaz juz czekam az to minie, noo w koncu dzis w swoim lozku , bo te wakacje to zdecydowanie byly slabe hahah  tylko nagroda najlepsza  :)

Ale fajnie, że Was wypuszczają. ☺

sarcia123 lubi tę wiadomość

• linka89 Ekspertka

Wysłany: 23 września 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:

szybko! Myslałam, ze po cc dłuzej trzymaja!

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze ze dzis wychodze, bo przeniesli mnie z sali po cc rano na normalna i obok laska wlaczyla tv i od godziny napieprza POLO TV ja pier.... moja psychika tego nie wytrzymuje  ratunku o.O

Sylwia91, India9, linka89, Kai, Rutelka, KKasiaKK, Evelle, Pumpkin, Ola_85 lubią tę wiadomość

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzelka ale żeś mnie nastraszyla! Teraz to się boję zdjęcia pessara jak nie wiem co!
    Dobrze że córeczka lepiej! <3

Sarcia super że wracacie do domciu! :) na pewno lepiej się poczujesz we własnym łóżku!

mizzelka lubi tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
‹‹ 820 821 822 823 824 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ