Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam dziewczyny! U mnie skończony 34 tydzień, czyli rozpoczynam 35, a wg belly rozpoczęty 36 (nie wiem skąd te różnice, choć data porodu ta sama tzn. przesunięta, ale tylko o ten jeden dzień).
U nas też noc nieciekawa... Ale widocznie im później to gorzej... o 6 obudził mnie taki głód, że musiałam wstać na małe co nieco:) Na szczęście potem do 9 jeszcze spałam.
Też czasami obserwuje na papierze taki śluz, ale jeszcze chyba to nie słynny czop... Przynajmniej mam nadzieję! W środę mam wizytę u lekarza to zobaczymy i się upewnimy.
Na szczęście jutro wyjeżdżam już do Katowic gdzie mam zamiar rodzić, więc może psychicznie się uspokoję choć trochę. Tylko wytrzymać muszę minimum do 36-37 tc, bo w tym szpitalu wcześniej nie przyjmują... -
Hej mamusie
Przepraszam ze dopiero pisze ale jestem tak zmeczona tym niespaniem i pilnowanie małej. ..
Pojechaliśmy do lekarza i okazało się ze ma zapalenie gardła i dziąseł. Taka kumulacja. Dostała antybiotyk. Dopiero dziś w miarę uspokoiła się temp i da się w ogóle zbić wiec sukces niesamowity dla mnie. Wieczorem miała ale dałam ibuprofen i zeszło do 36.6 a potem o 6 rano skoczyła znów i jest już lepiej... jeszcze śpi wiec jej nie budzę bo im tak wszystkie leki daje na przymus przez te strzykawki. . Nienawidzę tego ale musze
Wczoraj byłam na wizycie. PESSAR ZDJĘTYbolało jak cholera. A ja głupia się bałam ze wypadnie bo juz blisko wyjścia a to się przesuwa Mienia pozycję itp.. A on się tak zakleszcyl ze szok.
Upławy cholerne.. leciało ze mnie jak cholera no ale zaciskal rozwarcie to miało prawo.
No właśnie. .. rozwarcie jest wg mojego doktorka na 2 cm.mały dużo nie podrósł od ostatniej wizyty ale to dobrze bo dla mnie lzejma 3200 także git
no i ciężko było zmierzyć mu główkę bo ssiedzi w "kanale" stąd nieprzyjemny ucisk podczas chodzenia
I teraz wielka niewiadoma jak szyjka zareaguje bez pessara... ale kazał mi już być aktywna i nadrabiać czasReni@, lu.iza, Rutelka, Sylwia91, Chwilka84, India9, Blu, szynszyl, diewuszka86, Pumpkin, Kasik2 lubią tę wiadomość
-
India9 wrote:Jej, Rutelko - to już za 4 dni!
Kupcie sok z czarnego bzu w aptece lub sklepie zielarskim, ewentualnie ze zdrową żywnością. Na pewno nie zaszkodzi, a może pomóc Ci się nie pochorować.Rutelka, India9 lubią tę wiadomość
-
marlon wrote:Oglądałam właśnie poród na Discovery. Zaczynam się na serio cykać.
Nie ma się czego bać
Widocznie to nie takie straszne skoro bd mieć dzieci tylko o półtora roku różnicymarlon lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny. My dzis idziemy do domu ogolem czujemy sie dobrze, maly zdrowy jedynie z uchem za dwa tygodnie do kontroli bo cos ma zatkane, ja juz funkcjonuje lepiej chociaz wiadomo ze macica sie obkurcza i wszystko boli, ale to sie jakos da zniesc chociaz juz czekam az to minie, noo w koncu dzis w swoim lozku , bo te wakacje to zdecydowanie byly slabe hahah tylko nagroda najlepsza
Reni@, linka89, Sylwia91, Evelle, Chwilka84, kalika, India9, Blu, kkkaaarrr, szynszyl, KKasiaKK, mizzelka, diewuszka86, Pumpkin, Sylwia_i_Niki, Kasik2 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIndia moim zdaniem u Ciebie się zaczyna. ☺ chciałabym aby i u mnie się samo zaczęło zanim trafię do szpitala w poniedziałek. Muszę się przez weekend trochę postarać.
Mizzelka dobrze, że z córką lepiej no i pessar zdjęty, rozwarcie i dziecko w kanale,też chyba szybciutko się wszystko potoczy. ☺
Kkkaaarr współczuję godzin spędzonych na IP, ale przynajmniej wiesz, że afi w porządku. Z tym medicoverem to jakaś masakra.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2016, 10:31
India9, mizzelka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnysarcia123 wrote:Hej dziewczyny. My dzis idziemy do domu ogolem czujemy sie dobrze, maly zdrowy jedynie z uchem za dwa tygodnie do kontroli bo cos ma zatkane, ja juz funkcjonuje lepiej chociaz wiadomo ze macica sie obkurcza i wszystko boli, ale to sie jakos da zniesc chociaz juz czekam az to minie, noo w koncu dzis w swoim lozku , bo te wakacje to zdecydowanie byly slabe hahah tylko nagroda najlepsza
Ale fajnie, że Was wypuszczają. ☺sarcia123 lubi tę wiadomość
-
sarcia123 wrote:Hej dziewczyny. My dzis idziemy do domu ogolem czujemy sie dobrze, maly zdrowy jedynie z uchem za dwa tygodnie do kontroli bo cos ma zatkane, ja juz funkcjonuje lepiej chociaz wiadomo ze macica sie obkurcza i wszystko boli, ale to sie jakos da zniesc chociaz juz czekam az to minie, noo w koncu dzis w swoim lozku , bo te wakacje to zdecydowanie byly slabe hahah tylko nagroda najlepsza
szybko! Myslałam, ze po cc dłuzej trzymaja! -
nick nieaktualnyDobrze ze dzis wychodze, bo przeniesli mnie z sali po cc rano na normalna i obok laska wlaczyla tv i od godziny napieprza POLO TV ja pier.... moja psychika tego nie wytrzymuje ratunku
Sylwia91, India9, linka89, Kai, Rutelka, KKasiaKK, Evelle, Pumpkin, Ola_85 lubią tę wiadomość