X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż pracuje we włoskiej restauracji i robią tam pyszną pizzę na cienkim cieście, z włoskiej mąki i na super produktach. Potem wraca do domu i mnie katuje opowieściami ;( serca nie ma! Ale jako że w niedzielę kończę 35 tygodni to postanowiłam że skoro dobrze się czuję to pojedziemy na coś :D kebab jakoś do mnie nie przemawia, muszę mieć ochotę.

mizzelka lubi tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • szynszyl Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ja to nie myślę o bólu, dam radę :) tylko jak to fizycznie jest możliwe XD

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • linka89 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na fast foody miałam ochotę w I trymestrze, choć ogólnie za nimi nie przepadam! Jak przejeżdżaliśmy kiedyś obok McDrive głodni - mąż zamówił sobie BigMaca, a mi "zdrową" tortillę. Skończyło się tak, że jego pół BigMaca skończyło w moim brzuchu :D

A teraz jakoś mnie od mięska, wędlin odrzuca - przez ostatnie dni staje się chyba wege :P

• linka89 Ekspertka

Wysłany: 23 września 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Mój mąż pracuje we włoskiej restauracji i robią tam pyszną pizzę na cienkim cieście, z włoskiej mąki i na super produktach. Potem wraca do domu i mnie katuje opowieściami ;( serca nie ma! Ale jako że w niedzielę kończę 35 tygodni to postanowiłam że skoro dobrze się czuję to pojedziemy na coś :D kebab jakoś do mnie nie przemawia, muszę mieć ochotę.

Taka pizza chyba nie jest najgorsza... Ale narobiłaś mi smaka taką pizzą! Ja najchętniej to bym zjadła 4 sery :) Tak tęsknię za gorgonzolą, albo innym serkiem z niebieską pleśnią :(

• India9 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, poza tym ciężko będzie mi synka zostawić albo budzić po nocy i mobilizować, mimo że duży chłopak (prawie 6 lat) i rozumie sytuację.
    Ja się nie raz z synem już rozstawałam, bo a to do babci na weekand pojedzie czasami albo na działkę na kilka dni, ale ta sytuacja (porodowa) stwarza we mnie takie obawy, czy na niego nie wpłynie ten pośpiech z jakim będziemy się zbierali, albo czy nie będzie świadkiem tego, że mnie jakieś mocne bóle będą trzymały, czy się nie będzie tym zamartwiał itp...

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka a wiesz ze ja tez? Mam ochotę na fast food choć ogólnie przed ciążą nie jadlam w ogóle haha :D ale w domu nie mam kompletnie apetytu. Nie wiem co jest grane.

W I trymestrze to ja zjadłam w maku więcej niż mój mąż, facet prawie 2m i zbudowany, potrafiący duuuzo zjeść. Potem nie mogłam się ruszyć tak mi niedobrze było haha

linka89, mizzelka lubią tę wiadomość

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linka89 wrote:
    Taka pizza chyba nie jest najgorsza... Ale narobiłaś mi smaka taką pizzą! Ja najchętniej to bym zjadła 4 sery :) Tak tęsknię za gorgonzolą, albo innym serkiem z niebieską pleśnią :(
    Ja uwielbiam ostrą pepperoni, chociaż nie powiem, jak mi przywiózł kiedyś z serem plesniowym to się zajadałam mimo że nie lubię takich serów.

India9 lubi tę wiadomość

• India9 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w II trymestrze złapałam taką wieczorową ochotę na maka, że dziecko z piżamy (po umyciu zębów już :-) ) się przebierało i poszliśmy we trójkę (nieco ponad 2 km w jedną stronę) z buta do mcdonalda :D

Sylwia91, Chwilka84 lubią tę wiadomość

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mąż kiedyś hot doga ze stacji po 23 przywoził bo miałam taką ochotę! Jak wrócił to musiał mnie budzić na jedzenie bo już spałam, jadłam pół śpiąca :D

India9, Pumpkin lubią tę wiadomość

• linka89 Ekspertka

Wysłany: 23 września 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India9 wrote:
    Ja w II trymestrze złapałam taką wieczorową ochotę na maka, że dziecko z piżamy (po umyciu zębów już :-) ) się przebierało i poszliśmy we trójkę (nieco ponad 2 km w jedną stronę) z buta do mcdonalda :D

Mały musiał się cieszyc z takiej niespodzianki :D

Sylwia91 lubi tę wiadomość

• India9 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linka89 wrote:
    Mały musiał się cieszyc z takiej niespodzianki :D
    Pierwszy raz ubierał się z prędkością światła :D

Sylwia91, lu.iza, Chwilka84, Sylwia_i_Niki lubią tę wiadomość

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po ktg i nie bylo zadnego skurcza. Bardzo sie ciesze. Ide zjesc bo troche juz zglodnialam od sniadania.

Sylwia91, India9, mizzelka lubią tę wiadomość

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India9 wrote:
    Właśnie się zastanawiam czy to się dzieje naprawdę.Skurcze nadal nie odpuszczają, ale są nieregularne, więc nic z tym nie robię. Wzięłam 2 magnezy, zobaczę czy coś się zmieni.

Luiza, witaj w klubie - miałyśmy podobną noc.

A od dzisiaj już nasze maluchy będą urodzone w znaku wagi :-)

India, nie lubię za noc bardzo :( budziłam się przed 2, akurat jak mały kopał, po 5 jak mały kopał i o 8 jak kopał... mój budzi się co 3 godziny, w dzień też... i dzisiaj bez dzemki sie nie obejdzie :) posprzatam troszke, obiad i kimka :D

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szynszyl wrote:
    Sylwia ja to nie myślę o bólu, dam radę :) tylko jak to fizycznie jest możliwe XD
    też się zastanawiam jak to możliwe! na poniedziałkowej wizycie mały miał 9,5 cm średnicy... sprawdziłam... nie ma szans żeby tam przeszło :D haha

Sylwia91, szynszyl, India9, linka89 lubią tę wiadomość

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka wrote:
    India moim zdaniem u Ciebie się zaczyna. ☺ chciałabym aby i u mnie się samo zaczęło zanim trafię do szpitala w poniedziałek. Muszę się przez weekend trochę postarać.

Mizzelka dobrze, że z córką lepiej no i pessar zdjęty, rozwarcie i dziecko w kanale,też chyba szybciutko się wszystko potoczy. ☺

Kkkaaarr współczuję godzin spędzonych na IP, ale przynajmniej wiesz, że afi w porządku. Z tym medicoverem to jakaś masakra.
    Wczoraj w kolejce do giną siędziałam z kobietka co już ma 3 cm rozwarcia i szyjka ledwo ledwo od 2 tyg a tu jej 41 tydzień wyskoczył :D miała mieć dziś wywoływanie takim baloniki chyba :D także różnie to bywa. Ciekawe czy synek bd łaskawy.

Ale gin pocieszal ze z drugim dzieckiem jest łatwiej bo juz wszystko jest przygotowane po 1 porodzie. Oby nie za szybko akcja szła; )

India9 lubi tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kości czaszki noworodka nie są zrośnięte właśnie po to że przy porodzie nachodzą na siebie żeby dzidziuś się mógł lepiej przedostać na drugą stronę :) tak czytałam

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Mizzelka ale żeś mnie nastraszyla! Teraz to się boję zdjęcia pessara jak nie wiem co!
    Dobrze że córeczka lepiej! <3

Sarcia super że wracacie do domciu! :) na pewno lepiej się poczujesz we własnym łóżku!
    Da się przezyc ale niby ledwo siedział a tu takie zaskoczenie. Nie masz co się bać. Wytrzymasz nawet do 39 tyg ;) mowie ci :)

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzelka, ja od kilku tygodni chodzę z 2cm tozwarciem :-P ale życzę, żeby szybko poszło jeśli tak chcesz :-)

Co do skurczów to mnie też od wczorajszego wieczora łapią takie, że aż mnie zgina wpół :-/ ale nie są regularne, więc robię swoje.

Sarcia, super, że już do domu! Odpoczywaj na tyle na ile będzie możliwość ;-)

mizzelka lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    Da się przezyc ale niby ledwo siedział a tu takie zaskoczenie. Nie masz co się bać. Wytrzymasz nawet do 39 tyg ;) mowie ci :)
    O nie!! Nie chce :D chce skończyć 37 tc i rodzić :D

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo jeszcze mi się mała do ojca wrodzi i zacznie rosnąć jak mały kloc! I kto ją potem urodzi? :D mój mąż ważył chyba 4200 przy porodzie, a ja 2650. Wolę żeby była bliżej mojej wagi :D

mizzelka, linka89 lubią tę wiadomość

‹‹ 822 823 824 825 826 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ