X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż pracuje we włoskiej restauracji i robią tam pyszną pizzę na cienkim cieście, z włoskiej mąki i na super produktach. Potem wraca do domu i mnie katuje opowieściami ;( serca nie ma! Ale jako że w niedzielę kończę 35 tygodni to postanowiłam że skoro dobrze się czuję to pojedziemy na coś :D kebab jakoś do mnie nie przemawia, muszę mieć ochotę.

mizzelka lubi tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • szynszyl Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ja to nie myślę o bólu, dam radę :) tylko jak to fizycznie jest możliwe XD

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • linka89 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na fast foody miałam ochotę w I trymestrze, choć ogólnie za nimi nie przepadam! Jak przejeżdżaliśmy kiedyś obok McDrive głodni - mąż zamówił sobie BigMaca, a mi "zdrową" tortillę. Skończyło się tak, że jego pół BigMaca skończyło w moim brzuchu :D

A teraz jakoś mnie od mięska, wędlin odrzuca - przez ostatnie dni staje się chyba wege :P

• linka89 Ekspertka

Wysłany: 23 września 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Mój mąż pracuje we włoskiej restauracji i robią tam pyszną pizzę na cienkim cieście, z włoskiej mąki i na super produktach. Potem wraca do domu i mnie katuje opowieściami ;( serca nie ma! Ale jako że w niedzielę kończę 35 tygodni to postanowiłam że skoro dobrze się czuję to pojedziemy na coś :D kebab jakoś do mnie nie przemawia, muszę mieć ochotę.

Taka pizza chyba nie jest najgorsza... Ale narobiłaś mi smaka taką pizzą! Ja najchętniej to bym zjadła 4 sery :) Tak tęsknię za gorgonzolą, albo innym serkiem z niebieską pleśnią :(

• India9 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, poza tym ciężko będzie mi synka zostawić albo budzić po nocy i mobilizować, mimo że duży chłopak (prawie 6 lat) i rozumie sytuację.
    Ja się nie raz z synem już rozstawałam, bo a to do babci na weekand pojedzie czasami albo na działkę na kilka dni, ale ta sytuacja (porodowa) stwarza we mnie takie obawy, czy na niego nie wpłynie ten pośpiech z jakim będziemy się zbierali, albo czy nie będzie świadkiem tego, że mnie jakieś mocne bóle będą trzymały, czy się nie będzie tym zamartwiał itp...

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka a wiesz ze ja tez? Mam ochotę na fast food choć ogólnie przed ciążą nie jadlam w ogóle haha :D ale w domu nie mam kompletnie apetytu. Nie wiem co jest grane.

W I trymestrze to ja zjadłam w maku więcej niż mój mąż, facet prawie 2m i zbudowany, potrafiący duuuzo zjeść. Potem nie mogłam się ruszyć tak mi niedobrze było haha

linka89, mizzelka lubią tę wiadomość

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linka89 wrote:
    Taka pizza chyba nie jest najgorsza... Ale narobiłaś mi smaka taką pizzą! Ja najchętniej to bym zjadła 4 sery :) Tak tęsknię za gorgonzolą, albo innym serkiem z niebieską pleśnią :(
    Ja uwielbiam ostrą pepperoni, chociaż nie powiem, jak mi przywiózł kiedyś z serem plesniowym to się zajadałam mimo że nie lubię takich serów.

India9 lubi tę wiadomość

• India9 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w II trymestrze złapałam taką wieczorową ochotę na maka, że dziecko z piżamy (po umyciu zębów już :-) ) się przebierało i poszliśmy we trójkę (nieco ponad 2 km w jedną stronę) z buta do mcdonalda :D

Sylwia91, Chwilka84 lubią tę wiadomość

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mąż kiedyś hot doga ze stacji po 23 przywoził bo miałam taką ochotę! Jak wrócił to musiał mnie budzić na jedzenie bo już spałam, jadłam pół śpiąca :D

India9, Pumpkin lubią tę wiadomość

• linka89 Ekspertka

Wysłany: 23 września 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India9 wrote:
    Ja w II trymestrze złapałam taką wieczorową ochotę na maka, że dziecko z piżamy (po umyciu zębów już :-) ) się przebierało i poszliśmy we trójkę (nieco ponad 2 km w jedną stronę) z buta do mcdonalda :D

Mały musiał się cieszyc z takiej niespodzianki :D

Sylwia91 lubi tę wiadomość

• India9 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linka89 wrote:
    Mały musiał się cieszyc z takiej niespodzianki :D
    Pierwszy raz ubierał się z prędkością światła :D

Sylwia91, lu.iza, Chwilka84, Sylwia_i_Niki lubią tę wiadomość

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po ktg i nie bylo zadnego skurcza. Bardzo sie ciesze. Ide zjesc bo troche juz zglodnialam od sniadania.

Sylwia91, India9, mizzelka lubią tę wiadomość

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India9 wrote:
    Właśnie się zastanawiam czy to się dzieje naprawdę.Skurcze nadal nie odpuszczają, ale są nieregularne, więc nic z tym nie robię. Wzięłam 2 magnezy, zobaczę czy coś się zmieni.

Luiza, witaj w klubie - miałyśmy podobną noc.

A od dzisiaj już nasze maluchy będą urodzone w znaku wagi :-)

India, nie lubię za noc bardzo :( budziłam się przed 2, akurat jak mały kopał, po 5 jak mały kopał i o 8 jak kopał... mój budzi się co 3 godziny, w dzień też... i dzisiaj bez dzemki sie nie obejdzie :) posprzatam troszke, obiad i kimka :D

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szynszyl wrote:
    Sylwia ja to nie myślę o bólu, dam radę :) tylko jak to fizycznie jest możliwe XD
    też się zastanawiam jak to możliwe! na poniedziałkowej wizycie mały miał 9,5 cm średnicy... sprawdziłam... nie ma szans żeby tam przeszło :D haha

Sylwia91, szynszyl, India9, linka89 lubią tę wiadomość

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka wrote:
    India moim zdaniem u Ciebie się zaczyna. ☺ chciałabym aby i u mnie się samo zaczęło zanim trafię do szpitala w poniedziałek. Muszę się przez weekend trochę postarać.

Mizzelka dobrze, że z córką lepiej no i pessar zdjęty, rozwarcie i dziecko w kanale,też chyba szybciutko się wszystko potoczy. ☺

Kkkaaarr współczuję godzin spędzonych na IP, ale przynajmniej wiesz, że afi w porządku. Z tym medicoverem to jakaś masakra.
    Wczoraj w kolejce do giną siędziałam z kobietka co już ma 3 cm rozwarcia i szyjka ledwo ledwo od 2 tyg a tu jej 41 tydzień wyskoczył :D miała mieć dziś wywoływanie takim baloniki chyba :D także różnie to bywa. Ciekawe czy synek bd łaskawy.

Ale gin pocieszal ze z drugim dzieckiem jest łatwiej bo juz wszystko jest przygotowane po 1 porodzie. Oby nie za szybko akcja szła; )

India9 lubi tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kości czaszki noworodka nie są zrośnięte właśnie po to że przy porodzie nachodzą na siebie żeby dzidziuś się mógł lepiej przedostać na drugą stronę :) tak czytałam

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Mizzelka ale żeś mnie nastraszyla! Teraz to się boję zdjęcia pessara jak nie wiem co!
    Dobrze że córeczka lepiej! <3

Sarcia super że wracacie do domciu! :) na pewno lepiej się poczujesz we własnym łóżku!
    Da się przezyc ale niby ledwo siedział a tu takie zaskoczenie. Nie masz co się bać. Wytrzymasz nawet do 39 tyg ;) mowie ci :)

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzelka, ja od kilku tygodni chodzę z 2cm tozwarciem :-P ale życzę, żeby szybko poszło jeśli tak chcesz :-)

Co do skurczów to mnie też od wczorajszego wieczora łapią takie, że aż mnie zgina wpół :-/ ale nie są regularne, więc robię swoje.

Sarcia, super, że już do domu! Odpoczywaj na tyle na ile będzie możliwość ;-)

mizzelka lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    Da się przezyc ale niby ledwo siedział a tu takie zaskoczenie. Nie masz co się bać. Wytrzymasz nawet do 39 tyg ;) mowie ci :)
    O nie!! Nie chce :D chce skończyć 37 tc i rodzić :D

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo jeszcze mi się mała do ojca wrodzi i zacznie rosnąć jak mały kloc! I kto ją potem urodzi? :D mój mąż ważył chyba 4200 przy porodzie, a ja 2650. Wolę żeby była bliżej mojej wagi :D

mizzelka, linka89 lubią tę wiadomość

‹‹ 822 823 824 825 826 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ