X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Ty lubisz mnie straszyć :D zobaczysz, zacznie się, ale niech córeczka najpierw wydobrzeje :) <3
    A ty mnie katujesz kebabem hahaha remis! :) :D

Sylwia91 lubi tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elina wrote:
    A wy dziewczyny jak dajecie radę z myślą o porodzie???
    Ja nie daję rady, staram się nie nakręcać :-(
    Przeraża mnie to!!!!

Elina lubi tę wiadomość

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Ibiza ja na patologii leżałam z dziewczyną zwijającą się z bólu i też twierdzili że nie rodzi, po przewiezieniu na porodówkę po 20 minutach urodziła ;)
    Nie rozumiem tylko tego odsyłania kobiet którym odeszły wody, przecież taka kobieta w ciągu doby musi urodzić. Parę km ode mnie lasce odeszły wody a że nie miała skurczy to nie pojechała do szpitala, po dwóch tyg okazało się że dziecko nie żyje.

Straszne :( Faktycznie nie ma co sobie lekceważyć i lepiej jechać na IP żeby sprawdzili i ewentualnie odesłali do domu niż tak ryzykować. U nas na SR położna mówiła, że jak odejdą wody to w ciągu max 2/3 godz należy zgłosić się do szpitala.

l54t4dr.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi to mówił ginek ze albo wody jak strzela trzeba jechać albo jak skurcze regularne.
    Mam nadzieje ze nie bd nawalu i ogarną.
    Bo chyba bym ich zjadła jakbym miała wracać 50km do domu w jedna stronę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibiza dzięki za opis porodu. Ty rodziłaś w 38t2d, u mnie to by było w niedzielę, może też się zacznie. :D

• diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do porodu to ja się na razie nie stresuję, co ma być to będzie. Pozytywnie jestem nastawiona bo mąż ze mną będzie. Może zacznę panikować jak będę bliżej terminu.

Co do fast foodów to ja pozwoliłam sobie na kilka grzeszków w ciąży, ale bez przesady. W maku byliśmy może ze 3 razy. Teraz po wszystkim mam zgagę więc wolę uważać na takie wynalazki.

Ibiza gratulacje raz jeszcze :) Miałaś przeżycia, ale na szczęście z pozytywnym finałem. Zdrówka.

l54t4dr.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to nie myślę o porodzie. Bo i tak nie przewidzę co bd czy wody czy skurcze.. lepiej jak przy córce. . Nie spieszylam się, bolało to bolało. .. strzelily wody to jeszcze godzinę się pakowałam. Taki spokój czułam :)

Teraz jestem raczej myślami prY Milence i jej vorobie albo myślę o tym jak juz bd tulic synka i juz go karmić :)

• India9 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibiza, dobrze, że Cię nie odesłali. Umęczyłaś się, ale z tego co czytam wnioskuję, że nie było tak najgorzej- to dodaje otuchy. No i parcie - 15 min - wow :-)
    Jeszcze raz gratuluję :-)

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z usg.... "Mały" waży 4300...
    Wg usg ciąża na 40t5d.

Sylwia91, Sylwusia100, kalika, szynszyl, Evelle, marlon, Jola1985, Jutysia, Kasik2, diewuszka86, India9, mizzelka, Dea28 lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, będą Ci wywoływać poród?

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi kebab w ciąży wogóle nie wchodzi. Położyłam się spać to najpierw sąsiad coś wiercil a później tesciowa zadzwoniła i mnie obudziła.

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina a nikt Ci nic nie mowi o CC ? Bo waga powyzej 4 kg przy pierwszym porodzie moze wyc wskazaniem
    Chociaz z drugiej strony jest jeszcze granica błędu ok 0.5 kg na tym etapie

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, dostałas skierowanie na cc??

Ibiza fajnie, że się odezwałaś,dzięki za opis porodu:) powodzenia z Malutką:)

ex2bi09komf7ydjp.png

Wysłany: 23 września 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pojechałam na to usg, bo dzwoniła do mnie rano pani dr ze szpitala, w którym mam rodzić, żeby koniecznie dzisiaj zrobić usg, bo musi wiedzieć na czym stoimy (na 26 września mam termin z usg prenatalnego). Powiedziała, że jeśli wyjdzie dużo to w poniedziałek cesarka. Nie wiem ile to jest dużo wg niej. Czekam aż oddzwoni.
    Zaczynam chyba chcieć tej cesarki....
    Aż mnie żołądek z nerwów rozbolał :-/

No i AFI 23 i dziecko jest owinięte pępowiną wokół szyi.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle Karolcia, że zrobia Ci ta cesarke i juz nie długo Maluszek-Klocuszek będzie z Wami:)Tak myśle, że lepiej tak i dla Ciebie i dla Małego. Daj znac jak zadzwoni. 3 mam kciuki, będzie dobrze:)

Widze ,że masz takie AFI jak ja;/mówiła Ci cos odnośnie tych wód?

To na poniedziałek szykują nam się 2 cc jak cos:)

NiecierpliwaKarolina lubi tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, faktycznie Twoj mały idzie na rekord. Mój go niestety goni (wczoraj 3800-3900g). Zaznaczę, że sama jestem drobna, przed ciąża ważyłam 48 kg przy 160cm wzrostu. Moje obie gin twierdzą, że jeśli masa dziecka przekroczy 4 kg to cc, tym bardziej że mam dość znaczna krótkowzrocznośc i chcą oszczędzić nam ciężkiego porodu. Osobiście wolałabym rodzic SN i liczę, że błąd pomiaru w naszym przypadku jest maksymalny, a dziecko waży pół kg mniej ;) Niestety póki co nie zanosi się na rychły poród, więc powoli zaczynam oswajac się z myślą,o tym nieszczęsnym cc. Gdyby tak na mnie nie chuchaly i dmuchaly, to faktyczne wskazanie do cc jest dopiero powyżej 4,5 kg...

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

Wysłany: 23 września 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to w poniedziałek cesarka.
    O 12 mam się zgłosić do szpitala.

lu.iza, diewuszka86, Anoolka, India9, mizzelka, Dea28 lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina moze to i lepiej niż miałabyś się męczyć kilkanaście godzin SN a potem by Cię pocięli. Skoro dzidzia duza to tak będzie bezpieczniej dla Was

NiecierpliwaKarolina, mizzelka lubią tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    No to w poniedziałek cesarka.
    O 12 mam się zgłosić do szpitala.

Trzymam kciuki, będzie dobrze:)tak jak pisłam wcześniej, moze tak będzie lepiej dla Ciebie i Maluszka.

NiecierpliwaKarolina lubi tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina dzidziuś duży. Chyba lepiej, że będzie cesarka. Trzymam kciuki.
    A Ty Chwilka też masz cesarkę w poniedziałek?
    Ja w poniedziałek jadę na indukcję porodu i też może się zakończyć cesarką.
    Chyba przyszły tydzień to będzie dzidziuś za dzidziusiem się rodził.

Od razu was proszę o wyrozumiałość, bo dane uzupełniam tylko na domowym komputerze (tu mam wygodniej). Z telefonu w szpitalu tylko będę czytać, komentować i notować gdzieś na kartce dane, które uzupełnię jak wrócę ze szpitala.

NiecierpliwaKarolina, Chwilka84, Blu, Anoolka lubią tę wiadomość

‹‹ 824 825 826 827 828 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ