X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina dzidziuś spory to może lepiej, że się nie będziesz męczyć. trzymam kciuki za jak najmilsze przeżycia :)

Rutelko też na pewno sobie świetnie dasz radę ^^

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2016, 17:07

NiecierpliwaKarolina, Rutelka lubią tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa Chwilka! Przepraszam! Zestresowana jestem potwornie i zapomniałam.
    O AFI nic szczególnego nie mówiła. Jest trochę powyżej normy, ale dziecko też duże, więc się składa w całość. Myślę, że już tak na to nie patrzy skoro zaraz cięcie.
    Dziwiła się tylko, że nie mam cukrzycy skoro makrosomia u dziecka i dużo wód, bo na to by wskazywało wszystko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2016, 17:07

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina - i jak się z tym czujesz?

Ja dziś mega skurcz jestem. Jeden wielki skurcz brzucha. Co chwile mnie łapie. Nieregularnie ale calutki dzień. Boli w kroku, boli dół brzucha, bolą plecy na wysokości kości ogonowej, kłucie w dole - nie wiem czy pojechać na IP czy nie. Boje się trochę, bo cc mam mieć a jak pojadę z późno?
    Tak fatalnie to jeszcze się nie czułam :/

Elina lubi tę wiadomość

Wysłany: 23 września 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka wrote:
    Karolina dzidziuś duży. Chyba lepiej, że będzie cesarka. Trzymam kciuki.
    A Ty Chwilka też masz cesarkę w poniedziałek?
    Ja w poniedziałek jadę na indukcję porodu i też może się zakończyć cesarką.
    Chyba przyszły tydzień to będzie dzidziuś za dzidziusiem się rodził.

Od razu was proszę o wyrozumiałość, bo dane uzupełniam tylko na domowym komputerze (tu mam wygodniej). Z telefonu w szpitalu tylko będę czytać, komentować i notować gdzieś na kartce dane, które uzupełnię jak wrócę ze szpitala.

Chwilce chyba chodziło o nas dwie ;-)

Życzę, żebyś urodziła tak jak chcesz :-)

Chwilka84 lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Elina Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę dzisiaj próbować małą na świat zaprosić, szyjka dojrzała rozwarcie na opuszek więc będziemy próbować. Sprzatam codziennie schylam się ile dam rade i na nic może sex będzie skuteczny czytałam ze w nasieniu jest chormon ktory powoduje rozwarcie a naturalny masaż szyjki skurcze. Zobaczymy jak sie uda to będę wam pisać.

a.badziak, Rutelka lubią tę wiadomość

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png

Wysłany: 23 września 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin wrote:

Ja dziś mega skurcz jestem. Jeden wielki skurcz brzucha. Co chwile mnie łapie. Nieregularnie ale calutki dzień. Boli w kroku, boli dół brzucha, bolą plecy na wysokości kości ogonowej, kłucie w dole - nie wiem czy pojechać na IP czy nie. Boje się trochę, bo cc mam mieć a jak pojadę z późno?

Niedobrze mi z nerwów.
    Zmierzyłam ciśnienie, bo mierzę trzy razy dziennie i mam 165/100. Serce wali jak głupie. Nie tak sobie wyobrażałam poród. W zasadzie teraz to w ogóle sobie nie wyobrażam porodu i opieki nad dzieckiem :-/

Też mnie łapią skurcze i mam mega ból @. I teraz stres co będzie jak zacznę rodzić przed poniedziałkiem. Pani dr nie będzie w szpitalu.

Elina lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elina wrote:
    Ja będę dzisiaj próbować małą na świat zaprosić, szyjka dojrzała rozwarcie na opuszek więc będziemy próbować. Sprzatam codziennie schylam się ile dam rade i na nic może sex będzie skuteczny czytałam ze w nasieniu jest chormon ktory powoduje rozwarcie a naturalny masaż szyjki skurcze. Zobaczymy jak sie uda to będę wam pisać.

Ja z mężem próbuję dwa razy dziennie i nic :-)

Elina lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • a.badziak Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin wrote:

Miałam tak przedwczorajszej nocy, już myślałam że też na ip będę gnać, ale jakoś jakoś trochę leżenia, świeże powietrze i po kilkunastu godzinach puściło, nie chciałam do szpitala bez regularnych skurczy, ale każda z nas jest inna, jeśli tylko czujesz się niepewnie to może warto sprawdzić, zrobią ktg, badanie ginekologiczne i może coś się wyjaśni...

km5scbxmnqd7jrtx.png
  • Ibiza Ekspertka

Wysłany: 23 września 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina,ja tez mysle,ze lepiej,ze cc przy takiej wadze maluszka.

Rutelka,Karolina trzymam kciuki,zebyscie na spokojnie dotrwaly do poniedzialku,bezstresowo i szybko zeby zlecialo. A potem bede czegos innego zyczyc:)

NiecierpliwaKarolina, Rutelka lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72797.png
  • Elina Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin wrote:

Kochana jak mssz skierowanie na cc to jedź na IP zrobią ci ktg i będziesz miała pewność. Jak wszystko ok i stwierdzą że jeszcze czas to wrócisz do domu.

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • marlon Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry!
    Dopiero się obudziłam :\ masakra nie wiem co mi jest.
    Dzisiaj dla odmiany śpię i jestem głodna na przemian. Dawno mnie nie ssało w żołądku a tu co chwila normalnie coś jem, bo mnie aż boli :/ nie wiem, czy to finiszowy przyrost mojego syna, czy co.
    Ostatnio tyle spałam w pierwszym trymestrze. Mam ochotę na coca cole i chce mi się jarać.

A jeszcze tak mi smaka narobiłyście, że poprosiłam Tate, by zrobił dziś pizze. :D

Liczyłam, że urodzę skorpiona, a nie wagę, ale chyba się z tym już pogodziłam. Moja szwagierka jest wagą i mamy jako takie relacje. A ze skorpionami zawsze spoko. Co ma być, to będzie.

Ibiza - gratulacje raz jeszcze :)
    Sarcia - super, że tak szybko w domu.

Ibiza lubi tę wiadomość

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • a.badziak Ekspertka

Wysłany: 23 września 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elina wrote:
    Ja też spróbuję (: Chociaż podobno nie na każdą kobitkę to działa (;

Elina lubi tę wiadomość

km5scbxmnqd7jrtx.png
  • Elina Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Ja z mężem próbuję dwa razy dziennie i nic :-)

Kochana a masz dojrzała szyjke czyli miękka i skrocona i rozwarcie???

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • Elina Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niedobrze mi z nerwów.
    Zmierzyłam ciśnienie, bo mierzę trzy razy dziennie i mam 165/100. Serce wali jak głupie. Nie tak sobie wyobrażałam poród. W zasadzie teraz to w ogóle sobie nie wyobrażam porodu i opieki nad dzieckiem :-/

Też mnie łapią skurcze i mam mega ból @. I teraz stres co będzie jak zacznę rodzić przed poniedziałkiem. Pani dr nie będzie w szpitalu.

Masz podwyższone cisnienie to moim zdaniem nadaje się na szpital.

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png

Wysłany: 23 września 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elina wrote:
    Kochana a masz dojrzała szyjke czyli miękka i skrocona i rozwarcie???

Szyjka miękka, niecały centymetr, rozwarcie na 2cm.

Elina lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Elina Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a.badziak wrote:
    Ja też spróbuję (: Chociaż podobno nie na każdą kobitkę to działa (;

Mój doktor mówił ze jezeli szyjka jest skrócona lub jest rozwarcie to działa bo jest jakiś hormon w spermie co powodoje poród.

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • Elina Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyjka miękka, niecały centymetr, rozwarcie na 2cm.

A słyszałaś o koktajlu położnych??? Ponoć zawsze pomaga ale trzeba się liczyć z przeczyszczeniem ktore spowoduje skurcze

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazda z nas jest inna i nie na każdą działa to samo ;) U jednej sex od razu spowoduje poród u innej nie

Karolina moja przyjaciółka też nie miała cukrzycy a urodziła dziecko 62 cm i 4970 g . Taka uroda. Teraz ma 6 lat i wcale nie jest większy od rówieśników

Elina lubi tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka wrote:
    Karolina dzidziuś duży. Chyba lepiej, że będzie cesarka. Trzymam kciuki.
    A Ty Chwilka też masz cesarkę w poniedziałek?
    Ja w poniedziałek jadę na indukcję porodu i też może się zakończyć cesarką.
    Chyba przyszły tydzień to będzie dzidziuś za dzidziusiem się rodził.

Od razu was proszę o wyrozumiałość, bo dane uzupełniam tylko na domowym komputerze (tu mam wygodniej). Z telefonu w szpitalu tylko będę czytać, komentować i notować gdzieś na kartce dane, które uzupełnię jak wrócę ze szpitala.

Nie ja nie mam w poniedziałek cesarki (choc nie wiadomo co życie przyniesie)myślałam o Tobie, bo jesli dobrze pamietam w poniedziałek idziesz na wywołanie?

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Elina Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    Kazda z nas jest inna i nie na każdą działa to samo ;) U jednej sex od razu spowoduje poród u innej nie

Karolina moja przyjaciółka też nie miała cukrzycy a urodziła dziecko 62 cm i 4970 g . Taka uroda. Teraz ma 6 lat i wcale nie jest większy od rówieśników

To prawda na każdą dziala coś innego ale jesli sex nie wywoła porodu to pozostają miłe chwile a po porodzie abstynencja aż się nie zagoi wszystko.

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
‹‹ 825 826 827 828 829 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ