X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka ja wlasnie wiem, ze ogolnie szpital nie wyglada przyjaznie ale podobno personel jest dobry.

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwusia100 wrote:
    Rutelka ja wlasnie wiem, ze ogolnie szpital nie wyglada przyjaznie ale podobno personel jest dobry.

No właśnie. Ja na temat jakości porodu na pl. Starynkiewicza nic nie wiem.

• Anieńka Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno warunki socjalne sa slabe na Starynkiewicza, tylko 3 sale porodowe praktycznie podzielonymi z cienkimi scianami. Moja znajoma w weekend bedzie miala indukowamy porod, ale ogolnie jesli chodzi o opieke to jak ona opowiadala to bardzo ladnie sie nia cala ciaze zajmowali. To w koncu szpital 1 referencyjnosci.

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruletko u mnie wlasnie nigdy nie bolało a teraz od kilku dni niestety boli. Mimo smarowania

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzisiaj caly dzien lapia skurcze, nie sa absolutnie regularne, ale na tyle 'mocne' ze jestem w stanie je zauwazyc. Moze w koncu cos zacznie sie ruszac.

Rutelka lubi tę wiadomość

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    Ruletko u mnie wlasnie nigdy nie bolało a teraz od kilku dni niestety boli. Mimo smarowania

Może spróbuj jeszcze robić nasiadówki z kory dębu. Kup sobie w aptece korę dębu, zaparz zgodnie z przepisem i siadaj w to. Ja tak robiłam w czerwcu. Nie wiem co mi pomogło, czy procto-gylnevol czy nasiadówki, czy to i to razem.

Reni@ lubi tę wiadomość

• kalika Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linka89 wrote:
    O właśnie a dziewczyny, które zastanawiają się lub kupiłu szumisie? Na które się zdecydowałyście na whisbear czy te ze strony szumisie.pl? Ja właśnie juz od dłuższego czasu nie mogę się zdecydować... A mój mąż mi tyle pomógł, że stwierdził, że jako dziecko to by się ich wszystkich bał, bo żaden misia nie przypomina! I licz tu na chłopa :)
    My mamy Whisbeara.

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• lu.iza Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez kupilam whisbear ale ptaszka. Denerwuje mnie ze wszedzie sa te misie :p w sklepie tz jakies duze mi sie wydawaly

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2016, 23:10

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • linka89 Ekspertka

Wysłany: 23 września 2016, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lu.iza wrote:
    Ja tez kupilam whisbear ale ptaszka. Denerwuje mnie ze wszedzie sa te misie :p w sklepie tz jakies duze mi sie wydawaly

Właśnie też ptaszki mi się podobały, ale nie ma wersji z crysensorem :/

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka89 a oglądałaś ZAZU ? Tez są fajne i oprócz szumu mają inne dźwięki

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linka89 wrote:
    Właśnie też ptaszki mi się podobały, ale nie ma wersji z crysensorem :/
    Ja wlasnie chcialam bez tego sensora, nie chce przyzwyczajac malego do automatycznego wlaczania. Raczej chce kontrolowac ten szum i nim umilac :)

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • linka89 Ekspertka

Wysłany: 23 września 2016, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lu.iza wrote:
    Ja wlasnie chcialam bez tego sensora, nie chce przyzwyczajac malego do automatycznego wlaczania. Raczej chce kontrolowac ten szum i nim umilac :)

Mi polecała koleżanka. Podobno w nocy to świetnie się sprawdza.

• linka89 Ekspertka

Wysłany: 23 września 2016, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    Linka89 a oglądałaś ZAZU ? Tez są fajne i oprócz szumu mają inne dźwięki

Nie słyszałam o tych ZAZU wcześniej, ale widzę, już jakiegoś przyjemnego baranka :P Muszę je jutro obczaić!

A Ty posiadasz Reni@?

• diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie hemoroidów, czy myślicie, że maść procto hemolan po porodzie jest dozwolona? Położna na szkole rodzenia mówiła, że tak, ale w Internecie są już rozbieżne opinie. Niestety mam ten problem jak kilka z Was, i chcę coś na to mieć po porodzie.

l54t4dr.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja po wizycie - lekarz o dziwo w przeciwieństwie do dwóch innych niezależnych lekarek nie zauważa żadnego rozwarcia i bardzo odkrywczo orzekł, że niedługo urodzę :]
    Ledwo doszłam na tą wizytę - brzuch się stawiał strasznie i łapały mnie częste, bolesne skurcze.
    Od wczoraj skurcze nie odpuszczają.
    Odkąd wróciłam do domu (ok 20tej) sytuacja wygląda następująco:
    najpierw skurcze co 13 min
    potem skurcze co 4 min, ale łagodniejsze
    potem skurcz po 7 min
    znowu skurcze co 4 min
    W międzyczasie wzięłam 2 nospy w odstępie 1,5 godz. i 2 magnezy
    Wzięłam ciepły prysznic, ogoliłam nogi i pachy i teraz siedzę i liczę od nowa - bolesne skurcze co 7-8 min.
    Nie wiem co robić, czy to już czy jeszcze nie... szkoda mi synka, nie chcę go na darmo budzić, zawozić do babci w razie gdyby to był falszywy alarm. No i nie chciałabym zostawać na patologii jak coś...

Karolina - ostatni weekend we dwoje :-) Super! Nie przejmuj się cesarką, ciężko byłoby urodzić takiego klocuszka :-)

diewuszka86, NiecierpliwaKarolina, Sylwia91, marlon, Rutelka, Blu, szynszyl, Chwilka84 lubią tę wiadomość

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India no to ładnie :) Ja myślę, że jeśli będą Ci się utrzymywały skurcze z taką częstotliwością przez pół godz jeszcze to powinnaś jechać, regularne skurcze zdecydowanie zwiastują poród. Powodzenia :)

l54t4dr.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda, że nie można mieć pewności, że to właściwy moment :-)
    Naprawdę, wiem- to dziwne, ale chciałabym, żeby te skurcze jeszcze chociaż na kilka dni przeszły. Z jednej strony myślę, że to nie to- przecież mam tyle czasu, psychicznie gotowa nie jestem, a z drugiej "hello, skurcze nie opuszczają mnie od 24 godz. po co się oszukiwać".

Jeszcze chyba Luiza pisała, że ją męczą skurcze.

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India, chyba zaskoczyłaś :-) powodzenia!

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India podziwiam Cię, że tak bez paniki i racjonalnie do tego podchodzisz :) Dawaj nam tu znać jak się sytuacja rozwinęła, ale czuję że jeszcze w weekend przytulisz maleństwo ;)

l54t4dr.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India jak sa juz regularne skurcze to raczej nie bierze sie nospy plus po 37tc odstawia sie magnez I aspargin
    nie ma co hamowac porodu, jesli juz to skurcze nawet te co 4min moga Ci sie same wyciszyc za pare h
    drugie dziecko moze byc juz szybciej :-)

Powodzenia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2016, 00:07

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
‹‹ 827 828 829 830 831 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ