X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka ja wlasnie wiem, ze ogolnie szpital nie wyglada przyjaznie ale podobno personel jest dobry.

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwusia100 wrote:
    Rutelka ja wlasnie wiem, ze ogolnie szpital nie wyglada przyjaznie ale podobno personel jest dobry.

No właśnie. Ja na temat jakości porodu na pl. Starynkiewicza nic nie wiem.

• Anieńka Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno warunki socjalne sa slabe na Starynkiewicza, tylko 3 sale porodowe praktycznie podzielonymi z cienkimi scianami. Moja znajoma w weekend bedzie miala indukowamy porod, ale ogolnie jesli chodzi o opieke to jak ona opowiadala to bardzo ladnie sie nia cala ciaze zajmowali. To w koncu szpital 1 referencyjnosci.

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruletko u mnie wlasnie nigdy nie bolało a teraz od kilku dni niestety boli. Mimo smarowania

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzisiaj caly dzien lapia skurcze, nie sa absolutnie regularne, ale na tyle 'mocne' ze jestem w stanie je zauwazyc. Moze w koncu cos zacznie sie ruszac.

Rutelka lubi tę wiadomość

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    Ruletko u mnie wlasnie nigdy nie bolało a teraz od kilku dni niestety boli. Mimo smarowania

Może spróbuj jeszcze robić nasiadówki z kory dębu. Kup sobie w aptece korę dębu, zaparz zgodnie z przepisem i siadaj w to. Ja tak robiłam w czerwcu. Nie wiem co mi pomogło, czy procto-gylnevol czy nasiadówki, czy to i to razem.

Reni@ lubi tę wiadomość

• kalika Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linka89 wrote:
    O właśnie a dziewczyny, które zastanawiają się lub kupiłu szumisie? Na które się zdecydowałyście na whisbear czy te ze strony szumisie.pl? Ja właśnie juz od dłuższego czasu nie mogę się zdecydować... A mój mąż mi tyle pomógł, że stwierdził, że jako dziecko to by się ich wszystkich bał, bo żaden misia nie przypomina! I licz tu na chłopa :)
    My mamy Whisbeara.

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• lu.iza Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez kupilam whisbear ale ptaszka. Denerwuje mnie ze wszedzie sa te misie :p w sklepie tz jakies duze mi sie wydawaly

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2016, 23:10

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • linka89 Ekspertka

Wysłany: 23 września 2016, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lu.iza wrote:
    Ja tez kupilam whisbear ale ptaszka. Denerwuje mnie ze wszedzie sa te misie :p w sklepie tz jakies duze mi sie wydawaly

Właśnie też ptaszki mi się podobały, ale nie ma wersji z crysensorem :/

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka89 a oglądałaś ZAZU ? Tez są fajne i oprócz szumu mają inne dźwięki

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linka89 wrote:
    Właśnie też ptaszki mi się podobały, ale nie ma wersji z crysensorem :/
    Ja wlasnie chcialam bez tego sensora, nie chce przyzwyczajac malego do automatycznego wlaczania. Raczej chce kontrolowac ten szum i nim umilac :)

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • linka89 Ekspertka

Wysłany: 23 września 2016, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lu.iza wrote:
    Ja wlasnie chcialam bez tego sensora, nie chce przyzwyczajac malego do automatycznego wlaczania. Raczej chce kontrolowac ten szum i nim umilac :)

Mi polecała koleżanka. Podobno w nocy to świetnie się sprawdza.

• linka89 Ekspertka

Wysłany: 23 września 2016, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    Linka89 a oglądałaś ZAZU ? Tez są fajne i oprócz szumu mają inne dźwięki

Nie słyszałam o tych ZAZU wcześniej, ale widzę, już jakiegoś przyjemnego baranka :P Muszę je jutro obczaić!

A Ty posiadasz Reni@?

• diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie hemoroidów, czy myślicie, że maść procto hemolan po porodzie jest dozwolona? Położna na szkole rodzenia mówiła, że tak, ale w Internecie są już rozbieżne opinie. Niestety mam ten problem jak kilka z Was, i chcę coś na to mieć po porodzie.

l54t4dr.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja po wizycie - lekarz o dziwo w przeciwieństwie do dwóch innych niezależnych lekarek nie zauważa żadnego rozwarcia i bardzo odkrywczo orzekł, że niedługo urodzę :]
    Ledwo doszłam na tą wizytę - brzuch się stawiał strasznie i łapały mnie częste, bolesne skurcze.
    Od wczoraj skurcze nie odpuszczają.
    Odkąd wróciłam do domu (ok 20tej) sytuacja wygląda następująco:
    najpierw skurcze co 13 min
    potem skurcze co 4 min, ale łagodniejsze
    potem skurcz po 7 min
    znowu skurcze co 4 min
    W międzyczasie wzięłam 2 nospy w odstępie 1,5 godz. i 2 magnezy
    Wzięłam ciepły prysznic, ogoliłam nogi i pachy i teraz siedzę i liczę od nowa - bolesne skurcze co 7-8 min.
    Nie wiem co robić, czy to już czy jeszcze nie... szkoda mi synka, nie chcę go na darmo budzić, zawozić do babci w razie gdyby to był falszywy alarm. No i nie chciałabym zostawać na patologii jak coś...

Karolina - ostatni weekend we dwoje :-) Super! Nie przejmuj się cesarką, ciężko byłoby urodzić takiego klocuszka :-)

diewuszka86, NiecierpliwaKarolina, Sylwia91, marlon, Rutelka, Blu, szynszyl, Chwilka84 lubią tę wiadomość

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India no to ładnie :) Ja myślę, że jeśli będą Ci się utrzymywały skurcze z taką częstotliwością przez pół godz jeszcze to powinnaś jechać, regularne skurcze zdecydowanie zwiastują poród. Powodzenia :)

l54t4dr.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda, że nie można mieć pewności, że to właściwy moment :-)
    Naprawdę, wiem- to dziwne, ale chciałabym, żeby te skurcze jeszcze chociaż na kilka dni przeszły. Z jednej strony myślę, że to nie to- przecież mam tyle czasu, psychicznie gotowa nie jestem, a z drugiej "hello, skurcze nie opuszczają mnie od 24 godz. po co się oszukiwać".

Jeszcze chyba Luiza pisała, że ją męczą skurcze.

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India, chyba zaskoczyłaś :-) powodzenia!

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India podziwiam Cię, że tak bez paniki i racjonalnie do tego podchodzisz :) Dawaj nam tu znać jak się sytuacja rozwinęła, ale czuję że jeszcze w weekend przytulisz maleństwo ;)

l54t4dr.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India jak sa juz regularne skurcze to raczej nie bierze sie nospy plus po 37tc odstawia sie magnez I aspargin
    nie ma co hamowac porodu, jesli juz to skurcze nawet te co 4min moga Ci sie same wyciszyc za pare h
    drugie dziecko moze byc juz szybciej :-)

Powodzenia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2016, 00:07

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
‹‹ 827 828 829 830 831 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ