Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyIdę na wywołanie i mam nadzieję, że urodzę sn. Wiem, że wywołanie porodu często kończy się cesarką... ale ja bardzo chcę naturalnie, więc mam nadzieję, że się uda. Synek nie jest taki duży. Myślałam, że będzie ze 4 kg, a jest tylko 3,4 kg, więc chciałabym spróbować...
Tylko, żeby mój organizm zareagował na indukcję, bo czytałam, że często nie ma reakcji i trzeba robić CC. -
nick nieaktualny
-
Elina wrote:A wy dziewczyny jak dajecie radę z myślą o porodzie???
Moze to dziwnie zabrzmi, ale ja nie myśle o porodzie jak o czymś strasznym. Wiem ze bedzie bolec, miło by było jakby sie samo zaczęło tak dla porównania z pierwszym wywoływanym. O znieczuleniu nawet nie myśle bo jestem na tyle pozytywnie nastawiona ze na pewno nie zdążyli by mi go podać
-
mi się wydaje, że mam wszystko, chyba, że wyjdzie w praniu, że jednak potzrebuję coś co uznałam za zbędne
ale jak czegoś zabraknie to na szczęście wszędzie pełno wyposażonych sklepów
Canario z takim nastawieniem będzie super ekstra ^^
marlon ja dzisiaj też mam wielkiego głoda, aż mnie to denerwuje ;/
-
wczoraj mielismy pierwsza kapiel Amelka była idealnie grzeczna,podobało je sie i nie płakała.Spi,je,i usmiecha sie załotnie:) W poniedziałek zdjecie szwów.A co do ubranek to mamy r 50 na co sie wogole nie przygotowałam i musiałam duzoooo dokupic.Zapas na 56 co mam bedzie długo lezal w szafie.
Rutelka, Kasik2, Reni@, kehlana_miyu, a.badziak, diewuszka86, Chwilka84, wm, Blu, India9, mizzelka lubią tę wiadomość
-
sarcia123 wrote:Hej dziewczyny. My dzis idziemy do domu ogolem czujemy sie dobrze, maly zdrowy jedynie z uchem za dwa tygodnie do kontroli bo cos ma zatkane, ja juz funkcjonuje lepiej chociaz wiadomo ze macica sie obkurcza i wszystko boli, ale to sie jakos da zniesc chociaz juz czekam az to minie, noo w koncu dzis w swoim lozku , bo te wakacje to zdecydowanie byly slabe hahah tylko nagroda najlepsza
-
Elina wrote:Dziewczyny a jak tam zakupy dla maluszków macie juz wszystko bo mi się zdawało że mam ale wciąż czegoś brakuje.
Sylwia91, Elina, Blu, mizzelka lubią tę wiadomość
-
Elina wrote:Dziewczyny a jak tam zakupy dla maluszków macie juz wszystko bo mi się zdawało że mam ale wciąż czegoś brakuje.
-
Ja dla synka chyba mam wszystko juz. Dzis zamowilam jeszcze dla mnie stanik do karmienia taki na wyjścia usztywniany
Kurcze no ja tez na okraglo jem. A zaraz potem Rennie w ruch bo zgage mam juz chyba po wszystkim.
A od kilku dni strasznie mi przeszkadzaja hemoroidy. Cala ciaze raz byly raz nie a teraz masakra. Musialam w koncu kupic masc a i tak boliElina lubi tę wiadomość
-
My dzisiaj zamówiliśmy wózek, fotelik i torbę do wózka, co kończy nasze zakupy wg listy. Został nam ewentualnie miś szumiś i monitor oddechu, więc raczej gadżety niż produkty pierwszej potrzeby
A czego nie mamy, to się okaże w praniuReni@, Jutysia, Rutelka, diewuszka86, Elina, Blu, kalika, mizzelka lubią tę wiadomość
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
nick nieaktualnyReni i Kehlana_miyu ja też mam problem z hemoroidami. Jak mi wyszedł jeden w czerwcu, to cały czas siedzi. Teraz wyszło jeszcze więcej. Smaruję codziennie maścią Procto-glynevol i jest o tyle lepiej, że nie boli nic, ale schować się nie chce.
Sylwusia ja nie znam nikogo, kto rodził na pl. Starynkiewicza, ale tam leczyłam się w poradni leczenia niepłodności na NFZ no i wrażenie szpital robi kiepskie - raczej komunistyczne. Ale nie wystrój najważniejszy a specjaliści i podejście lekarzy... ale co do nich nic Ci nie pomogę, bo nie mam pojęcia jak tam wygląda porodówka i atmosfera panująca tam. -
kehlana_miyu wrote:My dzisiaj zamówiliśmy wózek, fotelik i torbę do wózka, co kończy nasze zakupy wg listy. Został nam ewentualnie miś szumiś i monitor oddechu, więc raczej gadżety niż produkty pierwszej potrzeby
A czego nie mamy, to się okaże w praniu
O właśnie a dziewczyny, które zastanawiają się lub kupiłu szumisie? Na które się zdecydowałyście na whisbear czy te ze strony szumisie.pl? Ja właśnie juz od dłuższego czasu nie mogę się zdecydować... A mój mąż mi tyle pomógł, że stwierdził, że jako dziecko to by się ich wszystkich bał, bo żaden misia nie przypomina! I licz tu na chłopa -
linka89 wrote:O właśnie a dziewczyny, które zastanawiają się lub kupiłu szumisie? Na które się zdecydowałyście na whisbear czy te ze strony szumisie.pl? Ja właśnie juz od dłuższego czasu nie mogę się zdecydować... A mój mąż mi tyle pomógł, że stwierdził, że jako dziecko to by się ich wszystkich bał, bo żaden misia nie przypomina! I licz tu na chłopa
Ja mam dla mojej starszej corci Whisbear i teraz dla synka yez kupiłam. Córka uwielbia i spi z nim do dziś -
Karolina wow, faktycznie spory maluszek. Myślę, że cc będzie najbezpieczniejsze. Nie martw się wszystko będzie dobrze. Już tylko parę dni i będziecie razem
My dziś wreszcie odebraliśmy wózek, cieszę się jak głupia
W przyszłym tygodniu biorę się za pranie ubranek i prasowanie. Mąż kończy jutro malowanie więc będzie można powoli ogarniać mieszkanie.
Ola fajnie, że sobie radzicie i malutka jest grzeczna. Taka pierwsza kąpiel pewnie zostanie w pamięci na zawszeReni@, Chwilka84, NiecierpliwaKarolina lubią tę wiadomość