X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Elina Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak tam zakupy dla maluszków macie juz wszystko bo mi się zdawało że mam ale wciąż czegoś brakuje.

a.badziak, Aguśka90 lubią tę wiadomość

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę na wywołanie i mam nadzieję, że urodzę sn. Wiem, że wywołanie porodu często kończy się cesarką... ale ja bardzo chcę naturalnie, więc mam nadzieję, że się uda. Synek nie jest taki duży. Myślałam, że będzie ze 4 kg, a jest tylko 3,4 kg, więc chciałabym spróbować...

Tylko, żeby mój organizm zareagował na indukcję, bo czytałam, że często nie ma reakcji i trzeba robić CC.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina wysokie to ciśnienie. Może zadzwoń na IP i zapytaj czy masz przyjechać z takim ciśnieniem...

• Canario Ekspertka

Wysłany: 23 września 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elina wrote:
    A wy dziewczyny jak dajecie radę z myślą o porodzie???

Moze to dziwnie zabrzmi, ale ja nie myśle o porodzie jak o czymś strasznym. Wiem ze bedzie bolec, miło by było jakby sie samo zaczęło tak dla porównania z pierwszym wywoływanym. O znieczuleniu nawet nie myśle bo jestem na tyle pozytywnie nastawiona ze na pewno nie zdążyli by mi go podać

6sutugpj60yxh30c.png
    3i498ribv16bojj6.png
    l22nej28p90klfbr.png
  • Canario Ekspertka

Wysłany: 23 września 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ucina mi posty :/

6sutugpj60yxh30c.png
    3i498ribv16bojj6.png
    l22nej28p90klfbr.png
  • Canario Ekspertka

Wysłany: 23 września 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cd.
    I 3majcie kciuki zeby plan sie powiódł :)
    Ćwiczę tez mięśnie takze nie dam sie pociąć! Ani u góry ani na dole ;)

Sylwia91, Reni@, Rutelka, a.badziak, szynszyl, Blu, India9 lubią tę wiadomość

6sutugpj60yxh30c.png
    3i498ribv16bojj6.png
    l22nej28p90klfbr.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi się wydaje, że mam wszystko, chyba, że wyjdzie w praniu, że jednak potzrebuję coś co uznałam za zbędne :) ale jak czegoś zabraknie to na szczęście wszędzie pełno wyposażonych sklepów :)

Canario z takim nastawieniem będzie super ekstra ^^

marlon ja dzisiaj też mam wielkiego głoda, aż mnie to denerwuje ;/

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wczoraj mielismy pierwsza kapiel Amelka była idealnie grzeczna,podobało je sie i nie płakała.Spi,je,i usmiecha sie załotnie:) W poniedziałek zdjecie szwów.A co do ubranek to mamy r 50 na co sie wogole nie przygotowałam i musiałam duzoooo dokupic.Zapas na 56 co mam bedzie długo lezal w szafie.

Rutelka, Kasik2, Reni@, kehlana_miyu, a.badziak, diewuszka86, Chwilka84, wm, Blu, India9, mizzelka lubią tę wiadomość

km5s8ribs34fnes6.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Hej dziewczyny. My dzis idziemy do domu  ogolem czujemy sie dobrze, maly zdrowy jedynie z uchem za dwa tygodnie do kontroli bo cos ma zatkane, ja juz funkcjonuje lepiej chociaz wiadomo ze macica sie obkurcza i wszystko boli, ale to sie jakos da zniesc chociaz juz czekam az to minie, noo w koncu dzis w swoim lozku , bo te wakacje to zdecydowanie byly slabe hahah  tylko nagroda najlepsza  :)
    super ze wszystko ok u was ,mnie w szpitalu po CC trzymali 5 dni bo mała wczesniak ale po cc normalnie jest sie ok 3 doby

km5s8ribs34fnes6.png
  • Evelle Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elina wrote:
    Dziewczyny a jak tam zakupy dla maluszków macie juz wszystko bo mi się zdawało że mam ale wciąż czegoś brakuje.
    Mi tez się tak wydaje, że wszystko już mam a jednak ciągle cos dokupuje i mówie ze na wyjscie ze szpitala bedzie mieć i tak już ma nasz synuś ze cztery kompleciki na to wyjscie :-D

Sylwia91, Elina, Blu, mizzelka lubią tę wiadomość

atdc9vvjtiub4xrf.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elina wrote:
    Mi brakuje kombinezonu na wyjście ze szpitala, lampki nocnej i jednej poszewki na drugą poduszkę... Myślę że to wszystko ale okaże się w praniu

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z Warszawy i okolic czy ktoras rodziła albo znajoma rodziła w I klinice położnictwa i ginekolog WUM na placu starynkiewicza?

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dla synka chyba mam wszystko juz. Dzis zamowilam jeszcze dla mnie stanik do karmienia taki na wyjścia usztywniany

Kurcze no ja tez na okraglo jem. A zaraz potem Rennie w ruch bo zgage mam juz chyba po wszystkim.

A od kilku dni strasznie mi przeszkadzaja hemoroidy. Cala ciaze raz byly raz nie a teraz masakra. Musialam w koncu kupic masc a i tak boli

Elina lubi tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elina wrote:

My dzisiaj zamówiliśmy wózek, fotelik i torbę do wózka, co kończy nasze zakupy wg listy. Został nam ewentualnie miś szumiś i monitor oddechu, więc raczej gadżety niż produkty pierwszej potrzeby :)

A czego nie mamy, to się okaże w praniu :D

Reni@, Jutysia, Rutelka, diewuszka86, Elina, Blu, kalika, mizzelka lubią tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniu, współczuję, też się właśnie męczę z hemoroidami :/

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu wrote:
    Reniu, współczuję, też się właśnie męczę z hemoroidami :/

A jak pomyślę co będzie po porodzie to mi się odechciewa wszystkiego :( parcie niestety nie pomaga

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni i Kehlana_miyu ja też mam problem z hemoroidami. Jak mi wyszedł jeden w czerwcu, to cały czas siedzi. Teraz wyszło jeszcze więcej. Smaruję codziennie maścią Procto-glynevol i jest o tyle lepiej, że nie boli nic, ale schować się nie chce.

Sylwusia ja nie znam nikogo, kto rodził na pl. Starynkiewicza, ale tam leczyłam się w poradni leczenia niepłodności na NFZ no i wrażenie szpital robi kiepskie - raczej komunistyczne. Ale nie wystrój najważniejszy a specjaliści i podejście lekarzy... ale co do nich nic Ci nie pomogę, bo nie mam pojęcia jak tam wygląda porodówka i atmosfera panująca tam.

• linka89 Ekspertka

Wysłany: 23 września 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu wrote:
    My dzisiaj zamówiliśmy wózek, fotelik i torbę do wózka, co kończy nasze zakupy wg listy. Został nam ewentualnie miś szumiś i monitor oddechu, więc raczej gadżety niż produkty pierwszej potrzeby :)

A czego nie mamy, to się okaże w praniu :D

O właśnie a dziewczyny, które zastanawiają się lub kupiłu szumisie? Na które się zdecydowałyście na whisbear czy te ze strony szumisie.pl? Ja właśnie juz od dłuższego czasu nie mogę się zdecydować... A mój mąż mi tyle pomógł, że stwierdził, że jako dziecko to by się ich wszystkich bał, bo żaden misia nie przypomina! I licz tu na chłopa :)

• kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linka89 wrote:
    O właśnie a dziewczyny, które zastanawiają się lub kupiłu szumisie? Na które się zdecydowałyście na whisbear czy te ze strony szumisie.pl? Ja właśnie juz od dłuższego czasu nie mogę się zdecydować... A mój mąż mi tyle pomógł, że stwierdził, że jako dziecko to by się ich wszystkich bał, bo żaden misia nie przypomina! I licz tu na chłopa :)

Ja mam dla mojej starszej corci Whisbear i teraz dla synka yez kupiłam. Córka uwielbia i spi z nim do dziś

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina wow, faktycznie spory maluszek. Myślę, że cc będzie najbezpieczniejsze. Nie martw się wszystko będzie dobrze. Już tylko parę dni i będziecie razem :)

My dziś wreszcie odebraliśmy wózek, cieszę się jak głupia :)
    W przyszłym tygodniu biorę się za pranie ubranek i prasowanie. Mąż kończy jutro malowanie więc będzie można powoli ogarniać mieszkanie.

Ola fajnie, że sobie radzicie i malutka jest grzeczna. Taka pierwsza kąpiel pewnie zostanie w pamięci na zawsze :)

Reni@, Chwilka84, NiecierpliwaKarolina lubią tę wiadomość

l54t4dr.png
‹‹ 826 827 828 829 830 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ