Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa zadnych przekasek ani niczego nie bralam bo ani przed cieciem ani po cieciu i tak nic jesc nie mozna wiec polecam tylko male wody z dziubkiem do picia dla tych mam co na cc ida
a mnie wypuscili po drugiej dobie to koszule 2 mi wystarczyly, jedna po porodzie k na nastepny dzjen swieza na zmiane, u nas w szpitalu wszystko daja ogolem ciuchy dla dziecka i pampersy sie ja dla malego nie mialam nic, a rzeczy na wyjscie maz przywiozl razem z fotelikiem.
SYLWIA91
trzymam kciuki zeby jednak opanowalo sytuacje w miare mozliwosci daj znac co i jak ! Bedzie dobrze. PowodzeniaAnoolka lubi tę wiadomość
-
Sylwia trzymajcie się z Basia ! Będzie dobrze.
Te tantum rosa używa się tylko przy SN ?
Js będę miała cc i mam płyn lactacyd jego używam od kad pamietam bo inne mnie podrażniają. Czy on mi wystarczy czy tez powinnam kupić kilka saszetek tantum ? -
Blu, mam nadzieję, ze dobrze się prezentowałam w Twoim śnie:)
Sylwia, KKasiKK-trzymam kciuki za Was.
My jesteśmy po wizycie, Kuba przytył w 2 tyg 400gram!!!!!!, aktualnie waży 3170, a do terminu jeszcze 2 tyg, zwiastunów porodu brak- szyjka nic sie nie ruszyła od 2 tyg ma 3,5 cm, wszystko pozamykane na "4 spusty"AFI 21, wiec w granicy, najważniejsze, że nie rośnie, dostałam antybiotyk,bo dr mówi,że możliwe że mam jakąs infekcje i dlatego tak jest, albo taka moja uroda, 5 razy pytałam się czy Mały jest zdrowy, dr mówi że tak. Uspokoiłam sie trochę. Kolejna wizyte mamy za tydzień.
Niecierpliwa chyba wtulona w Synusia, nie ma wolnej ręki żeby się pochwalićJola1985, diewuszka86, Ola_Ola, Reni@, Pumpkin, mizzelka, kehlana_miyu, Blu, kasia_1988, NiecierpliwaKarolina, szynszyl, Jutysia lubią tę wiadomość
-
KKasiaKK wrote:No właśnie już sama nie wiem, czy przez nadciśnienie, czy dlatego że cukrzyca na insulinie,jak powiedział że w pon mam się stawić i w przyszłym tyg trzeba rozwiązać, to dalej już do mnie nie docierało co mówił... Myslalam tylko o tym, co jeszcze mam do zrobienia przed szpitalem.
Cukrzyca na insulinie (choć z ciśnieniem też mam ostatnio przygody i trochę nas po IP pociągali) - mam identyczne wskazanie. Po skończonym 38tc - do szpitala indukcja, ale... czy tak będzie dowiem się ostatecznie w czwartek. Młody ostatnio zwolnił z nabieraniem masy, insulina widać, że działa i... boję się, że jednak będą chcieli mnie jeszcze przetrzymać. A ja w głowie już wszystko mam poukładane i nastawiona jestem na 3.10
Korzystając z okazji - gratuluję wszystkich bobasków z drugiej strony brzuchów i trzymam kciuki za dziewczyny "w akcji"
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2016, 14:23
-
Ja byłam wczoraj na wizycie, mały w 2 tygodnie bardzo przybrał na wadze i teraz waży 3722 g !!! Byłam w szoku. Dobrze, że do porodu jeszcze tylko tydzień i że będzie cc, bo nie wiem co bym zrobiła, gdybym musiała rodzić SN za ponad 2 tygodnie takiego klocuszka. Gin prognozuje, że będzie ważył 4 kg, ale ja liczę po cichu na błąd pomiaru
Poza tym u dzidziusia w porządku, tętno i przepływy ok.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2016, 14:46
Pumpkin, diewuszka86, Chwilka84, mizzelka, kehlana_miyu, Blu, kasia_1988, Reni@, szynszyl, Ibiza, Jutysia lubią tę wiadomość
-
szynszyl wrote:Dziewczyny a to tantum rosa to faktycznie takie wybawienie? Może też dokupię.
a co zabieracie z przekąsek? ja mam biszkopty póki co
Sylwia, oby udało się jeszcze wyciszyć skurcze, trzymam za to kciuki! Daj znać co u Ciebie i Basi.
Niecierpliwa, czekam z niecierpliwością na info. Mam nadzieję, że wszystko u Was dobrze.mizzelka, szynszyl lubią tę wiadomość
06.2015 - nasz aniołek:*
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dla mnie bez Tantum rosa się nie da niestety... hociaz przez pierwsze kilka dni, w międzyczasie octenisept był przy nacięciu. Nie wiem jak przy cc szczerze mówiąc
Nakładki dobra sprawa ewentualnie ręcznik papierowy do pomocy. Zawsze tak się "ratowalam" -
nick nieaktualnyadrenalina wrote:Sylwia trzymajcie się z Basia ! Będzie dobrze.
Te tantum rosa używa się tylko przy SN ?
Js będę miała cc i mam płyn lactacyd jego używam od kad pamietam bo inne mnie podrażniają. Czy on mi wystarczy czy tez powinnam kupić kilka saszetek tantum ?
Po cc tylko bialy jelen hipoalergiczny na samym poczatku moge ci polecic i do mycia blizny i krocza, mnie po myciu lactacydem wszystko pieklo i teraz nauczona doswiadceniem kupilam jelenia wpłynieadrenalina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Się dzieje!
Super, ze same dobre wiesci z wizyt i ładnie rosną bobaski
Przyłączam sie do grona polecajacych tantum rosa, szybciej sie wszystko goi, ale ja nie biorę go do szpitala. Dopiero w domu będę używać, bo nie miałam na to czasu przy małej. Psikalam tylko naciecie octeniseptem. A zresztą mam cichą nadzieje, ze teraz obejdzie sie bez nacięcia
Z przekąsek mam biszkopty, małe 7days i wodę. Moja mama zrobila mi też kompot z jablek i jak nie lubię kompotów, tak ostatnio caly sloik wypiłam prawie na raz
Chwilka w moim śnie wyglądałaś jak super modelka z nogami pod szyję, miałaś blond wlosy i śliczny brzuszek piłeczkę -
Witam się z patologii ciąży. Skurcze się utrzymują i zaraz lekarz zadecyduje co robimy. Jutro chyba będą zdejmować pessar bo może pobudzać skurcze. Czuję że niedługo chyba zobaczę się z małą...
odezwę się jutro jak przywioza mi ładowarkę do telefonu
Anieńka, diewuszka86, Reni@, kalika, Blu, Kasik2, Ola_Ola, Jutysia, India9, kasia_1988, Anoolka, mizzelka lubią tę wiadomość