X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zadnych przekasek ani niczego nie bralam bo ani przed cieciem ani po cieciu i tak nic jesc nie mozna wiec polecam tylko male wody z dziubkiem do picia dla tych mam co na cc ida :)

a mnie wypuscili po drugiej dobie to koszule 2 mi wystarczyly, jedna po porodzie k na nastepny dzjen swieza na zmiane, u nas w szpitalu wszystko daja ogolem ciuchy dla dziecka i pampersy sie ja dla malego nie mialam nic, a rzeczy na wyjscie maz przywiozl razem z fotelikiem.

SYLWIA91

trzymam kciuki zeby jednak opanowalo sytuacje w miare mozliwosci daj znac co i jak ! Bedzie dobrze. Powodzenia

Anoolka lubi tę wiadomość

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia trzymajcie się z Basia ! Będzie dobrze.

Te tantum rosa używa się tylko przy SN ?
    Js będę miała cc i mam płyn lactacyd jego używam od kad pamietam bo inne mnie podrażniają. Czy on mi wystarczy czy tez powinnam kupić kilka saszetek tantum ?

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za pierwszym razem nie mialam tantum rosa i teraz tez nie mam. Widze ze wszystkie kupują i juz sama nie wiem

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu, mam nadzieję, ze dobrze się prezentowałam w Twoim śnie:)

Sylwia, KKasiKK-trzymam kciuki za Was.

My jesteśmy po wizycie, Kuba przytył w 2 tyg 400gram!!!!!!, aktualnie waży 3170, a do terminu jeszcze 2 tyg, zwiastunów porodu brak- szyjka nic sie nie ruszyła od 2 tyg ma 3,5 cm, wszystko pozamykane na "4 spusty":) AFI 21, wiec w granicy, najważniejsze, że nie rośnie, dostałam antybiotyk,bo dr mówi,że możliwe że mam jakąs infekcje i dlatego tak jest, albo taka moja uroda, 5 razy pytałam się czy Mały jest zdrowy, dr mówi że tak. Uspokoiłam sie trochę. Kolejna wizyte mamy za tydzień.

Niecierpliwa chyba wtulona w Synusia, nie ma wolnej ręki żeby się pochwalić:)

Jola1985, diewuszka86, Ola_Ola, Reni@, Pumpkin, mizzelka, kehlana_miyu, Blu, kasia_1988, NiecierpliwaKarolina, szynszyl, Jutysia lubią tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Visenna Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KKasiaKK wrote:
    No właśnie już sama nie wiem, czy przez nadciśnienie, czy dlatego że cukrzyca na insulinie,jak powiedział że w pon mam się stawić i w przyszłym tyg trzeba rozwiązać, to dalej już do mnie nie docierało co mówił... Myslalam tylko o tym, co jeszcze mam do zrobienia przed szpitalem.

Cukrzyca na insulinie (choć z ciśnieniem też mam ostatnio przygody i trochę nas po IP pociągali) - mam identyczne wskazanie. Po skończonym 38tc - do szpitala indukcja, ale... czy tak będzie dowiem się ostatecznie w czwartek. Młody ostatnio zwolnił z nabieraniem masy, insulina widać, że działa i... boję się, że jednak będą chcieli mnie jeszcze przetrzymać. A ja w głowie już wszystko mam poukładane i nastawiona jestem na 3.10 :)

Korzystając z okazji - gratuluję wszystkich bobasków z drugiej strony brzuchów i trzymam kciuki za dziewczyny "w akcji" :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2016, 14:23

oar8vfxmctme5m5e.png
    PCOS + NT + IO + hiperinsulinemia + hiperprolaktynemia. I poronienie.
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India, nie rób mi nadziei :d
    Sarcia, w takim razie odchodzi mi czop... Czyli... Moge urodzić dzisiaj, a moge za 2 tyg haha :) tez mi nowość :p

Anoolka, sarcia123, Blu, Ibiza, India9 lubią tę wiadomość

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • Jola1985 Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam wczoraj na wizycie, mały w 2 tygodnie bardzo przybrał na wadze i teraz waży 3722 g !!! Byłam w szoku. Dobrze, że do porodu jeszcze tylko tydzień i że będzie cc, bo nie wiem co bym zrobiła, gdybym musiała rodzić SN za ponad 2 tygodnie takiego klocuszka. Gin prognozuje, że będzie ważył 4 kg, ale ja liczę po cichu na błąd pomiaru :) Poza tym u dzidziusia w porządku, tętno i przepływy ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2016, 14:46

Pumpkin, diewuszka86, Chwilka84, mizzelka, kehlana_miyu, Blu, kasia_1988, Reni@, szynszyl, Ibiza, Jutysia lubią tę wiadomość

ex2bwn15260327bu.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szynszyl wrote:
    Dziewczyny a to tantum rosa to faktycznie takie wybawienie? Może też dokupię.
    a co zabieracie z przekąsek? ja mam biszkopty póki co :D
    Szynszyl, ja jestem zakochana w Tantum Rosa. Kilka tyg temu miałam jakieś paskudne podrażnienie w obrębie krocza, wszystko mnie tam siedziało. 2 razy dziennie podmywalam się Tantum Rosa i ulga była nieziemska. Jakbym mogła to wowczas stosowałabym to 4 X dziennie ;)

Sylwia, oby udało się jeszcze wyciszyć skurcze, trzymam za to kciuki! Daj znać co u Ciebie i Basi.

Niecierpliwa, czekam z niecierpliwością na info. Mam nadzieję, że wszystko u Was dobrze.

mizzelka, szynszyl lubią tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, powodzenia, niech Ci wyciszą skurcze!

A co do przekąsek to mam biszkopty, bułeczki maślane i batony.

O widzicie, to i ja dokupię tantum i nakładki na wc.

Karola, daj znać co u was!

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka - widzisz, wszystko jest dobrze! Tak trzymać! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2016, 15:29

Chwilka84 lubi tę wiadomość

• linka89 Ekspertka

Wysłany: 27 września 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tantum rosa to w aptece się kupuje? Bo byłam dzis w drogerii rossman i nie widziałam...

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.mamagama.pl/skip-hop-projektor-skip-hop-sowa-z-lampka-i-pozytywka.html

Moja siostra chce mi kupić taką lampkę.
    Co myślicie? Na YouTube oglądałam film jak działa.
    Fantastyczna jest. Ale 200 zł :/

mizzelka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pielęgniarka - oglądam tą lampkę średnio raz na tydzień. Jak dla mnie prześliczna ale cena zaporowa... Z drugiej strony posłuży kilka lat bo wygląd ma uniwersalny.

• Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linka89 wrote:
    To tantum rosa to w aptece się kupuje? Bo byłam dzis w drogerii rossman i nie widziałam...

Tak, to w aptece, kupuje sie w saszetkach.
    Któras z Was napisała o nakładkach na wc- dobry pomysł.

ex2bi09komf7ydjp.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie bez Tantum rosa się nie da niestety... hociaz przez pierwsze kilka dni, w międzyczasie octenisept był przy nacięciu. Nie wiem jak przy cc szczerze mówiąc :)

Nakładki dobra sprawa ewentualnie ręcznik papierowy do pomocy. Zawsze tak się "ratowalam" :D

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:
    Sylwia trzymajcie się z Basia ! Będzie dobrze.

Te tantum rosa używa się tylko przy SN ?
    Js będę miała cc i mam płyn lactacyd jego używam od kad pamietam bo inne mnie podrażniają. Czy on mi wystarczy czy tez powinnam kupić kilka saszetek tantum ?

Po cc tylko bialy jelen hipoalergiczny na samym poczatku moge ci polecic i do mycia blizny i krocza, mnie po myciu lactacydem wszystko pieklo i teraz nauczona doswiadceniem kupilam jelenia wpłynie :)

adrenalina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola1985

A czemu bedziesz miec cesarke??? Bo gdzies przegapilam chybam:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizelka

Ja blizne po cieciu tez psikam octaniseptem, chociaz zastanwia mnie czy to tak cudownie dziala przy pielegnacji kikuta u malego hmm... bo corce 4 lata temu to fioletem smarowalam jeszcse o.o

• Blu Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Się dzieje!

Super, ze same dobre wiesci z wizyt i ładnie rosną bobaski :)

Przyłączam sie do grona polecajacych tantum rosa, szybciej sie wszystko goi, ale ja nie biorę go do szpitala. Dopiero w domu będę używać, bo nie miałam na to czasu przy małej. Psikalam tylko naciecie octeniseptem. A zresztą mam cichą nadzieje, ze teraz obejdzie sie bez nacięcia ;)

Z przekąsek mam biszkopty, małe 7days i wodę. Moja mama zrobila mi też kompot z jablek i jak nie lubię kompotów, tak ostatnio caly sloik wypiłam prawie na raz ;)

Chwilka w moim śnie wyglądałaś jak super modelka z nogami pod szyję, miałaś blond wlosy i śliczny brzuszek piłeczkę :D

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z patologii ciąży. Skurcze się utrzymują i zaraz lekarz zadecyduje co robimy. Jutro chyba będą zdejmować pessar bo może pobudzać skurcze. Czuję że niedługo chyba zobaczę się z małą... <3 odezwę się jutro jak przywioza mi ładowarkę do telefonu ;)

Anieńka, diewuszka86, Reni@, kalika, Blu, Kasik2, Ola_Ola, Jutysia, India9, kasia_1988, Anoolka, mizzelka lubią tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
‹‹ 848 849 850 851 852 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ