X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • a.badziak Ekspertka

Wysłany: 29 września 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka wrote:
    Gratuluje swiezym mamusiom :)
    Juz nie bede pisac za kazdym razem jak bardzo zazdroszcze :)

dzis sie spakowalismy!! musze tylko pamietac o pojemniczku na soczewki zeby dopakowac w razie akcji, ale jak zapomne to trudno, wzielam tez okulary. Dzis caly dzien przy zelazku, poprasowalam prawie wszystkie ciuszki, jeszcze jedne dosychaja wiec zostawilam sobie na jutro, moze jeszcze jutro z rana skocze do jakiegos lumpeksu i cos dokupie. :) chociaz juz niezbyt lubie sie przemieszczac po miescie. Jeszcze czekam na paczuszke z posciela, przescieradlami, rogalem do karmienia i innymi pierdolkami. Kolyske ubralam, jestem zadowolona z dzisiejszego dnia, moge rodzic:)
    Hej nie wiem jak Twój okulista, ale moja Pani doktor kategorycznie zakazała soczewek zakładać do porodu, nie dopytywałam jakie są powody bo i tak bym założyła okulary, ale może się zapytaj swojego okulisty co o tym sądzi...

Anieńka lubi tę wiadomość

km5scbxmnqd7jrtx.png
  • a.badziak Ekspertka

Wysłany: 29 września 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szynszyl wrote:
    Trzymam kciuki dziewczyny za dzisiejsze porody :) niech maluszków przybywa :D

kurcze kto zostanie na październik :)

byłam dzisiaj na badaniach krwi, takich już ostatnich :) i na ktg chyba się wybiorę dzisiaj :)
    U mnie nic się nie dzieje, także stawiam na październik (:

km5scbxmnqd7jrtx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pielegniarka_w_mundurze wrote:
    U mnie zmiana. Lekarka zaczęła się cykac. Straciła pewność siebie. Przez to, że ciśnienie w górę cały czas.
    Oczywiście namawia mnie na indukcję ( balonik przy szczelnie zamkniętej szyjce)(!) I oksytocyna. Bo przecież nie może nagle zmienić frontu.
    Sama się pograzyla i dobrze o tym wie. Powiedziała, że i tak prawdopodobnie indukcja zakończy się cc. Przez 2 dni na bank się nie rozkręci. A ja się będę z bolu zwijac dla idei. Zwichruje sobie psychikę. Wiec pytam jaki to ma sens.
    Powiedziała, że nie umie mi powiedzieć bo ona rodziła 2 x sn.
    Mam jej dać odpowiedź jutro i będzie rozmawiać z profesorem. Bo on nie wie o jej pomyślę. Tak więc jutro powinnam wiedzieć ostatecznie (chyba).
    Zwiększyła ktg 6x dziennie po 1 godzinie.

A jak ten profesor, ludzki czy bez kija nie podchodź ? Bo pewnie wszystko zależy od stanowiska profesora.
    Ojej kobitko ale Cię tam męczą, mam nadzieję że w końcu zrobią Ci cc. Chyba nawet powinni bo z takim ciśnieniem rodzić sn to chyba niebezpieczne.

Luźniej się zrobiło na oddziale? Ciekawe czy mnie jutro przyjmą.

• Anieńka Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a.badziak wrote:
    Hej nie wiem jak Twój okulista, ale moja Pani doktor kategorycznie zakazała soczewek zakładać do porodu, nie dopytywałam jakie są powody bo i tak bym założyła okulary, ale może się zapytaj swojego okulisty co o tym sądzi...
    Dzieki za info, nie wiedzialam. To wyciagne z torby okulary i byle o tym pamietac:)

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • walleriana Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szynszyl - ja napewno będę w październiku :) ja to się nawet boję że przenoszę :) u mnie szyjka zamknięta dzidzia wysoko. 2 tygodnie temu miałam częstsze skurcze (kilka w ciągu dnia) i nagle wszystko ucichlo. Kilka razy na dzień zaboli jak na okres. Jedyny minus że ciężko mi się chodzi... Wogole jak czytam że wy sprzątacie prasujecie itd to jestem pełna podziwu. Ja jak dłużej jestem bna nogach to odrazu kręci mi się w głowie...

Pielęgniarka jak sytuacja na Karowej? Ja też tam rodze - mi doktor powiedziała że nie będzie problemu z przyjęciem...

0d1yflw1tl9x34uk.png

7/10/2016 Córeczka <3
    13/09/2018 Dwie kreski !
    15/09/2018 Beta 655; 18/09/2018 Beta 2556 !
    3/10/2018 Bijace serduszko <3
  • India9 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Canario wrote:
    Tak tylko na chwile bo sie jeszcze cycilimy na porodowej.
    Zatem o 9:11 z wagą 3650 i 57cm przyszła na świat SN moja córcia Natalia
    Zaraz idziemy na poporodowa cdn
    Cudownie, wielkie gratulacje mamusiu :-) zdrowka dla malej Natalki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2016, 14:22

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia! wrote:
    Magdalena ur. 28.09 cc, 3350g, 54 cm, 10 pkt. Cudowna dziecinka. 30 min po juz pierwsze karmienie bylo. Potem spala skora do skóry prawie godzinke i teraz zabrana na pomiar cukru. Jesteśmy tacy szczęśliwi☺☺☺☺
    Gratulacje! Dochodź szybko do siebie i utul ode mnie córeczkę :-)

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja też raczej dotrzymam jeszcze trochę i będzie niunia październikowa :) póki co skurcze minęły więc nie wiem czy mnie puszczą z tym rozwarciem czy tak sobie będę leżeć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2016, 09:14

linka89, mizzelka, diewuszka86, Rutelka lubią tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pielegniarko Twoj przypadek to sie do telewizji nadaje. Szok

U mnie przewidywania męża sie nie sprawdzily co do wrzesniowej daty porodu ;) pewnie bedzie blizej terminu. 1 synka urodzilam w 39+3 . teraz to przypada 5 października. A w tym dniu bratanica męża sie urodzila rok temu ;)
    Ja prasuję na siedząco. O ile kiedys nie wyobrazalam sobie ze tak mozna to teraz calkiem wygodnie mi tak jest

a.badziak, mizzelka, Rutelka lubią tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina, jak się czujesz?lepiej juz trochę, jak Oluś, martwiłaś sie o kp, rozkręciło sie?

Pielęgniarko, bardzo współczuje, to jest karygodne co sie wyprawia i na jaki stres Cie narażają dla swoich idei.

Szynszyl, my tez spokojnie do października dociągniemy:)choc wczoraj, dzisiaj w nocy i teraz boli mnie brzuch na okres jakbym miała go zaraz dostać.

Jedziemy na ktg, zobaczymy jak tam mój kochany rozrabiaka:)

Trzymam kciuki za szpitalne mamusie i te które pojechały na cc:)

Rutelka lubi tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pielęgniarko, nóż mi się w kieszeni otwiera jak czytam Twoje relacje!

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się raczej boję, że przenoszę, na razie mały wysoko, żadnych skurczy ani bóli, tydzień temu szyjka długa i zamknięta. Dzisiaj idę do Luxmedu na wizytę, zobaczymy czy coś się w tej materii zmieniło, ale raczej nie sądzę. No ale ja mam jeszcze 3 tygodnie do terminu, więc dobrze, że na razie małemu się nie spieszy :) byleby się wydostał przed Wszystkimi Świętymi! :D

Blu, diewuszka86, mizzelka, Reni@, Rutelka lubią tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Blu Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mamuśki :)

Pielęgniarko współczuję, bo ta lekarka to chyba jakaś praktykantka i sama juz nie wie co ma gadać :/ moze ten profesor jakis bardziej ludzki i z doświadczeniem. Jeszcze nie słyszałam, ze jak kobieta w ciazy ma problem z ciśnieniem to probuje mimo wszystko rodzic sn. Moja koleżanka rodząca w styczniu miala podwyższone i to lekko, też kilka dni lezala na patologii a pozniej zrobili jej cc. Mam nadzieje, ze juz cos postanowią w Twojej sprawie bo bez sensu przeciągać.

Szynszyl ja tez zaciskam nogi do października ;) jutro mam wizytę u doktorka to zobaczymy, czy w ogole coś się szykuje w najbliższym czasie, czy spokojnie czekamy do terminu. A w sobotę spotykamy sie z położną, która będzie odbierała poród i już się nie moge doczekać :D

Za rodzące dzisiaj trzymam kciuki i do boju dziewczyny ;)

Rutelka lubi tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    I ja też raczej dotrzymam jeszcze trochę i będzie niunia październikowa :) póki co skurcze minęły więc nie wiem czy mnie puszczą z tym rozwarciem czy tak sobie będę leżeć
    Pewnie trochę potrzymaja i każą lezec jak Kłoda... aby do wc.
    Jeszcze posiew zrobią czy ok. Jak nie to przytrzymaja

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynyn:)

Gratulacje dla nowych mamusiek, ciekawa jestem kto zacznie prawdziwy pazdxiernikowy maraton :)

Pilegniarka
    nie do wiary co za oszolomy w tym szpitalu szok o.O

• Kasik2 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu wrote:
    dobrze, że na razie małemu się nie spieszy :) byleby się wydostał przed Wszystkimi Świętymi! :D
    Też tak mówię ;-) mam schize że urodze 1 listopada. To byłoby dziwnie jakbyśmy po wizycie na cmentarzu spotykali się na torcie urodzinowym...

Kai, kalika, kehlana_miyu, Rutelka lubią tę wiadomość

klz9zbmhugl0l61p.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:
    NiecierpliwaKarolina, jak się czujesz?lepiej juz trochę, jak Oluś, martwiłaś sie o kp, rozkręciło sie?

Pielęgniarko, bardzo współczuje, to jest karygodne co sie wyprawia i na jaki stres Cie narażają dla swoich idei.

Szynszyl, my tez spokojnie do października dociągniemy:)choc wczoraj, dzisiaj w nocy i teraz boli mnie brzuch na okres jakbym miała go zaraz dostać.

Jedziemy na ktg, zobaczymy jak tam mój kochany rozrabiaka:)

Trzymam kciuki za szpitalne mamusie i te które pojechały na cc:)

Nadal boli mocno i ciezko mi sie wyprostowac. Siusianie tez nieprzyjemne. Ale w zasadzie z kazdym kolejnym dniem widze minimalna poprawe. W taka pogode jak dzisiaj to najchetniej bym wyskoczyla na spacer, a tu przejscie z lozka do lazienki to maraton :-P
    Olo super! Jest przesłodki i bardzo spokojny :-)
    Karmię piersią. Według położnych dobrze nam idzie. Pokarm mam, nawet coraz więcej, u Małego spadek fizjologiczny wagi to poki co po dwóch dobach tylko 7%, wiec oby tak dalej!

Jak sytuacja z wodami?

Blu, Reni@, diewuszka86, Rutelka, Chwilka84 lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu wrote:
    Pielęgniarko, nóż mi się w kieszeni otwiera jak czytam Twoje relacje!
    Dokładnie. Aż mnie nerwy biorą. Czy oni są normalni? Przy takim ciśnieniu jeszcze?
    Potem jakby co tfu tfu to umyja ręce i bd zadowoleni? Wyślij swoją siostrę albo męża no kogokolwiek i niech ci pomoga...

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super ze laktacja się rozwija i oby tak dalej ;)

Tez mam wizytę... ale pewnie nic nowego mi doktorek nie sprzeda :)

Maz mówi ze chłopca się przenosi niby. .. ale czy ja wiem? Razem z siostra tez byłyśmy po terminie ponad tydzień. ..
    A tu nie wiem jak to będzie. Córka równy 40tc.
    Tez nie chce przyspieszyć go mimo wszystko.
    Wiem ze teraz byłoby lzej na pewno przy porodzie ale ciekawe czy juz wszystko rozwinęło się tak jak trzeba... jakieś takie dzikie obawy mi pozostały ;) dalej chyba nie mogę uwierzyć w to że się udało. A z drugiej strony juz nie mogę doczekać się jak juz będzie z nami :) jak wygląda. .. jakie ma włoski jaki Zapach czy lubi spać itp :)
    Znów takie słodkie malutkie dłonie i stopki do całowania :)

Maz juz o 3 podgaduje. Och losie... :P

Chwilka84 lubi tę wiadomość

• Evelle Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pielegniarko czy czasem ktoś tam nie czeka aż w "łapę dostanie"? $$$

atdc9vvjtiub4xrf.png
‹‹ 859 860 861 862 863 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ