Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja po wizycie. Maly główką w dol- ciekawe czy juz na stale :p na ktg 3 nieregularne skurcze 80-100 przez pól godziny , ale szyjka zamknięta i dluga w badaniu ręcznym. Moge ponosić tydzień a może zacząć sie dzis- nic nie wiadomo
diewuszka86, Sylwia91, kehlana_miyu, Reni@, szynszyl, Rutelka, mizzelka, Blu, Chwilka84, Ibiza, Sunshine89 lubią tę wiadomość
-
mizzelka wrote:Pewnie trochę potrzymaja i każą lezec jak Kłoda... aby do wc.
Jeszcze posiew zrobią czy ok. Jak nie to przytrzymaja
Teraz poczekam na wyniki, oby było ok. No a leżeć mi nikt nie kazał. Mogę normalnie chodzić. Dostaje aspargin 3x2 tabletki.Reni@, mizzelka lubią tę wiadomość
-
Ja też po wizycie. Niespodziewanie synek ma już niecałe 3kg, tak wyszło z badania. Oczy zrobilam jak 5zl, bo tydzień temu podobno było niecałe 2400! To co... ponad pół kilo przytyl przez tydzień? Ginka stwierdziła, że pewnie błąd poniaru i naprawdę ma tak 2700-2800g. Szyjka wciąż długa i zamknięta. Jest szansa, że urodze tak jak chcę, czyli w połowie października. Ale spakować się kazała, bo "kto to wie". Jak dotrwam w dwupaku, to mam się pokazać za dwa tygodnie.
Dziewczyny, gratuluję maluszków, a tym, które rodzą, życzę powodzenia.kehlana_miyu, Reni@, szynszyl, Rutelka, mizzelka, Sylwia91, Blu, Jutysia, Chwilka84, Ibiza, Sunshine89 lubią tę wiadomość
-
aneta93 wrote:Ja po wizycie. Maly główką w dol- ciekawe czy juz na stale :p na ktg 3 nieregularne skurcze 80-100 przez pól godziny , ale szyjka zamknięta i dluga w badaniu ręcznym. Moge ponosić tydzień a może zacząć sie dzis- nic nie wiadomo
Czyli tak jak u mnie bylozłośliwe te nasze dzieciaki
ale super ze się odwrocil
mizzelka, aneta93 lubią tę wiadomość
-
U mnie na samolocie szyjka też zamknięta na amen, czyli bez zmian. Zobaczymy jutro na USG, ile urósł, w badaniu ręcznym ginka stwierdziła, że wydaje się duży, ale mi się znacznie bardziej podobają wymiary z ostatnich USG i zamierzam w nie wierzyć dla mojego spokoju psychicznego
Reni@, mizzelka, aneta93, Blu lubią tę wiadomość
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
Sylwia91 wrote:Zrobili posiewy, nawet z nosa! Spotkała się któraś z tym?
Teraz poczekam na wyniki, oby było ok. No a leżeć mi nikt nie kazał. Mogę normalnie chodzić. Dostaje aspargin 3x2 tabletki.
No z nosa to jeszcze nie spotkałam
Ja miałam magnezin. Ciekawe czy podobna dawka magnezu jest. Trzy razy na dobę i luteina 2x2 dodatkowo przez pierwsze dwie doby relanium. No i kroplowki na uspokojenie skurczy -
Ciekawe co mój powie dziś. Ale wcześniej nie czułam szyjki a po ostatnim skurczach z nocy jednak poszła w dół.
Dziś trochę ogarnęłam dom i spakowana porządnie.
Zaraz wyjezdzamy na wizytęWiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2016, 13:50
-
Hej dziewczyny.
Córcia ma na imię Alicja.
Urodziła się o 9:30, waży 4kg I ma 58cm.
Ola_Ola, kkkaaarrr, Sylwia91, diewuszka86, Anieńka, Sylwusia100, adrenalina, aneta93, India9, Reni@, Evelle, Blu, kalika, szynszyl, Anoolka, Pumpkin, Rutelka, kehlana_miyu, Kasik2, Jutysia, Limerikowo, Chwilka84, Sylwia_i_Niki, Visenna, a.badziak, Jola1985, KKasiaKK, NiecierpliwaKarolina, Ibiza, Sunshine89 lubią tę wiadomość
Aga -
Borysek na wczorajszym usg 3030g
niestety caly czas ma bardzo krotkie nozki, tak na 33tc, ale dr kazal zachowac spokoj, bo najwazniejsze, ze brzuszek ladnie rosnie i glowa tez w normie i moze po prostu ten typ tak ma i nozki beda sobie rosnac mocniej dopiero po porodzie, oby! Generalnie mam zielone światło na rodzenie, jak tylko uporam sie z infekcja, bo poki co kaszle jak gruzlik
luteina i magnez odstawione, a ja dzis wsluchuje sie w swoje ciało i pare razy mialam wrażenie lekkiego cmienia okresowego, moze powoli macica się juz szykuje. No i tak przegladalam sie dzis bokiem w lustrze i moze brzuszek juz jest ciut nizej, a moze chce go tak widziec, ciezko powiedziec...
Sylwia91, diewuszka86, India9, Kai, Reni@, Blu, Rutelka, kehlana_miyu, Jutysia, Chwilka84, marlon, Ibiza, mizzelka, Sunshine89 lubią tę wiadomość
-
Aga spora dziewczynka! Wielkie gratulacje
Powiedzieli mi że już w tym tygodniu nie hamują jako tako porodu ale jak chcę to dadzą mi coś na wyciszenie skurczy i dali mi magnez właśnie. Do tego żadnych kroplówek, nic więcej. O luteinie tutaj mówią że już w tym tygodniu ciąży się nie bierze, tak samo pessar powiedzieli że już najwyższy czas był go zdjąć. Teraz czuję trochę że brzuch się napina. Zobaczymy jak się sytuacja potoczy -
Udało mi się Was nadrobić, fajnie, że mam przybywa
U nas ok, mała spokojna, ale w dzień potrafi jeść co godzinę, bo szybko zasypia przy karmieniu. Noce nie są najgorsze, dwie spędzone w domu - przespałam po ok 5- 6 godz. z przerwami na karmienie. Mała dzisiaj najdłuższą przerwę na sen jaką miała to prawie 4 godziny.
Pokarmu mam sporo, spokojnie wystarcza i jeszcze zostaje. Piersi robią się twarde jak kamień, obym tylko nawału dużego nie miała ani żadnych zatorów. Niestety karmienie nadal sprawia ból. choć już duzo mniejszy niz w szpitalu.
Jade teraz do LM po zaswiadczenie do becikowego, jak wroce to moze uda mi sie jakas fotke Wam wrzucic.
Moj M.wzial sobie L4 na mnie na opoeke po porodzie - 14 dni. Weoci do pracy na 3 dni i wezmie ojcowski.
Rutelko powodzenia jutro, jestem ciekawa kto jesCze na wrzesien sie zalapieBlu, Rutelka, Sylwia91, diewuszka86, mizzelka lubią tę wiadomość
-
W poniedzialek, 26 wrzesnia o godz. 1.39 urodzil sie nasz syn, Witold
Waga: 3740 g, dlugosc: 54 cm
Od wczoraj jestesmy juz w domu:)
Goraco pozdrawiamy swiezo upieczone Mamy oraz wszystkie Mamy czekajace jeszcze na swoje szczescia:)Anieńka, Ola_Ola, adrenalina, Evelle, Sylwusia100, Blu, kalika, kkkaaarrr, szynszyl, Pumpkin, Rutelka, diewuszka86, kehlana_miyu, Kai, Kasik2, Jutysia, Limerikowo, Sylwia91, Chwilka84, India9, Amc, Sylwia_i_Niki, marlon, Visenna, a.badziak, aneta93, KKasiaKK, NiecierpliwaKarolina, Ibiza, mizzelka, Sunshine89 lubią tę wiadomość