Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Hejoo
no ja też mam dzisiaj wizytkę ha !
Boję się bo pragne w koncu zobaczyc zarodek z serduszkiem. Na pewno mam młodsza ciąże niż suwaczek. Zobaczymy na ile mi wyliczy na usg
Wszyscy mówią mi, że bede miała synka bo inaczej wyglądam ... a ja czuje sie na dziewczynke i co z tym fantem zrobic?Czekac hehe musza zrobic w rodzince jakies zakłady łahahaha
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 10:37
Rutelka lubi tę wiadomość
-
Również trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
Ja po ostatnich dniach słabego samopoczucia i ciągłego mulenia zapisałam się do swojej gin na środę. Zobaczymy co powie na moją nadczynność (na ostatniej wizycie ginekologicznej (17 lutego) jeszcze nie wiedziałam o tej nadczynności) Puls nadal mi skacze, czasami do 130. Będę spokojniejsza jak sprawdzi czy wszystko jest ok i czy serduszko bije.
-
Witajcie Kochane
zycze Wam milego dnia
Nie poudzielam sie dzis z Wami duzo bo do 16 mam duzo roboty w domku Musze go troche ogarnac po weekendzie hehe,szybko obiad ugotowac i zrobic cos czego nie cierpię bede ....czyli OGOLIC SIĘDzis lekarz na 17 takze trzeba sie troche doprowadzić do porządku
Trzymam kciuki za dziewczyny ktore dzis tez maja wizyty na pewno wszystko bedzie u Was dobrze,wieczorem jak wroce preciutko odczytam co napisalyscie
Ps Anulka1798 tak mam termin na koniec września a dokladnie na 26/09 a Ty
Buziaki
-
Hej ja tez mam dzis wizytę. U nowego gina boje sie jak cholera. Pewnie bedzie chciał zrobic usg a 11 dni temu juz miałam robione. Czy nie zaszkodzi to mojej fasolce ? Bo za dwa tyg znow mam wizytę w klinice. Jak zacznę chodzić na dwa fronty to boje sie ze za duzo bedzie tam grzebane. Powoli muszę rezygnować z kliniki.
-
adrenalina wrote:Hej ja tez mam dzis wizytę. U nowego gina boje sie jak cholera. Pewnie bedzie chciał zrobic usg a 11 dni temu juz miałam robione. Czy nie zaszkodzi to mojej fasolce ? Bo za dwa tyg znow mam wizytę w klinice. Jak zacznę chodzić na dwa fronty to boje sie ze za duzo bedzie tam grzebane. Powoli muszę rezygnować z kliniki.
gmeranie w środku może ewentualnie nie być super wskazane przy plamieniach z szyjki, ale jak u ciebie nie ma takich atrakcji to nie masz sie co martwic
adrenalina, MMM2016, Rutelka lubią tę wiadomość
-
adrenalina wrote:Hej ja tez mam dzis wizytę. U nowego gina boje sie jak cholera. Pewnie bedzie chciał zrobic usg a 11 dni temu juz miałam robione. Czy nie zaszkodzi to mojej fasolce ? Bo za dwa tyg znow mam wizytę w klinice. Jak zacznę chodzić na dwa fronty to boje sie ze za duzo bedzie tam grzebane. Powoli muszę rezygnować z kliniki.
Wiadomo, że najlepiej nie przesadzić z częstotliwością usg ale czasami po prostu nie ma wyjścia. Ja ostatnie usg miałam 17.02, teraz chciałabym 9.03 a następne mam 30.03
Myślę, że w kolejnych tygodniach będziemy spokojniejsze i liczba usg się zmniejszy
ps Trzymam kciukiadrenalina, Rutelka, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Ja juz po ginie.maluch ma 16mm 8tydz wg usg.serduczko pykalo.przeplywy widzialam na czerwono i niebiesko czyli w 2 strony.jeszcze tylko ogolny i krew
Jak jest super dobry detektor tetna plodu to znajdzie i po 10tyg bicie serducha.ja tez bede probowac za 2tyg.moze uda sieZetzet, MMM2016, Blu, Rutelka, NiecierpliwaKarolina, kehlana_miyu, Auro lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLimerikowo wrote:Ja juz po ginie.maluch ma 16mm 8tydz wg usg.serduczko pykalo.przeplywy widzialam na czerwono i niebiesko czyli w 2 strony.jeszcze tylko ogolny i krew
Jak jest super dobry detektor tetna plodu to znajdzie i po 10tyg bicie serducha.ja tez bede probowac za 2tyg.moze uda sie
Z mojego pietwszego usg wyszło 7tc, 30,07mmblisko 2 razy większy, ciekawe czy to normalne. Może chowam małego potwora;-)
-
Limerikowo wrote:
Jak jest super dobry detektor tetna plodu to znajdzie i po 10tyg bicie serducha.ja tez bede probowac za 2tyg.moze uda sie
Może masz rację, nie używałam ani nie będę używać detektora, myślę że było by to bardzo stresujące dla Mnie gdybym nie potrafiła odnaleźć serduszka
Beattkie wrote:Z mojego pietwszego usg wyszło 7tc, 30,07mmblisko 2 razy większy, ciekawe czy to normalne. Może chowam małego potwora;-)
Jesteś pewna ?
Może popatrzyłaś ile pęcherzyk maWiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 11:39
-
Limerikowo wrote:Ja juz po ginie.maluch ma 16mm 8tydz wg usg.serduczko pykalo.przeplywy widzialam na czerwono i niebiesko czyli w 2 strony.jeszcze tylko ogolny i krew
Gratuluję dobrych wieści:)
Ps Kiedyś coś mi sie obiło o uszy odnośnie mierzenia dziecku tętna...co myślicie o tym wynalazku?
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Beattkie wrote:ufff Ulżyło mi:-) nie będę miała potwora hheheh
Skróty które znajdują się na zdjęciu są ciężkie do ogarnięcia
Nie przejmuj się
MMM2016 wrote:Ps Kiedyś coś mi sie obiło o uszy odnośnie mierzenia dziecku tętna...co myślicie o tym wynalazku?
W pierwszej ciąży na początku miałam parcie na to urządzenie, z czasem stwierdziłam że jest to jednak zbędna rzecz ..
Bycie w ciąży jest stresujące a co dopiero kiedy nie wyszukasz serduszka
Detektor nie jest tani a życia niestety tym nie uratujemy ..Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 12:04
MMM2016 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny!
Dołączam do Was - termin 10.10.2016.
Dziś zaczęłam L4 i pomyślałam, że żeby nie zwariować w domu, warto dołączyć do społeczności mam online.
A Wy jak tu trafiłyście?Blu, Monia_85, Beattkie, Rutelka, Limerikowo, kehlana_miyu, Dea28 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPumpkin wrote:Cześć dziewczyny!
Dołączam do Was - termin 10.10.2016.
Dziś zaczęłam L4 i pomyślałam, że żeby nie zwariować w domu, warto dołączyć do społeczności mam online.
A Wy jak tu trafiłyście?
Cześć jestem tutaj od kilku postówJa szukałam miejsca w którym będę mogła poznać doświadczenia innych i podzielić się swoimi. Niestety nie mam nikogo kto chciałby mnie słuchać, każdy jest zajęty w moim otoczeniu swoimi sprawami;-) Rodzine mam bardzo daleko, siostra mieszka w Niemczech. Mój mąż ma samych braci, a z teściową mam minimalny kontakt
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 13:01