WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Ibiza Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym siada mi na glowe,chodze i tule kota,on srednio szczesliwy

Rutelka lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72797.png
  • inaa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejoo ;-) no ja też mam dzisiaj wizytkę ha ! :-) Boję się bo pragne w koncu zobaczyc zarodek z serduszkiem. Na pewno mam młodsza ciąże niż suwaczek. Zobaczymy na ile mi wyliczy na usg

Wszyscy mówią mi, że bede miała synka bo inaczej wyglądam ... a ja czuje sie na dziewczynke i co z tym fantem zrobic? :D Czekac hehe musza zrobic w rodzince jakies zakłady łahahaha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 10:37

Rutelka lubi tę wiadomość

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

• MMM2016 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :)
    Ja po ostatnich dniach słabego samopoczucia i ciągłego mulenia zapisałam się do swojej gin na środę. Zobaczymy co powie na moją nadczynność (na ostatniej wizycie ginekologicznej (17 lutego) jeszcze nie wiedziałam o tej nadczynności) Puls nadal mi skacze, czasami do 130. Będę spokojniejsza jak sprawdzi czy wszystko jest ok i czy serduszko bije.

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • andzia821 Koleżanka

Wysłany: 7 marca 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochane :-D zycze Wam milego dnia :-D
    Nie poudzielam sie dzis z Wami duzo bo do 16 mam duzo roboty w domku Musze go troche ogarnac po weekendzie hehe,szybko obiad ugotowac i zrobic cos czego nie cierpię bede ....czyli OGOLIC SIĘ :-\ Dzis lekarz na 17 takze trzeba sie troche doprowadzić do porządku :-P
    Trzymam kciuki za dziewczyny ktore dzis tez maja wizyty na pewno wszystko bedzie u Was dobrze,wieczorem jak wroce preciutko odczytam co napisalyscie :-D

Ps Anulka1798 tak mam termin na koniec września a dokladnie na 26/09 a Ty :-D

Buziaki

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja tez mam dzis wizytę. U nowego gina boje sie jak cholera. Pewnie bedzie chciał zrobic usg a 11 dni temu juz miałam robione. Czy nie zaszkodzi to mojej fasolce ? Bo za dwa tyg znow mam wizytę w klinice. Jak zacznę chodzić na dwa fronty to boje sie ze za duzo bedzie tam grzebane. Powoli muszę rezygnować z kliniki.

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:
    Hej ja tez mam dzis wizytę. U nowego gina boje sie jak cholera. Pewnie bedzie chciał zrobic usg a 11 dni temu juz miałam robione. Czy nie zaszkodzi to mojej fasolce ? Bo za dwa tyg znow mam wizytę w klinice. Jak zacznę chodzić na dwa fronty to boje sie ze za duzo bedzie tam grzebane. Powoli muszę rezygnować z kliniki.
    USG jest badaniem nieinwazyjnym i maluszkowi nie szkodzi :) gmeranie w środku może ewentualnie nie być super wskazane przy plamieniach z szyjki, ale jak u ciebie nie ma takich atrakcji to nie masz sie co martwic :)

adrenalina, MMM2016, Rutelka lubią tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:

Wiadomo, że najlepiej nie przesadzić z częstotliwością usg ale czasami po prostu nie ma wyjścia. Ja ostatnie usg miałam 17.02, teraz chciałabym 9.03 a następne mam 30.03
    Myślę, że w kolejnych tygodniach będziemy spokojniejsze i liczba usg się zmniejszy :)
    ps Trzymam kciuki :)

adrenalina, Rutelka, Limerikowo lubią tę wiadomość

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po ginie.maluch ma 16mm 8tydz wg usg.serduczko pykalo.przeplywy widzialam na czerwono i niebiesko czyli w 2 strony.jeszcze tylko ogolny i krew

Jak jest super dobry detektor tetna plodu to znajdzie i po 10tyg bicie serducha.ja tez bede probowac za 2tyg.moze uda sie

Zetzet, MMM2016, Blu, Rutelka, NiecierpliwaKarolina, kehlana_miyu, Auro lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    Ja juz po ginie.maluch ma 16mm 8tydz wg usg.serduczko pykalo.przeplywy widzialam na czerwono i niebiesko czyli w 2 strony.jeszcze tylko ogolny i krew

Jak jest super dobry detektor tetna plodu to znajdzie i po 10tyg bicie serducha.ja tez bede probowac za 2tyg.moze uda sie

Z mojego pietwszego usg wyszło 7tc, 30,07mm ;-) blisko 2 razy większy, ciekawe czy to normalne. Może chowam małego potwora;-)

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj 10dni temu mial 0.86cm wiec mysle ze jest ok
    Zreszta gin powiedzial ze wielkosc dobra

Pamietam corka w 9tyg skonczonym miala 2cm
    Pewnie bedzie druga cipka ;-)

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • LillaMy Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:

Może masz rację, nie używałam ani nie będę używać detektora, myślę że było by to bardzo stresujące dla Mnie gdybym nie potrafiła odnaleźć serduszka ;)

Beattkie wrote:
    Z mojego pietwszego usg wyszło 7tc, 30,07mm ;-) blisko 2 razy większy, ciekawe czy to normalne. Może chowam małego potwora;-)

Jesteś pewna ? ;)
    Może popatrzyłaś ile pęcherzyk ma :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 11:39

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:

Gratuluję dobrych wieści:)
    Ps Kiedyś coś mi sie obiło o uszy odnośnie mierzenia dziecku tętna...co myślicie o tym wynalazku?

Limerikowo lubi tę wiadomość

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • andzia821 Koleżanka

Wysłany: 7 marca 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie w 7tyg az 30,07mm ?? hm to nie możliwe Moj maluszek mial 9mm w 7tyg ..
    Limerikowo gratuluję!!!

.xnw4s65g90ydlhqe.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 11:46

Limerikowo lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LillaMy wrote:
    Jesteś pewna ? ;)
    Może popatrzyłaś ile pęcherzyk ma :D

Hymmm. Możesz mieć racje ;-) W takim razie mam patrzeć na: Wewnątrz pęcherzyka echo płodu CRL:11,6mmm?

LillaMy, Rutelka, Limerikowo lubią tę wiadomość

• lu.iza Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, crl :) ja w 7t6d miałam 13mm :)

LillaMy lubi tę wiadomość

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ufff Ulżyło mi:-) nie będę miała potwora hheheh

LillaMy, Rutelka, Limerikowo lubią tę wiadomość

• LillaMy Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    ufff Ulżyło mi:-) nie będę miała potwora hheheh

Skróty które znajdują się na zdjęciu są ciężkie do ogarnięcia ;)
    Nie przejmuj się ;)

MMM2016 wrote:
    Ps Kiedyś coś mi sie obiło o uszy odnośnie mierzenia dziecku tętna...co myślicie o tym wynalazku?

W pierwszej ciąży na początku miałam parcie na to urządzenie, z czasem stwierdziłam że jest to jednak zbędna rzecz ..
    Bycie w ciąży jest stresujące a co dopiero kiedy nie wyszukasz serduszka :/
    Detektor nie jest tani a życia niestety tym nie uratujemy ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 12:04

MMM2016 lubi tę wiadomość

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was ma problemy z żelazem i cukrem w I trymestrze?

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Dołączam do Was - termin 10.10.2016.
    Dziś zaczęłam L4 i pomyślałam, że żeby nie zwariować w domu, warto dołączyć do społeczności mam online. :)
    A Wy jak tu trafiłyście?

Blu, Monia_85, Beattkie, Rutelka, Limerikowo, kehlana_miyu, Dea28 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin wrote:
    Cześć dziewczyny!
    Dołączam do Was - termin 10.10.2016.
    Dziś zaczęłam L4 i pomyślałam, że żeby nie zwariować w domu, warto dołączyć do społeczności mam online. :)
    A Wy jak tu trafiłyście?

Cześć jestem tutaj od kilku postów ;-) Ja szukałam miejsca w którym będę mogła poznać doświadczenia innych i podzielić się swoimi. Niestety nie mam nikogo kto chciałby mnie słuchać, każdy jest zajęty w moim otoczeniu swoimi sprawami;-) Rodzine mam bardzo daleko, siostra mieszka w Niemczech. Mój mąż ma samych braci, a z teściową mam minimalny kontakt ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 13:01

‹‹ 86 87 88 89 90 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ