Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Anieńka wrote:A ja mam rozwarcie 0! Moja mama mi dzis powiedziala, ze jej odchodzily wody i zero skurczy trzeba bylo podawac oxy. Zarowno przy moim braciaku jak i przy mnie.
Dziewczyny ktore juz rodzily, mialyscie podobne porody do swoich matek? Licze ze jednak u mnie bedzie inaczej!
Dzięki Bogu nie, rodziła mnie 2 doby
Blu ja mojemu w czwartek powiedziałam, że miło by było żeby skończył mnie badaća on chyba chciał rozruszać trochę, z tym że nic to nie dało
szynszyl - ja już nie liczę na to.. poddałam się, chociaz miałam takie piękne plany jechać do szpitala w ostatniej fazie porodu! I dupa z tego ;(
aneta - kto ma rozwarcie ten ma. U mnie zeroz tym, że głowa nisko bardzo... ale zero postępu
aneta93, Blu lubią tę wiadomość
-
Ja ostatnio też miałam 1 stopnia łożysko jeszcze a srednia na tydzień wyszła ponad 200 gram. Idąc tym tempem teraz będzie miał koło 3700 . Pierwszy w tym czasie się urodził z wagą 3660 wiec to bardzo prawdopodobne. ale wszystko okaże sie jutro
-
India9 wrote:Odpadł nam pępek, krew się zbiera,ale to normalne.
Miałyśmy też wizytę położnej i kontrolną u neonatologa.
Ile już zużyłyście paczek.pieluch?
Bo mi się schodzi,poszły 3 pampersów białych, jedna rossmanowskich i kilka sztuk z nowego opakowania.
Ada prze 6.dni w domu przybrałam 230 g., więc jest super :--7
No właśnie u nas dzisiaj tej krewki trochę wiecej się pojawiło i zauważyłam, że ten kikut taki jakby naderwany. Zawału prawie dostałam. Ale widzę, że to normalne chyba
My zużyliśmy paczkę Pampersów 1 (43 sztuki). Właśnie otworzyłam drugą.
Do nas położna ma przyjść w środę pierwszy raz. Ile jest w ogóle tych wizyt?
-
Anieńka wrote:A ja mam rozwarcie 0! Moja mama mi dzis powiedziala, ze jej odchodzily wody i zero skurczy trzeba bylo podawac oxy. Zarowno przy moim braciaku jak i przy mnie.
Dziewczyny ktore juz rodzily, mialyscie podobne porody do swoich matek? Licze ze jednak u mnie bedzie inaczej!
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
Dziewczyny ktore juz rodzily, mialyscie podobne porody do swoich matek? Licze ze jednak u mnie bedzie inaczej! -
mizzelka wrote:nie znasz dnia ani godziny
pamiętam jak ja jeszcze bylam u mamy w rowny 40tc w niedzielę, bóle na @ były również, a już o 7 rano tuliłam córkę
Jutro mamy wizyte, mam nadziej, że cos się ruszyło.
Sunshne, jaki masz malutki brzuszek, ja przez te cholerne wody mam ogromny, jestem mała i niska i moja chrześnica smieje sie że niedługo Kuba mnie przewazy do przodu:)
Sarcia, ja robilam zupe brokułowa, tak, że najpierw gotowałam bulion, poxniej wrzucałam brokuła żeby sie ugotował, dalej blendowałam i na talerz kładłam makaron,ser żółty i polewałam zupa (konsystencja jak chcesz, ja wole taki krem i mniej bulionu dodawałam), wychodzi bardzo smaczna. -
Ja najczęściej gotuje z kwestii smaku. Zawsze mi wychodzą potrawy i są pyszne.
Zupę polecam z tego przepisu
http://www.kwestiasmaku.com/przepis/zupa-brokulowo-groszkowa
7/10/2016 Córeczka
13/09/2018 Dwie kreski !
15/09/2018 Beta 655; 18/09/2018 Beta 2556 !
3/10/2018 Bijace serduszko -
nick nieaktualny
-
Melduje sie ze szpitala... Jeszcze nic nie wiem, może jutro sie czegoś dowiem. Mam nadzieje, że tak jak mówił dr z poradni patologii, rozwiążą mnie w ciagu tygodńia, bo nie chce tu leżeć niewiadomo ile.
U nas w szpitalu tez pełno, załapałam sie na przedostatnie miejsce, ale dziewczyna z sali obok chyba w nocy nas opuści, bo ma mocne bóle od już kolejna godzinę, poszła na badanie właśnie.
U mnie dzis na KTG jak zwykle bez skurczy, ciśnienie na IP miałam 170/100, mam nadzieje ze z nerwów. Szyjka wciąż zamknięta i długa, zapomniałam sie zapytać jak długa.
Kkkarr gratuluje maluszka i zazdroszczę takiej akspresowej akcji. Ach tez już bym chciała tego mojego maluszka mieć w ramionach, a nie w brzuchu.Reni@, kkkaaarrr, a.badziak lubią tę wiadomość
-
A ja? Dojechałam do szpitala i juz 4 cm a po prawie 4 h urodziłam. Samo szlo... nie było wypychania, rozwarcie postępowalo jak trzeba. Tak jak ciąża każda jest inna tak i poród to tez indywidualna sprawa a nie sprawa genów -
coś jola się dawno nie odzywa.
ciekawe co u niej.
i jak sytuacja u Dziewczyn na karowej.
Jesiennie dziś na maxa. Nici ze spaceru w takim deszczu.
Cały czas jestem głodna, a potem jest mi niedobrze.
Jutro mam KTG.
Trochę czuje się jakby siedziała na aktywnym wulkanie. -
Kasiu pewnie z nerwów. Odpoczywaj
A ja idę po rennie bo zgaga tez jak nie wiem co
Dziwne schizy.. w dzień wiem ze nic się nie Ukroi a w nocy zaraz myśli o porodzie itp.
Chyba spodziewam się podobnego scenariuszu jak u córkia mógłby mnie zaskoczyć inaczej. No noc zobaczymy za jakiś czas
Corka dopiero zasnęła, coś ciężko jej to szło.KKasiaKK lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej
Gratulacje dla kolejnych mamusdziewczyny takie tempo narzucilyscie, że łapie mnie pozytywny stresie
chyba dopakuje torby
U nas cisza i spokój :p ile to jeszcze potrwa? :p
Moja mama miała szybkie i lekkie porody, a mój pierwszy po kilkunastu h walki skończył się na stole, a drugi stoi pod znakiem zapytania :p
Pielegniarce nie chcieli dziś przypadkiem balonika zakładać? ?kehlana_miyu lubi tę wiadomość