Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama rodziła dłużej niż ja ;)

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • elficzka Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka wrote:
    A ja mam rozwarcie 0! Moja mama mi dzis powiedziala, ze jej odchodzily wody i zero skurczy trzeba bylo podawac oxy. Zarowno przy moim braciaku jak i przy mnie.
    Dziewczyny ktore juz rodzily, mialyscie podobne porody do swoich matek? Licze ze jednak u mnie bedzie inaczej!

Dzięki Bogu nie, rodziła mnie 2 doby :P

Blu ja mojemu w czwartek powiedziałam, że miło by było żeby skończył mnie badać ;) a on chyba chciał rozruszać trochę, z tym że nic to nie dało :D

szynszyl - ja już nie liczę na to.. poddałam się, chociaz miałam takie piękne plany jechać do szpitala w ostatniej fazie porodu! I dupa z tego ;(

aneta - kto ma rozwarcie ten ma. U mnie zero :D z tym, że głowa nisko bardzo... ale zero postępu :/

aneta93, Blu lubią tę wiadomość

f2w3rjjgdr0iznvo.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia u mnie przybral niby 300 g przez 2 tyg a lozysko mam jeszcze 1 stopnia

Reni@ lubi tę wiadomość

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio też miałam 1 stopnia łożysko jeszcze a srednia na tydzień wyszła ponad 200 gram. Idąc tym tempem teraz będzie miał koło 3700 . Pierwszy w tym czasie się urodził z wagą 3660 wiec to bardzo prawdopodobne. ale wszystko okaże sie jutro

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India9 wrote:
    Odpadł nam pępek, krew się zbiera,ale to normalne.
    Miałyśmy też wizytę położnej i kontrolną u neonatologa.
    Ile już zużyłyście paczek.pieluch?
    Bo mi się schodzi,poszły 3 pampersów białych, jedna rossmanowskich i kilka sztuk z nowego opakowania.
    Ada prze 6.dni w domu przybrałam 230 g., więc jest super :--7

No właśnie u nas dzisiaj tej krewki trochę wiecej się pojawiło i zauważyłam, że ten kikut taki jakby naderwany. Zawału prawie dostałam. Ale widzę, że to normalne chyba :-)

My zużyliśmy paczkę Pampersów 1 (43 sztuki). Właśnie otworzyłam drugą.

Do nas położna ma przyjść w środę pierwszy raz. Ile jest w ogóle tych wizyt?

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina, z tego co nam mówili na szkole rodzenia, przysługuje nam 5-6 wizyt patronażowych + domowa wizyta pediatry.

NiecierpliwaKarolina lubi tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka wrote:
    A ja mam rozwarcie 0! Moja mama mi dzis powiedziala, ze jej odchodzily wody i zero skurczy trzeba bylo podawac oxy. Zarowno przy moim braciaku jak i przy mnie.
    Dziewczyny ktore juz rodzily, mialyscie podobne porody do swoich matek? Licze ze jednak u mnie bedzie inaczej!
    Anieńka, mam szczerą nadzieję, że u mnie będzie inaczej, bo mama rodziła mnie ponad dobę i miała straszne skurcze krzyżowe :(

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka wrote:
    U mnie już jest inaczej niż u mamy, bo ona rozwarcia nie miała, a ja już mam ;)

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    nie znasz dnia ani godziny :D
    pamiętam jak ja jeszcze bylam u mamy w rowny 40tc w niedzielę, bóle na @ były również, a już o 7 rano tuliłam córkę :)
    Mnie od jakis 5 dni boli brzuch jak na okres mam lekkie skurcze i nic:(
    Jutro mamy wizyte, mam nadziej, że cos się ruszyło.

Sunshne, jaki masz malutki brzuszek, ja przez te cholerne wody mam ogromny, jestem mała i niska i moja chrześnica smieje sie że niedługo Kuba mnie przewazy do przodu:)

Sarcia, ja robilam zupe brokułowa, tak, że najpierw gotowałam bulion, poxniej wrzucałam brokuła żeby sie ugotował, dalej blendowałam i na talerz kładłam makaron,ser żółty i polewałam zupa (konsystencja jak chcesz, ja wole taki krem i mniej bulionu dodawałam), wychodzi bardzo smaczna.

ex2bi09komf7ydjp.png
  • walleriana Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja najczęściej gotuje z kwestii smaku. Zawsze mi wychodzą potrawy i są pyszne.
    Zupę polecam z tego przepisu
    http://www.kwestiasmaku.com/przepis/zupa-brokulowo-groszkowa

0d1yflw1tl9x34uk.png

7/10/2016 Córeczka <3
    13/09/2018 Dwie kreski !
    15/09/2018 Beta 655; 18/09/2018 Beta 2556 !
    3/10/2018 Bijace serduszko <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba z tymi porodami podobnymi do matek to mit jest, moja mama 2 porody naturalne i bole, wody, rozwarcie normalnie, a ja problem z rozwarciem, zwezona miednica i dwie cesarki takze chyba nie ma reguly :)

P.s dzieki za przepisy jutro wyprobuje :)

• KKasiaKK Ekspertka

Wysłany: 3 października 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje sie ze szpitala... Jeszcze nic nie wiem, może jutro sie czegoś dowiem. Mam nadzieje, że tak jak mówił dr z poradni patologii, rozwiążą mnie w ciagu tygodńia, bo nie chce tu leżeć niewiadomo ile.
    U nas w szpitalu tez pełno, załapałam sie na przedostatnie miejsce, ale dziewczyna z sali obok chyba w nocy nas opuści, bo ma mocne bóle od już kolejna godzinę, poszła na badanie właśnie.
    U mnie dzis na KTG jak zwykle bez skurczy, ciśnienie na IP miałam 170/100, mam nadzieje ze z nerwów. Szyjka wciąż zamknięta i długa, zapomniałam sie zapytać jak długa.

Kkkarr gratuluje maluszka i zazdroszczę takiej akspresowej akcji. Ach tez już bym chciała tego mojego maluszka mieć w ramionach, a nie w brzuchu.

Reni@, kkkaaarrr, a.badziak lubią tę wiadomość

• Kai Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie boli żołądek... chyba mi go mały skopal. Zgage mam do tego i jeszcze mi dziś cukier skakał... co za dzień!

Gilis lubi tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka wrote:
    Moja mama miała takie i @ jak ja... wszystko zapowiadało się tak samo. U mojej mamy poród trauma. Wypychali siostrę na sile aż jej obojczyk złamali itp bo małe rozwarcie i słabo szlo.
    A ja? Dojechałam do szpitala i juz 4 cm a po prawie 4 h urodziłam. Samo szlo... nie było wypychania, rozwarcie postępowalo jak trzeba. Tak jak ciąża każda jest inna tak i poród to tez indywidualna sprawa a nie sprawa genów :)

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • marlon Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coś jola się dawno nie odzywa.
    ciekawe co u niej.

i jak sytuacja u Dziewczyn na karowej.

Jesiennie dziś na maxa. Nici ze spaceru w takim deszczu.
    Cały czas jestem głodna, a potem jest mi niedobrze.

Jutro mam KTG.

Trochę czuje się jakby siedziała na aktywnym wulkanie.

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie mozna miec cisnienie? Ja zawsze mialam niskie ok 110/60 , a teraz pod koniec ciazy mam juz 3 raz 140/90 i lekarz kazal mi badac w domu. Akurat jutro zaczynam obserwacje

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu pewnie z nerwów. Odpoczywaj ;)
    A ja idę po rennie bo zgaga tez jak nie wiem co :)

Dziwne schizy.. w dzień wiem ze nic się nie Ukroi a w nocy zaraz myśli o porodzie itp.
    Chyba spodziewam się podobnego scenariuszu jak u córki :P a mógłby mnie zaskoczyć inaczej. No noc zobaczymy za jakiś czas :)

Corka dopiero zasnęła, coś ciężko jej to szło.

KKasiaKK lubi tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pod prysznicem wychodzi ze szyjka poszła w dół. Także pewnie pod koniec tego tyg coś się zadzieje :) zobaczymy

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm a Rutelka dzis sie odzywala i Pielegniarka ??? Fakt roztargniona jestem ale az tak zeby nie widziec postow lub nit ich nie napisal o.O

• Sylwia_i_Niki Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Gratulacje dla kolejnych mamus <3 dziewczyny takie tempo narzucilyscie, że łapie mnie pozytywny stresie ;) chyba dopakuje torby ;)
    U nas cisza i spokój :p ile to jeszcze potrwa? :p
    Moja mama miała szybkie i lekkie porody, a mój pierwszy po kilkunastu h walki skończył się na stole, a drugi stoi pod znakiem zapytania :p

Pielegniarce nie chcieli dziś przypadkiem balonika zakładać? ?

kehlana_miyu lubi tę wiadomość

34bw9jcgtpweb6ht.png

mhsv3e5eqjicmuk3.png

l22ndf9hqu72xmmm.png

5cs 🥰 udało się!
‹‹ 882 883 884 885 886 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ