X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • elficzka Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a.badziak wrote:
    hello dziewczyny...
    byłam wczoraj u gina i werdykt... w czwartek do szpitala na ktg i już mam zostać a w piątek kroplówka jak się samo nie ruszy, także ogarnia mnie lęk....

mi to się nogi trzęsą ze strachu, bo mam swiadomośc, kiedy nastąpi wywoływanie :D jutro 9 rano mam się stawić na Izbie przyjęć, i na dzień dobry cewnik Foleya, bo mój prowadzący ma dyżur.. chyba ze strachu urodzę w nocy (oby!!!). Jakoś mi się nie uśmiecha leżeć w szpitalu, jak ja w nocy co godzina mam wędrówki do wc :)

Renia - u mnie też dużo tej wody, od 2 dni.. mam nadzieję, że to zwiastuje poród.

Pielęgniarka - śmiech na sali co oni tam z Tobą wyprawiają... Zero litości :/

f2w3rjjgdr0iznvo.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia ja tez mam dużo białego wodnistego śluzu juz jakis tydzień a szyjka zamknięta :p sprawdzalam paskami czy to nie wody.
    Ale mimo to życzę żeby u Ciebie było inaczej i się ruszyło:)

Reni@ lubi tę wiadomość

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe co u Visenna. Pewnie juz tuli swe dziecie;)

Dzis byla okropna noc ze sztywnym brzuchem. Nie moglam wstac do toalety, bolalo mnie pod zebrami najbardziej ale caly brzuch twardy jak skala. Dopiero jak sie troche poprzekrecam i pozmieniam kilka razy pozycje to jakos udaje mi sie zwlec z lozka. Koszmarne ciazowe noce.

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już od dawna mam taki wodnisty sluz, ale tydzień temu szyjka była dluga i zamknięta. Dziś mnie brzuch pobolewa, ma takie lekkie skurcze nawet, chociaż wydaje mi się, że raczej od jelita niż od macicy. Wcześniej mialam zaparcie, a teraz już od wieczora bylam cztery razy na 2. Kurcze blade, niech ten moj Mikus jeszcze siedzi grzecznie, ma jeszcze trochę czasu do terminu. Na wszelki wypadek idę sprawdzić, czy mam w torbie wszystko co trzeba.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam ten śluz od jakiegoś czasu ale dziś jest jakos inaczej i duzo wiecej ;) No ale tak jak pisałam nie bedę się nakręcać. Jak sie ma cos zacząć to tak będzie

Ja to wogóle niby bym chciałą juz urodzic a z drugiej strony chciałabym to odwlec w czasie zeby synka nie zostawiać na te kilka dni.Matka wariatka ;) Codziennie mu mówie ze jak trzeba bedzie to pojadę wyjąc Ignasia z brzuszka i mnie nie bedzie jakis czas. No ale co innego mówić a co innego zrobic

a.badziak, Blu lubią tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • a.badziak Ekspertka

Wysłany: 4 października 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oglądam pytanie na śniadanie - fajny wózek z hulajnogą (:

km5scbxmnqd7jrtx.png
  • a.badziak Ekspertka

Wysłany: 4 października 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ap ropo śluzu ja taki mam od kilku tygodni, a od tygodnia mam wrażenie że jest go stanowczo więcej, ale moja dr stwierdziła że to naturalne i nie ma czym się stresować (:

km5scbxmnqd7jrtx.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wczoraj gin mowil ze te skurcze brzucha sa raczej mało efektywne i nie wpływają za bardzo na szyjkę, najlepsze sa ponoc takie co prą w dół, wtedy idzie raz dwa ale ja np w ogole nie nam takiego uczucia :/

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luiza

No wlasnie ja przy moim @ bolu brzucha jednozesnie mialam parcie jak by dziecko mialo zaraz wyleciec o.O no i ptwierdzilo sie wtedy rozwarciw i plotwierana szyjka z dwoch stron takze z tym akurat potwierdzam prawda :)

lu.iza lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pielegniarka

Rece i cycki opadaja nawet sie nie chce teho komentowac!!! Oby Twoja psychika to wytrzymala na tym osttanim zakrecie

• Blu Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siemanko! Pospalysmy z córką do 8! :D z 1 małą pobudką na wc ;) ehh człowiek od razu inaczej się czuje :)

Dzisiaj nie rodze, pogoda brzydka z domu wyjść sie nie da ;)

Kurcze tak myślałam, ze dziewczyny są juz po i się chwalą pociechami, a tu cicho nz razie. No nic czekamy ;)

Chwilka84, Reni@, Pumpkin lubią tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu! Z racji tego ze mamy taki sam tp śniłas mi sie wczoraj :p rozdzilas na najwyższym pietrze wieżowca z widokiem na ocean i palmy! I poszło Ci tak pięknie i szybko ;) a ja byłam taka zazdrosna bo chciałam urodzić pierwsza Hahaha :p

a.badziak, Blu, Chwilka84 lubią tę wiadomość

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha :D byłoby pięknie!

• Blu Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakbym sobie mogla wybrać to podoba mi się data 6.10 albo 10.10. Liczbe 12 lubię więc ostatecznie też moze byc :P pisalyscie że 16 jest pełnia i tez ladna data, ale wiem ze po terminie będę sie denerwować wiec wolalabym do 13.10 urodzić.

Mąż mówi, ze jemu najbardziej pasuje czwartek albo piątek, bo w weekend koledzy by przyszli na pępkowke. Chłopy...

Pumpkin, a.badziak lubią tę wiadomość

• Sunshine89 Przyjaciółka

Wysłany: 4 października 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie mi dziewczyny, co w sytuacji, gdy ten dotychczas wodnisty, mleczny śluz zmienia zabarwienie na lekki pomarańcz, wpadający w róż? Czy to jakaś konkretna oznaka zbliżającego się porodu? Rozwierania szyjki? Mam zacząć przebierać nóżkami? :-D Dodam, że towarzyszy temu taki miesiączkowy ból w podbrzuszu i lekki ból pleców, a zaobserwowałam go jakąś godzinę temu :-)

klz9upjyjtca1iud.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine to jest wielka zagadka, bo moze sie rozkręcić szybciutko, a mozesz jeszcze trochę pochodzic. Przebieranie nóżkami zapewne przyśpieszy akcję ;) ale jakby nie było coś sie dzieje w dobrym kierunku ;)

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine89 wrote:
    A powiedzcie mi dziewczyny, co w sytuacji, gdy ten dotychczas wodnisty, mleczny śluz zmienia zabarwienie na lekki pomarańcz, wpadający w róż? Czy to jakaś konkretna oznaka zbliżającego się porodu? Rozwierania szyjki? Mam zacząć przebierać nóżkami? :-D Dodam, że towarzyszy temu taki miesiączkowy ból w podbrzuszu i lekki ból pleców, a zaobserwowałam go jakąś godzinę temu :-)

Ja własnie byłam w ubikacji i zauważyłam taką nitkę krwi w śluzie. Kurde czyżby jednak ? Chyba zabiorę męża do lekarza dzisiaj na wszelki wypadek

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu, moglabym przekopiowac Twoj post i go wkleic :p mnie tez chlopy prosza zebym rodzila w pt lub w sobote :p i te dwie daty chyba tez wszystkim sie podobaja, do mnie bardziej przemawia 6.10, a najbardziej wszystko orzed 13 :d

Anoolka, Blu lubią tę wiadomość

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po wizycie w szpitalu. Tętno małej wysokie ale na granicy - 155. Mam czekać do poniedziałkowego CC i tyle.

Co do śluzu - też mi się zmienił na taki bardziej wodnisty, raczej lekko białawy ale już nie mleczny jak tydzień temu. No i go więcej zdecydowanie. Zastanawiałam się czy to nie wody, ale wody ponoć bezbarwne. I wczoraj też się pojawiły przekrwione niteczki.

Pępkowe - ha ha widzę, że wszędzie wygląda ta prośba tak samo ;)

Reni@, Blu, Kasiowa lubią tę wiadomość

• Anieńka Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Mąż wczoraj rozmawiał ze swoim dobrym kolegą, że w sumie może rodzić będę w czwartek albo piątek, więc co on robi w sobotę, czy może być spokojnie na kacu.

a jak to pępkowe faktycznie wygląda, niech się wypowiedzą Mamuśki, które już urodziły :)

Z drugiej strony to w sumie by było dobrze, jakby się mąż spił jak ja będę w szpitalu, nie będę musiała się na to patrzeć jak już wrócimy do domu. ;)

Pumpkin lubi tę wiadomość

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
‹‹ 884 885 886 887 888 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ