X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • walleriana Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mój mąż wogole nie myśli o pepkowym
    On powiedział że zrobi się jak już mała będzie z nami po jakiś 2 miesiącach żebym i ja miała czas na regenerację. A ten czas kiedy będę w szpitalu to on wsxystko wysprzata :) on od 1 września wogole nie pije ani jednego nawet piwka żeby być ciągle w gotowości.
    Bardzo zmieniła go ta ciąża :) na duuzy plus :)

A mnie id rana mgli jest mi niedobrze... Może to nerwy....

a.badziak lubi tę wiadomość

0d1yflw1tl9x34uk.png

7/10/2016 Córeczka <3
    13/09/2018 Dwie kreski !
    15/09/2018 Beta 655; 18/09/2018 Beta 2556 !
    3/10/2018 Bijace serduszko <3
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też jakoś dziś muli.. bleeeh.

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj mąż nie robił pępkowego. Teraz tym bardziej nie bedzie bo nawet jeśli w ciągu dnia moi rodzice będą z Mikołajem to w nocy będzie pod jego opieką

A jak wrócę do domu z małym to niech się upije ;)

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że nowych bobasów brak, a może się ukrywają jeszcze :)

byłam w szpitalu na ktg, dalej nic się nie dzieje.
    ale dziewczyna, która była przede mną, poszła do toalety po zapisie i wpada po chwili i mówi, że zrobiła siusiu i nagle zaczęło z niej lecieć i nie mogła tego powstrzymać :D położna sprawdziła i wody poszły :) ale jak później rozmawiałam z Panią lekarz to mówiła, że raczej trochę to u niej potrwa, bo rozwarcia nie ma i skurczy też nie.

u mnie wietrznie, ale słoneczko piękne, chyba umyję okna :)

pielęgniarko trzymaj się tam!

Reni@ lubi tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szynszyl słoneczko ? u mnie leje od niedzieli

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez piękne słoneczko :) mama mi okna pomyla. Od razu inaczej :)

• diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój kupił sobie Remy Martin i ma zamiar go otworzyć właśnie jak ja będę w szpitalu. Ale o żadnym upijaniu się nie ma mowy, w końcu jakoś będzie musiał do mnie następnego dnia przyjechać, a do szpitala mamy 50 km. Po porodzie to raczej symbolicznie, a tak na całego to jak już będę w domu i dojdę do siebie :) Ja mojemu do końca września pozwoliłam pić mocniejsze alkohole jeśli miał ochotę. Teraz w październiku max 1 piwko a po 15.10 myślę, że już ani jednego. W końcu to chyba niezbyt duże poświęcenie w porównaniu do nas, 9 m-cy ciąży + karmienie i nie można nawet łyczka się napić.
    Zazdroszczę Wam, że Wy już wszystkie za chwilę urodzicie. Zostanę na samym końcu buu. Mi się podoba data 20.10- tak sobie wymyśliłam, że mogę wtedy rodzić :)

l54t4dr.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to jakoś nudno tu :) myślałam że jak zacznie się październik to codziennie będą świeże wiadomości o bobasach. A tu cisza, nie spieszy się na świat żadnemu :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walleriana wrote:
    To mój mąż wogole nie myśli o pepkowym
    On powiedział że zrobi się jak już mała będzie z nami po jakiś 2 miesiącach żebym i ja miała czas na regenerację. A ten czas kiedy będę w szpitalu to on wsxystko wysprzata :) on od 1 września wogole nie pije ani jednego nawet piwka żeby być ciągle w gotowości.
    Bardzo zmieniła go ta ciąża :) na duuzy plus :)

U mnie też wersja, że będzie wysprzątane na błysk jak wrócę ale pępkowe również. No i też bez grama alkoholu od początku września. :) Trochę marudził ostatnio, że miałby ochotę ale powtarza, że pewnie jakby sobie zrobił drinka to od razu wody by mi odeszły ;)

Evelle, walleriana, a.badziak lubią tę wiadomość

• Evelle Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny a co macie naszykowane dla maluszkow na wyjscie ze szpitala bo ja ciagle sie wacham i mam naszykowane 3 zestawy,ale jak widze ze codzien zimniej to mam ochote wszystko Frankowi założyc :-D na raz !

atdc9vvjtiub4xrf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa i miałam zapytać mamuśki - jak się czujecie bez brzucha? Tęsknicie już coś czy nie?

Ja nie mogę się doczekać spania na brzuchu... I leżenia na plecach ot tak z wyciągniętymi prosto nogami... A z drugiej strony - stoję przed lustrem i patrzę na tą wielką kulę i wiem, że będę tęsknić :)

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle wrote:
    Hej dziewczyny a co macie naszykowane dla maluszkow na wyjscie ze szpitala bo ja ciagle sie wacham i mam naszykowane 3 zestawy,ale jak widze ze codzien zimniej to mam ochote wszystko Frankowi założyc :-D na raz !

Ja mam body + półśpiochy, czapeczka i na to pajac taki cieplejszy niż polarowy. Do tego kocyk i tyle. Do samochodu ze szpitala kawałeczek a potem do domu jeszcze blizej :)

Evelle lubi tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • linka89 Ekspertka

Wysłany: 4 października 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też myśli o pępkowym, ale szczerze mówiąc, jak wyjdzie tak jak z parapetówką - to może za 2 lata się uda zrobić :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też porządnie dziś mdli i do tego kiepsko się czuje.
    Mój mąż pozwala sobie tylko czasem na jedno piwko, a jeśli chodzi o pepkowe to nie za bardzo bo będzie miał pod opieką starsze dziecko.

• lu.iza Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój pępkowe też planuje, na szczęście wybiłam mu z głowy imprezę w domu... wiem że posprzątałby wszystko, ale obawiam się że w emocjach posprzątanie to byłoby zgarnięcie wszystkiego co leży na wierzchu :) ja dzisiaj znowu czuję się nad wyraz dobrze, wczoraj latałam z odkurzaczem i mopem, wieczorem igraszki i co? mały szczęśliwy śpi w brzuchu bo go kołysze :)

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ u mnie tylko wczoraj padało :)

ja nie wiem jak u mnie będzie z pępkowym :D póki co to bracia się upominali, że musi być, a mąż jakoś nie myśli o tym :D

Reni@ lubi tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lu.iza wrote:
    Mój pępkowe też planuje, na szczęście wybiłam mu z głowy imprezę w domu... wiem że posprzątałby wszystko, ale obawiam się że w emocjach posprzątanie to byłoby zgarnięcie wszystkiego co leży na wierzchu :) ja dzisiaj znowu czuję się nad wyraz dobrze, wczoraj latałam z odkurzaczem i mopem, wieczorem igraszki i co? mały szczęśliwy śpi w brzuchu bo go kołysze :)
    Też się na imprezę w domu nie zgodziłam. Sterylnie mamy posprzątane, codziennie tylko dosprzątuje co się tylko troszeczkę zabrudzi :)

Dziś przyszły naklejki na ścianę, ciekawe jak my to nakleimy :) hehe, jak będzie efekt na ścianie to postaram się pochwalić foteczką :)

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • Canario Ekspertka

Wysłany: 4 października 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka wrote:
    Mój Mąż wczoraj rozmawiał ze swoim dobrym kolegą, że w sumie może rodzić będę w czwartek albo piątek, więc co on robi w sobotę, czy może być spokojnie na kacu.

a jak to pępkowe faktycznie wygląda, niech się wypowiedzą Mamuśki, które już urodziły :)

Z drugiej strony to w sumie by było dobrze, jakby się mąż spił jak ja będę w szpitalu, nie będę musiała się na to patrzeć jak już wrócimy do domu. ;)

Mój mąż robił pepkowe w czwartek i przyszło 9 osób, każdy cos przyniósł oprócz alkoholu np tort z pampersow czy kwiatki dla mnie :) siedzieli do 1 na spokojnie bo rano do pracy takze moze nawet lepiej w tygodniu niż w weekend :)

Anoolka lubi tę wiadomość

6sutugpj60yxh30c.png
    3i498ribv16bojj6.png
    l22nej28p90klfbr.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedziemy do szpitala AFI 27...

a.badziak lubi tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka trzymaj się i daj znać co w szpitalu powiedzą

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
‹‹ 885 886 887 888 889 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ