X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • walleriana Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mój mąż wogole nie myśli o pepkowym
    On powiedział że zrobi się jak już mała będzie z nami po jakiś 2 miesiącach żebym i ja miała czas na regenerację. A ten czas kiedy będę w szpitalu to on wsxystko wysprzata :) on od 1 września wogole nie pije ani jednego nawet piwka żeby być ciągle w gotowości.
    Bardzo zmieniła go ta ciąża :) na duuzy plus :)

A mnie id rana mgli jest mi niedobrze... Może to nerwy....

a.badziak lubi tę wiadomość

0d1yflw1tl9x34uk.png

7/10/2016 Córeczka <3
    13/09/2018 Dwie kreski !
    15/09/2018 Beta 655; 18/09/2018 Beta 2556 !
    3/10/2018 Bijace serduszko <3
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też jakoś dziś muli.. bleeeh.

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj mąż nie robił pępkowego. Teraz tym bardziej nie bedzie bo nawet jeśli w ciągu dnia moi rodzice będą z Mikołajem to w nocy będzie pod jego opieką

A jak wrócę do domu z małym to niech się upije ;)

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że nowych bobasów brak, a może się ukrywają jeszcze :)

byłam w szpitalu na ktg, dalej nic się nie dzieje.
    ale dziewczyna, która była przede mną, poszła do toalety po zapisie i wpada po chwili i mówi, że zrobiła siusiu i nagle zaczęło z niej lecieć i nie mogła tego powstrzymać :D położna sprawdziła i wody poszły :) ale jak później rozmawiałam z Panią lekarz to mówiła, że raczej trochę to u niej potrwa, bo rozwarcia nie ma i skurczy też nie.

u mnie wietrznie, ale słoneczko piękne, chyba umyję okna :)

pielęgniarko trzymaj się tam!

Reni@ lubi tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szynszyl słoneczko ? u mnie leje od niedzieli

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez piękne słoneczko :) mama mi okna pomyla. Od razu inaczej :)

• diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój kupił sobie Remy Martin i ma zamiar go otworzyć właśnie jak ja będę w szpitalu. Ale o żadnym upijaniu się nie ma mowy, w końcu jakoś będzie musiał do mnie następnego dnia przyjechać, a do szpitala mamy 50 km. Po porodzie to raczej symbolicznie, a tak na całego to jak już będę w domu i dojdę do siebie :) Ja mojemu do końca września pozwoliłam pić mocniejsze alkohole jeśli miał ochotę. Teraz w październiku max 1 piwko a po 15.10 myślę, że już ani jednego. W końcu to chyba niezbyt duże poświęcenie w porównaniu do nas, 9 m-cy ciąży + karmienie i nie można nawet łyczka się napić.
    Zazdroszczę Wam, że Wy już wszystkie za chwilę urodzicie. Zostanę na samym końcu buu. Mi się podoba data 20.10- tak sobie wymyśliłam, że mogę wtedy rodzić :)

l54t4dr.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to jakoś nudno tu :) myślałam że jak zacznie się październik to codziennie będą świeże wiadomości o bobasach. A tu cisza, nie spieszy się na świat żadnemu :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walleriana wrote:
    To mój mąż wogole nie myśli o pepkowym
    On powiedział że zrobi się jak już mała będzie z nami po jakiś 2 miesiącach żebym i ja miała czas na regenerację. A ten czas kiedy będę w szpitalu to on wsxystko wysprzata :) on od 1 września wogole nie pije ani jednego nawet piwka żeby być ciągle w gotowości.
    Bardzo zmieniła go ta ciąża :) na duuzy plus :)

U mnie też wersja, że będzie wysprzątane na błysk jak wrócę ale pępkowe również. No i też bez grama alkoholu od początku września. :) Trochę marudził ostatnio, że miałby ochotę ale powtarza, że pewnie jakby sobie zrobił drinka to od razu wody by mi odeszły ;)

Evelle, walleriana, a.badziak lubią tę wiadomość

• Evelle Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny a co macie naszykowane dla maluszkow na wyjscie ze szpitala bo ja ciagle sie wacham i mam naszykowane 3 zestawy,ale jak widze ze codzien zimniej to mam ochote wszystko Frankowi założyc :-D na raz !

atdc9vvjtiub4xrf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa i miałam zapytać mamuśki - jak się czujecie bez brzucha? Tęsknicie już coś czy nie?

Ja nie mogę się doczekać spania na brzuchu... I leżenia na plecach ot tak z wyciągniętymi prosto nogami... A z drugiej strony - stoję przed lustrem i patrzę na tą wielką kulę i wiem, że będę tęsknić :)

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle wrote:
    Hej dziewczyny a co macie naszykowane dla maluszkow na wyjscie ze szpitala bo ja ciagle sie wacham i mam naszykowane 3 zestawy,ale jak widze ze codzien zimniej to mam ochote wszystko Frankowi założyc :-D na raz !

Ja mam body + półśpiochy, czapeczka i na to pajac taki cieplejszy niż polarowy. Do tego kocyk i tyle. Do samochodu ze szpitala kawałeczek a potem do domu jeszcze blizej :)

Evelle lubi tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • linka89 Ekspertka

Wysłany: 4 października 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też myśli o pępkowym, ale szczerze mówiąc, jak wyjdzie tak jak z parapetówką - to może za 2 lata się uda zrobić :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też porządnie dziś mdli i do tego kiepsko się czuje.
    Mój mąż pozwala sobie tylko czasem na jedno piwko, a jeśli chodzi o pepkowe to nie za bardzo bo będzie miał pod opieką starsze dziecko.

• lu.iza Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój pępkowe też planuje, na szczęście wybiłam mu z głowy imprezę w domu... wiem że posprzątałby wszystko, ale obawiam się że w emocjach posprzątanie to byłoby zgarnięcie wszystkiego co leży na wierzchu :) ja dzisiaj znowu czuję się nad wyraz dobrze, wczoraj latałam z odkurzaczem i mopem, wieczorem igraszki i co? mały szczęśliwy śpi w brzuchu bo go kołysze :)

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ u mnie tylko wczoraj padało :)

ja nie wiem jak u mnie będzie z pępkowym :D póki co to bracia się upominali, że musi być, a mąż jakoś nie myśli o tym :D

Reni@ lubi tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lu.iza wrote:
    Mój pępkowe też planuje, na szczęście wybiłam mu z głowy imprezę w domu... wiem że posprzątałby wszystko, ale obawiam się że w emocjach posprzątanie to byłoby zgarnięcie wszystkiego co leży na wierzchu :) ja dzisiaj znowu czuję się nad wyraz dobrze, wczoraj latałam z odkurzaczem i mopem, wieczorem igraszki i co? mały szczęśliwy śpi w brzuchu bo go kołysze :)
    Też się na imprezę w domu nie zgodziłam. Sterylnie mamy posprzątane, codziennie tylko dosprzątuje co się tylko troszeczkę zabrudzi :)

Dziś przyszły naklejki na ścianę, ciekawe jak my to nakleimy :) hehe, jak będzie efekt na ścianie to postaram się pochwalić foteczką :)

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • Canario Ekspertka

Wysłany: 4 października 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka wrote:
    Mój Mąż wczoraj rozmawiał ze swoim dobrym kolegą, że w sumie może rodzić będę w czwartek albo piątek, więc co on robi w sobotę, czy może być spokojnie na kacu.

a jak to pępkowe faktycznie wygląda, niech się wypowiedzą Mamuśki, które już urodziły :)

Z drugiej strony to w sumie by było dobrze, jakby się mąż spił jak ja będę w szpitalu, nie będę musiała się na to patrzeć jak już wrócimy do domu. ;)

Mój mąż robił pepkowe w czwartek i przyszło 9 osób, każdy cos przyniósł oprócz alkoholu np tort z pampersow czy kwiatki dla mnie :) siedzieli do 1 na spokojnie bo rano do pracy takze moze nawet lepiej w tygodniu niż w weekend :)

Anoolka lubi tę wiadomość

6sutugpj60yxh30c.png
    3i498ribv16bojj6.png
    l22nej28p90klfbr.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedziemy do szpitala AFI 27...

a.badziak lubi tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka trzymaj się i daj znać co w szpitalu powiedzą

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
‹‹ 885 886 887 888 889 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ