X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam za to dzisiaj takie kłucia w podbrzuszu, straszne... plecy czuje jak na grypę dosłownie. Juz dość synu... mamusia prosi, wychodź :(

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja miałam o 4:00 rano jeden skurcz aż synek się obudził :) i wariował od rana.
    Teraz cisza ale w moim przypadku to dobrze :)

Za piec dni wizyta. Może w piątek cc ? Kto wie. Jeszcze z tydzień i będzie po wszystkim.

marlon lubi tę wiadomość

• walleriana Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja coś czuję że przenoszę... :(
    A brzuch już naprawdę robi się wielki i jest mi bardzo ciężko..

0d1yflw1tl9x34uk.png

7/10/2016 Córeczka <3
    13/09/2018 Dwie kreski !
    15/09/2018 Beta 655; 18/09/2018 Beta 2556 !
    3/10/2018 Bijace serduszko <3
  • India9 Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Kiedyś słyszałam że jeśli tak małe dziecko się zakrztusi to musi je koniecznie osłuchać lekarz, chyba chodzi o to czy nie ma zapalenia płuc. Mój synek zakrztusil się jak miał z 1,5 roku. Moja mama dała mu kawałek jabłka i się odwróciła od niego rozmawiając przez telefon, z początku nawet nie było wiadomo o co chodzi. Jabłko wypadło mu dopiero po około 5 minutach, pod koniec już spanikowałam bo nic nie pomagało. Na szczęście zaczął wymiotować i to pomogło.
    Mamy jutro wizytę u pediatry, więc sprawdzi czy ok jest :-)

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • marlon Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedynym powodem, dla którego bym chciała już urodzić jest wizyta u dentysty. Marzę o niej od wielu dni...tygodni...miesięcy... ;)

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam jakies zawroty glowy masalra, wzysfkie gnaty mnie bola od brzucha po rece na nogach skonczywszy, w dodatku od urodzenia mam znamie na nodze na udzie dokladniej niby rosna na nim wlosy itd ale od dwoch dni mnie w tej okolicy bolec zaczelo i sie zaczelam martwic :/

• Anieńka Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlon wrote:
    Jedynym powodem, dla którego bym chciała już urodzić jest wizyta u dentysty. Marzę o niej od wielu dni...tygodni...miesięcy... ;)
    Naprawde? Ja bym wybrala jednak opcje spotkania sie z Maluszkiem :P
    Masz jakis bol zebow przez ciaze? Ja normalnie w 7 i 8 miesiacu wyleczylam dwie sztuki.

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • walleriana Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a macie problemy z dłońmi? mi ciągle dretwieja. Ciężko mi się zgina palce a niektóre muszę wręcz siła odginac bo nie idzie inaczej. I przy tym jest straszny ból..
    Czytałam że czasem to w ciąży występuje...

0d1yflw1tl9x34uk.png

7/10/2016 Córeczka <3
    13/09/2018 Dwie kreski !
    15/09/2018 Beta 655; 18/09/2018 Beta 2556 !
    3/10/2018 Bijace serduszko <3
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walleriana wrote:
    Dziewczyny a macie problemy z dłońmi? mi ciągle dretwieja. Ciężko mi się zgina palce a niektóre muszę wręcz siła odginac bo nie idzie inaczej. I przy tym jest straszny ból..
    U mnie nie dłonie ale czuję czasem jak mi dretwieje skóra jak żebra są. Nie wiem od czego to. W dodatku chyba mała mi tak wykopała tam że aż czerwoną plamke mam i boli jak siniak

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walleriana wrote:
    Mi tez dretwieja.moze nie az tak jak piszesz ze musze je odginac, najgorzej jest rano bywa ze nie moge utrzymac kanapki w dloni. Albo czegos pokroic. W ogole nie mam sily w dloniach.

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • marlon Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka wrote:
    Naprawde? Ja bym wybrala jednak opcje spotkania sie z Maluszkiem :P
    Masz jakis bol zebow przez ciaze? Ja normalnie w 7 i 8 miesiacu wyleczylam dwie sztuki.

No ja chce, żeby jeszcze posiedział ze 2 tygodnie, im dłużej i bliżej terminu, tym lepiej.

Mam kłopot z kanałem. Konował złamał mi w nim instrument i po pół roku w 6 miesiącu ciąży zaczęło mnie boleć.
    Nikt nie chciał mi tego prześwietlić i tak mnie boli od czasu do czasu. Już miałam moment, że chciałam sama to sobie wyrwać, ale się powstrzymałam w ostatniej chwili. To jest straszny dyskomfort i dziąsła mi szaleją i w rezultacie promienieje mi na pół szczęki.

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to do okulisty musze sie wybrac bo po ciaxy szybciej oczy mi sie mecza i mam wrazenie ze popsul mi sie wzrok a z tym problemu nigdy nie mialam :(

• Jutysia Ekspertka

Wysłany: 6 października 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walleriana wrote:
    Mi też drętwieją :/ Paluszki jak serdelki i ciężko je zgiąć. Może nie mam aż tak jak Ty, aczkolwiek dyskomfort jest i to niemały...

sarcia, podobno problem ze wzrokiem może się utrzymywać do pół roku po porodzie. Byłam ostatnio u okulisty, bo gorzej widzę i okazało się, że wada z + przeniosła mi się na - :/ I właśnie za pół roku jak nic się nie zmieni mam przyjść na kontrolę. Dziwne, nie? Ale podobno to 'fizjologia' ciąży :)

ijpbdf9h93cgicla.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie sa dzisiaj jakies niespodzianki? Przyznać sie ktora sie ukrywa i wlasnie leży na porodówce :)

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja co chwila wchodze na forum i wypatruje jakiejs relacji :D

marlon lubi tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • KKasiaKK Ekspertka

Wysłany: 6 października 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje się z porodowki...
    Mam podłączona oksytocyne, ale skurczy brak.
    Zobaczymy czy coś z tego będzie, czy wrócę na oddział.

marlon, Rutelka, Reni@, Sylwia91, Ola_Ola, szynszyl, Sylwia_i_Niki, Ibiza lubią tę wiadomość

• Blu Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym się położyła na porodówce, tylko dziecko coś niesłuchane ;)

Widzę, ze tak ogólnie dzisiaj słabszy dzień u Was. Mnie męczy zgaga, jeszcze takiej nie miałam i co gorsze nic na nią nie działa. eh...

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KKasiaKK wrote:

To trzymamy kciuki, żeby coś ruszyło ;)

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walleriana wrote:

Walleriana mam identycznie. Jak za mocno zegnę palec to już jest taki zgięty i siłą go muszę odginac. Strasznie to boli. Palce mam opuchnięte, najgorzej po nocy.

Mąż się z tego śmieje i ja w sumie też bo mam palce jak robocop w sensie ruchliwosci. ☺

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KKasiaKK wrote:

Powodzenia !

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
‹‹ 902 903 904 905 906 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ