X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin gdzie Ty uchowalas taka dlugasna dziewczynę? :) Gratulacje dla Was :) faktycznie słyszałam dzisiaj jakies krzyki w Poznaniu :) juz teraz wiem kto to był :)

India9, Reni@, Blu lubią tę wiadomość

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizytę miałam w czwartek tydzień temu - szyjka miękka ale zamknięta 27 mm. Indukcję mam zaplanowaną na 19 października ze względu na ciśnienie i cukrzycę ale może samo się rozkręci :)

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin wrote:
    Hej Ciocie! Urodzilam się 5.10.2016 o 20:45 przez cc!
    Mam piękne ciemne włoski, 61cm długości i waże 3500g.
    Oczywiście jestem najglosniejsza na całym oddziale i inne mamuśki mają mnie dosyć. Krzyczałam całą noc wiec teraz dam swojej mamie troche pospac. Ona tez miala ciężką noc. W koncu zostala moją mamą! Buziaki dla Was. Zosia

Cześć Zosiu,
    Cieszymy się że jesteś z nami. Duża z Ciebie dziewczynka. Daj trochę pospac mamusi. Buziaki od wirtualnej cioci.

• Anieńka Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po ktg, jeden pik widoczny z mojej strony bez odczucia. Poprosilam aby zrobila mi pani dr usg. Maly wazy 3750g wiec nie jest jeszcze zle. :) przytyl zatem 500g w 3tyg nie liczac granicy bledu. Spodziewalam sie wiecej w sumie.

Glowa mnie boli. Jakos dziwnie sie dzis czuje. Mam dzis znowu bol okresowy, moze sie cos rozkreci...

Czekam jeszcze na druga wizyte w spr mojej cukrzycy.

Reni@, szynszyl, Blu, Ibiza lubią tę wiadomość

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin może jakaś para forumowa? :-) nasze dzieciaki pasują do siebie wzrostem :-)

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka

A jak u Ciebie ???

Wysłany: 6 października 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wlazłam na wagę. W stosunku do wagi z Izby Przyjęć 12kg zjechało :-)

aneta93, India9, Kasik2, linka89, Rutelka, Blu, Ibiza, Sylwia91, Jutysia, lu.iza, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie. Szyjka nadal zamknięta i miekka czyli żadnych zmian. Skurcze na ktg 60-90 czyli troche slabsze niz tydzień temu...

Reni@, Blu lubią tę wiadomość

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    India.. Podziwiam za zimną krew. Nie wiem czy ja bym dała radę trzeźwo myśleć. Słyszałam że takie rzeczy niestety się zdarzają :( brawo mamusia dałaś radę :*
    Tatuś dużo pomógł. Szczęście, że był z nami, bo w sumie nie wiem jakby było gdybym sama była. Daliśmy radę, nikomu tego nie życzę, ale warto wiedzieć jak pomóc dziecku. My się rozkleiliśmy dopiero jak wiedzieliśmy, że już w porządku. Myślę, że to instynkt rodzica nie dał nam spanikować i pozwolił działać

Reni@, Sylwia91 lubią tę wiadomość

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    India, nasz Mały też się czasami krztusijak za szybko i za dużo wyciągnie z cycka. Jak tylko zaczyna odkrztuszać i widzę, że nie może złapać oddechu to dmucham mu w buźkę. Od razu pomaga.
    To był pierwszy raz kiedy ulała, spała od dwóch godzin...

Blu lubi tę wiadomość

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin wrote:
    Hej Ciocie! Urodzilam się 5.10.2016 o 20:45 przez cc!
    Mam piękne ciemne włoski, 61cm długości i waże 3500g.
    Oczywiście jestem najglosniejsza na całym oddziale i inne mamuśki mają mnie dosyć. Krzyczałam całą noc wiec teraz dam swojej mamie troche pospac. Ona tez miala ciężką noc. W koncu zostala moją mamą! Buziaki dla Was. Zosia
    Witamy Zosieńkę i.gratulujemy mamie :-)

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:
    Renia a jak dlugo trwaly problemy z refluksem u starszego synka?

Przy córce tez kilka razy zdarzyło sie ze sie zakrztusila. U nas pomogła pozycja z pierwszej pomocy, dziecko kladlo sie klatką piersiową na lewej rece, głową do podłogi i klepalo miedzy łopatkami drugą ręką. Za pierwszym razem troche był strach ale dobrze to umieć w razie czego.

Aneta pamiętam jak jeszcze jakis czas temu martwilas sie, zeby szyjka się nie skracala, teraz odwrotnie :D trzymam kciuki, zeby cos ruszyło :)

Dokładnie tak zareagowaliśmy i to pomogło

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • KKasiaKK Ekspertka

Wysłany: 6 października 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin gratulacje :)

Ja nadal na patologii ciazy, porodówka przepełniona i nie wzięli mnie na oksytocynę. Od wczoraj wieczorem istne szaleństwo, porod za porodem. Może faktycznie zmiana pogody tak wpływa.
    Cewnik rano malam mieć wyjety, ale sam wypadł jak poszłam do toalety przed badaniem. Lekarka mówi, ze to dobrze, bo szyjka sie skróciła i rozwarcie troszkę większe , ale bez wspomagania to dzis na pewno nie urodzę.... Wiec czekam...

Reni@ lubi tę wiadomość

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie spokój na oddziale. Chociaz we wtorek po porodzie zajelam na polozniczym przedostatnie miejsce wiec byl wysyp. Teraz sie luzniej zrobilo

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • India9 Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zostały 4 kg do wagi sprzed ciąży, ale ja przytyłam tylko 11 kg.

Mamusie, jakich używacie pampków i chusteczek? Które polecacie?

ex2b6iyegfxxj3a2.png

Wysłany: 6 października 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India9 wrote:
    Mi zostały 4 kg do wagi sprzed ciąży, ale ja przytyłam tylko 11 kg.

Mamusie, jakich używacie pampków i chusteczek? Które polecacie?

Mnie 2kg zostały. Szybko idzie :-)

My używamy Pampersa zielonego i chusteczki też Pampers. Nic nie uczula, nie odparza, nie przecieka.

India9 lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin serdeczne gratulacje ^^

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • linka89 Ekspertka

Wysłany: 6 października 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Ja od wczoraj często chodzę do wc. Biegunka to to nie jest ale może coś się ruszy? Wczoraj moja mała przybijała mi piątki z brzuszka :D <3 nawet udało mi się nagrać! Leżałam i płakałam ze szczęścia że mam taki mały, wielki cud w brzuszku <3 i może niedługo go przytulę <3

A całą noc miałam fazę że mi wody odchodzą haha budziłam się co chwila

To widzę, że wczoraj dużo z nas miało taką niespokojną noc z dzieciaczkami. Ja przed snem zjadłam kiwi, bo byłam lekko głodna i nie wiem czy w konsekwencji tego, ale Mała tak zaczęła się rozpychać... Nóżki kopały w żebra i żołądek, a rączki (tak przypuszczam) w miednicę... Zasnęłam w końcu na siedząco, bo ani na jednym, ani na drugim boku nie dawała spokoju!

Sylwia91 lubi tę wiadomość

• linka89 Ekspertka

Wysłany: 6 października 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin gratulacje! Jaka długa dzidzia! Chyba forumowy rekord!

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już niedlugo wszystkie bedziecie tulic swoje dzieciątka :) ale wcale się nie dziwie ze sie niecierpliwicie tym bardziej ze zaczął sie maraton :)

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
‹‹ 900 901 902 903 904 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: