X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola1985 wrote:
    Dziewczyny, chwalę się, że wczoraj o 13 przez cc urodził się nasz śliczny, malusi synek Olaf :) Wbrew zapowiedziom okazał się malutki: 49 cm; 3,3 kg - jest najprzystojniejszym chłopakiem na oddziale i jest bardzo grzeczny :) Jesteśmy nim zachwyceni i zakochani. Zabieg był szybki, ale na razie nie mogę dojść do siebie. Pozdrawiamy Was serdecznie!!!
    Gratulacje, wracaj szybko do formy a synek niech zdrowo wam rośnie :)

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    To bylo rutynowe USG glowki i bioderek wiec pewnie dopiero jutro pediatra cos powie. Dalej ulewa. Piersi za bardzo nie chce chwytac a mm co wypil to zwrocil. Zobaczymy co bedzie dalej. Kurcze juz mialam jedno dziecko z refluksem ale to zaczelo sie po 2 tyg od urodzenia a nie od razu. Poki co mam próbować dawac male ilosci. A jak nie bedzie chcial to niby przez jeden dzien sie nic nie stanie
    Może to "oczyszczanie" się od wód plodowych czy co? Trzymam kciuki żeby jutro przeszło

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje. Moj puerwszy su ek mial zdiagnozowany refluks ale u niego zaczęło sie po okolo 2 tygodniach. Co zesmy przeszli to nasze zanim się okazalo ze to refluks. Mam nadzieje ze jutro bedzie lepiej bo i oby na wadze nie tracił bo chcialabym w piatek do domu pójść

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Maja123 Koleżanka

Wysłany: 5 października 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie mamy :) Jestem w 9 miesiącu byłam dziś u Pani doktor i przepisala mi gyno femidazol globulki Mam brać codziennie wieczorem po jednej przez 15 dni Te globulki są na grzybicę i drozdzaki Martwię się bo mam termin porodu za 2 tyg i czy przy porodzie źle to nie wpłynie na Nasze maleństwo? :(

Maja
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja123 wrote:
    Drogie mamy :) Jestem w 9 miesiącu byłam dziś u Pani doktor i przepisala mi gyno femidazol globulki Mam brać codziennie wieczorem po jednej przez 15 dni Te globulki są na grzybicę i drozdzaki Martwię się bo mam termin porodu za 2 tyg i czy przy porodzie źle to nie wpłynie na Nasze maleństwo? :(
    Skoro przepisal Ci to lekarz, to czemu sie martwisz?

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 02:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja ja kilka razy brałam globulki na grzybicę, musisz wyleczyć ją teraz bo dziecko przy porodzie może się nią zarazić.

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 05:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    Ignacy urodzil się o godzinie 21.20 . 39t2d sn . waga 3380 g, 57 cm

Dostalam kroplowke z oxy bo skurcze byly mocne ale krotkie i mimo rozwarcia wody nie odchodzily. Polozna sie smiala ze w czepku urodzony bo czulam jak pecherz wyszedl na zewnątrz i dopiero pekl. Skurcze parte 10 minut. Niestety ponowne naciecie ale z powodu brzydkiej pierwszej blizny. Peklabym. Teraz przynajmniej szyl mnie super lekarz.
    Polozna tez swietna
    Bardzo,bardzo, bardzo gratuluję :-)

Reni@ lubi tę wiadomość

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    Marlon mnie tez się brzuch nie obniżył. Co wiecej glowka caly czas sie odbijala przy badaniu nawet przy 9 cm Ignas nie wstawial sie w kanal. Dopiero po kilku minutach od podania oxy w tym samym momencie zaczely sie parte i wody zaczęły odchodzić. Takze nie ma reguły ;)

Czop tym razem tez nie odchodził. Dopiero na porodowce
    U mnie było tak samo. Główka wysoko, dopiero po oksy jak wody odeszły to przyparła i przestała się odbijać

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    9 miesięcy i 900 stron na forum :-). Gratuluję rozpakowanym, a rodzacym życzę powodzenia. Rutelko, Pielegniarko, fajnie Wam się trafiło tak razem w jednej sali leżeć, może i mnie się uda z którąś spotkać w szpitalu. Które tam były z Krakowa? Mnie wczoraj mały intensywnie kopał. Dziś za to nie chciał mi się odezwać, aż mnie wystraszył. Dopiero po kilkunastu minutach poczułam kilka ruchów. Nie chcę jeszcze rodzić, ale przyznam, że stresuje mnie to codzienne "wsluchiwanie się" w środek siebie.
    Jutro mam ktg, w poniedzialek badania lab, a w środę wizytę u ginki.
    Wczoraj mnie strasznie szyjka klula, myślicie, że się skraca?

Blu, Evelle, Anieńka, marlon lubią tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Visenna Tobie również przeogromne gratacje :-)

kasia_1988 lubi tę wiadomość

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin pewnie też już tuli córeczkę a pielegniarka synka <3 ahhh

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai, a w którym szpitalu chcesz rodzic? Jesli na Siemiradzkiego to jest szansa ;)

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine89 wrote:
    Oliwia przyszła na świat SN 5.10.2016 o 3:40. 3020g i 55cm szczęścia <3
    Sunshine, gratuluję :-)

Sunshine89 lubi tę wiadomość

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wam, ide ok 11 na wizytę, nie wiem czy mnie podlacza pod ktg ale na pewno sprawdza szyjkę wiec proszę trzymać kciuki :) może w koncu jakieś rozwarcie się robi bo czuje takie napieranie w dol czasami i boli to strasznie :)

Reni@, India9, Sylwia91, szynszyl, Blu, mizzelka, marlon lubią tę wiadomość

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola1985 wrote:
    Dziewczyny, chwalę się, że wczoraj o 13 przez cc urodził się nasz śliczny, malusi synek Olaf :) Wbrew zapowiedziom okazał się malutki: 49 cm; 3,3 kg - jest najprzystojniejszym chłopakiem na oddziale i jest bardzo grzeczny :) Jesteśmy nim zachwyceni i zakochani. Zabieg był szybki, ale na razie nie mogę dojść do siebie. Pozdrawiamy Was serdecznie!!!
    Jola, cudownie :-) gratulacje. Wracaj szybko do siebie!

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie dzisiaj jakos dziwnie czuje. Moze to przez pogode a moze cos sie rozkreci... w nocy zimne poty mnie oblaly, dziwnie tak.
    Jak cos sie bedzie dzialo to moze ktg mi pokaze. ;)
    Ogolnie to troche mam dzis obawy przed wizyta w przychodni, na ktora musze sama dojechac autem, w taka obrzydliwa pogode pewnie beda korki. No ale nie ma co panikowac... chyba.

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff, udało mi.się Was doczytać :-)
    Ale tempo dzieciaczki narzuciły, super się czyta takie nowiny :-)

Obkurczanie macicy mnie bolało jak @ stulecia i skurcze porodowe mi się od razu przypominały (boli coraz bardziej z każdym kolejnym porodem). Co do krocza to czasem czuję jakieś kłucia czy coś, a ból kości nad spojeniem łobowym miałam jakoś w czwartym, piątym i szóstym dniu po porodzie. Jak wstawałam i chodziłam to czułam to trochę jakby mi ktoś właśnie kijem przywalił albo jakbym zakwas miała.

My wczoraj przeżyliśmy koszmarne chwile. Mała się zakrztusiła, szybko ją ratowaliśmy, bo już była sina. Nigdy nie przeżyłam niczego gorszego :-( na szczęście potrafiliśmy zachować zimną krew i logiczne myślenie. Nawet nie chcę myśleć co by było.....

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • Maja123 Koleżanka

Wysłany: 6 października 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta93 wrote:
    Maja ja kilka razy brałam globulki na grzybicę, musisz wyleczyć ją teraz bo dziecko przy porodzie może się nią zarazić.
    Martwię się bo do porodu nie daleko a jak jej nie wylecze i zacznę rodzic:(

Maja
  • Kai Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:
    Kai, a w którym szpitalu chcesz rodzic? Jesli na Siemiradzkiego to jest szansa ;)
    W Żeromskim...

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja123

Wez te globulki i nie panikuj na zapas, jesli lekarz przepisal to wie co robi

‹‹ 898 899 900 901 902 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ