X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@, Visenna, Sunshine89, Jola1985 wielkie gratulacje! Dużo zdrowia dla was i maluszków. Jestem pewna, że czujecie się jak ja, zakochane po uszy :D

Rutelka, na liście u mnie możesz dopisać SN.

Sylwia91, pisałaś gdzieś że najdalszy rozpakowany termin to 12.10, małe sprostowanie, my z 19.10 :D

A my dzisiaj byliśmy na kontrolnym ważeniu w przychodni, takie dostaliśmy zalecenie na wypisie ze szpitala. W pon Borys miał 2825g a dziś już 2880, a więc zaczęliśmy przybierać :) jutro pierwsza wizyta kontrolna u doktora w przychodni. Na razie Borys jest najgrzeczniejszym dzieckiem na świecie. Pięknie je, nie marudzi. Mały z niego śpioszek, bywały momenty, że trudno było go wybudzić na jedzenie, ale radzimy sobie. Jestem mega szczęśliwa, że mam pokarm i odpukać w miarę nie pogryzione brodawki, będziemy się karmić tak długo jak się da, nie miałam pojęcia, że to może być takie przyjemne :) ahhh, no i jesteśmy po pierwszej kąpieli w domku, w której nasz mały bohater nawet raz nie zapłakał, tylko z ciekawością obserwował wszystkie zabiegi higieniczne. Aaaaaaaaaa, wiem, że to tylko hormony, ale jestem tak szczęśliwa i tak zakochana, że mam ochotę krzyczeć o tym całemu światu. Te z was, które mają maluszki już ze sobą na pewno wiedzą o co chodzi, a te które jeszcze czekają uwierzą jak tylko położą wam maluchy na brzuchu.

Na koniec pytanie do tych z was które rodziły SN, czy też macie uczucie jakby ktoś wam kijem przyłożył między nogi? To nie jest kwestia nacięcia i szycia, bo to w zasadzie mnie nie boli, może odrobinę zaszczypie czasami, tylko taki jakby ból kości, ciężko to opisać. Nie wiem na ile to normalne i najważniejsze kiedy to przejdzie??

Chwilka84, Sylwia91, Reni@, Blu, diewuszka86, NiecierpliwaKarolina, marlon, kehlana_miyu, Jutysia, KKasiaKK, mizzelka, Ibiza, Rutelka, Sunshine89 lubią tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jesteśmy na oddziale, szyjka skrócona do 1cm,brak rozwarcia.pogorszyly mi się wyniki nerek, bo ja na nie choruje, miałam konsultacje z nefrologiem a on miał gadać z anestezjologiem jaka forma porodu mniej mi je obciąży. Tyle wiem, nam być jutro na czczo i czekać na decyzję lekarza prowadzącego. Usg robiła mi jakaś studentka,przepływy są ok, mały waży 3400, jest zdrowy. Mnie powiedziała że AFI jest. 24 a lekarzowi, że 29.... Więc liczę średnia. 27, czyli bez zmian, chodź brzuch mam jak balon i mnie aż boli.
    Gratuluję wszystkim mamusia ;-)

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Reni@, Visenna, Sunshine89, Jola1985 wielkie gratulacje! Dużo zdrowia dla was i maluszków. Jestem pewna, że czujecie się jak ja, zakochane po uszy :D

Rutelka, na liście u mnie możesz dopisać SN.

Sylwia91, pisałaś gdzieś że najdalszy rozpakowany termin to 12.10, małe sprostowanie, my z 19.10 :D

A my dzisiaj byliśmy na kontrolnym ważeniu w przychodni, takie dostaliśmy zalecenie na wypisie ze szpitala. W pon Borys miał 2825g a dziś już 2880, a więc zaczęliśmy przybierać :) jutro pierwsza wizyta kontrolna u doktora w przychodni. Na razie Borys jest najgrzeczniejszym dzieckiem na świecie. Pięknie je, nie marudzi. Mały z niego śpioszek, bywały momenty, że trudno było go wybudzić na jedzenie, ale radzimy sobie. Jestem mega szczęśliwa, że mam pokarm i odpukać w miarę nie pogryzione brodawki, będziemy się karmić tak długo jak się da, nie miałam pojęcia, że to może być takie przyjemne :) ahhh, no i jesteśmy po pierwszej kąpieli w domku, w której nasz mały bohater nawet raz nie zapłakał, tylko z ciekawością obserwował wszystkie zabiegi higieniczne. Aaaaaaaaaa, wiem, że to tylko hormony, ale jestem tak szczęśliwa i tak zakochana, że mam ochotę krzyczeć o tym całemu światu. Te z was, które mają maluszki już ze sobą na pewno wiedzą o co chodzi, a te które jeszcze czekają uwierzą jak tylko położą wam maluchy na brzuchu.

Na koniec pytanie do tych z was które rodziły SN, czy też macie uczucie jakby ktoś wam kijem przyłożył między nogi? To nie jest kwestia nacięcia i szycia, bo to w zasadzie mnie nie boli, może odrobinę zaszczypie czasami, tylko taki jakby ból kości, ciężko to opisać. Nie wiem na ile to normalne i najważniejsze kiedy to przejdzie??
    Faktycznie musiałam to przeoczyć! Kochana wybacz :D <3 który to był u Ciebie tc?

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka trzymam mocno kciuki, dobrze że jesteś pod fachową opieką! <3

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu, ten nasz 13.10 cos pechowy, wszystkie nas przeskakują :( masz juz jakies mikro rozwarcie, cokolwiek?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 20:09

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin, chwilka powodzenia.
    Mnie jak wody odeszly to tez polozna mowila ze dawno nie widziala takiej ilosci. Potem musiala sie przebierac bo miala wszystko mokre ;.)

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Blu Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkkaaarrr super się czyta jak fajnie sobie radzicie :) gratulacje raz jeszcze :)

a co do tego bólu to nie jest to przypadkiem obkurczająca sie macica? Ona boli zwlaszcza przy karmieniu i troche to trwa zanim przestanie.

kkkaaarrr lubi tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Faktycznie musiałam to przeoczyć! Kochana wybacz :D <3 który to był u Ciebie tc?
    37+3

Sylwia91 lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Blu Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lu.iza wrote:
    Blu, ten nasz 13.10 cos pechowy, wszystkie nas przeskakują :( masz juz jakies mikro rozwarcie, cokolwiek?

Rozwarcie na opuszek, tak jak tydzień temu, wszystko jeszcze wysoko. Nie martw sie może akurat nas weźmie z nienacka ;) jutro biorę sie za fugi juz na serio bo w piatek mam ktg i fajnie jakby coś sie zadzialo.

6 październik przejdzie mi kolo nosa, ale warto zawalczyc o 10 :D

lu.iza lubi tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę się pochwalić, naklejałam dziś naklejki, aż kręgosłup bolał :)

c3b40a12868c1e5amed.jpg

76516fcd7e4e9d3emed.jpg

Jest tam teraz tak przytulnie :)

Reni@, diewuszka86, Sylwia91, szynszyl, Ola_Ola, Blu, Rutelka, lu.iza, marlon, kehlana_miyu, Chwilka84, Sylwia_i_Niki, Jutysia, Kasik2, mizzelka, Anoolka, Ibiza, Evelle, Kai, India9, Sunshine89 lubią tę wiadomość

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka pieknie !

Anieńka lubi tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka bardzo przytulnie :)

Jola gratulacje :)

Pumpkin i pielęgniarko trzymam kciuki :)

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka super wyszło, pochwal się gdzie kupiłaś

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzeczywiście dziewczyny narzuciły tempo z porodami. Też już bym chciała być po.

Szynszyl jeździsz na ktg? Jakieś zwiastuny są u Ciebie?

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka będzie dobrze, pewnie jutro będziesz tulić maleństwo :)

Chwilka84 lubi tę wiadomość

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin wrote:
    To i ja witam sie ze szpitala. O 14 odeszly mi wody. Czekam na cc. :)

Kciuki zaciśnięte!

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_Ola wrote:
    Anieńka super wyszło, pochwal się gdzie kupiłaś
    Naklejki na allegro:
    http://allegro.pl/show_item.php?item=5089160191&snapshot=MjAxNi0wOS0yNVQxODoxMzozM1o7YnV5ZXI7MjE1MzgwOGExODFhYzNkMTVhZGRlZjBmYTcxYTM4NTc1ZDk3NGQxM2NiYWYxMGUwZmJlM2EwNWNmOTdiZGM2Ng==

kinkiet też na allegro :)
    a fotel i stolik w IKEI.

chyba jestem dziś przeultra zadowolona z efektu swej pracy (z pomocą mego Małżonka). :)

Blu ja jutro mam ktg, ale nie pomyślałam, żeby umyć dziś fugi :( czy zdarza Wam się, że po KTG was też badają bądź robią USG? ostatnio jak byłam było bardzo dużo brzuchatych i niestety Pani dr powiedziała, że muszą szybko ogarnąć dziewczyny do 15 i nie zrobi mi USG, tylko zanotowała jakieś rzeczy w systemie. Ciekawe jak będzie jutro. Mam też wizytę u diabetologo-ginekolog.

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka, dobrze, ze sprawdzają wszystko! Jesteś pod dobrą opieką. I wygląda na to, że lada chwila powitasz Kubusia :-)

Chwilka84 lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola jeżdżę, jutro mam o 11:15. Zaczyna mnie lekko boleć brzuch i mała momentami ciśnie bardzo na szyjkę póki co :)

Chwilka tez myślę, że będzie dobrze i już niedługo będziesz tulić maluszka :)

a ja tak sobie patrzę na wszystko jak ładnie czeka, a maluszek nie chce przyjść zobaczyć :)

Ola_Ola, Reni@, Blu lubią tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Jutysia Ekspertka

Wysłany: 5 października 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się dzieje! Chyba sprawdzają się słowa mojej położnej, że więcej ruchu na porodówkach jest nie tylko w trakcie pełni, ale również jak jest nagła zmiana pogody (duża różnica temperatury) :) Coś w tym musi być.

Ja dzisiaj po wizycie, szyjna wysoko i zamknięta, nie zapowiada się żadna akcja w najbliższych dniach :) I Mała już nie jest taka mała, bo waży 3200 o_O Klocuszek nam się chyba szykuje, głowa największa (34 cm), potem brzuszek i najkrótsze nóżki, ale podobno w normie. Ale ciąża oficjalnie donoszona, można rodzić :)

Trzymam kciuki za rodzące a nowo upieczonym Mamuśkom gratulacje! ;)

Sylwia91, diewuszka86, Ibiza, Kai, Blu lubią tę wiadomość

ijpbdf9h93cgicla.png
‹‹ 897 898 899 900 901 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ