X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@, Visenna, Sunshine89, Jola1985 wielkie gratulacje! Dużo zdrowia dla was i maluszków. Jestem pewna, że czujecie się jak ja, zakochane po uszy :D

Rutelka, na liście u mnie możesz dopisać SN.

Sylwia91, pisałaś gdzieś że najdalszy rozpakowany termin to 12.10, małe sprostowanie, my z 19.10 :D

A my dzisiaj byliśmy na kontrolnym ważeniu w przychodni, takie dostaliśmy zalecenie na wypisie ze szpitala. W pon Borys miał 2825g a dziś już 2880, a więc zaczęliśmy przybierać :) jutro pierwsza wizyta kontrolna u doktora w przychodni. Na razie Borys jest najgrzeczniejszym dzieckiem na świecie. Pięknie je, nie marudzi. Mały z niego śpioszek, bywały momenty, że trudno było go wybudzić na jedzenie, ale radzimy sobie. Jestem mega szczęśliwa, że mam pokarm i odpukać w miarę nie pogryzione brodawki, będziemy się karmić tak długo jak się da, nie miałam pojęcia, że to może być takie przyjemne :) ahhh, no i jesteśmy po pierwszej kąpieli w domku, w której nasz mały bohater nawet raz nie zapłakał, tylko z ciekawością obserwował wszystkie zabiegi higieniczne. Aaaaaaaaaa, wiem, że to tylko hormony, ale jestem tak szczęśliwa i tak zakochana, że mam ochotę krzyczeć o tym całemu światu. Te z was, które mają maluszki już ze sobą na pewno wiedzą o co chodzi, a te które jeszcze czekają uwierzą jak tylko położą wam maluchy na brzuchu.

Na koniec pytanie do tych z was które rodziły SN, czy też macie uczucie jakby ktoś wam kijem przyłożył między nogi? To nie jest kwestia nacięcia i szycia, bo to w zasadzie mnie nie boli, może odrobinę zaszczypie czasami, tylko taki jakby ból kości, ciężko to opisać. Nie wiem na ile to normalne i najważniejsze kiedy to przejdzie??

Chwilka84, Sylwia91, Reni@, Blu, diewuszka86, NiecierpliwaKarolina, marlon, kehlana_miyu, Jutysia, KKasiaKK, mizzelka, Ibiza, Rutelka, Sunshine89 lubią tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jesteśmy na oddziale, szyjka skrócona do 1cm,brak rozwarcia.pogorszyly mi się wyniki nerek, bo ja na nie choruje, miałam konsultacje z nefrologiem a on miał gadać z anestezjologiem jaka forma porodu mniej mi je obciąży. Tyle wiem, nam być jutro na czczo i czekać na decyzję lekarza prowadzącego. Usg robiła mi jakaś studentka,przepływy są ok, mały waży 3400, jest zdrowy. Mnie powiedziała że AFI jest. 24 a lekarzowi, że 29.... Więc liczę średnia. 27, czyli bez zmian, chodź brzuch mam jak balon i mnie aż boli.
    Gratuluję wszystkim mamusia ;-)

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Reni@, Visenna, Sunshine89, Jola1985 wielkie gratulacje! Dużo zdrowia dla was i maluszków. Jestem pewna, że czujecie się jak ja, zakochane po uszy :D

Rutelka, na liście u mnie możesz dopisać SN.

Sylwia91, pisałaś gdzieś że najdalszy rozpakowany termin to 12.10, małe sprostowanie, my z 19.10 :D

A my dzisiaj byliśmy na kontrolnym ważeniu w przychodni, takie dostaliśmy zalecenie na wypisie ze szpitala. W pon Borys miał 2825g a dziś już 2880, a więc zaczęliśmy przybierać :) jutro pierwsza wizyta kontrolna u doktora w przychodni. Na razie Borys jest najgrzeczniejszym dzieckiem na świecie. Pięknie je, nie marudzi. Mały z niego śpioszek, bywały momenty, że trudno było go wybudzić na jedzenie, ale radzimy sobie. Jestem mega szczęśliwa, że mam pokarm i odpukać w miarę nie pogryzione brodawki, będziemy się karmić tak długo jak się da, nie miałam pojęcia, że to może być takie przyjemne :) ahhh, no i jesteśmy po pierwszej kąpieli w domku, w której nasz mały bohater nawet raz nie zapłakał, tylko z ciekawością obserwował wszystkie zabiegi higieniczne. Aaaaaaaaaa, wiem, że to tylko hormony, ale jestem tak szczęśliwa i tak zakochana, że mam ochotę krzyczeć o tym całemu światu. Te z was, które mają maluszki już ze sobą na pewno wiedzą o co chodzi, a te które jeszcze czekają uwierzą jak tylko położą wam maluchy na brzuchu.

Na koniec pytanie do tych z was które rodziły SN, czy też macie uczucie jakby ktoś wam kijem przyłożył między nogi? To nie jest kwestia nacięcia i szycia, bo to w zasadzie mnie nie boli, może odrobinę zaszczypie czasami, tylko taki jakby ból kości, ciężko to opisać. Nie wiem na ile to normalne i najważniejsze kiedy to przejdzie??
    Faktycznie musiałam to przeoczyć! Kochana wybacz :D <3 który to był u Ciebie tc?

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka trzymam mocno kciuki, dobrze że jesteś pod fachową opieką! <3

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu, ten nasz 13.10 cos pechowy, wszystkie nas przeskakują :( masz juz jakies mikro rozwarcie, cokolwiek?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 20:09

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin, chwilka powodzenia.
    Mnie jak wody odeszly to tez polozna mowila ze dawno nie widziala takiej ilosci. Potem musiala sie przebierac bo miala wszystko mokre ;.)

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Blu Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkkaaarrr super się czyta jak fajnie sobie radzicie :) gratulacje raz jeszcze :)

a co do tego bólu to nie jest to przypadkiem obkurczająca sie macica? Ona boli zwlaszcza przy karmieniu i troche to trwa zanim przestanie.

kkkaaarrr lubi tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Faktycznie musiałam to przeoczyć! Kochana wybacz :D <3 który to był u Ciebie tc?
    37+3

Sylwia91 lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Blu Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lu.iza wrote:
    Blu, ten nasz 13.10 cos pechowy, wszystkie nas przeskakują :( masz juz jakies mikro rozwarcie, cokolwiek?

Rozwarcie na opuszek, tak jak tydzień temu, wszystko jeszcze wysoko. Nie martw sie może akurat nas weźmie z nienacka ;) jutro biorę sie za fugi juz na serio bo w piatek mam ktg i fajnie jakby coś sie zadzialo.

6 październik przejdzie mi kolo nosa, ale warto zawalczyc o 10 :D

lu.iza lubi tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę się pochwalić, naklejałam dziś naklejki, aż kręgosłup bolał :)

c3b40a12868c1e5amed.jpg

76516fcd7e4e9d3emed.jpg

Jest tam teraz tak przytulnie :)

Reni@, diewuszka86, Sylwia91, szynszyl, Ola_Ola, Blu, Rutelka, lu.iza, marlon, kehlana_miyu, Chwilka84, Sylwia_i_Niki, Jutysia, Kasik2, mizzelka, Anoolka, Ibiza, Evelle, Kai, India9, Sunshine89 lubią tę wiadomość

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka pieknie !

Anieńka lubi tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka bardzo przytulnie :)

Jola gratulacje :)

Pumpkin i pielęgniarko trzymam kciuki :)

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka super wyszło, pochwal się gdzie kupiłaś

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzeczywiście dziewczyny narzuciły tempo z porodami. Też już bym chciała być po.

Szynszyl jeździsz na ktg? Jakieś zwiastuny są u Ciebie?

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka będzie dobrze, pewnie jutro będziesz tulić maleństwo :)

Chwilka84 lubi tę wiadomość

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin wrote:
    To i ja witam sie ze szpitala. O 14 odeszly mi wody. Czekam na cc. :)

Kciuki zaciśnięte!

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_Ola wrote:
    Anieńka super wyszło, pochwal się gdzie kupiłaś
    Naklejki na allegro:
    http://allegro.pl/show_item.php?item=5089160191&snapshot=MjAxNi0wOS0yNVQxODoxMzozM1o7YnV5ZXI7MjE1MzgwOGExODFhYzNkMTVhZGRlZjBmYTcxYTM4NTc1ZDk3NGQxM2NiYWYxMGUwZmJlM2EwNWNmOTdiZGM2Ng==

kinkiet też na allegro :)
    a fotel i stolik w IKEI.

chyba jestem dziś przeultra zadowolona z efektu swej pracy (z pomocą mego Małżonka). :)

Blu ja jutro mam ktg, ale nie pomyślałam, żeby umyć dziś fugi :( czy zdarza Wam się, że po KTG was też badają bądź robią USG? ostatnio jak byłam było bardzo dużo brzuchatych i niestety Pani dr powiedziała, że muszą szybko ogarnąć dziewczyny do 15 i nie zrobi mi USG, tylko zanotowała jakieś rzeczy w systemie. Ciekawe jak będzie jutro. Mam też wizytę u diabetologo-ginekolog.

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka, dobrze, ze sprawdzają wszystko! Jesteś pod dobrą opieką. I wygląda na to, że lada chwila powitasz Kubusia :-)

Chwilka84 lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola jeżdżę, jutro mam o 11:15. Zaczyna mnie lekko boleć brzuch i mała momentami ciśnie bardzo na szyjkę póki co :)

Chwilka tez myślę, że będzie dobrze i już niedługo będziesz tulić maluszka :)

a ja tak sobie patrzę na wszystko jak ładnie czeka, a maluszek nie chce przyjść zobaczyć :)

Ola_Ola, Reni@, Blu lubią tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Jutysia Ekspertka

Wysłany: 5 października 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się dzieje! Chyba sprawdzają się słowa mojej położnej, że więcej ruchu na porodówkach jest nie tylko w trakcie pełni, ale również jak jest nagła zmiana pogody (duża różnica temperatury) :) Coś w tym musi być.

Ja dzisiaj po wizycie, szyjna wysoko i zamknięta, nie zapowiada się żadna akcja w najbliższych dniach :) I Mała już nie jest taka mała, bo waży 3200 o_O Klocuszek nam się chyba szykuje, głowa największa (34 cm), potem brzuszek i najkrótsze nóżki, ale podobno w normie. Ale ciąża oficjalnie donoszona, można rodzić :)

Trzymam kciuki za rodzące a nowo upieczonym Mamuśkom gratulacje! ;)

Sylwia91, diewuszka86, Ibiza, Kai, Blu lubią tę wiadomość

ijpbdf9h93cgicla.png
‹‹ 897 898 899 900 901 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ