X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Canario Ekspertka

Wysłany: 6 października 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Mnie 2kg zostały. Szybko idzie :-)

My używamy Pampersa zielonego i chusteczki też Pampers. Nic nie uczula, nie odparza, nie przecieka.

Ładnie schodzi dziewczyny

6sutugpj60yxh30c.png
    3i498ribv16bojj6.png
    l22nej28p90klfbr.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się strasznie niecierpliwie bo Męża ma nie być przyszłym tyg a chciałam z nim rodzic, może nie zdążyć wrócić zanim się ockne i dam mu znac, ze to już się zaczyna.
    No nic biorę sie za obiad, może jakoś ruszy do niedzieli :)

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • Canario Ekspertka

Wysłany: 6 października 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam odpadł wczoraj kikutek

Reni@, India9, Blu, NiecierpliwaKarolina, mizzelka, marlon, Sylwia91, Kasik2 lubią tę wiadomość

6sutugpj60yxh30c.png
    3i498ribv16bojj6.png
    l22nej28p90klfbr.png
  • Canario Ekspertka

Wysłany: 6 października 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urywa mi posty :/
    Z 12 kg został jeszcze jeden w cyckach takze super

Reni@, Blu, mizzelka, Sylwia91 lubią tę wiadomość

6sutugpj60yxh30c.png
    3i498ribv16bojj6.png
    l22nej28p90klfbr.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Canario -super wynik :-)

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Canario wrote:
    Urywa mi posty :/
    Z 12 kg został jeszcze jeden w cyckach takze super

No i bomba :D

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie przenieśli na patologię ciąży,jutro mamam mieć nadaną szyjkę i będą decydować co dalej. Generalnie są za tym abym urodziła sama bez indukcji. Ja też jestem najbardziej za tym, ale mały nie chce wychodzić. ☺

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruletko trzymaj sie tam. No i pogadaj tam z Synkiem ze na zewnątrz lepiej bedzie mial ;)

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India9 wrote:
    Mi zostały 4 kg do wagi sprzed ciąży, ale ja przytyłam tylko 11 kg.

Mamusie, jakich używacie pampków i chusteczek? Które polecacie?

Ja mam pampers premium care, albo zielony pampers new born chustecaki mam pampers i cleanic kindii :) i tylko na te produkty stawiam ogolem

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś słyszałam że jeśli tak małe dziecko się zakrztusi to musi je koniecznie osłuchać lekarz, chyba chodzi o to czy nie ma zapalenia płuc. Mój synek zakrztusil się jak miał z 1,5 roku. Moja mama dała mu kawałek jabłka i się odwróciła od niego rozmawiając przez telefon, z początku nawet nie było wiadomo o co chodzi. Jabłko wypadło mu dopiero po około 5 minutach, pod koniec już spanikowałam bo nic nie pomagało. Na szczęście zaczął wymiotować i to pomogło.

• marlon Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Witam się w skończonym 37TC :)
    czyli ciąża donoszona! ufff :)

Pumpkin gratulacje!!!!!!
    właśnie myślałam o Tobie, bo się nie odzywałaś :) jaka "wysoka" dziewczynka! super :)))))

Sylwia91, Reni@, kehlana_miyu, Rutelka lubią tę wiadomość

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlon gratulacje! My czekamy na ten magiczny status do niedzieli! :D

marlon, Rutelka lubią tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko dziewczyny gratuluję że tak szybko waga spada! Oby i u nas tak było bo już tęsknię za normalnymi jeansami.. :( a i w kurtki się nie mieszczę

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzeci pomiar ciśnienia i dwa razy było 140/80. Czekać aż się będzie utrzymywał do końca dnia ? Czy jak będzie koło 150 to reagować ? Pierwszy raz takie wysokie. Rano było 115/70

• marlon Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym poczekała i jeszcze raz machnęła. Napij się dużo wody i idź na spacer. Gorzej jakby dolne było powyżej stówy.

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iść na spacer nie idę bo muszę dużo leżeć. Ale wody się napije sprawdzę jeszcze wieczorem i jutro. Najwyżej jutro zadzwonię do lekarza. Wiem ze nie jest jakieś wysokie ale jest duże. Dzięki :)

• marlon Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:
    Iść na spacer nie idę bo muszę dużo leżeć. Ale wody się napije sprawdzę jeszcze wieczorem i jutro. Najwyżej jutro zadzwonię do lekarza. Wiem ze nie jest jakieś wysokie ale jest duże. Dzięki :)

dopiero sobie to uświadomiłam jak napisałam :) w sensie może się przewietrz na balkonie czy coś.
    czasami skacze po jedzeniu, albo z niedotlenienia.
    asparagin jest dobry.

ale też nie chce się mądrzyć. :)
    jak mój Tata ma migotanie to się właśnie tak umiarawia i to pomaga....ale on nie jest w ciąży, no chyba, że gastronomicznej :D hue hue hue (taki żarcik)

adrenalina lubi tę wiadomość

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe nie stresuje mnie ten fakt bo to jednak 140 a nie 200/100 ale lepiej chuchać na zimnie.
    Słońce wyszło to otworzyłam okno :)

A jedzenia tez sobie nie żałuje :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:
    Dziewczyny trzeci pomiar ciśnienia i dwa razy było 140/80. Czekać aż się będzie utrzymywał do końca dnia ? Czy jak będzie koło 150 to reagować ? Pierwszy raz takie wysokie. Rano było 115/70
    Ja miałam kilka razy w ciąży 140/90 i lekarz powiedział że na granicy i tyle ;)

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz zmierzyłam 122/77. Nie wiem czy tak częste mierzenie tez jest miarodajne. I z drugiej strony mam ten ciśnieniomierz nadgarstkowy on pewnie tez gorzej mierzy. Ale jak u lekarza badają ciśnienie to w sumie zgadza się w miarę.
    Wieczorem jeszcze zmierzę jak zmienię baterie.

‹‹ 901 902 903 904 905 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ