Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyIndia9 wrote:Mi zostały 4 kg do wagi sprzed ciąży, ale ja przytyłam tylko 11 kg.
Mamusie, jakich używacie pampków i chusteczek? Które polecacie?
Ja mam pampers premium care, albo zielony pampers new born chustecaki mam pampers i cleanic kindii
i tylko na te produkty stawiam ogolem
-
nick nieaktualnyKiedyś słyszałam że jeśli tak małe dziecko się zakrztusi to musi je koniecznie osłuchać lekarz, chyba chodzi o to czy nie ma zapalenia płuc. Mój synek zakrztusil się jak miał z 1,5 roku. Moja mama dała mu kawałek jabłka i się odwróciła od niego rozmawiając przez telefon, z początku nawet nie było wiadomo o co chodzi. Jabłko wypadło mu dopiero po około 5 minutach, pod koniec już spanikowałam bo nic nie pomagało. Na szczęście zaczął wymiotować i to pomogło.
-
adrenalina wrote:Iść na spacer nie idę bo muszę dużo leżeć. Ale wody się napije sprawdzę jeszcze wieczorem i jutro. Najwyżej jutro zadzwonię do lekarza. Wiem ze nie jest jakieś wysokie ale jest duże. Dzięki

dopiero sobie to uświadomiłam jak napisałam
w sensie może się przewietrz na balkonie czy coś.
czasami skacze po jedzeniu, albo z niedotlenienia.
asparagin jest dobry.
ale też nie chce się mądrzyć.
jak mój Tata ma migotanie to się właśnie tak umiarawia i to pomaga....ale on nie jest w ciąży, no chyba, że gastronomicznej
hue hue hue (taki żarcik)
adrenalina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa miałam kilka razy w ciąży 140/90 i lekarz powiedział że na granicy i tyleadrenalina wrote:Dziewczyny trzeci pomiar ciśnienia i dwa razy było 140/80. Czekać aż się będzie utrzymywał do końca dnia ? Czy jak będzie koło 150 to reagować ? Pierwszy raz takie wysokie. Rano było 115/70
-
Teraz zmierzyłam 122/77. Nie wiem czy tak częste mierzenie tez jest miarodajne. I z drugiej strony mam ten ciśnieniomierz nadgarstkowy on pewnie tez gorzej mierzy. Ale jak u lekarza badają ciśnienie to w sumie zgadza się w miarę.
Wieczorem jeszcze zmierzę jak zmienię baterie.

a i w kurtki się nie mieszczę