Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyIndia9 wrote:Mi zostały 4 kg do wagi sprzed ciąży, ale ja przytyłam tylko 11 kg.
Mamusie, jakich używacie pampków i chusteczek? Które polecacie?
Ja mam pampers premium care, albo zielony pampers new born chustecaki mam pampers i cleanic kindiii tylko na te produkty stawiam ogolem
-
nick nieaktualnyKiedyś słyszałam że jeśli tak małe dziecko się zakrztusi to musi je koniecznie osłuchać lekarz, chyba chodzi o to czy nie ma zapalenia płuc. Mój synek zakrztusil się jak miał z 1,5 roku. Moja mama dała mu kawałek jabłka i się odwróciła od niego rozmawiając przez telefon, z początku nawet nie było wiadomo o co chodzi. Jabłko wypadło mu dopiero po około 5 minutach, pod koniec już spanikowałam bo nic nie pomagało. Na szczęście zaczął wymiotować i to pomogło.
-
adrenalina wrote:Iść na spacer nie idę bo muszę dużo leżeć. Ale wody się napije sprawdzę jeszcze wieczorem i jutro. Najwyżej jutro zadzwonię do lekarza. Wiem ze nie jest jakieś wysokie ale jest duże. Dzięki
dopiero sobie to uświadomiłam jak napisałamw sensie może się przewietrz na balkonie czy coś.
czasami skacze po jedzeniu, albo z niedotlenienia.
asparagin jest dobry.
ale też nie chce się mądrzyć.
jak mój Tata ma migotanie to się właśnie tak umiarawia i to pomaga....ale on nie jest w ciąży, no chyba, że gastronomicznejhue hue hue (taki żarcik)
adrenalina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyadrenalina wrote:Dziewczyny trzeci pomiar ciśnienia i dwa razy było 140/80. Czekać aż się będzie utrzymywał do końca dnia ? Czy jak będzie koło 150 to reagować ? Pierwszy raz takie wysokie. Rano było 115/70
-
Teraz zmierzyłam 122/77. Nie wiem czy tak częste mierzenie tez jest miarodajne. I z drugiej strony mam ten ciśnieniomierz nadgarstkowy on pewnie tez gorzej mierzy. Ale jak u lekarza badają ciśnienie to w sumie zgadza się w miarę.
Wieczorem jeszcze zmierzę jak zmienię baterie.