X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Kasiowa Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inaa wrote:
    Jestem prawie aniolkowa mama ... Ciaza cie rosnie

Może ciąża jest faktycznie młodsza? Moze warto to sprawdzić u innego lekarza na innym sprzęcie?

mhsvx1hpwrujc2kg.png

mhsvi09kr9rlxlbj.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KKasiaKK wrote:
    Ja miałam takiego powera w sobotę, aż w tym szale energetycznym wyciągnęłam męża do ikeii po nowy stół i krzesła do jadalni firmowej i remont taki szybki zrobiliśmy. Tak w ramach jutrzejszego dnia kobiet, bo u nas prawie same babeczki pracują .

Anulka myślisz ze bratki już dadzą radę, mam w domu już pełno hiacyntow, prymulek itp... Ale na dworzu to sie tak zastanawiam... Czekam już na bratki i wiosnę od dawna...

Bratki się zimna nie boją... mysle ze ok 15 marca mozna smialo wywalic je do ogrodu... najwyzej na noc zabierac lub okrywac ale to chyba tylko wtedy kiedy ma byc naprawde zimno...

Hiacynty po przekwitnieciu zasuszam, jesienią wkopuję do gruntu ;) nastepnej wiosny pieknie wschodzą ;)
    Prymule jak się nieco ociepli tez do gruntu... obudza się potem wiosną za rok ;) to wieloletni kwiatek

Mój power lekko opadł po całodniowym lataniu ale mimo wszystko poszlam z męzem jeszcze na drugi spacer z psami i nawet trening leciutki na atlasie zaliczyłam <3
    Teraz kolacyjkę pochłonęłam... pol kostki twarogu, jogurt naturalny i na to domowy szczypiorek :D
    Czas na relax ;)

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inaa wrote:
    Jak to???

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inaa wrote:

Kiedy masz kolejna wizytę? może idż i skonsultuj to z innym lekarzem bo wiem,że czasami to zależy od sprzetu.Trzymam kciuki by jednak było wszystko w porządku...

a jest ktoś z Poznania??

lu.iza lubi tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja znajomą lekarz skierował na zabieg, twierdząc że ciąża zatrzymala się jakis czas temu, serce nie bije... pojechala na izbę przyjęć... okazalo się że ciąża żywa, prawidłowa....
    Koniecznie trzeba skonsultowac to z drugim lekarzem, na innym sprzecie !

Dziewczyny strasznie zazdroszczę Wam tego bliskiego sąsiedztwa, spacerow, spotkań.... fajnie tak się spotkać :)

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • LillaMy Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka, jestem pełna podziwu jeśli chodzi o ogród i ogródek z warzywami ;)
    Przez dwa lata miałam mini ogródek z warzywkami ale mój zapał szybko opadał :D
    Oczywiście jak warzywka wychodziły to cieszyłam się jak dziecko :D

Później ślimaki Mi zeżarły sałatę i rzodkiewkę, marchewka nie wyrosła ..
    Jedynie pomidorki na balkonie zawsze się obstoją :D

Jeśli chodzi o kwiaty to tylko storczyki Mi rosną :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 18:40

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • LillaMy Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka1978 wrote:

Dziewczyny strasznie zazdroszczę Wam tego bliskiego sąsiedztwa, spacerow, spotkań.... fajnie tak się spotkać :)

Ja też zazdroszczę, jakoś ciężko znaleźć kogoś kto mieszka poblisku ..

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LillaMy wrote:
    Anulka, jestem pełna podziwu jeśli chodzi o ogród i ogródek z warzywami ;)
    Przez dwa lata miałam mini ogródek z warzywkami ale mój zapał szybko opadał :D
    Oczywiście jak warzywka wychodziły to cieszyłam się jak dziecko :D

Później ślimaki Mi zeżarły sałatę i rzodkiewkę, marchewka nie wyrosła ..
    Jedynie pomidorki na balkonie zawsze się obstoją :D

Warzywny jeszcze czeka na swoja kolej ;)
    Kwiecień bedzie miesiacem cięzkiej pracy w tym temacie... część roslin wysieje dopiero w maju...
    A dzisiaj to przed domem szalałam... ja to po prostu uwielbiam <3
    Jutro jak pogoda pozwoli to dokończę bo dzisiaj nie chcialam przegiąć z robotą...
    W środę będę mogła z leżaka podziwiac efekty heheh :)

Na ślimaki jest super patent... robi się zagłębienie w ziemi, wstawia spodeczek z sokiem lub piwem najlepiej :P slimaczki zamiast do salaty idą do piwka :P topia się niestety no ale sałatę mamy uratowaną ;)

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LillaMy wrote:

Storczyki i zamiokulkasy - jedyne kwiaty ktore u mnie w domu daja radę :P i jeszcze sukulenty ;) czyli wszystko co się wybitnie rzadko podlewa :D

LillaMy, kehlana_miyu, KKasiaKK, Ola_85 lubią tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • LillaMy Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka1978 wrote:
    Warzywny jeszcze czeka na swoja kolej ;)
    Kwiecień bedzie miesiacem cięzkiej pracy w tym temacie... część roslin wysieje dopiero w maju...
    A dzisiaj to przed domem szalałam... ja to po prostu uwielbiam <3
    Jutro jak pogoda pozwoli to dokończę bo dzisiaj nie chcialam przegiąć z robotą...
    W środę będę mogła z leżaka podziwiac efekty heheh :)

Na ślimaki jest super patent... robi się zagłębienie w ziemi, wstawia spodeczek z sokiem lub piwem najlepiej :P slimaczki zamiast do salaty idą do piwka :P topia się niestety no ale sałatę mamy uratowaną ;)

Ślimaczków nie jest Mi szkoda :D powiem Ci na dłuższą metę to raczej nie będzie spełniało swojej roli, w koło Mnie same pola :/ Więc nawet czasami zajączki też przychodziły na wyżerkę :D

Gdy robisz wszystko pod swoim domem to chęci są większe ;) a u obcych już takiego zapału się nie ma ;)

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • LillaMy Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa to nie może być prawda ! :(

Przypuszczam, że była u bardzo dobrego specjalisty ze względu na swoje zdrowie .. :(

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inaa wrote:
    A serduszko?

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka1978 wrote:
    Storczyki i zamiokulkasy - jedyne kwiaty ktore u mnie w domu daja radę :P i jeszcze sukulenty ;) czyli wszystko co się wybitnie rzadko podlewa :D

Wymieniłaś dokładnie to, co dało radę przeżyć u mnie w domu :D

LillaMy, Blu lubią tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa... mam nadzieję, że jednak nie wszystko jeszcze przesądzone :(

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • LillaMy Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka dokładnie, trzymają się tylko dlatego bo nie dbam i mało kiedy podlewam :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 18:59

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa do końca trzeba być dobrej myśli, mam nadzieję, że jednak wszystko potoczy się pomyślnie.

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LillaMy wrote:
    Ślimaczków nie jest Mi szkoda :D powiem Ci na dłuższą metę to raczej nie będzie spełniało swojej roli, w koło Mnie same pola :/ Więc nawet czasami zajączki też przychodziły na wyżerkę :D

Gdy robisz wszystko pod swoim domem to chęci są większe ;) a u obcych już takiego zapału się nie ma ;)

LILLA ja mieszkam na zadupiu, wokół domu zamiast ludzi mam 600 hektarów rzepaku i zboża... tej drugiej dzialki nie mam ogrodzonej... zające przyszly raz :/ i wpieprzyly mi drzewka owocowe :/
    Obsadzilam świerkami poki co ale zanim urosną to wieki miną...
    Muszę ogrodzic ale zawsze mam wazniejsze wydatki typu wyjazd wakacyjny :P ale obiecalam sobie ze to ostatni sezon bez ogrodzenia

Sieję wszystko... marchewkę, buraki, pietruszkę, pora, koper, groszek, fasolkę, bób, ogórki, dynie, cukinie, salaty, kapusty, rzodkiewki, cebule, czosnek.... ale i szpinak, szczaw czy rukolę... rzepę... lubie miec wszystko pod ręką ;)
    A rosołu bez lubczyku to sobie wrecz nie wyobrażam :D
    Jak sie juz posieje to potem tylko czasami przepielić ;) najwiecej pracy jest wiosna i jesienią...

Z owocow prócz posadzonych na nowo drzewek (po zjedzeniu przez zające) mam truskawki, maliny, borówki i wiśnie... reszta musi urosnąć niestety... troche to potrwa, drzewka potrzebuja czasu

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tak... zamie, storczyki i sukulenty to kwiatki dla tych ktorzy nie mają ręki do kwiatów :P czyli dla mnie :P bo ja zapominam podlać... ;) a tu mozna 4 razy do roku i kwiatki żyją :P

LillaMy lubi tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzisiaj na wizycie :) położna wypisał mi kartę ciąży, zważyła i zmierzyła ciśnienie :)
    Kropek ma obecnie 3,09 cm, zaraz spróbuje wrzucić zdjęcie. Serduszko bije jak szalone, a najlepsze było jak dzieciaczek machał rączkami, byłam naprawdę zdziwiona ^^ w ogóle mina i uśmiech męża bezcenne, było widać,że jest bardzo szczęśliwy. Niedługo czas powiedzieć rodzinie :)

Umówiłam się z lekarzem zaraz po świętach na prenatalne, powiedział, że najlepiej w 13 tygodniu. Jednak będę robić też test Pappa, lekarz polecił mimo wszystko, bo wyraźnie przesuwa poziom ryzyka w którąś ze stron.

Limerikowo cieszę się, że Twoja wizyta również przebiegła pomyślnie :)

LillaMy, Moko, Rutelka, Blu, Jusstin, Limerikowo, Zetzet, kehlana_miyu, Dea28 lubią tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SZYNSZYL ogromnie się cieszę !!
    A maluch jaki duuuży !! :) <3 może będzie facecik :P

I widzę że też Pappa robisz ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 19:17

f2w33e3k4fqom8sd.png
‹‹ 90 91 92 93 94 ››
Zgłoś post
Od: