X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • inaa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam jeszcze tydzień. Pęchrzyk płodowy taki sam jak tydzień temu , ciało żółte urosło o 2 mm ale zarodka brak i jak to stwierdziła pani doktor... nie wróży to najlepiej. Dostałam skierowanie na poronienie do szpitala. Dzisiaj umarłam ... nie ma już mnie...

Postanowiłam , że jeśli mi usuną mojego bąbelka to już nigdy nie zamierzam się starać. Umarł dla mnie dzisiaj ktoś kto był najważniejszy na świecie...

Podpowiedzcie jak usunac ciaze z belly i ja się żegnam. Nie wiem jak bede patrzec na sasiadke bo mi bedzie przypominac i moje urodziny juz nigdy nie beda takie same bo miał bąbelek się urodzic około moich urodzin.

Trzymam za was kciuki kochane :* ! Trzymajcie sie paaa

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

• LillaMy Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt ;)

Anulka co do pola to mam podobnie, jeśli chodzi o sadzenie warzywek to " czapki z głów " .. jestem pod wrażeniem :D

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    INAA nie mozesz tak myslec.... nie wolno tak....

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało się w końcu :)
    Ogólnie ciąża wg usg równo 10 tydzień 0 dni.
    anulka mąż bardzo kibicuje chłopakowi :)

110884bee39e0574med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 19:34

Beattkie, LillaMy, Asia_08, Rutelka, Visenna, Blu, Sunflower, Limerikowo, Zetzet, Auro, kehlana_miyu, Pumpkin, marti_88, Dea28 lubią tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szynszyl wrote:
    Byłam dzisiaj na wizycie :) położna wypisał mi kartę ciąży, zważyła i zmierzyła ciśnienie :)
    Kropek ma obecnie 3,09 cm, zaraz spróbuje wrzucić zdjęcie. Serduszko bije jak szalone, a najlepsze było jak dzieciaczek machał rączkami, byłam naprawdę zdziwiona ^^ w ogóle mina i uśmiech męża bezcenne, było widać,że jest bardzo szczęśliwy. Niedługo czas powiedzieć rodzinie :)

Umówiłam się z lekarzem zaraz po świętach na prenatalne, powiedział, że najlepiej w 13 tygodniu. Jednak będę robić też test Pappa, lekarz polecił mimo wszystko, bo wyraźnie przesuwa poziom ryzyka w którąś ze stron.

Limerikowo cieszę się, że Twoja wizyta również przebiegła pomyślnie :)

Ja mam 30.03 kolejne usg. Fajnie, że masz takie miłe wspomnienia z wizyty;-) zastanawiał się nad testem Pappa, ale w Warszawie to koszt około 500 zł. Chyba nie stać mnie.

szynszyl lubi tę wiadomość

• kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.

Zapisałam się na kurs "Mediacje i negocjacje sądowe i pozasadowe" i zaczął się w ten weekend. jeszcze parę weekendów potrwa. Jestem bardzo zadowolona ze się zdecydowałam.

Jestem zdecydowanie daleko z czytaniem z formum. Jeszcze 2 strony i będę w temacie

Ola_85 lubi tę wiadomość

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa tak mi przykro.. nie potrafię sobie chyba nawet wyobrazić co czujesz, jednak nadzieje umiera ostatnia!

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • LillaMy Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa strasznie Mi przykro .. Nie poddawaj się po pierwszej porażce ..

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa musisz mieć siłę i walczyć do ostatniego dnia Twojego życia.

• LillaMy Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szynszyl to już duży człowieczek :D

szynszyl, Pumpkin lubią tę wiadomość

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie mi wyjdzie ok 350 zł (220 usg i badania krwi ok 130 zł ) trochę drogo, ale tak myślę, że to już ostatnie z takich większych wydatków na badania.

kasiaa bardzo poważnie brzmi Twój kurs :) coś związanego z zawodem? będziesz miała czym zając myśli oprócz fasolki :)

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • LillaMy Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    Ja mam 30.03 kolejne usg. Fajnie, że masz takie miłe wspomnienia z wizyty;-) zastanawiał się nad testem Pappa, ale w Warszawie to koszt około 500 zł. Chyba nie stać mnie.

Bardzo dużo, u Mnie taki koszt z USG to 250 zł ..
    No ale Wawa się ceni ;)

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inaa wrote:
    Czekam jeszcze tydzień. Pęchrzyk płodowy taki sam jak tydzień temu , ciało żółte urosło o 2 mm ale zarodka brak i jak to stwierdziła pani doktor... nie wróży to najlepiej. Dostałam skierowanie na poronienie do szpitala. Dzisiaj umarłam ... nie ma już mnie...

Postanowiłam , że jeśli mi usuną mojego bąbelka to już nigdy nie zamierzam się starać. Umarł dla mnie dzisiaj ktoś kto był najważniejszy na świecie...

Podpowiedzcie jak usunac ciaze z belly i ja się żegnam. Nie wiem jak bede patrzec na sasiadke bo mi bedzie przypominac i moje urodziny juz nigdy nie beda takie same bo miał bąbelek się urodzic około moich urodzin.

:-( :-( :-( :-( :-( :-(

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Kasiowa Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inaa wrote:

Inaa bardzo mi przykro nawet nie moge sobie wyobrazic co czujesz ale moze jeszcze coś sie zmieni, trzeba wierzyć ze wszystko będzie dobrze. I nie poddawaj sie, musisz być silna.

mhsvx1hpwrujc2kg.png

mhsvi09kr9rlxlbj.png
  • Visenna Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    Czy któraś z Was ma problemy z żelazem i cukrem w I trymestrze?

Ja mam za wysoki cukier, tzn. wsoki dla ciąży. Mimo, że jestem na sioforze mam zrobić wcześniej krzywą cukrową. Jak najbardziej cukrzyca ciążowa wchodzi w grę, także... słabo, słabo.
    Beattkie wrote:
    Ktoś jeszcze jest z Warszawy? Zbliżają się ciepłe dni i wakacje. Mogłybyśmy się czasami spotkać??????

Warszawa się melduje! :)
    Zetzet wrote:
    Dziewczyny, odebralam wynik na toxo i wyszedl negatywny, czyli ze "musze uwazac" - co to oznacza dokladnie, oprocz tego, zeby unikac kotow, z ktorymi na szczescie nie mam w ogole do czynienia? (choc ja uwielbiam koty :)

Z kotami to mit, a raczej... bardzo ciężko się od nich zarazić. Musiałabyś sprzątać kuwetę, ale... to i tak dotyczy tylko jakiegoś procenta młodych kotów z tego co pamiętam. Przede wszystkim nie jeść surowego mięsa/jaj i myć dokładnie wszystkie owoce i warzywa. Też nie przechdziłam taxo. Badanie robiłam dwa razy teraz i pół roku wcześniej i nic się nie przypałętało, więc... trochę ostrożności i będzie dobrze.
    Beattkie wrote:

Dziś podjęłam ostateczną decyzję i robię USG genetyczne i PAPPA. Będę robić na ul. Hlonda w Unicare. Jeszcze drożej bo komplet kosztuje 600zł, ale... mam do nich zaufanie. Rozważałam i szukałam innego miejsca, ale... to bardzo ważne dla mnie badania i wolę zapłacić i spać spokojnie :) Mają świetny sprzęt i cud lekarzy :)

Inna - Tak bardzo mi przykro, że takie wieści... choć... nadzieja umiera ostania. PAMIĘTAJ! Nie idź jeszcze do szpitala, poczekaj... Niektóre dziewczyny widziały serduszko dużo później, może to właśnie będziesz Ty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 20:11

oar8vfxmctme5m5e.png
    PCOS + NT + IO + hiperinsulinemia + hiperprolaktynemia. I poronienie.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szynszyl wrote:
    Byłam dzisiaj na wizycie :) położna wypisał mi kartę ciąży, zważyła i zmierzyła ciśnienie :)
    Kropek ma obecnie 3,09 cm, zaraz spróbuje wrzucić zdjęcie. Serduszko bije jak szalone, a najlepsze było jak dzieciaczek machał rączkami, byłam naprawdę zdziwiona ^^ w ogóle mina i uśmiech męża bezcenne, było widać,że jest bardzo szczęśliwy. Niedługo czas powiedzieć rodzinie :)

Umówiłam się z lekarzem zaraz po świętach na prenatalne, powiedział, że najlepiej w 13 tygodniu. Jednak będę robić też test Pappa, lekarz polecił mimo wszystko, bo wyraźnie przesuwa poziom ryzyka w którąś ze stron.

Limerikowo cieszę się, że Twoja wizyta również przebiegła pomyślnie :)

Bardzo się cieszę z tych super dobrych wieści. No to teraz oby do prenatalnego usg szybko minął czas. :D

szynszyl lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inaa wrote:

inaa nie poddawaj się, nie wolno... Może jeszcze dzidziuś urośnie, a może był źle zmierzony tydzień temu... poczekaj jeszcze... walcz. Nie mów, że nie będziesz już nigdy się starać, bo dzidziuś, który kiedyś by chciał się urodzić jako Twoje dziecko, straci na to szansę. Wspieram kochana. :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Visenna jutro mam badania na obciażenie glukozy w Mariocie w Luxmedzie. To super, kolejna osoba z Warszawy. Będziemy latem zwiedzać parki i leżeć na kocach;-)

Moko lubi tę wiadomość

• Visenna Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeśli chodzi o wizytę... Byłam dziś na dwóch. U ginekologa na USG i endokrynologa.

Kropek ciągle tam jest i siedzi i serduszko bije :) Ma teraz 1,49 cm. Wg OM mam 8+0 a wg USG 7+6, ale... lekarz powiedział, że jest dobrze, że na tym etapie nie ma co się przejmować bo dużo zależy od pomiaru. Niestety sprzęt w LuxMedzie jest taki, że Kropek ciągle jest plamką, gdzie te rączki, gdzie te nóżki :))

Wizyta ok. Oprócz głupiej glukozy wszystko cacy. Będzie krzywa cukrowa. Mniam! Znalazłam w końcu super endokrynologa, który prowadzi pancjentki na metforminie i nie boi się tego. I cudnie, że i ginekolog i endokrynolog zgadzają się co do dalszego postępowania.

Zdzwiwiło mnie jedno. W LuxMedzie nie robi się już cytomegalii w ciąży, nie ma tego w spisie badań i lekarz nie może zlecić. Tego się nie leczy i mój gin stwierdził, żeby nie robić. I tak pewnie zrobię... :P

Jestem szczęsliwa dziś. Uspokojona. Teraz kolejna seria badań i... za miesiąc (!!!!) kolejna wizyta. Ciekawe za ile dni zacznę znów panikować :P :)

Beattkie wrote:
    Visenna jutro mam badania na obciażenie glukozy w Mariocie w Luxmedzie. To super, kolejna osoba z Warszawy. Będziemy latem zwiedzać parki i leżeć na kocach;-)

Jutro? Szkoda, ze nie w sobotę :) Ja jutro nie dam rady, ale też chodzę do Marriottu :) I ze spacerami i pchaniem wózka to ja mam nadzieję :)!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 20:10

Sunflower, Limerikowo, szynszyl, Zetzet, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

oar8vfxmctme5m5e.png
    PCOS + NT + IO + hiperinsulinemia + hiperprolaktynemia. I poronienie.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Visenna z luxmedem miałam sporo problemów, ale moja firma płaci za opiekę więc trudno z tego przywileju nie korzystać:/

‹‹ 91 92 93 94 95 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ