X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diewuszka

Musze cie zasmucic bo ani herbata z lisci malin ani wiesilolek ani chodzenia po schodach kompletnie nic nie daja tak samo jak czyszczenie fug czy zacna gimnastyka, powiem wiecej nawet sex nic nie daja, myz mezem sie przytulalismy niewiedzac ze mam otwarta szyjke rozwarcie na 2 cm i akrocona szyjke a maz na pelnej wiadomo :p i co i nic !

To wszystko to tylko mity na maksa, dzidzius sam wybierze sobie czas najbardziej odpowiedni dla niego :)

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę szczepic 6w1. Starszy mial 5w1 no ale jak nie ma to co zrobic. Jeszcze o ceny nie pytalam. W piatek bede u pediatry to sie fowiem. Dodatkowych na razie nie planujemy

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia wiem, traktuję to wszystko trochę z przymrużeniem oka, ale jak coś nie zaszkodzi a nie pomoże to trudno. Pierwsza panika mi trochę minęła i będzie co będzie. Oby mały był zdrowy i szczęśliwie przyszedł na świat, a ja jakoś dam radę, jak każda kobieta.

Co do szczepionek to my się jeszcze zastanawiamy, skojarzone kosztują ok 200 zł za pakiet, mówię o tych podstawowych. Z tych dodatkowych to myślę o rotawirusach.

l54t4dr.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaa, gratulacje! Nieźle wykarmiłas dzieciaczka w brzuszku, toż to już odchowany maluch ;)

Dziewczyny stosując kapturki, czy moglybyście mi powiedzieć ile otworów mają wasze nakładki? Ja mam z LOVI i mają po 4 dziurki. Wydaje mi się, że mój mały zalewa się moim mlekiem podczas jedzenia przez nie i zastanawiam się nad kupnem innych, tylko zależy mi na tym, aby tych otworów miały mniej, żeby mniej mleka z nich wypływalo.

My szczepimy 6w1, pneumokoki, meningokoki, rotawirusy, a później też grype i ospe jeśli wcześniej nie zachoruje. Pracuje na oddziale pediatrii i boję się, że będę przynosiła do domu wszelkie choroby, także chce zabezpieczyć małego maksymalnie. U nas 6w1 kosztuje 180 zł za dawkę (w 1 rz są 4 dawki), rotawirusy 590 zł za cały cykl, pneumokoki 265 zł za dawkę, meningokoki C 135 zł za dawkę, meningokoki B 340 zł za dawkę.

Witamina D na receptę to Devikap, Vigantol, JuvitD3. Wszystkie są w kropelkach. Ogólnie witaminy będące lekami są pewniejsze od suplementów, gdzie tak naprawdę nie do końca wiadomo co się przyjmuje bo nikt tego nie bada i nie kontroluje. Każda z nas sobie może taki suplement na rynek wprowadzić, o zgrozo.

mizzelka lubi tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• Anieńka Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India9 wrote:

Co do szczepien, na pewno pneumo i meningo. Rotawirusy nie.
    Obowiazkowe sama juz nie wiem czy skojarzonymi czy nie...
    India, a moge wiedziec czemu na rota nie bedziesz szczepic? Czy to jest na zasadzie "nie bo nie"? Z tego co widze to wiele z was pisze ze akurat rota odpuszcza.

Ja tez sama nie wiem czy skojarzone czy nie...

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie wiem jeszcze jakie szczepionki wybiorę...

Nasza malutka śpi w swoim łóżeczku bądź kołysce. Najedzona i przewinieta spokojnie przesypia 3h a czasem więcej. W nocy nastawiam budzik ale mala do tej pory sama się budziła. Jak zje dużo to potrafi i ponad 4h spać i sprawdzam delikatnie czy wstanie na cyca czy nie. Jak nie reaguje na palec przy usteczkach to nie budze :)

Nam pediatra poleciła witaminki w kapsułkach i już kupiłam więc póki co podaje D którą mam a w środę będzie położna u nas to zapytam jeszcze co i jak.

Dawajcie dziewczyny rodzić te maluchy, rozpakowywać się! :)

Blu, Anoolka, mizzelka lubią tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 03:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka wrote:
    India, a moge wiedziec czemu na rota nie bedziesz szczepic? Czy to jest na zasadzie "nie bo nie"? Z tego co widze to wiele z was pisze ze akurat rota odpuszcza.

Ja tez sama nie wiem czy skojarzone czy nie...
    Ja szczepie na rota a pneumo sobie odpuszczam.

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 04:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalika ja mam canpol i tez są 4 dziurki

kalika lubi tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 04:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po. Rodziłam 19 godzin od czasu skurczy co 4-5 min bez znieczulenia BO NIE MA i zemdlalam po wszystkim. Małego rano biorą na badania bo miałam zielonkawe już wody plodowe. Teraz on spi kolo mnie a ja na niego patrzę jaki jest piękny. Ur. 17.10 o 19:10. 3550 gram i 57 cm . 40+6

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2016, 05:04

Ola_Ola, Anieńka, marlon, Kasik2, kalika, Anoolka, sarcia123, Reni@, lu.iza, diewuszka86, Blu, Kasia!, Sylwia_i_Niki, Sylwia91, NiecierpliwaKarolina, Jutysia, mizzelka, Ibiza, kkkaaarrr, India9, Chwilka84, szynszyl, Rutelka lubią tę wiadomość

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 05:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie boli mnie krocze i brzuch i ogólnie wszystko. Bylam nacieta. Poród byl ciezki. O 3 w nocy miałam 1 cm rozwarcia a o 16 dopiero 3. Jak przebili mi pęcherz plodowy to dopiero szybciej zaczelo postępować. Skurcze regularne i bolesne z krzyża od 00.30

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2016, 05:01

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 05:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta, dobrze ze juz po wszystkim. Wspolczuje ze tyle trwalo i tak strasznie sie nameczylas. Zdrowka dla was!

aneta93 lubi tę wiadomość

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 05:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta bylas dzielna! Gratuluje nagroda jest najpiekniejsza.gratuluje

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta, gratuluję dorodnego synka. Byłaś dzielna! Bardzo współczuję przeżyć i aktualnych dolegliwosci. Pomysl, że najgorsze już za Tobą, a teraz z każdym dniem będzie lepiej. Szybkiego powrotu do formy i zdrówka dla maleństwa:*

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2016, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta gratuluję, najważniejsze że to wszystko już za Tobą :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2016, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@

A ja sie dowiedzialam od zaprzyjaznionego farmaceuty ze szxsepionki 5w1 sa dostepne w aptekach na recepte od lekarza i bez proble,u sie dostsnie mowilze normalnie moga jezamawiaf tylko ze sa na nie poprstu limity ze np. 1 szcsepionke na miesiac moze zamowic, koazt jednej dawki to 138 zl, wiec ja kupie je w aptexe a w przychodni tylko mi go zaszczepia,te 6w1 do mnie nie przemawiaja a corka tez byla 5w1 szczepiona

Reni@, Anoolka lubią tę wiadomość

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta gratulacje. Współczuję dlugiego porodu:( mam nadzieję ze szybko dojdziesz do siebie

Sarcia tego nie wiedzialam. My tez kiedys szczepilismy. Tylko jaka mam pewnosc ze przed kazdym szczepieniem uda sie dostac w parece szczepionke :(

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie w drodze do szpitala ;) w nocy skurcze laply mnie porządne, ledwo spałam... oby szybko ruszyło ;) i żeby się mną dobrze zajęli!

Aneta, ogromne gratulacje ;)

diewuszka86, kalika, kehlana_miyu, Blu, Kasia!, Sylwia_i_Niki, Reni@, Ola_Ola, Anoolka, Kasik2, Sylwia91, Jutysia, aneta93, mizzelka, Ibiza, kkkaaarrr, India9, Chwilka84 lubią tę wiadomość

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta gratulacje serdeczne. Współczuję przeżyć, ale najgorsze za Tobą i teraz będzie już tylko lepiej. Zdrówka dla Was.

Lu.iza trzymam kciuki za szybki i sprawny poród :)

l54t4dr.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lu.iza, doczekalas sie! :D Szczęśliwego i szybkiego porodu!

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta, gratuluje synka i współczuję porodu! Brak znieczulenia przy skurczach krzyżowych to barbarzynstwo i masakra :( szybkiego powrotu do formy!

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
‹‹ 949 950 951 952 953 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ