Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDiewuszka
Musze cie zasmucic bo ani herbata z lisci malin ani wiesilolek ani chodzenia po schodach kompletnie nic nie daja tak samo jak czyszczenie fug czy zacna gimnastyka, powiem wiecej nawet sex nic nie daja, myz mezem sie przytulalismy niewiedzac ze mam otwarta szyjke rozwarcie na 2 cm i akrocona szyjke a maz na pelnej wiadomo :p i co i nic !
To wszystko to tylko mity na maksa, dzidzius sam wybierze sobie czas najbardziej odpowiedni dla niego -
Sarcia wiem, traktuję to wszystko trochę z przymrużeniem oka, ale jak coś nie zaszkodzi a nie pomoże to trudno. Pierwsza panika mi trochę minęła i będzie co będzie. Oby mały był zdrowy i szczęśliwie przyszedł na świat, a ja jakoś dam radę, jak każda kobieta.
Co do szczepionek to my się jeszcze zastanawiamy, skojarzone kosztują ok 200 zł za pakiet, mówię o tych podstawowych. Z tych dodatkowych to myślę o rotawirusach. -
Kasiaa, gratulacje! Nieźle wykarmiłas dzieciaczka w brzuszku, toż to już odchowany maluch
Dziewczyny stosując kapturki, czy moglybyście mi powiedzieć ile otworów mają wasze nakładki? Ja mam z LOVI i mają po 4 dziurki. Wydaje mi się, że mój mały zalewa się moim mlekiem podczas jedzenia przez nie i zastanawiam się nad kupnem innych, tylko zależy mi na tym, aby tych otworów miały mniej, żeby mniej mleka z nich wypływalo.
My szczepimy 6w1, pneumokoki, meningokoki, rotawirusy, a później też grype i ospe jeśli wcześniej nie zachoruje. Pracuje na oddziale pediatrii i boję się, że będę przynosiła do domu wszelkie choroby, także chce zabezpieczyć małego maksymalnie. U nas 6w1 kosztuje 180 zł za dawkę (w 1 rz są 4 dawki), rotawirusy 590 zł za cały cykl, pneumokoki 265 zł za dawkę, meningokoki C 135 zł za dawkę, meningokoki B 340 zł za dawkę.
Witamina D na receptę to Devikap, Vigantol, JuvitD3. Wszystkie są w kropelkach. Ogólnie witaminy będące lekami są pewniejsze od suplementów, gdzie tak naprawdę nie do końca wiadomo co się przyjmuje bo nikt tego nie bada i nie kontroluje. Każda z nas sobie może taki suplement na rynek wprowadzić, o zgrozo.mizzelka lubi tę wiadomość
06.2015 - nasz aniołek:*
-
India9 wrote:
Co do szczepien, na pewno pneumo i meningo. Rotawirusy nie.
Obowiazkowe sama juz nie wiem czy skojarzonymi czy nie...
Ja tez sama nie wiem czy skojarzone czy nie... -
Ja też nie wiem jeszcze jakie szczepionki wybiorę...
Nasza malutka śpi w swoim łóżeczku bądź kołysce. Najedzona i przewinieta spokojnie przesypia 3h a czasem więcej. W nocy nastawiam budzik ale mala do tej pory sama się budziła. Jak zje dużo to potrafi i ponad 4h spać i sprawdzam delikatnie czy wstanie na cyca czy nie. Jak nie reaguje na palec przy usteczkach to nie budze
Nam pediatra poleciła witaminki w kapsułkach i już kupiłam więc póki co podaje D którą mam a w środę będzie położna u nas to zapytam jeszcze co i jak.
Dawajcie dziewczyny rodzić te maluchy, rozpakowywać się!Blu, Anoolka, mizzelka lubią tę wiadomość
-
Anieńka wrote:India, a moge wiedziec czemu na rota nie bedziesz szczepic? Czy to jest na zasadzie "nie bo nie"? Z tego co widze to wiele z was pisze ze akurat rota odpuszcza.
Ja tez sama nie wiem czy skojarzone czy nie... -
Jestem po. Rodziłam 19 godzin od czasu skurczy co 4-5 min bez znieczulenia BO NIE MA i zemdlalam po wszystkim. Małego rano biorą na badania bo miałam zielonkawe już wody plodowe. Teraz on spi kolo mnie a ja na niego patrzę jaki jest piękny. Ur. 17.10 o 19:10. 3550 gram i 57 cm . 40+6
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2016, 05:04
Ola_Ola, Anieńka, marlon, Kasik2, kalika, Anoolka, sarcia123, Reni@, lu.iza, diewuszka86, Blu, Kasia!, Sylwia_i_Niki, Sylwia91, NiecierpliwaKarolina, Jutysia, mizzelka, Ibiza, kkkaaarrr, India9, Chwilka84, szynszyl, Rutelka lubią tę wiadomość
-
Strasznie boli mnie krocze i brzuch i ogólnie wszystko. Bylam nacieta. Poród byl ciezki. O 3 w nocy miałam 1 cm rozwarcia a o 16 dopiero 3. Jak przebili mi pęcherz plodowy to dopiero szybciej zaczelo postępować. Skurcze regularne i bolesne z krzyża od 00.30
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2016, 05:01
-
Aneta, gratuluję dorodnego synka. Byłaś dzielna! Bardzo współczuję przeżyć i aktualnych dolegliwosci. Pomysl, że najgorsze już za Tobą, a teraz z każdym dniem będzie lepiej. Szybkiego powrotu do formy i zdrówka dla maleństwa:*
aneta93 lubi tę wiadomość
06.2015 - nasz aniołek:*
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyReni@
A ja sie dowiedzialam od zaprzyjaznionego farmaceuty ze szxsepionki 5w1 sa dostepne w aptekach na recepte od lekarza i bez proble,u sie dostsnie mowilze normalnie moga jezamawiaf tylko ze sa na nie poprstu limity ze np. 1 szcsepionke na miesiac moze zamowic, koazt jednej dawki to 138 zl, wiec ja kupie je w aptexe a w przychodni tylko mi go zaszczepia,te 6w1 do mnie nie przemawiaja a corka tez byla 5w1 szczepionaReni@, Anoolka lubią tę wiadomość
-
Aneta gratulacje. Współczuję dlugiego porodu:( mam nadzieję ze szybko dojdziesz do siebie
Sarcia tego nie wiedzialam. My tez kiedys szczepilismy. Tylko jaka mam pewnosc ze przed kazdym szczepieniem uda sie dostac w parece szczepionke
aneta93 lubi tę wiadomość
-
My właśnie w drodze do szpitala
w nocy skurcze laply mnie porządne, ledwo spałam... oby szybko ruszyło
i żeby się mną dobrze zajęli!
Aneta, ogromne gratulacjediewuszka86, kalika, kehlana_miyu, Blu, Kasia!, Sylwia_i_Niki, Reni@, Ola_Ola, Anoolka, Kasik2, Sylwia91, Jutysia, aneta93, mizzelka, Ibiza, kkkaaarrr, India9, Chwilka84 lubią tę wiadomość