X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luiza nie odzywalas się po wizycie i właśnie skrobiam posta że chyba u Ciebie coś się ruszyło i wizyta pewnie nie będzie potrzebna. A tutaj psikus. Juz bliżej niż dalej. Pomysł ze jeszcze 1 max 3 dni i poznasz Filipka.

Blu u Ciebie też jak widzę podobny scenariusz bedzoe jak u Luizy.

Super będą nowe dzieciaczki.

Pumpkin mój też lubi pospać na mnie czy mężu ale problemów z zasypianiem nie ma. Podobno dzieci które potrzebują kangurowania idealnie w dzień sprawdza się chusta. Może warto spróbować?

Na problemy brzuszkowe u strasznej corci stosowałam espumisan 100 i pomogal

Pumpkin lubi tę wiadomość

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem już się tak cieszę ;) myślałam ze ta ciąża nigdy się nie skończy :) trochę się boje żeby mnie wymęczyli mnie jak pielęgniarkę :/ jutro zaczną od żelu na szyjkę a potem cewnik, pewnie sam ten żel nie będzie bolesny i straszny ale jak to jest z tym cewnikiem? Mam stracha!

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas był prywatnie pediatra bo Mały bardzo nam płacze, ma zapowietrxone jelita i problemy z prykaniem i kupka, mam nie mieszać pokarmów i zostać przy kp bo takto układ pokarmowy szaleje. Pumpkin Kuba od 2 nocy śpi właśnie skóra do skóry i dzięki temu przesypia nocki, cierpi mój maluszek, płacze, prezy się a takto się uspokaja, dostaliśmy czopki, on płacze a ja razem z nim bo nie wiem jak mu pomóc.

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka wspolczuje. Doakonale Cie rozumiem bo z pietwszym przechodzilam to samo z tym ze u nas to byl refluks. Tez sie prezyl i wyginal. No i plakal caly czas. Mam nadzieje ze szybko minie

Ja dzis zapisalam Malego na wizyte patronazowa. Mamy termin na piatek bo nasza pediatra dopiero z urlopu wrocila

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2016, 14:24

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam dzis z Ignasiem na patronzumu pediatry i "maly" wazy 4550 gram matko na samej piersi tak go utuczulam o.O , dostalam witamine d w kropelkach na recepte pediatra nie kazala dawac tych suplementow w kapsulkach z apteki bo to podobno nie powinmo sie podawac noworodkom i tak samo mowila ze byla w wawie na komgresie lekarzy i ze wit k tez nie trzeba podawac dzieciakom nawet jak sa na samej piersi zatem bedempodawac ta d na recepte w kroplach.
    No i ogolem dala mi jakies krople na ten brzuszek dla malego ez na recepte i mowila ze espumisan tez jus mu mozna podac w razieco to pozniej skocse i kupie.

Od razu cora miala bilans 4latka mierzy 108 cm i wazy 20 kg ogolem cala i zdrowa duza dziewczynka :)

Pumpkin lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuski

A jak ze szczepieniami u was ?? Czym bedziecie szczepic (zwykle bezplatne czy skojarzone platne, ile to u was kosztuje) i czy szczepic bedziecie dodatkowo na cos np meningokoki, pneumokoki,rotawirusy?

Podzielcie sie opiniami :)

• NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu, Luiza trzymam za Was kciuki! Pójdzie szybko i bezproblemowo! Jeszcze chwila i kolejne dzieciaki będą :-)

lu.iza, Blu lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia, jaka ta witaminę d dostaliście?

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png

Wysłany: 17 października 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chyba wybierzemy te skojarzone (chociaż trochę się boję). W LuxMedzie zapłacimy za 6w1 plus rotawirusy, meningokoki, pneumokoki i ospa wietrzna 3800zł.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png

Wysłany: 17 października 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia, dokładnie tak jak piszesz z tą witaminą d i k. U nas jak pediatra był w piątek na patronażu to też mówił, że od dwóch tygodni jest nowe stanowisko w tej sprawie i nie trzeba podawać witaminy k.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jutro razem będziemy zdawać relacje oby porodowe :D

Ja też wolę szpital i niech pilnują małego na sprzęcie niż dom i czekanie na nie wiadomo co. A świadomość, że może nawet jutro już się zobaczę z synkiem jest super <3

U mnie mówili o teście jak zareaguje na oksytocyne. Ciekawe czy też najpierw cewnik, pewnie tak... :/

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa zapomniałabym! Lu.iza gratuluję chociaż jednego skurczu :D :D u mnie w ogóle brak! A porodowe to powyżej 100 jak dobrze pamiętam ;)

lu.iza, Pumpkin lubią tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:
    U nas był prywatnie pediatra bo Mały bardzo nam płacze, ma zapowietrxone jelita i problemy z prykaniem i kupka, mam nie mieszać pokarmów i zostać przy kp bo takto układ pokarmowy szaleje. Pumpkin Kuba od 2 nocy śpi właśnie skóra do skóry i dzięki temu przesypia nocki, cierpi mój maluszek, płacze, prezy się a takto się uspokaja, dostaliśmy czopki, on płacze a ja razem z nim bo nie wiem jak mu pomóc.
    Chwilka, wiem co czujesz. Jak mój Miki zanosil się histerycznym płaczem to ja płakałam razem z nim. Serce mi pęka, jak on cierpi. Pytałaś swojego pediatra o Espumisan? On serio pomaga. Moj maly już nie ryczy, a jedynie trochę się krzywi przy oddawaniu gazów. Ponadto dostępne są specjalne katetery rektalne (specjalna rureczka, która wkłada się dziecku do pupy) i pomaga mu to się odgazowac. Nazywają się Windi i można je kupić w aptece. Jakie czopki dostaliście? Glicerolowy na wyróżnienie, czy coś innego?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2016, 15:32

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalika wrote:
    Chwilka, wiem co czujesz. Jak mój Miki zanosil się histerycznym płaczem to ja płakałam razem z nim. Serce mi pęka, jak on cierpi. Pytałaś swojego pediatra o Espumisan? On serio pomaga. Moj maly już nie ryczy, a jedynie trochę się krzywi przy oddawaniu gazów. Ponadto dostępne są specjalne katetery rektalne (specjalna rureczka, która wkłada się dziecku do pupy) i pomaga mu to się odgazowac. Nazywają się Windi i można je kupić w aptece. Jakie czopki dostaliście? Glicerolowy na wyróżnienie, czy coś innego?

Espumisan dajemy, do tego biogaja a te czopki to Viburcol-homeopatyczny, on ma go troche uspokoic, włozyłam mu go o 13 i do tej pory spi, wiec mam nadzieje,ze usnoł dzieki temu.
    Ja wczoraj to juz płakałam razem z nim...

ex2bi09komf7ydjp.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem w drodze na ktg, jeżeli pojawi się jakikolwiek skurcz to chyba się rozplacze ze szczęścia. Jutro rano idę do szpitala. Termin mam dopiero w czwartek, ale ginka woli, żeby mały był pod obserwacją ze względu na owinieta pepowine.

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    My chyba wybierzemy te skojarzone (chociaż trochę się boję). W LuxMedzie zapłacimy za 6w1 plus rotawirusy, meningokoki, pneumokoki i ospa wietrzna 3800zł.

Karolina, a ta kwotę trzeba wyłożyć od razu czy się jakoś rozkłada?

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lu.iza wrote:
    Sarcia, jaka ta witaminę d dostaliście?

Mi Devikap pediatra zapisala

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas 6w1 dawka 220 zl , a na meningo 260 zl, na rota nie szczepie a o pneumo nie pytalam

• lu.iza Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Mi Devikap pediatra zapisala

Właśnie chcialam potwierdzić bo tez słyszałam ze ta jest najlepsza.

Blu dzięki! Tez byłam tak szczęśliwa :p na początku złapał mnie skurcz a na ktg 0 i okazało się ze trzeba przesunąć sondę o kawałek i potem już ładnie się pisały :) ja jutro czuje ze nie urodzę, przemawia do mnie środa :p

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4 lata temu ja corke szczepilam ta 5w1,szkoda ze teraz ich nie ma

‹‹ 947 948 949 950 951 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ