Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Luiza nie odzywalas się po wizycie i właśnie skrobiam posta że chyba u Ciebie coś się ruszyło i wizyta pewnie nie będzie potrzebna. A tutaj psikus. Juz bliżej niż dalej. Pomysł ze jeszcze 1 max 3 dni i poznasz Filipka.
Blu u Ciebie też jak widzę podobny scenariusz bedzoe jak u Luizy.
Super będą nowe dzieciaczki.
Pumpkin mój też lubi pospać na mnie czy mężu ale problemów z zasypianiem nie ma. Podobno dzieci które potrzebują kangurowania idealnie w dzień sprawdza się chusta. Może warto spróbować?
Na problemy brzuszkowe u strasznej corci stosowałam espumisan 100 i pomogalPumpkin lubi tę wiadomość
-
Wiem już się tak cieszę
myślałam ze ta ciąża nigdy się nie skończy
trochę się boje żeby mnie wymęczyli mnie jak pielęgniarkę
jutro zaczną od żelu na szyjkę a potem cewnik, pewnie sam ten żel nie będzie bolesny i straszny ale jak to jest z tym cewnikiem? Mam stracha!
-
U nas był prywatnie pediatra bo Mały bardzo nam płacze, ma zapowietrxone jelita i problemy z prykaniem i kupka, mam nie mieszać pokarmów i zostać przy kp bo takto układ pokarmowy szaleje. Pumpkin Kuba od 2 nocy śpi właśnie skóra do skóry i dzięki temu przesypia nocki, cierpi mój maluszek, płacze, prezy się a takto się uspokaja, dostaliśmy czopki, on płacze a ja razem z nim bo nie wiem jak mu pomóc.
-
Chwilka wspolczuje. Doakonale Cie rozumiem bo z pietwszym przechodzilam to samo z tym ze u nas to byl refluks. Tez sie prezyl i wyginal. No i plakal caly czas. Mam nadzieje ze szybko minie
Ja dzis zapisalam Malego na wizyte patronazowa. Mamy termin na piatek bo nasza pediatra dopiero z urlopu wrocilaWiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2016, 14:24
-
nick nieaktualnyBylam dzis z Ignasiem na patronzumu pediatry i "maly" wazy 4550 gram matko na samej piersi tak go utuczulam
, dostalam witamine d w kropelkach na recepte pediatra nie kazala dawac tych suplementow w kapsulkach z apteki bo to podobno nie powinmo sie podawac noworodkom i tak samo mowila ze byla w wawie na komgresie lekarzy i ze wit k tez nie trzeba podawac dzieciakom nawet jak sa na samej piersi zatem bedempodawac ta d na recepte w kroplach.
No i ogolem dala mi jakies krople na ten brzuszek dla malego ez na recepte i mowila ze espumisan tez jus mu mozna podac w razieco to pozniej skocse i kupie.
Od razu cora miala bilans 4latka mierzy 108 cm i wazy 20 kg ogolem cala i zdrowa duza dziewczynkaPumpkin lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
To jutro razem będziemy zdawać relacje oby porodowe
Ja też wolę szpital i niech pilnują małego na sprzęcie niż dom i czekanie na nie wiadomo co. A świadomość, że może nawet jutro już się zobaczę z synkiem jest super
U mnie mówili o teście jak zareaguje na oksytocyne. Ciekawe czy też najpierw cewnik, pewnie tak... -
Chwilka84 wrote:U nas był prywatnie pediatra bo Mały bardzo nam płacze, ma zapowietrxone jelita i problemy z prykaniem i kupka, mam nie mieszać pokarmów i zostać przy kp bo takto układ pokarmowy szaleje. Pumpkin Kuba od 2 nocy śpi właśnie skóra do skóry i dzięki temu przesypia nocki, cierpi mój maluszek, płacze, prezy się a takto się uspokaja, dostaliśmy czopki, on płacze a ja razem z nim bo nie wiem jak mu pomóc.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2016, 15:32
06.2015 - nasz aniołek:*
-
kalika wrote:Chwilka, wiem co czujesz. Jak mój Miki zanosil się histerycznym płaczem to ja płakałam razem z nim. Serce mi pęka, jak on cierpi. Pytałaś swojego pediatra o Espumisan? On serio pomaga. Moj maly już nie ryczy, a jedynie trochę się krzywi przy oddawaniu gazów. Ponadto dostępne są specjalne katetery rektalne (specjalna rureczka, która wkłada się dziecku do pupy) i pomaga mu to się odgazowac. Nazywają się Windi i można je kupić w aptece. Jakie czopki dostaliście? Glicerolowy na wyróżnienie, czy coś innego?
Espumisan dajemy, do tego biogaja a te czopki to Viburcol-homeopatyczny, on ma go troche uspokoic, włozyłam mu go o 13 i do tej pory spi, wiec mam nadzieje,ze usnoł dzieki temu.
Ja wczoraj to juz płakałam razem z nim... -
Ja jestem w drodze na ktg, jeżeli pojawi się jakikolwiek skurcz to chyba się rozplacze ze szczęścia. Jutro rano idę do szpitala. Termin mam dopiero w czwartek, ale ginka woli, żeby mały był pod obserwacją ze względu na owinieta pepowine.
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
NiecierpliwaKarolina wrote:My chyba wybierzemy te skojarzone (chociaż trochę się boję). W LuxMedzie zapłacimy za 6w1 plus rotawirusy, meningokoki, pneumokoki i ospa wietrzna 3800zł.
Karolina, a ta kwotę trzeba wyłożyć od razu czy się jakoś rozkłada?
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
sarcia123 wrote:Mi Devikap pediatra zapisala
Właśnie chcialam potwierdzić bo tez słyszałam ze ta jest najlepsza.
Blu dzięki! Tez byłam tak szczęśliwa :p na początku złapał mnie skurcz a na ktg 0 i okazało się ze trzeba przesunąć sondę o kawałek i potem już ładnie się pisałyja jutro czuje ze nie urodzę, przemawia do mnie środa :p
-
nick nieaktualny