WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • linka89 Ekspertka

Wysłany: 16 października 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewuszka86 wrote:
    U mnie rozpusta póki mogę. Na obiad zapiekany makaron i pizza. Coś czuję, że po porodzie długo nie będzie mi dane tak sobie pofolgować.

Zazdroszczę, że możesz sobie pofolgowac! Ja jakoś apetytu na końcówce nie mam... A jak już się do czegoś przekonam, to bardzo małe porcję, bo jakoś nie mieszczę... Do tego od 2 dni mam problem z pieczeniem w przełyku:/

• Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jakie nakładki na brodawki polecacie, bo ja już.nie wyrabiam...

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam canpol i są ok. Ja wracam na laktator bo nareszcie opanowalam nawał. Zaraz sie okaże ze bede musiala pić herbatki na laktacje ;)

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Blu Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nakładki miałam z medeli, fajnie się trzymały i zdały egzamin. Innych nie miałam.

A na kolki u nas działał Bobotic, to to samo co espumisan. Miałam jeszcze kropelki bio gaja i nic nie pomagały akurat u nas. Ale najlepsze efekty miało takie porządne odbicie dziecka po tym jak zjadło ;) czasem nawet przy tym przysiady robiliśmy :P

Chwilka84 lubi tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84, ja kupilam aventu. Uzywam od czw wieczorem. Pt i sb wiekszosc czasu wietrzylam piersi - stara bawelniana bluzka z wycietymi miejscami na piersi. Dzis juz jest cacy. Chodze w staniku caly dzien i juz nic nie boli. Probowalam go przystawic bez przed chwila i roznica jest zasadnicza wiec poki co sie z nimi nie rozstane. Koszt ok 40zl.
    Polozne oczywiscie nie polecaja, w sumie to silikon jest ...

No i krem purelan z medeli

Chwilka84 lubi tę wiadomość

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Dziewczyny, trzymam za Was kciuki!

U nas dzisiaj ciężki dzień. Od 5 rano Mały budzi się na cycka co 2 godziny, ulewa i marudzi mocno.
    Wydaje mi się, że męczą go gazy.
    Mamuśki, polecacie jakieś kropelki na gazy? Mały się pręży i spina, robi się czerwony cały zanim uda mu się puścić bąka.
    Bobotic forte, w ulotce jest napisane żeby dać 3 krople ale ja dawałam synkowi 6

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anienka to chyba zalezy od poloznej bo moja sama mi polecala nakladki ;) u nas ulewania ciąg dalszy. Nadal obserwujemy

Potwiwrdzam ze Bio Gaja sa nieskuteczne. Pezy pierwszym tez uzywalismy na poczatku. Drogie w cholere a czy cos warte to nie wiem

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko ten Bobotuc dopiero jak dziecko skończy miesiąc :-(

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tez aventa nakladki ale ich nie uzywam, bo te bole brodawekmi juz przeszly na szczescie

• kalika Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 00:51

Cytuj  /     /  Zgłoś

U nas dzisiaj ciężki dzień. Od 5 rano Mały budzi się na cycka co 2 godziny, ulewa i marudzi mocno.
    Mamuśki, polecacie jakieś kropelki na gazy? Mały się pręży i spina, robi się czerwony cały zanim uda mu się puścić bąka.
    Espumisan 100mg/ml, 5-10 kropli do każdego karmienia. U nas fajnie pomaga, bo mały też zagazowany.

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• kalika Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 00:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:
    Dziewczyny, jakie nakładki na brodawki polecacie, bo ja już.nie wyrabiam...
    Ja mam z LOVI i są OK. Innych nie używałam więc nie mam porównania.

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 01:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam canpol i są fajne. Póki co nauczyłam się odpowiednio dostawiać małą do piersi i nie boli jak ssie. Zobaczymy jak długo ten blogostan się utrzyma.

Tak w ogóle to witamy się z domku. Wczoraj wyszłysmy :) wybaczcie że nie pisałam ale mialam kryzys w szpitalu. Problem z karmieniem,żółtaczka u małej, presja i poczucie winy że jestem złą matką bo dziecka nakarmić nie mogę. Na szczęście kryzys pokonany. Malutka pięknie zjada, ładnie się załatwia i mocno śpi :)
    Siedziałam i płakałam aż bałam się że to depresja poporodowa :(

Gratuluję nowym mamusiom, ale przyznaję się bez bicia że nie miałam jak czytać i śledzić waszych postów, za szybko drukujecie :(

Czy Wasze maluchy też mają chłodne stópki i rączki czasami? Moja praktycznie non stop chłodne ma. Lekarz mówił że jest ok ale trochę się martwię. Puchną mi też nogi, normalne?

Kocham być mamą mimo ze juz 10 razy zasnęłam pisząc tego posta hehe :D padam na twarz. Normujemy. Pomału jakiś tryb dnia i będę mieć dlamWas więcej czasu :łl)

kkkaaarrr, kalika, Reni@, Chwilka84, Pumpkin, Blu, Ibiza, linka89, Rutelka lubią tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2016, 03:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po karmieniu, odciagam reszte i spac ide bo synek spi

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 03:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Czy Wasze maluchy też mają chłodne stópki i rączki czasami? Moja praktycznie non stop chłodne ma. Lekarz mówił że jest ok ale trochę się martwię.
    Borys też tak ma i za nic nie da sobie rączek przykryć. Na reszcie ciała jest cieplutki, więc staram się nie martwić

Reni@, Sylwia91 lubią tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • kalika Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 03:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, fajnie, że już jesteście w domku. Pomału wszystko się unormuje, nauczycie się siebie. Mój Miki też ma chłodne dłonie, czasami też stopy. Komfort cieplny dziecka ocenia sie na karku, więc jeśli tam jest ok, to nie ma się co przejmować tymi chłodnymi kończynami.

Reni@, Pumpkin, Sylwia91 lubią tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ja przez tydz obie nogi miałam bardzo spuchniete.ale przeszło. Mój Mały to z 6 godz na dobę mi na cycku wisi, bolą cholernie

Sylwia91 lubi tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dicoflor - dwa razy próbowaliśmy i wygląda, że pomógł. Tylko 3-4 kropelki dawaliśmy zgodnie z podpowiedzią położnej.

• Anieńka Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam dzis kryzys laktacyjny w nocy. Maly ssal ponad 3h a w ogole nie chcial isc spac. Wypilam szklanke herbatki laktacyjnej, pozniej jeszcze kopru wloskiego. Lazenie, kolysanki, dziecko bylo tak spokojne ze nawet przy dwukrotnym przebieraniu nie odzywal sie a zawsze drze sie w nieboglosy.
    A teraz rano obudzilam sie z mokrym materacem od mleka. Wez tu zrozum organizm kobiety;) czekam na moj naturalny laktator az sie rozbudzi. Spi juz 5h.

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina

Ja malemu daje Delicol jak jest potrzeba i to mu pomaga

• NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tylko, że te wszystkie kropelki są powyżej miesiąca :-( nie boicie się ich podawać?

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
‹‹ 945 946 947 948 949 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ