Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina

deliicol jest od urodzenia

NiecierpliwaKarolina lubi tę wiadomość

• NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Karolina

deliicol jest od urodzenia

Dzięki Sarcia :-)

sarcia123 lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espumisan 100mg/ml też jest bez ograniczeń wiekowych. Powyżej miesiąca jest Espumisan 40 mg/ml. Poza tym to bardzo bezpieczny lek, on się wogole nie wchłania, działa tylko miejscowo w przewodzie pokarmowym zmniejszając napięcie powierzchniowe i rozbijając pęcherzyki gazów.

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszecie czasem, że waszym maluchom zdarza sie spac powyżej 4h. Nam położna kazała karmić się co 3h. W dzień ok, ale w nocy jak oboje mamy ochotę pospac to nie budzę. Do tej pory w okolicach 4h Borys zawsze budził się na cycka, a dzis w nocy ja sie przebudzilam po 5h od ostatniego karmienia i w wielkiej panice przystawilam go kiedy ten sobie smacznie spał. Wszedzie pisza, że noworodek bezwzględnie musi dostać jeść co max 4h, ale widzę że część z was jest bardzo wyluzowana pod tym względem. Jak dajecie dluzej spać to nie obserwujecie spadku cukru u malucha, albo niedoboru mleka ze wzgledu na zbyt rzadka stymulacje cyckow??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2016, 11:08

Reni@ lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Piszecie czasem, że waszym maluchom zdarza sie spac powyżej 4h. Nam położna kazała karmić się co 3h. W dzień ok, ale w nocy jak oboje mamy ochotę pospac to nie budzę. Do tej pory w okolicach 4h Borys zawsze budził się na cycka, a dzis w nocy ja sie przebudzilam po 5h od ostatniego karmienia i w wielkiej panice przystawilam go kiedy ten sobie smacznie spał. Wszedzie pisza, że noworodek bezwzględnie musi dostać jeść co max 4h, ale widzę że część z was jest bardzo wyluzowana pod tym względem. Jak dajecie dluzej spać to nie obserwujecie spadku cukru u malucha, albo niedoboru mleka ze wzgledu na zbyt rzadka stymulacje cyckow?? Pytam bo mam ciągły dylemat jak zarządzać tym nocnym karmieniem

eVspp2.png
    SBwKp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkaarr

Ja nie popadam w obsesje na ten temat akurat, wydaje mi sie ze kazdy przypadek jest indywidualny, zslezy od dziecka i zalecen lekarza, mnie np. Nie kazalimwybudzac dzievka tylko karmic na zadanie czyli wtedy kiedy dziecko chce a nie my

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny coś ta pelnia nie zadziałała, przynajmniej u mnie nic się nie dzieje ;)

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grrr.. glupi tel... zamiast edit wyszlo cytuj i balagan na forum, przepraszam..

eVspp2.png
    SBwKp2.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Piszecie czasem, że waszym maluchom zdarza sie spac powyżej 4h. Nam położna kazała karmić się co 3h. W dzień ok, ale w nocy jak oboje mamy ochotę pospac to nie budzę. Do tej pory w okolicach 4h Borys zawsze budził się na cycka, a dzis w nocy ja sie przebudzilam po 5h od ostatniego karmienia i w wielkiej panice przystawilam go kiedy ten sobie smacznie spał. Wszedzie pisza, że noworodek bezwzględnie musi dostać jeść co max 4h, ale widzę że część z was jest bardzo wyluzowana pod tym względem. Jak dajecie dluzej spać to nie obserwujecie spadku cukru u malucha, albo niedoboru mleka ze wzgledu na zbyt rzadka stymulacje cyckow??

miało być cytuj ;)

Ja właśnie pierwszego synka wybudzałam bo położna kazała i potem żałowałam bo później nie chciał spać za bardzo. Sam sie budził na karmienie. Dlatego teraz absolutnie nie zamierzam tego robić . Budzi się co 3 max 4,5 godziny i ładnie zjada 100-120 więc nie mało
    Ja odciągam większość i daje z butelki

kalika, kkkaaarrr lubią tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam od poczatku mowilam ze ta pelnia to sciema o.O chybaze ktos wyskoczy z ukrycia ze urodzil :)

Anoolka, Reni@ lubią tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest pokarm ale Maly najzwyczajniej w świecie traktuje mnie jakoś smoczka. Malo wiele wyczuje ze nie ma piersi i ryk. :/ :/

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Ja tam od poczatku mowilam ze ta pelnia to sciema o.O chybaze ktos wyskoczy z ukrycia ze urodzil :)

Ale to i tak bedzie przypadek. Jakby pełnia działała to by się nasze mamusie rozpakowały w większej ilości

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak śpicie? Dzieciaczki ładnie w swoich łóżeczkach? U mnie z tym problem, mała domaga się kangurowania - zasypia brzuszek do brzuszka na mnie. Nie przepada za noszeniem, tylko właśnie przytulaniem. Dopiero jak usnie to mogę ją przenieść ale czasem od razu sie budzi i zasypia dopiero jak ja wezmę do kangurowania.

• Anieńka Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie wybudzam. Karmie na zadanie a w szczegolnosci w nocy jak polowy nie przespal to wiem ze pozniej troche pospi. Ale konsekwencja jest to ze zazwyczaj jest mocno obsikany po takim spaniu

kkkaaarrr lubi tę wiadomość

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • Kasik2 Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też nic. Jestem po wizycie, wszystko zamknięte na głucho :-( jedyne co się zmieniło to szyjka się centruje. Cokolwiek to znaczy...

klz9zbmhugl0l61p.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin wrote:
    A jak śpicie? Dzieciaczki ładnie w swoich łóżeczkach? U mnie z tym problem, mała domaga się kangurowania - zasypia brzuszek do brzuszka na mnie. Nie przepada za noszeniem, tylko właśnie przytulaniem. Dopiero jak usnie to mogę ją przenieść ale czasem od razu sie budzi i zasypia dopiero jak ja wezmę do kangurowania.

Ignaś śpi w łóżeczku. Odkładam po karmieniu. I oby mu tak zostało

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sama jestem śpiochem, córka ładnie przybieraładnie na wadze, to spaliśmy ile się dało ;)

Ja się pakuję na jutro, trochę mam stracha przed szpitalem... :/

Ciekawe bo jeszcze lu.Iza i chyba Aneta dziś wizytują. Może u nich coś się dzieje w temacie :)

Reni@, Pumpkin lubią tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez po wizycie, ginek się zdziwił ze przyszłam, mówił ze był pewien ze urodzę. Dostałam skierowani na jutro do szpitala na wywoływanie. Zaczną jutro od tego żelu i cewnika i w przeciągu 3 dni powinnam urodzić, jak mnie nic nie ruszy to cc bo zrobiło minusie malowodzie i tak czy siak małego już by musieli powoli wyciągać, dzisiaj już 4 dzień po terminie wiec i tak gdyby nic nie ruszyło to w czw szpital by był, wiec stwierdził ze nie ma co czekać :) jeśli wszystko dobrze pójdzie to do końca tym powinnam być z małym w domu ;) kamień z serca ;) to czekanie w domu na coś czy ruszy mnie wykańczało...

Reni@, NiecierpliwaKarolina, kalika, Ola_Ola, Blu lubią tę wiadomość

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę Blu to samo :) ja tez mam stracha ze będą mnie męczyć... już błagam niech jak najszybciej się rozkręci...

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jest sukces bo dzisiaj na ktg pojawiły się skurcze, jeden doszedł nawet do 70 :p a te właściwe porodowe jaka maja sile?

Blu lubi tę wiadomość

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
‹‹ 946 947 948 949 950 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ