X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina

deliicol jest od urodzenia

NiecierpliwaKarolina lubi tę wiadomość

• NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Karolina

deliicol jest od urodzenia

Dzięki Sarcia :-)

sarcia123 lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espumisan 100mg/ml też jest bez ograniczeń wiekowych. Powyżej miesiąca jest Espumisan 40 mg/ml. Poza tym to bardzo bezpieczny lek, on się wogole nie wchłania, działa tylko miejscowo w przewodzie pokarmowym zmniejszając napięcie powierzchniowe i rozbijając pęcherzyki gazów.

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszecie czasem, że waszym maluchom zdarza sie spac powyżej 4h. Nam położna kazała karmić się co 3h. W dzień ok, ale w nocy jak oboje mamy ochotę pospac to nie budzę. Do tej pory w okolicach 4h Borys zawsze budził się na cycka, a dzis w nocy ja sie przebudzilam po 5h od ostatniego karmienia i w wielkiej panice przystawilam go kiedy ten sobie smacznie spał. Wszedzie pisza, że noworodek bezwzględnie musi dostać jeść co max 4h, ale widzę że część z was jest bardzo wyluzowana pod tym względem. Jak dajecie dluzej spać to nie obserwujecie spadku cukru u malucha, albo niedoboru mleka ze wzgledu na zbyt rzadka stymulacje cyckow??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2016, 11:08

Reni@ lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Piszecie czasem, że waszym maluchom zdarza sie spac powyżej 4h. Nam położna kazała karmić się co 3h. W dzień ok, ale w nocy jak oboje mamy ochotę pospac to nie budzę. Do tej pory w okolicach 4h Borys zawsze budził się na cycka, a dzis w nocy ja sie przebudzilam po 5h od ostatniego karmienia i w wielkiej panice przystawilam go kiedy ten sobie smacznie spał. Wszedzie pisza, że noworodek bezwzględnie musi dostać jeść co max 4h, ale widzę że część z was jest bardzo wyluzowana pod tym względem. Jak dajecie dluzej spać to nie obserwujecie spadku cukru u malucha, albo niedoboru mleka ze wzgledu na zbyt rzadka stymulacje cyckow?? Pytam bo mam ciągły dylemat jak zarządzać tym nocnym karmieniem

eVspp2.png
    SBwKp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkaarr

Ja nie popadam w obsesje na ten temat akurat, wydaje mi sie ze kazdy przypadek jest indywidualny, zslezy od dziecka i zalecen lekarza, mnie np. Nie kazalimwybudzac dzievka tylko karmic na zadanie czyli wtedy kiedy dziecko chce a nie my

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny coś ta pelnia nie zadziałała, przynajmniej u mnie nic się nie dzieje ;)

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grrr.. glupi tel... zamiast edit wyszlo cytuj i balagan na forum, przepraszam..

eVspp2.png
    SBwKp2.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Piszecie czasem, że waszym maluchom zdarza sie spac powyżej 4h. Nam położna kazała karmić się co 3h. W dzień ok, ale w nocy jak oboje mamy ochotę pospac to nie budzę. Do tej pory w okolicach 4h Borys zawsze budził się na cycka, a dzis w nocy ja sie przebudzilam po 5h od ostatniego karmienia i w wielkiej panice przystawilam go kiedy ten sobie smacznie spał. Wszedzie pisza, że noworodek bezwzględnie musi dostać jeść co max 4h, ale widzę że część z was jest bardzo wyluzowana pod tym względem. Jak dajecie dluzej spać to nie obserwujecie spadku cukru u malucha, albo niedoboru mleka ze wzgledu na zbyt rzadka stymulacje cyckow??

miało być cytuj ;)

Ja właśnie pierwszego synka wybudzałam bo położna kazała i potem żałowałam bo później nie chciał spać za bardzo. Sam sie budził na karmienie. Dlatego teraz absolutnie nie zamierzam tego robić . Budzi się co 3 max 4,5 godziny i ładnie zjada 100-120 więc nie mało
    Ja odciągam większość i daje z butelki

kalika, kkkaaarrr lubią tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam od poczatku mowilam ze ta pelnia to sciema o.O chybaze ktos wyskoczy z ukrycia ze urodzil :)

Anoolka, Reni@ lubią tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest pokarm ale Maly najzwyczajniej w świecie traktuje mnie jakoś smoczka. Malo wiele wyczuje ze nie ma piersi i ryk. :/ :/

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Ja tam od poczatku mowilam ze ta pelnia to sciema o.O chybaze ktos wyskoczy z ukrycia ze urodzil :)

Ale to i tak bedzie przypadek. Jakby pełnia działała to by się nasze mamusie rozpakowały w większej ilości

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak śpicie? Dzieciaczki ładnie w swoich łóżeczkach? U mnie z tym problem, mała domaga się kangurowania - zasypia brzuszek do brzuszka na mnie. Nie przepada za noszeniem, tylko właśnie przytulaniem. Dopiero jak usnie to mogę ją przenieść ale czasem od razu sie budzi i zasypia dopiero jak ja wezmę do kangurowania.

• Anieńka Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie wybudzam. Karmie na zadanie a w szczegolnosci w nocy jak polowy nie przespal to wiem ze pozniej troche pospi. Ale konsekwencja jest to ze zazwyczaj jest mocno obsikany po takim spaniu

kkkaaarrr lubi tę wiadomość

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • Kasik2 Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też nic. Jestem po wizycie, wszystko zamknięte na głucho :-( jedyne co się zmieniło to szyjka się centruje. Cokolwiek to znaczy...

klz9zbmhugl0l61p.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin wrote:
    A jak śpicie? Dzieciaczki ładnie w swoich łóżeczkach? U mnie z tym problem, mała domaga się kangurowania - zasypia brzuszek do brzuszka na mnie. Nie przepada za noszeniem, tylko właśnie przytulaniem. Dopiero jak usnie to mogę ją przenieść ale czasem od razu sie budzi i zasypia dopiero jak ja wezmę do kangurowania.

Ignaś śpi w łóżeczku. Odkładam po karmieniu. I oby mu tak zostało

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sama jestem śpiochem, córka ładnie przybieraładnie na wadze, to spaliśmy ile się dało ;)

Ja się pakuję na jutro, trochę mam stracha przed szpitalem... :/

Ciekawe bo jeszcze lu.Iza i chyba Aneta dziś wizytują. Może u nich coś się dzieje w temacie :)

Reni@, Pumpkin lubią tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez po wizycie, ginek się zdziwił ze przyszłam, mówił ze był pewien ze urodzę. Dostałam skierowani na jutro do szpitala na wywoływanie. Zaczną jutro od tego żelu i cewnika i w przeciągu 3 dni powinnam urodzić, jak mnie nic nie ruszy to cc bo zrobiło minusie malowodzie i tak czy siak małego już by musieli powoli wyciągać, dzisiaj już 4 dzień po terminie wiec i tak gdyby nic nie ruszyło to w czw szpital by był, wiec stwierdził ze nie ma co czekać :) jeśli wszystko dobrze pójdzie to do końca tym powinnam być z małym w domu ;) kamień z serca ;) to czekanie w domu na coś czy ruszy mnie wykańczało...

Reni@, NiecierpliwaKarolina, kalika, Ola_Ola, Blu lubią tę wiadomość

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę Blu to samo :) ja tez mam stracha ze będą mnie męczyć... już błagam niech jak najszybciej się rozkręci...

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jest sukces bo dzisiaj na ktg pojawiły się skurcze, jeden doszedł nawet do 70 :p a te właściwe porodowe jaka maja sile?

Blu lubi tę wiadomość

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
‹‹ 946 947 948 949 950 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ