X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I nie wiem czy nie zrobił mi masażu szyjki bo jak szlam przygotować się do badania to mówił ze zrobi u faktycznie bolało, ale nie wiem czy to było to. Skurcze mnie łapią ale mówił ze mały nie siedzi bardzo nisko dlatego nie czuje parcia

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • kasiaa.. Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej długo sie nieodzywałam mało czasu, ale wpadłam napisać że urodziłam :-)
    W piatek 14.10 byłam 7 dni po terminie miałm połozyc sie na patologie na wywołanie ale rano zaczeły saczyć się wody :-)
    Moj synek urodził się z wagą 5160 i 58 cm kolos straszny hehe .
    Pozdrawiam mamusie i gratuluje szczesliwych rozwiazan

lu.iza, kkkaaarrr, Anieńka, Ola_Ola, Blu, linka89, Sylwia_i_Niki, diewuszka86, kasia_1988, Kasik2, Anoolka, Pumpkin, kehlana_miyu, marlon, India9, Jutysia, kalika, Sylwia91, Ibiza, mizzelka, Limerikowo, Jola1985, szynszyl lubią tę wiadomość

201610141756.png
    201802217352.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiaa.. wrote:
    W piatek 14.10 byłam 7 dni po terminie miałm połozyc sie na patologie na wywołanie ale rano zaczeły saczyć się wody :-)

Gratulacje

Wow ale waga pokaźna. Kawal chlopa :) rodzilas naturalnie czy mialas cc ?

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaa, gratulacje! O ile czegoś nie przeoczylam to jestes rekordzistka w kategorii waga :) zdrówka dla was!

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Bounty Znajoma

Wysłany: 17 października 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeej :) pisałam już dziewczynami z ovu, ale jakoś już wytrzymać nie mogę. Nie wiem co mam myśleć o mojej sytuacji: mianowicie zrobiłam dziś test, nie z porannego moczu - wyszła druga kreska blada ale bardzo zauważalna. Wypiłam herbatke i zjadłam obiad.. wpadłam na pomysł, aby ponownie sprawdzić.. no i wyszedł negatyw...

Czy ten drugi test mogł sie mylic? Jutro z rana zrobie ponownie ale do tego czasu chyba zwariuje

• linka89 Ekspertka

Wysłany: 17 października 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech, a ja dziś zauważyłam pierwszy rozstęp nad pępkiem... Myślałam, że jak do tej pory nie miałam to uchowam się bez, a teraz to się obawiam jak dotrwam do końca :( Kolejny ciążowy problem!

Za to w nocy czułam takie bóle brzucha - mam nadzieję, że może coś w końcu ruszy...

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bounty wrote:
    Heeej :) pisałam już dziewczynami z ovu, ale jakoś już wytrzymać nie mogę. Nie wiem co mam myśleć o mojej sytuacji: mianowicie zrobiłam dziś test, nie z porannego moczu - wyszła druga kreska blada ale bardzo zauważalna. Wypiłam herbatke i zjadłam obiad.. wpadłam na pomysł, aby ponownie sprawdzić.. no i wyszedł negatyw...

Czy ten drugi test mogł sie mylic? Jutro z rana zrobie ponownie ale do tego czasu chyba zwariuje

Dtugi test jak najbardziej moze sie mylic. Mialam tak w pierwszej ciąży. Powtorz testjutro lub pojutrze a najlepiej zrob betę

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiaa.. wrote:

Gratulacje !! :)

l54t4dr.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczęta jestem po wizycie.
    "Mały" waży 3500!! Przytył ponad kilo w miesiąc, masakra. Jeżeli nie urodzę w ciągu 2 tygodni to spokojnie dobije do 4 kg. Póki co szyjka prawie 3 cm, gin nie wróży mi szybkiego porodu. Leki odstawiam i mam być aktywna tzn spacery, sex, chodzenie po schodach, herbatka z liści malin, jakieś inne sprawdzone sposoby? Ułożony jest prawidłowo więc ok, wyniki badań w porządku, pobrał mi dziś gbs i tylko na to jeszcze muszę parę dni poczekać. Za 2 tygodnie wizyta jeśli nie urodzę to dostanę skierowanie do szpitala. Strach mnie obleciał..

Blu, Kasik2, Anieńka, Sylwia91, mizzelka lubią tę wiadomość

l54t4dr.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaa.. gratulacje!

Dzwoniłam jeszcze do położnej zapytać, jak to jutro będzie wyglądało i wcale nie jest powiedziane że zostanę w szpitalu -_- może być test i jak nic się nie będzie działo to wracam do domu O.o

Osiwieję z tym dzieckiem jeszcze zanim z brzucha wyjdzie :P

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diewuszka sprawdzonych sposobów mam pod dostatkiem, niestety wszystkie nieskuteczne :D

mizzelka lubi tę wiadomość

• diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu cholercia, nie zaszkodzi spróbować :P
    Jestem zdeterminowana nie doczekać wizyty za 2 tygodnie ;)- daj Boże.
    A Ciebie dziwię się, że mogą odesłać do domu, przecież jesteś już po terminie, dziwne.

l54t4dr.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diewuszka, jestem w tej samej sytuacji. I niestety zgadzam się z Blu, pełno jest sposobów na wygonienie dziedzica z brzucha, tylko niestety w przypadku mojego syna wszystkie nieskuteczne :( na dzisiejszym ktg skurczy dokładnie zero...

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mnie nie pocieszyłyście.. Swoją drogą to jest paranoja. Najpierw problemy szyjkowe i strach o przedwczesny poród a teraz zaczynam kombinować co tu zrobić, żeby jak najszybciej urodzić.

A tak z innej beczki, coś Rutelka się długo nie odzywa, ciekawe co u niej.

l54t4dr.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewuszka86 wrote:
    Blu cholercia, nie zaszkodzi spróbować :P
    Jestem zdeterminowana nie doczekać wizyty za 2 tygodnie ;)- daj Boże.
    A Ciebie dziwię się, że mogą odesłać do domu, przecież jesteś już po terminie, dziwne.

Teoretycznie mogą do 2 tygodni czekać po terminie, jeśli nic złego się nie dzieje... także tego ;) ale fajnie by było jakby chociaż sprawdzili, czy wody są jeszcze ok, bo Leon fajnie się rusza o to się nie boję ;)

Z takich różnych sposobów nie próbowałam tylko wiesiołka i bardzo cieplej kąpieli.

• lu.iza Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiesiołek brałam 6 tabletek dziennie - nie działa... gorąca kąpiel nie ale mega gorący prysznic - nie działa :)

Blu, mizzelka lubią tę wiadomość

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ma się cos ruszyć to się samo ruszy i tyle. Ja nie robiłam kompletnie nic co miałoby przyspieszyc poród. Mały chciał wyjść i się zaczęło ;) Ale wcale sie nie dziwie ze sie juz irytujecie, szczegolnie te z Was które sa po terminie

Ja jutro lece z rana do apteki po zagęstnik Nutriton. Wyglada na to ze moje podejrzenia z refluksem się sprawdziły bo Ignaś dziś cały dzień ulewał większość tego co wypił. Nawet nie ulewał a chlustał od razu po wypiciu. I to w ogromnych ilościach. Nie zamierzam dłuzej czekać . I tak odciągam pokarm i podaje z butelki wiec będe dodawać ten zagęstnik. Zaczniemy od mniejszej dawki i zobaczymy. Tylko pewnie zaczną się problemy z kupką . Tak źle i tak niedobrze

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • Sylwia_i_Niki Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia spory kawaler ;) gratulacje!

Blu, Luiza trzymam kciuki!!!!!

diewuszka ja łykam wiesiolek chyba ponad 2 tyg zobaczymy czy coś pomoże ;) od tygodnia kicam na piłce, codziennie wdrapuje się na 3 piętro, sprzątam i jestem bardzo aktywna i dupa :/ od 2 tyg jedyny odpoczynek leżący to nocny sen, ale mi to nie pomaga :/

Blu lubi tę wiadomość

34bw9jcgtpweb6ht.png

mhsv3e5eqjicmuk3.png

l22ndf9hqu72xmmm.png

5cs 🥰 udało się!
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu wrote:
    Karolina, a ta kwotę trzeba wyłożyć od razu czy się jakoś rozkłada?

Z tego co zrozumiałam to od razu. Ale jest to koszt szczepień na 2 lata.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia - gratulacje :-)

Co do szczepien, na pewno pneumo i meningo. Rotawirusy nie.
    Obowiazkowe sama juz nie wiem czy skojarzonymi czy nie....

U nas 6w1 dawka 220 lub 250 - zalezy, ktora szczepionka
    Pneumokoki 330
    Meningokoki 170 chyba

ex2b6iyegfxxj3a2.png
‹‹ 948 949 950 951 952 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ