X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I nie wiem czy nie zrobił mi masażu szyjki bo jak szlam przygotować się do badania to mówił ze zrobi u faktycznie bolało, ale nie wiem czy to było to. Skurcze mnie łapią ale mówił ze mały nie siedzi bardzo nisko dlatego nie czuje parcia

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • kasiaa.. Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej długo sie nieodzywałam mało czasu, ale wpadłam napisać że urodziłam :-)
    W piatek 14.10 byłam 7 dni po terminie miałm połozyc sie na patologie na wywołanie ale rano zaczeły saczyć się wody :-)
    Moj synek urodził się z wagą 5160 i 58 cm kolos straszny hehe .
    Pozdrawiam mamusie i gratuluje szczesliwych rozwiazan

lu.iza, kkkaaarrr, Anieńka, Ola_Ola, Blu, linka89, Sylwia_i_Niki, diewuszka86, kasia_1988, Kasik2, Anoolka, Pumpkin, kehlana_miyu, marlon, India9, Jutysia, kalika, Sylwia91, Ibiza, mizzelka, Limerikowo, Jola1985, szynszyl lubią tę wiadomość

201610141756.png
    201802217352.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiaa.. wrote:
    W piatek 14.10 byłam 7 dni po terminie miałm połozyc sie na patologie na wywołanie ale rano zaczeły saczyć się wody :-)

Gratulacje

Wow ale waga pokaźna. Kawal chlopa :) rodzilas naturalnie czy mialas cc ?

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaa, gratulacje! O ile czegoś nie przeoczylam to jestes rekordzistka w kategorii waga :) zdrówka dla was!

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Bounty Znajoma

Wysłany: 17 października 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeej :) pisałam już dziewczynami z ovu, ale jakoś już wytrzymać nie mogę. Nie wiem co mam myśleć o mojej sytuacji: mianowicie zrobiłam dziś test, nie z porannego moczu - wyszła druga kreska blada ale bardzo zauważalna. Wypiłam herbatke i zjadłam obiad.. wpadłam na pomysł, aby ponownie sprawdzić.. no i wyszedł negatyw...

Czy ten drugi test mogł sie mylic? Jutro z rana zrobie ponownie ale do tego czasu chyba zwariuje

• linka89 Ekspertka

Wysłany: 17 października 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech, a ja dziś zauważyłam pierwszy rozstęp nad pępkiem... Myślałam, że jak do tej pory nie miałam to uchowam się bez, a teraz to się obawiam jak dotrwam do końca :( Kolejny ciążowy problem!

Za to w nocy czułam takie bóle brzucha - mam nadzieję, że może coś w końcu ruszy...

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bounty wrote:
    Heeej :) pisałam już dziewczynami z ovu, ale jakoś już wytrzymać nie mogę. Nie wiem co mam myśleć o mojej sytuacji: mianowicie zrobiłam dziś test, nie z porannego moczu - wyszła druga kreska blada ale bardzo zauważalna. Wypiłam herbatke i zjadłam obiad.. wpadłam na pomysł, aby ponownie sprawdzić.. no i wyszedł negatyw...

Czy ten drugi test mogł sie mylic? Jutro z rana zrobie ponownie ale do tego czasu chyba zwariuje

Dtugi test jak najbardziej moze sie mylic. Mialam tak w pierwszej ciąży. Powtorz testjutro lub pojutrze a najlepiej zrob betę

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiaa.. wrote:

Gratulacje !! :)

l54t4dr.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczęta jestem po wizycie.
    "Mały" waży 3500!! Przytył ponad kilo w miesiąc, masakra. Jeżeli nie urodzę w ciągu 2 tygodni to spokojnie dobije do 4 kg. Póki co szyjka prawie 3 cm, gin nie wróży mi szybkiego porodu. Leki odstawiam i mam być aktywna tzn spacery, sex, chodzenie po schodach, herbatka z liści malin, jakieś inne sprawdzone sposoby? Ułożony jest prawidłowo więc ok, wyniki badań w porządku, pobrał mi dziś gbs i tylko na to jeszcze muszę parę dni poczekać. Za 2 tygodnie wizyta jeśli nie urodzę to dostanę skierowanie do szpitala. Strach mnie obleciał..

Blu, Kasik2, Anieńka, Sylwia91, mizzelka lubią tę wiadomość

l54t4dr.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaa.. gratulacje!

Dzwoniłam jeszcze do położnej zapytać, jak to jutro będzie wyglądało i wcale nie jest powiedziane że zostanę w szpitalu -_- może być test i jak nic się nie będzie działo to wracam do domu O.o

Osiwieję z tym dzieckiem jeszcze zanim z brzucha wyjdzie :P

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diewuszka sprawdzonych sposobów mam pod dostatkiem, niestety wszystkie nieskuteczne :D

mizzelka lubi tę wiadomość

• diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu cholercia, nie zaszkodzi spróbować :P
    Jestem zdeterminowana nie doczekać wizyty za 2 tygodnie ;)- daj Boże.
    A Ciebie dziwię się, że mogą odesłać do domu, przecież jesteś już po terminie, dziwne.

l54t4dr.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diewuszka, jestem w tej samej sytuacji. I niestety zgadzam się z Blu, pełno jest sposobów na wygonienie dziedzica z brzucha, tylko niestety w przypadku mojego syna wszystkie nieskuteczne :( na dzisiejszym ktg skurczy dokładnie zero...

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mnie nie pocieszyłyście.. Swoją drogą to jest paranoja. Najpierw problemy szyjkowe i strach o przedwczesny poród a teraz zaczynam kombinować co tu zrobić, żeby jak najszybciej urodzić.

A tak z innej beczki, coś Rutelka się długo nie odzywa, ciekawe co u niej.

l54t4dr.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewuszka86 wrote:
    Blu cholercia, nie zaszkodzi spróbować :P
    Jestem zdeterminowana nie doczekać wizyty za 2 tygodnie ;)- daj Boże.
    A Ciebie dziwię się, że mogą odesłać do domu, przecież jesteś już po terminie, dziwne.

Teoretycznie mogą do 2 tygodni czekać po terminie, jeśli nic złego się nie dzieje... także tego ;) ale fajnie by było jakby chociaż sprawdzili, czy wody są jeszcze ok, bo Leon fajnie się rusza o to się nie boję ;)

Z takich różnych sposobów nie próbowałam tylko wiesiołka i bardzo cieplej kąpieli.

• lu.iza Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiesiołek brałam 6 tabletek dziennie - nie działa... gorąca kąpiel nie ale mega gorący prysznic - nie działa :)

Blu, mizzelka lubią tę wiadomość

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ma się cos ruszyć to się samo ruszy i tyle. Ja nie robiłam kompletnie nic co miałoby przyspieszyc poród. Mały chciał wyjść i się zaczęło ;) Ale wcale sie nie dziwie ze sie juz irytujecie, szczegolnie te z Was które sa po terminie

Ja jutro lece z rana do apteki po zagęstnik Nutriton. Wyglada na to ze moje podejrzenia z refluksem się sprawdziły bo Ignaś dziś cały dzień ulewał większość tego co wypił. Nawet nie ulewał a chlustał od razu po wypiciu. I to w ogromnych ilościach. Nie zamierzam dłuzej czekać . I tak odciągam pokarm i podaje z butelki wiec będe dodawać ten zagęstnik. Zaczniemy od mniejszej dawki i zobaczymy. Tylko pewnie zaczną się problemy z kupką . Tak źle i tak niedobrze

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • Sylwia_i_Niki Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia spory kawaler ;) gratulacje!

Blu, Luiza trzymam kciuki!!!!!

diewuszka ja łykam wiesiolek chyba ponad 2 tyg zobaczymy czy coś pomoże ;) od tygodnia kicam na piłce, codziennie wdrapuje się na 3 piętro, sprzątam i jestem bardzo aktywna i dupa :/ od 2 tyg jedyny odpoczynek leżący to nocny sen, ale mi to nie pomaga :/

Blu lubi tę wiadomość

34bw9jcgtpweb6ht.png

mhsv3e5eqjicmuk3.png

l22ndf9hqu72xmmm.png

5cs 🥰 udało się!
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu wrote:
    Karolina, a ta kwotę trzeba wyłożyć od razu czy się jakoś rozkłada?

Z tego co zrozumiałam to od razu. Ale jest to koszt szczepień na 2 lata.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia - gratulacje :-)

Co do szczepien, na pewno pneumo i meningo. Rotawirusy nie.
    Obowiazkowe sama juz nie wiem czy skojarzonymi czy nie....

U nas 6w1 dawka 220 lub 250 - zalezy, ktora szczepionka
    Pneumokoki 330
    Meningokoki 170 chyba

ex2b6iyegfxxj3a2.png
‹‹ 948 949 950 951 952 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ