WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin wrote:
    I ja ;)
    My też, choć stsram się jak najmniej dawać, na szczęście trochę possie i wypluwa, może nie będzie nalogowcem :)

India9, Pumpkin lubią tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez daje smoka jak maly chce, jak nie chce to wypluwa. Ja tam nie uwazam zeby to bylo cos zlego jesli dajemy do wieku rozsadnegomdla dzieckam

Edit. To tak samo jak by dziecka nie karmil butelka bo tam ez jest smoczek przeciez :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2016, 16:24

Reni@, mizzelka, India9, Pumpkin lubią tę wiadomość

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwusia gratulacje! Śliczności <3

Mizzelka jaka poza do snu :D Uroczy maluszek <3

Ja smoczka nie daję. W szpitalu jednej nocy się wkurzyłam porządnie, bo zabrali mi małą do dokarmienia jak miałam jeszcze mało pokarmu i kazali mi się przespać a ją mieli położyć pod ciepły nawiew żeby się dogrzała. W nocy obudził mnie płacz dobiegający z korytarza. Od razu wiedziałam, że to moja mała. poszłam tam, oczywiście nikogo nie było, a moje dziecko leżało w wózeczku takim szpitalnym ze smoczkiem w buzi i pieluchą blokującą go żeby nie wypadł. Myślałam że mnie coś trafi jak to zobaczyłam. Aż mi łzy ciekną teraz jak to piszę... do tego jej się ulało i leżała taka bidunia i płakała bo nie miała nawet jak wszystkiego wypluć.. Boże drogi, dobrze że nic jej się nie stało..oczywiście wkurzyłam się i ją zabrałam.
    Nie będę dawać smoczka, chyba, że zobaczę, że zaczyna sobie robić smoczka z cyca, ale to jak będzie starsza trochę.

A to moja królewna <3
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/abae7ff5db61.jpg

Anieńka, Reni@, Ola_85, Sylwusia100, Jola1985, Kasik2, diewuszka86, mizzelka, India9, Jutysia, Anoolka, Blu, Sylwia_i_Niki, aneta93, Ibiza, Rutelka lubią tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia śliczności :)

Sylwia91 lubi tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia chyba bym ich tam pomordowala na Twoim miejscu!! W glowie mi sie to nie miesci. Ja swojego jak zanioslam na dokarmianie to zrobili to przy mnie i od razu go zabralam;a on szczesliwy poszedl od razu spac.

Jak slodziutko spi slicznosci :)

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoja droga to w sumie u nas byly anty smoczkowe polozne, wiec dziwie sie, ze od razu Twojej smoczka daly...

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wczoraj sie wazylismy i jak na wczesniaka wazmymy dosc sporo nadrabiamy mała ma wage 4200.

Sylwia91, Reni@, kalika, diewuszka86, mizzelka, Blu, Ibiza, Rutelka lubią tę wiadomość

km5s8ribs34fnes6.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    Sarcia u mnie mało coś tych kup a jak strzeli to konkretnie :D
    u nas codziennie kupa a jak sobie poje wiecej to i dwie.Ostatnio taka była ze od razu pod kran z tyłkiem heee.

mizzelka lubi tę wiadomość

km5s8ribs34fnes6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny stosuje ktoras z was kaemienie mieszane w sensiem cyc i mm ?
    Jesli tak to w jakim przypadku i czy codziennie ? Bo zastanawiam sie czy moje dziecko sie najada... zjadl o 15.45 100 ml mleka mojego i przed chwila wrzeszczy zostalo 20 ml zjadl to i nadal wrzeszczal !! Czy on sie nie najada czy co ?? Jak myslicie, chyba karmienia miesiecznego dziecka co godzine czy co 1,5 h to przezada w takim tempie chyba sie glodny nie robi ???

Pomocy

• kalika Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka wrote:
    Kehlana, Blu trzymam kciuki:)

Przyznajcie sie, ktora juz wprowadzila smoczka?:)
    My już w szpitalu, bo krzyczał najgłośniej ze wszystkich maluchów i wstyd nam było ;)

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzelka

No a u nas co pampers to kupa o.O i tak dzien w dzien , dzienke ni2 liczac nocy to idzie ze 12 pampersow bo co eusz niespodzianki ma

Sylwia91, mizzelka lubią tę wiadomość

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka też bym ich pozabijała jakbym miała wtedy na to siłę ale ja byłam wrakiem człowieka. Fizycznie i emocjonalnie jeszcze gorzej. Chyba się dużo nie pomyle jak nazwę to mini depresją to co wtedy przechodziłam. Cały ten cyrk z jedzeniem z piersi, moim najpierw brakiem potem nawalem pokarmu, jej spaniem, do tego żółtaczka.. Nie chcę do tego wracać. Na szczęście moja kruszynka śpi w swoim łóżeczku bezpieczna <3 właśnie się budzi :)

Reni@, diewuszka86, Anieńka, Blu, Ibiza lubią tę wiadomość

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Mizzelka

No a u nas co pampers to kupa o.O i tak dzien w dzien , dzienke ni2 liczac nocy to idzie ze 12 pampersow bo co eusz niespodzianki ma
    U nas to samo. Czytałam że to normalne po prostu sobie maluch jelita oczyszcza bo dopiero zaczął jeść mleczko. Wczoraj jak odpielam pieluche to poszły dwie torpedy takie że myślałam że na podłogę z przewijaka dolecą haha :D

mizzelka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj ostatnio narobil poloznej na wage ;) i tradycjnie zawsze w kapieli musi byc kupa jak juz chce go wyciagac

Reni@, mizzelka, Ibiza lubią tę wiadomość

• India9 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka wrote:
    India, a moge wiedziec czemu na rota nie bedziesz szczepic? Czy to jest na zasadzie "nie bo nie"? Z tego co widze to wiele z was pisze ze akurat rota odpuszcza.

Ja tez sama nie wiem czy skojarzone czy nie...
    Nie szczepiliśmy syna i teraz też nie myślimy o tym, bo wirusy rota i grypy ewoluują i mnie te szczepionki nie całkiem przekonują. Póki co u mojego synka wszelkie.jelitówki szybko ustępowały, gdzie my dorośli przechodziliśmy je gorzej.
    Znam też dwa przypadki gdzie zaszczepione dziecko lądowało w szpitalu z powodu rota.

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta93 wrote:
    Jestem po. Rodziłam 19 godzin od czasu skurczy co 4-5 min bez znieczulenia BO NIE MA i zemdlalam po wszystkim. Małego rano biorą na badania bo miałam zielonkawe już wody plodowe. Teraz on spi kolo mnie a ja na niego patrzę jaki jest piękny. Ur. 17.10 o 19:10. 3550 gram i 57 cm . 40+6
    Gratulacje :-) wycierpiałaś się kochana

aneta93 lubi tę wiadomość

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorki, ze się nie odzywam.
    Ja nadal kibluje na Karowej. 5 tydzień..
    Z moją zaropiala rana jest lepiej.
    Synek ma olbrzymi apetyt. Niestety mam mało pokarmu i daje mu sztuczne z ogromnym bólem serca. Jestem bardzo do tyłu w temacie waszych rozmów.
    U nas mnóstwo kup. Maly mi daje czadu w nocy. Głodomor. Ale jest taki kochany :)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia jaka córcia słodka; ) a jak rączki złożyła :)

Smoczek np moja córka nie potrzebowała a synek niestety... ale ma taką potrzebę :)

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas smoczek jest. Na patologii noworodka mu wcisnely. Jak zasnie to wypluwa.

• India9 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka wrote:
    Kehlana, Blu trzymam kciuki:)

Przyznajcie sie, ktora juz wprowadzila smoczka?:)
    Jaaaaa :-)

ex2b6iyegfxxj3a2.png
‹‹ 952 953 954 955 956 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ