Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
My używamy smoczka bi przy kolkach już wariuje od płaczu, strasznie trudny ten początek mamy, dzisiaj wkladalam mu czopka i płakałam razem z nim, po czym po 5 min pryknol i od początku musiałam wkładać. Kuba śpi że mną, on strasznie potrzebuje przytulanka,budzi sie takto z płaczem,nie potrafię go tak w łóżeczku zostawić.
Strasznie bolą mnie cycki od karmienia, kiedy to minie...?
Gratuluję nowym mamusia, i powodzenia dla rodzacych
Blu lubi tę wiadomość
-
Blu Sylwia, Asia i sylwusia ogromne gratulacje. Witamy kolejne pazdziernikowe maluszki.
Kehlana_miyu mam nadzieję że szybko się akcja rozkrecil.
Ja smoczek też Borysowi czasami daje ale wpływa po 5 minutach. Czasami jest bardzo potrzebny.Blu lubi tę wiadomość
-
Sylwia_i_Niki wrote:ej czy tylko ja zostałam ? ;(
Póki co Mała waży 3,5 kg, szyjka skrócona, ale główki jeszcze nie czuć. 8 dni do terminu...
Sylwia, gratulacje! Szybkiego powrotu do zdrowia
Blu, gratuluję szybkiego porodu! Życzę równie szybkiego powrotu do domuI czekamy na fotkę Leosia
Trzymam kciuki dziewczyny! Która następna?Blu, Sylwia_i_Niki, diewuszka86 lubią tę wiadomość
-
Blu wrote:O 17.05 urodził się Leoś!
Mój kochany ssak ma całe 51 cm długości i waży 3260g. I od razu do cyca
Poród w sumie ok bo o 15.00 zaczęły się skurcze dosyć mocne, po półtorej godziny wzięłam znieczulenie i mały zaraz byłmąż ledwo zdążył, bo chciałam mu oszczędzić początku, a to nawet szybko poszlo
Minusem jest nacięcie, ale mLutkie także funkcjonuje normalnie.
Leoś odsypia taki kochany robaczekpostaram się jutro jakieś zdjęcie wkleić
Pozdrawiamy e-ciocie
Serdeczne gratulacje i niech rośnie ci zdrowoBlu lubi tę wiadomość
-
Trzymam kciuki żeby w końcu was zaskoczyły maluchy
U mnie nawał mleczny. Laktator ledwo sobie radzi ale damy rade... z córką było tak samo. Cyckiem twarde ale odratowalam chociaż myślałam że już bd koniec.
My mamy 2 karmienie i kupajak musztarda francuska hahaha
-
mizzelka wrote:My mamy 2 karmienie i kupa
jak musztarda francuska hahaha
No i u nas jak kupa już jest to właśnie wygląda jak musztarda francuska. Zastanawia mnie skądsię te grudki biorą skoro on je samo mleczko -
A ja mam wrecz przeciwnie do nawalu. Maly juz czwarta godzine na cycku z przerwami a tam chyba nie ma co jesc:( jak ja moge mu pomoc? Wypilam juz herbatke laktacyjna, teraz jeszcze zaparzylam kopru wloskiego... jestem juz nieprzytomna, a dziecko dalej nie chce spac...
-
kkkaaarrr wrote:My tez się właśnie karmimy. Trzymam kciuki, aby udało się bez kupy to może ładnie zaśnie po.
No i u nas jak kupa już jest to właśnie wygląda jak musztarda francuska. Zastanawia mnie skądsię te grudki biorą skoro on je samo mleczkocałkowicie normalne
my właśnie karmimy i też się modlę żeby już bez kupy było bo znowu ją rozbudze
kkkaaarrr lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
doczytalam podczas karmienia
Gratuluję wszystkim nowym mamusiom !!! Szybkiego powrotu do domku i dużo radości
My z maluchem cały czas się poznajmy, póki co się cieszę, że kiedy naplynelo mleko malutka przestała wisieć na cyckuco prawda nie śpi za bardzo w dzień ale w nocy pięknie
Teraz już powinnam być bardziej na bieżąco
Blu, Sylwia91, Sylwia_i_Niki, diewuszka86, Ibiza lubią tę wiadomość
-
kkkaaarrr wrote:My tez się właśnie karmimy. Trzymam kciuki, aby udało się bez kupy to może ładnie zaśnie po.
No i u nas jak kupa już jest to właśnie wygląda jak musztarda francuska. Zastanawia mnie skądsię te grudki biorą skoro on je samo mleczko
Ciekawi mnie to tezkkkaaarrr lubi tę wiadomość
-
U nas Mały od popołudnia bardzo się męczy i płacze, bo ma problem z brzuszkiem
wygląda mi to na zaparcia, bo straznie się pręży i próbuje coś zrobić, a tu ani kupki ani pryków, a do tej pory kupka była przy każdym karmieniu
Masuje mu brzuszek, robię ciepłe okłady, ale nie pomaga narazie. A drze się tak, że mnie samej chce się płakać jak to widzę.
Najgorsze, że nie jadłam nic nowego. Wszystko to co do tej pory. -
mizzelka wrote:Jak najbardziej prawidłowa. Aby mocno płynna żeby nie była
Ciekawi mnie to tez