X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my znowu jemy :) dzisiejsza noc nie najgorsza, mysle, że w sumie z 6h spalam :)
    Piszecie o problemach brzuszkowych. U nas wczoraj też był jakiś inny dzień. Brzuszek chyba też troszeczkę bolał, ale po paru minutach szła kupa i był spokój. Największy problem to ogromne ulewanie, którego wcześniej nie było. Bywało wczoraj, że przez1h od skończenia karmienia nie mogłam Boryska położyć, bo cały czas coś z buziaka leciało. W nocy tfutfu nie ulewal, zobaczymy jak będzie dziś!

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2016, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anienk
    Ja karmisz piesia to nie mozna pic kopru bo powoduje u dziecka wzdecia i gazy, bo jest roslina wiatropedna. Nie wspominala polozona albo pediatra ?

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    A my znowu jemy :) dzisiejsza noc nie najgorsza, mysle, że w sumie z 6h spalam :)
    Piszecie o problemach brzuszkowych. U nas wczoraj też był jakiś inny dzień. Brzuszek chyba też troszeczkę bolał, ale po paru minutach szła kupa i był spokój. Największy problem to ogromne ulewanie, którego wcześniej nie było. Bywało wczoraj, że przez1h od skończenia karmienia nie mogłam Boryska położyć, bo cały czas coś z buziaka leciało. W nocy tfutfu nie ulewal, zobaczymy jak będzie dziś!

Obserwuj małego. U pierwszego synka takie duże ulewanie okazalo sie refluksem. Ignas od wtorku tez zwracal wiekszosc tego co wypił i wprowadzilam nutriton. Ulewanie jak ręką odjal

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Dziewczyny stosuje ktoras z was kaemienie mieszane w sensiem cyc i mm ?
    Jesli tak to w jakim przypadku i czy codziennie ? Bo zastanawiam sie czy moje dziecko sie najada... zjadl o 15.45 100 ml mleka mojego i przed chwila wrzeszczy zostalo 20 ml zjadl to i nadal wrzeszczal !! Czy on sie nie najada czy co ?? Jak myslicie, chyba karmienia miesiecznego dziecka co godzine czy co 1,5 h to przezada w takim tempie chyba sie glodny nie robi ???

Pomocy

Sarcia, u mnie położna powiedziała że są 2 scenariusze:
    1. zastępuję mm jeden posiłek z mojego mleka (w moim przypadku w nocy, żeby móc się wyspać a mała dłużej też śpi). + woda oczywiście.
    2. jeśli czuje że mało zjada i jest głodna, to do posiłku z moim mlekiem 20-30ml mm + woda.

Korzystam z opcji 1 i dobrze funkcjonuje.

• Evelle Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej babeczki 14.10.2016 przyszedł na świat mój kochany synek Franus waga 3200 g i 54 cm kruszynka moja słodka

diewuszka86, Sylwia_i_Niki, Pumpkin, Blu, Rutelka, szynszyl, Ola_Ola, Jutysia, Sylwia91, kalika, Reni@, Kasia!, mizzelka, Kasik2, Anoolka, kasia_1988, Jola1985, Sylwusia100, kkkaaarrr, Ibiza, kehlana_miyu, India9 lubią tę wiadomość

atdc9vvjtiub4xrf.png
  • Evelle Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Planowane cięcie miałam na poniedziałek jednak w zeszły czwartek wody mi odeszły w 39 tyg skończonym i tak rozpakowano nas w piątek, już jesteśmy w domku synek jest słodziudki

Sylwia_i_Niki, Rutelka, Blu, Anoolka, Sylwusia100, Ibiza lubią tę wiadomość

atdc9vvjtiub4xrf.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle gratuluję :) Maluszek. Zdrówka i dużo miłości.

Evelle lubi tę wiadomość

l54t4dr.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle gratuluję <3

A mi w nocy zeszło znieczulenie i niestety nacięcie boli, ale bardziej boli brzuch przy karmieniu :/

Tyle dobrze, że Leoś daje troszkę odetchnąć :)

Mam nadzieję, że lu.iza też już odpoczywa a kehlana jest na finiszu :) a myślałam że wszystkie urodzimy 18 ;)

Evelle lubi tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle gratulacje! Właśnie przysiadam do forum, żeby uzupełnić dane, a tu taks wiadomość :)

Dziewczyny u mnie ciężko. Jesteśmy cały czas w szpitalu. Ja od 30.09 nie byłam w domu. Mały urodził się 9.10 tak jak już pisałam ale ze względu na nerki przewieziono nas ze szpitala do szpitala. Teraz jesteśmy w Centrum Zdrowia Dziecka. Na razie robią badania, czekamy do piątku na ostatnie. A potem dowiemy się co dalej. Zszargana jestem psychicznie i emocjonalnie. Mam problem z laktacją,tzn. Ciągle za mało mleka w piersiach. Ściągam laktatorem, ale i tak muszę dziecko dokarmiać mm. Podejrzewam, że to stres i zmęczenie. Nie mam kiedy przysiąść do forum. Dane uzupleniam na karteczce. Pozdrawiam i mam nadzieję że niedługo wrócę z synem do domu, a wtedy wszystko wróci do normalności.

Evelle lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, już nie wiem która podpowiedziała mi chustę, jako że moja Zosia chce leżeć na mnie najlepiej całą dobę. Znalazłam kompromis między chustą a nosidłem, tylko nie jestem pewna, czy dla takiego malca ma sens, czy nie zrobie małej krzywdy... Czy któraś ogarnia temat chust?

http://www.pinkorblue.pl/amazonas-baby-chusta-do-noszenia-dzieci-mei-tai-tree-a041525.html

• szynszyl Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle gratulacje :)

U mnie wczoraj szła jedna pielucha za drugą co chwilę kupka, nasza kruszynka bawi się jeszcze z nami i w trakcie przebierania lubie zrobić siusiu albo jeszcze trochę kupki. Mam nadzieję że jeszcze kilka dni i się unormuje :)

Pisaliście wcześniej o witaminie k u mnie w szpitalu po urodzeniu podają jednorazowo jakąś większą dawkę w zastrzyku i przy wypisie mówili żeby już nie podawać.

A co do szczepień to my będziemy szli tokiem z NFZ dodatkowo szczepić na melingokoki i pneumokoki. Rorawirusy sobie darujemy, nawet położna mówiła, że zna przypadki, że dziecko było szczepione, a i tak wylądowalo w szpitalu bo inny szczep był.

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelko biedactwo a ja myślałam, że maluszek nie zostawia Ci czasu żeby wejść na forum a tu taka informacja. A powiedz póki co badania wychodzą ok? Nie znam się na kp, ale dużo czytałam, że stres hamuje laktację. Wrócicie do domku i wszystko się ułoży, tego Ci życzę. Dużo siły i czekamy na kolejne informacje. Trzymaj się.

l54t4dr.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka, nie kupiłam tych nakładek bo stwiwrzilamzevi tak muszą mi się zahartowav piersi, więc zaciskam zeby.
    Pumpkin, podajesz wodę, dobrze zrozumiałam?
    Niecierpliwia, nam pediatra kazał kłaść na brzuszku przy tych kolkach i nie mieszać kp z mm.
    A Kuba blogo usypia na rękach a jak go odłóże to awantura czy to potrzeba bliskości czy już przyzwyczajenie, jak uważacie?

ex2bi09komf7ydjp.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka napewno potrzebuje bliskości ale i tez trochę się przyzwyczaił. Ja czasami jak chce odetchnąć albo się ogarnąć to do łóżeczka z synkiem kładę pieluszkę która wcześniej miałam między piersiami. Bo jak karmie jedna piersią to z drugiej mi cieknie (w domu nie kosze staników, Wiec kładę na ta druga pieluchę).
    I śpi jak susel, wydaje mi się ze mnie poprostu czuje i spokojnie śpi w łóżeczku.

Szynszyl. Nasz synek tez czasami ma tak ze robi co chwile kupkę :) to zalety kp :)

Co do wit K. Nam lekarz kazał podawać od 15dż

• Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jakie macie patenty na płaczące dziecko przy przewijaniu i kąpieli?

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_Ola wrote:
    Robić to szybko ;)

Sylwia91, Chwilka84, Ola_Ola, Anoolka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola

eydaje mi sie zd to trzeba przeczekac, bo moj tez sie darl a po okolo 2,5 tyg mu przeszlo :)

Ola_Ola lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj synek konczy 4 tygodnie dzisiaj, a za dwa dni miesiac ! :) az sie wierzyc nie chce :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka, położna mówiła zeby dawać 15-20ml wody przyy mm bo mm mocno wysusza

A co do usypiania na rekach i odkładania do łóżeczka mam identyczny klopot...

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_Ola wrote:
    Mój synek uwielbia kąpiel, lubi bardzo ciepła wodę (spróbuj noże trochę cieplejszej,bądź zimniejszej) mówimy z mężem dużo do niego bardzo spokojnie i cicho. Da sobie zrobić w tedy wszystko podczas kąpieli.
    Przy przewijaniu czasem płacze czasem nie. Tez nie wiem czym to spowodowane.

Ola_Ola lubi tę wiadomość

‹‹ 955 956 957 958 959 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ