Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
A my znowu jemy
dzisiejsza noc nie najgorsza, mysle, że w sumie z 6h spalam
Piszecie o problemach brzuszkowych. U nas wczoraj też był jakiś inny dzień. Brzuszek chyba też troszeczkę bolał, ale po paru minutach szła kupa i był spokój. Największy problem to ogromne ulewanie, którego wcześniej nie było. Bywało wczoraj, że przez1h od skończenia karmienia nie mogłam Boryska położyć, bo cały czas coś z buziaka leciało. W nocy tfutfu nie ulewal, zobaczymy jak będzie dziś! -
nick nieaktualny
-
kkkaaarrr wrote:A my znowu jemy
dzisiejsza noc nie najgorsza, mysle, że w sumie z 6h spalam
Piszecie o problemach brzuszkowych. U nas wczoraj też był jakiś inny dzień. Brzuszek chyba też troszeczkę bolał, ale po paru minutach szła kupa i był spokój. Największy problem to ogromne ulewanie, którego wcześniej nie było. Bywało wczoraj, że przez1h od skończenia karmienia nie mogłam Boryska położyć, bo cały czas coś z buziaka leciało. W nocy tfutfu nie ulewal, zobaczymy jak będzie dziś!
Obserwuj małego. U pierwszego synka takie duże ulewanie okazalo sie refluksem. Ignas od wtorku tez zwracal wiekszosc tego co wypił i wprowadzilam nutriton. Ulewanie jak ręką odjal -
nick nieaktualnysarcia123 wrote:Dziewczyny stosuje ktoras z was kaemienie mieszane w sensiem cyc i mm ?
Jesli tak to w jakim przypadku i czy codziennie ? Bo zastanawiam sie czy moje dziecko sie najada... zjadl o 15.45 100 ml mleka mojego i przed chwila wrzeszczy zostalo 20 ml zjadl to i nadal wrzeszczal !! Czy on sie nie najada czy co ?? Jak myslicie, chyba karmienia miesiecznego dziecka co godzine czy co 1,5 h to przezada w takim tempie chyba sie glodny nie robi ???
Pomocy
Sarcia, u mnie położna powiedziała że są 2 scenariusze:
1. zastępuję mm jeden posiłek z mojego mleka (w moim przypadku w nocy, żeby móc się wyspać a mała dłużej też śpi). + woda oczywiście.
2. jeśli czuje że mało zjada i jest głodna, to do posiłku z moim mlekiem 20-30ml mm + woda.
Korzystam z opcji 1 i dobrze funkcjonuje. -
Hej babeczki 14.10.2016 przyszedł na świat mój kochany synek Franus waga 3200 g i 54 cm kruszynka moja słodka
diewuszka86, Sylwia_i_Niki, Pumpkin, Blu, Rutelka, szynszyl, Ola_Ola, Jutysia, Sylwia91, kalika, Reni@, Kasia!, mizzelka, Kasik2, Anoolka, kasia_1988, Jola1985, Sylwusia100, kkkaaarrr, Ibiza, kehlana_miyu, India9 lubią tę wiadomość
-
Planowane cięcie miałam na poniedziałek jednak w zeszły czwartek wody mi odeszły w 39 tyg skończonym i tak rozpakowano nas w piątek, już jesteśmy w domku synek jest słodziudki
Sylwia_i_Niki, Rutelka, Blu, Anoolka, Sylwusia100, Ibiza lubią tę wiadomość
-
Evelle gratuluję
A mi w nocy zeszło znieczulenie i niestety nacięcie boli, ale bardziej boli brzuch przy karmieniu
Tyle dobrze, że Leoś daje troszkę odetchnąć
Mam nadzieję, że lu.iza też już odpoczywa a kehlana jest na finiszua myślałam że wszystkie urodzimy 18
Evelle lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEvelle gratulacje! Właśnie przysiadam do forum, żeby uzupełnić dane, a tu taks wiadomość
Dziewczyny u mnie ciężko. Jesteśmy cały czas w szpitalu. Ja od 30.09 nie byłam w domu. Mały urodził się 9.10 tak jak już pisałam ale ze względu na nerki przewieziono nas ze szpitala do szpitala. Teraz jesteśmy w Centrum Zdrowia Dziecka. Na razie robią badania, czekamy do piątku na ostatnie. A potem dowiemy się co dalej. Zszargana jestem psychicznie i emocjonalnie. Mam problem z laktacją,tzn. Ciągle za mało mleka w piersiach. Ściągam laktatorem, ale i tak muszę dziecko dokarmiać mm. Podejrzewam, że to stres i zmęczenie. Nie mam kiedy przysiąść do forum. Dane uzupleniam na karteczce. Pozdrawiam i mam nadzieję że niedługo wrócę z synem do domu, a wtedy wszystko wróci do normalności.Evelle lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny, już nie wiem która podpowiedziała mi chustę, jako że moja Zosia chce leżeć na mnie najlepiej całą dobę. Znalazłam kompromis między chustą a nosidłem, tylko nie jestem pewna, czy dla takiego malca ma sens, czy nie zrobie małej krzywdy... Czy któraś ogarnia temat chust?
http://www.pinkorblue.pl/amazonas-baby-chusta-do-noszenia-dzieci-mei-tai-tree-a041525.html
-
Evelle gratulacje
U mnie wczoraj szła jedna pielucha za drugą co chwilę kupka, nasza kruszynka bawi się jeszcze z nami i w trakcie przebierania lubie zrobić siusiu albo jeszcze trochę kupki. Mam nadzieję że jeszcze kilka dni i się unormuje
Pisaliście wcześniej o witaminie k u mnie w szpitalu po urodzeniu podają jednorazowo jakąś większą dawkę w zastrzyku i przy wypisie mówili żeby już nie podawać.
A co do szczepień to my będziemy szli tokiem z NFZ dodatkowo szczepić na melingokoki i pneumokoki. Rorawirusy sobie darujemy, nawet położna mówiła, że zna przypadki, że dziecko było szczepione, a i tak wylądowalo w szpitalu bo inny szczep był. -
Rutelko biedactwo a ja myślałam, że maluszek nie zostawia Ci czasu żeby wejść na forum a tu taka informacja. A powiedz póki co badania wychodzą ok? Nie znam się na kp, ale dużo czytałam, że stres hamuje laktację. Wrócicie do domku i wszystko się ułoży, tego Ci życzę. Dużo siły i czekamy na kolejne informacje. Trzymaj się.
-
Anieńka, nie kupiłam tych nakładek bo stwiwrzilamzevi tak muszą mi się zahartowav piersi, więc zaciskam zeby.
Pumpkin, podajesz wodę, dobrze zrozumiałam?
Niecierpliwia, nam pediatra kazał kłaść na brzuszku przy tych kolkach i nie mieszać kp z mm.
A Kuba blogo usypia na rękach a jak go odłóże to awantura czy to potrzeba bliskości czy już przyzwyczajenie, jak uważacie? -
Chwilka napewno potrzebuje bliskości ale i tez trochę się przyzwyczaił. Ja czasami jak chce odetchnąć albo się ogarnąć to do łóżeczka z synkiem kładę pieluszkę która wcześniej miałam między piersiami. Bo jak karmie jedna piersią to z drugiej mi cieknie (w domu nie kosze staników, Wiec kładę na ta druga pieluchę).
I śpi jak susel, wydaje mi się ze mnie poprostu czuje i spokojnie śpi w łóżeczku.
Szynszyl. Nasz synek tez czasami ma tak ze robi co chwile kupkęto zalety kp
Co do wit K. Nam lekarz kazał podawać od 15dż -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ola_Ola wrote:Dziewczyny, jakie macie patenty na płaczące dziecko przy przewijaniu i kąpieli?
Przy przewijaniu czasem płacze czasem nie. Tez nie wiem czym to spowodowane.Ola_Ola lubi tę wiadomość