X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlon czyżbyś była następna? ;)
    Fajnie, że jeszcze nie wszystkie rozpakowane, jakoś tak raźniej w końcówce.

marlon lubi tę wiadomość

l54t4dr.png
  • marlon Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewuszka86 wrote:
    Marlon czyżbyś była następna? ;)
    Fajnie, że jeszcze nie wszystkie rozpakowane, jakoś tak raźniej w końcówce.

No właśnie może się uda.
    Chciałabym jutro, dzisiaj rocznica śmierci Popiełuszki i jakoś tak łyso obchodzić urodziny.

Chociaż mam zero skurczy i zero jakichkolwiek innych objawów.

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlon u mnie takiej akcji po pierwszej oksy nie było a urodziłam chwilę później :) grzej kapcie do szpitala :D

marlon lubi tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • marlon Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie tak to wymyśliłam, że jak najdłużej będę w domu i pojadę w ostatniej chwili. Ale wiadomo, życie zweryfikuje moje plany. Mam nadzieję, że Synuś nie jest jakimś mega grubaskiem i polecimy SN.

Jutysia lubi tę wiadomość

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Anienka

Jesli maly nie bedzie sie najadal to skonsuluj z pediatra dokarmianie dziecka np. 2x dziennie, bo wiadomo ze dziecko glodne byc nie moze a mm to nie jest nic zlego jezli m sie malopokarmu, lub spróbuj rozkrecic laktacje laktatorem po kazdym karmieniu nawet jak nic nie bedzie leciec sam fakt pobudzenie gruczolow mlecznych lub przystawiaj malego na krocej ale czesciej w dzien
    Sarcia dokarmianie zaburza florę bakteryjną dziecka. Jeśli jest podejrzenie że dziecko się nie najada to trzeba ważyć dziecko i jeśli źle przybiera to najpierw robi się badania dziecku a później ewentualnie dokarmia mm. Właśnie przez dokarmianie traci się pokarm i w ten sposób powstają mity o braku pokarmu.

http://dziecisawazne.pl/jakie-sa-konsekwencje-dokarmiania-dziecka-mlekiem-modyfikowanym/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2016, 15:32

Chwilka84, kalika lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia_i_Niki wrote:
    oooo Kasik2 Ty też jeszcze 2w1 :D Witaj, w takim razie jesteśmy we 4, nie jest tak źle ;) trochę mi raźniej :p
    Ja też 2w1 ;)

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    I tak wam zazdroszcze ze mezowie z wami siedza bo moj jest taki durnowaty pracoholik ze jak w piatek wyszlam ze szpitala tak w czwartek na nastepny tydzien juz byl w firmie bo on mysli chyba ze bez niego wszystko tam sie zawalo i przestanie istniec o.O wkutzyl mnie bo mial z nami siedziecale skoro sobie sama dpbrze radze po cesarce smogam jak nigdy to po co... ehh i tak prWie miesiac siedze z malym sama bez zadnej pomocy , a zreszta we dwie osoby to niw bylo by tutaj co robic :)
    Mój cały czas pracuje. Jak był ze mną przy porodzie i dzień po tak dopiero zobaczył małą jak wyszłysmy ze szpitala. Teraz miał dwa dni wolne ale i tak przy małej wszystko praktycznie robię jeszcze ja. On się boi, chociaż staramy się przezwyciężyć strach. Pomaga przygotowujac mi posiłki i np przygotowywanie kąpieli dla małej. Jak będzie trzymała główkę to myślę że mniej się będzie bal.

Sarcia moja mala przez żółtaczke ma wisieć na cycu jak najwięcej. Ma jeść i pić często. Dzisiaj położna nawet poleciła przepajac wodą przegotowaną. Co do Herbatki laktacyjnej to może coś w tym być ale to działa :D nawet jeżeli tylko na psychikę to i mnie się sprawdza lux.

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia nam pediatra pow że efektywne jedzenie z piersi trwa. 20 min i tak staram się trzymać, max 30 min.
    Anoolka, zgadzam się z Twoją wypowiedzią w 100%

Anoolka lubi tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny może maluszki nie zdążą się dokopac do bardziej kalorycznego pokarmu bo zasypiaja? Sprawdzajcie jaki pokarm leci czy bardziej biały czy wodnisty. Mi położne mówiły że najpierw leci takie piciu a potem wartościowe jedzonko. Jak jest dużo tego wodnistego to można trochę odciągnąć laktatorem (ja robię to ręcznie) i dopiero dać dziecku. Kolejne karmienie na trochę zaczynać z piersi z której ostatnio jadło maleństwo.

Anoolka, Chwilka84 lubią tę wiadomość

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:
    Sarcia nam pediatra pow że efektywne jedzenie z piersi trwa. 20 min i tak staram się trzymać, max 30 min.
    Anoolka, zgadzam się z Twoją wypowiedzią w 100%
    A co powiecie na to jak moja mała wisi na cycu np. Godzinę? Bo robi sobie przerwy, przysypia.. Ale znoszę to bo musi jeść

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    A co powiecie na to jak moja mała wisi na cycu np. Godzinę? Bo robi sobie przerwy, przysypia.. Ale znoszę to bo musi jeść
    Sylwia, tak to już po prostu jest :) Dzieciaczek przy piersi czuje się bezpiecznie, jak ssie to się robi senny, przysypia. Po jakimś czasie się budzi i znowu to samo. Niemowlaki uwielbiają wisieć na cycu a dzięki temu zwiększa się produkcja pokarmu. Wiem że to męczące ale to trwa tylko kilka miesiecy.

• Kasik2 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazły się ciężarówki w tłumie mamuś ;-) fajnie że jeszcze nie wszystkie urodziły, nie chcę zamykać peletonu :-P

klz9zbmhugl0l61p.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Sylwia, tak to już po prostu jest :) Dzieciaczek przy piersi czuje się bezpiecznie, jak ssie to się robi senny, przysypia. Po jakimś czasie się budzi i znowu to samo. Niemowlaki uwielbiają wisieć na cycu a dzięki temu zwiększa się produkcja pokarmu. Wiem że to męczące ale to trwa tylko kilka miesiecy.
    Wiem dlatego nie narzekam. Dziękuję Bogu za to że ją mam. Wczoraj płakałam przytulona do męża ze szczęścia.

Anoolka lubi tę wiadomość

• Sylwia_i_Niki Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlon, Anoolka wow, żeście się nie odzywaly i serio myślałam, że mnie zostawilyscie :p
    Ja machnełam sobie popołudniowa drzemkę bo czułam, że nie usiedże. .. :/ nie robilam tego juz ze 2 tyg, jak wstałam to biegiem na wc, mam nadzieję, że to coś zapowiada :p

marlon, Anoolka lubią tę wiadomość

34bw9jcgtpweb6ht.png

mhsv3e5eqjicmuk3.png

l22ndf9hqu72xmmm.png

5cs 🥰 udało się!
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Ja na początku tak trzymałam po godzinie i dłużej ale brodawki przez to miałam gorące. Ja teraz wybudzam Małego żeby cały czas jadł przy cycku.

kalika lubi tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    Obserwuj małego. U pierwszego synka takie duże ulewanie okazalo sie refluksem. Ignas od wtorku tez zwracal wiekszosc tego co wypił i wprowadzilam nutriton. Ulewanie jak ręką odjal
    Bede miała na uwadze. Na szczęście dzisiaj powrót do normy. Może wczoraj się przejadl, albo ja coś zjadłam co powodowało, że zwracał.

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle, gratulacje i wszystkiego dobrego dla ciebie i synusia :)

eVspp2.png
    SBwKp2.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka wrote:
    Evelle gratulacje! Właśnie przysiadam do forum, żeby uzupełnić dane, a tu taks wiadomość :)

Dziewczyny u mnie ciężko. Jesteśmy cały czas w szpitalu. Ja od 30.09 nie byłam w domu. Mały urodził się 9.10 tak jak już pisałam ale ze względu na nerki przewieziono nas ze szpitala do szpitala. Teraz jesteśmy w Centrum Zdrowia Dziecka. Na razie robią badania, czekamy do piątku na ostatnie. A potem dowiemy się co dalej. Zszargana jestem psychicznie i emocjonalnie. Mam problem z laktacją,tzn. Ciągle za mało mleka w piersiach. Ściągam laktatorem, ale i tak muszę dziecko dokarmiać mm. Podejrzewam, że to stres i zmęczenie. Nie mam kiedy przysiąść do forum. Dane uzupleniam na karteczce. Pozdrawiam i mam nadzieję że niedługo wrócę z synem do domu, a wtedy wszystko wróci do normalności.
    Trzymaj się kochana, na pewno jest ci ciezko, ale wierzę że jesteście pod dobrą opieką i happy end już blisko :)

eVspp2.png
    SBwKp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dola... czy sobie poradzę z 2 małych dzieci. Narazie mam super pomoc ale kiedyś to się skończy. .. jak zwykle wszystko widzę czarno. Chyba znów baby blues.

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczescie mam starsza 4 latke w przedszkolu, jezdzi z mszem na 7 i po 15 z nim wraca takze ciezze sie wbrew pozorom ze miedzy nimi jest 4 lata roznicy, nie wyobrazam sobie z malym dziexiakiem i noworodkoem sie uzerac takze wcale wam nie zazdroszcse.

ale dacie sobie rade :)

‹‹ 957 958 959 960 961 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ