X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia_85 wrote:
    A więc u nas wszystko dobrze. Maleństwo 2,3cm widziałam rączki i nóżki, niesamowite uczucie.

Super! 2,3cm radości :)

• daisy1984 Koleżanka

Wysłany: 8 marca 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze spaniem też tak miałam, przychodziłam z pracy szłam spać. Mąż mnie budził na obiad, zjadłam i szłam spać do rana. Ale u mnie to była wina tarczycy. Wtedy wyszło, że mam hasimoto a tsh miałam 27. Gin prawie na zawał zszedł jak zobaczył wyniki

34bwrjjgqf41fm2g.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka ja z cieciorki robiłam taka prostą sałatkę: rukola, roszponka, suszone pomidory, zielony ogórek, cieciorka, i prażone ziarna dyni, słonecznika i siemienia lnianego, pokropione oliwa :)

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SZYNSZYL a czosnek? cholera ja do cieciorki zawsze czosnek :) humus jest swietny z ciecierzycy...
    Będę w miescie to zakupię roszponke i rukolę... do oliwy dam czosnek, natkę.. reszta jak u Ciebie... :)

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzusio pięknie rośnie mimo utraty wagi

eac75b6f303f9c16med.jpg

a01cd4ca48ee7a5amed.jpg

LillaMy, KKasiaKK, Ola_85, marti_88, Moko, andzia821, Sunflower, Rutelka, Beattkie, Auro, Limerikowo, Dea28 lubią tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • daisy1984 Koleżanka

Wysłany: 8 marca 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka1978 wrote:

eac75b6f303f9c16med.jpg

a01cd4ca48ee7a5amed.jpg

O kurcze ale już widoczny :) Świetny

34bwrjjgqf41fm2g.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widoczny baaaardzo, biorąc pod uwagę mój brzuch sprzed ciąży to jestem ogromnie zaskoczona stanem obecnym hihihhi :) dlatego tez dzisiaj na wagę weszłam... myslalam ze mam 5kg na plusie :P a tu nic z tego, nadal na minusie jestem

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin wrote:
    O - to super! Ja z mokotowa. Okolice galerii mokotów.
    Jak najbardziej jestem ZA! Pogoda powoli zaczyna się poprawiać i myślałam właśnie o spacerach ale samej to wiadomo jak się chce... ;)
    ja tez warszawa ale druga strona wisły :(

Pumpkin, Moko, Visenna lubią tę wiadomość

km5s8ribs34fnes6.png
  • LillaMy Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka1978 wrote:

eac75b6f303f9c16med.jpg

a01cd4ca48ee7a5amed.jpg

Masz ładny delikatny brzuszek, patrząc na mój brzuch i porównując zdjęcia z ciąży to wygląda jak bym była w 24tc ;)

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • LillaMy Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:

I fajnie ze jest nas coraz więcej (mam taką cicha nadzieje ze teraz dołączy ktoś z Krakowa lub okolic, bo na razie na spacery został mi pies ;) )

Blu, na pocieszenie powiem Ci że z moich okolic też nikogo nie ma ;)

Blu lubi tę wiadomość

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka1978! WOW - piękny brzuszek! Zazdroszczę bo sama czekam aż mi się zacznie mocniej rysować. Póki co zamieniłam tylko spodnie na luźniejsze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 wrote:
    ja tez warszawa ale druga strona wisły :(

Przecież to nie koniec świata ;)

• Ola_85 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia_85 wrote:
    ja Ząbki k. Warszawy :))
    Monia to jestesmy po sasiedzku ja TGK.

Monia_85 lubi tę wiadomość

km5s8ribs34fnes6.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka1978 wrote:
    Storczyki i zamiokulkasy - jedyne kwiaty ktore u mnie w domu daja radę :P i jeszcze sukulenty ;) czyli wszystko co się wybitnie rzadko podlewa :D
    mi pieknie rosna drzewka szczescia i skrzydłokwiat jest taki wielki ze musze go zestawic z okna bo nie miesci sie .hee

km5s8ribs34fnes6.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka1978 wrote:
    LILLA ja mieszkam na zadupiu, wokół domu zamiast ludzi mam 600 hektarów rzepaku i zboża... tej drugiej dzialki nie mam ogrodzonej... zające przyszly raz :/ i wpieprzyly mi drzewka owocowe :/
    Obsadzilam świerkami poki co ale zanim urosną to wieki miną...
    Muszę ogrodzic ale zawsze mam wazniejsze wydatki typu wyjazd wakacyjny :P ale obiecalam sobie ze to ostatni sezon bez ogrodzenia

Sieję wszystko... marchewkę, buraki, pietruszkę, pora, koper, groszek, fasolkę, bób, ogórki, dynie, cukinie, salaty, kapusty, rzodkiewki, cebule, czosnek.... ale i szpinak, szczaw czy rukolę... rzepę... lubie miec wszystko pod ręką ;)
    A rosołu bez lubczyku to sobie wrecz nie wyobrażam :D
    Jak sie juz posieje to potem tylko czasami przepielić ;) najwiecej pracy jest wiosna i jesienią...

Z owocow prócz posadzonych na nowo drzewek (po zjedzeniu przez zające) mam truskawki, maliny, borówki i wiśnie... reszta musi urosnąć niestety... troche to potrwa, drzewka potrzebuja czasu
    to ja przyjade na małe co nie co do twojego ogrodeczka hee jak bedziesz spac to sie wkradne :)

km5s8ribs34fnes6.png
  • marti_88 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola - mama Julci i ... ? wrote:
    Inaa nie poddawaj się ja tez straciłam swojego pierwszego kropka i też mówiłamże się nie bedziemy już starać i dokładnie w dnu na kiedy miałabym termin porodu spłodzilismy nasza Julkę gdyby nie to poronienie nie mielibysmy cudnej dziewczynki nie wiem jakie było by to pierwsze dziecko może chore może urodziłąbym martwe dziecko nie wiem ale cieszesie że mamy Julkę zdrową sliczną wygadaną wrażliwa córkę i wierze że predzej czy później i wam sie uda Trzymam za to mocno kciuki :)

Ja teraz mam strach iśc jutro na wizytę boje się jak nigdy jakios mam złe przeczucia że cos jest nie tak że ta moja radośc była zbyt szybko juro wieczorm dam wam znać ide spać by s zybciej noc mi mineła

Inaa to bardzo ważne co Karola napisała... nie możesz mówić, że nie będziesz się strać o dziecko! trzymaj się. Poczekaj tydzień zobaczysz co będzie.

l22n6iyetayj1i0f.png
    24 cykle starań i sukces :)
  • marti_88 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaadzik1207 wrote:
    O super:) nie będę sama;)

dziewczyny już Rutelka pisała, że na 1 stronie jest nazwa miejscowości przy każdej dziewczynie :) o ile podała... :)

Visenna lubi tę wiadomość

l22n6iyetayj1i0f.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie Wam... wiosna i latem mozna sie spotykac gdzies w parku na spacerek czy wyjsc razem grupą na lody :) mega :) albo zakupy... oj zazdraszczam :P

Lecę z psem... o 15 musze jechac do ortodonty... obiad w tzw międzyczasie ;)

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • marti_88 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka jak gonisz po domku i ogrodzie jak opętana to szybko spalasz :)

ja zjadłam jogurt z płatkami o 8 rano i już jestem głodna... znowu mam prasowanie ja nie wiem jak my to robimy...

KOCHANE ŻYCZĘ WAM WESOŁYCH BRZUSZKÓW W TEN NASZ DZIEŃ KOBIET :) BUZIAKI

Limerikowo, Blu, Dea28 lubią tę wiadomość

l22n6iyetayj1i0f.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj jade do antykwariatu spieniezyc pare ksiazek ktore zalegaja i na pewno cos wychacze dla synka jakas ksiazke moze jakas encyklopedie o zwierzatkach bo na juz na tym etapie ze bajki go nie interesuja a ma prawie 4 lata.

km5s8ribs34fnes6.png
‹‹ 94 95 96 97 98 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ