WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalika

a to ja tez na wyjscia odciagam mleko zeby tesciowa czy maz mogli mu dac ale generalnie jak jestem w domu to daje cyca :)

• Sylwia_i_Niki Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justysia gratulacje! cóż za punktualność ;)

Mi się dziś bezboleśnie stawia brzuszek i właśnie odszedł czop, ale bez krwi także chyba bez szału...

Anoolka, Jutysia lubią tę wiadomość

34bw9jcgtpweb6ht.png

mhsv3e5eqjicmuk3.png

l22ndf9hqu72xmmm.png

5cs 🥰 udało się!
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalika, ale szalejesz:)ja byłam w rossmanie i przezywałam to pół dnia:)

Sylwia91, Sylwia_i_Niki, kalika, Blu, Pumpkin lubią tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia_i_Niki wrote:
    Justysia gratulacje! cóż za punktualność ;)

Mi się dziś bezboleśnie stawia brzuszek i właśnie odszedł czop, ale bez krwi także chyba bez szału...

Zawsze to juz jakis postęp :)

Ja tez dzieki laktatorowi wychodze. Kilka razy na zakupach bylam. I ogolnie jak musze cos zalatwic to bez problemu wychodzę z domu :) dzis mam mleka na zapas. Ciekawe jak bedzie w nocy

Sylwia_i_Niki, kalika lubią tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja laktatorem nie umiem odciągnąć :( nawet przy nawale pokarmu elektryczny laktator odciągnąl mi 20ml.. Muszę zacząć pracować z nim więcej bo będę niedługo wychodzić. Byłam już na godzinę ostatnio w urzędzie, ale mala akurat była najedzona i spała bo wyszłam od razu po karmieniu...

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam reczny laktator Avent. Dzis odciagnelam po poludniu 180 ml. Pozyczylam elektryczny od szwagierki ale jak szybko go uruchomilam tak szybko wylaczylam ;)

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam ręczny a nawet dwa ale historia podobna... U mnie chyba kwestia psychiki może mam uraz po szpitalu :( masakra nie wiem już co robić bo nie chce dawać jej mm skoro mam swój pokarm... Ręką więcej odciagam niż wszystkimi laktatorami naraz..

Reni@ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja karmilam synka 1,5 roku ale jeśli chodzi o laktator to Masakra, raz udało mi się ściągnąć 60ml pomimo że cycki mialam pełne a tak to po 20-30ml i laktator poszedł w odstawkę. Moje cycki go jakoś nie tolerują ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2016, 20:17

Sylwia91 lubi tę wiadomość

• linka89 Ekspertka

Wysłany: 26 października 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewuszka86 wrote:
    A na kiedy masz termin? Ja mieszkam na 4 piętrze więc, żeby wejść musiałam też zejść. Nic to jednak nie daje. Najlepsze jest to, że jedyne buty w jakie się wcisnę to trampki, jakby spadł śnieg to nie mam w czym wyjść z domu, takie mam nogi spuchnięte, jak balony dosłownie.
    Zaczynam wierzyć w to, że żadne sposoby nie są skuteczne i dzidziuś po prostu wyjdzie jak mu się zachce. Chyba trzeba się z tym pogodzić :/
    Po spacerze niby brzuch twardy jak kamień, ale chwilę odpocznę i normuje się.
    Hmm czyli w dwupaku jestem jeszcze ja, Kasik, Justysia, Sylwia i Niki no i Ty.
    O kimś zapomniałam?

A tak na marginesie, ciekawe co u Rutelki. Czekali na wyniki badań i mieli iść do domu, a nie dała znać co i jak. Mam nadzieję, że u niej wszystko w porządku.

U mnie termin na 29.10 - więc niby tuż, tuż... Jutro mam jeszcze wizytę u gina, choć szczerze mówiąc myślałam, że obejdzie się bez niej bo urodzę wcześniej.

Ja ostatnio częściej odwiedzam babcię - mieszka na 8 piętrze i w bloku jest winda :P Więc póki nogi dają radę to chodzę - ale jak widać efektów brak :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam can9ol easy start,no i bardzo sobie chwale gdybym go nie miala to dawno mm by bylo

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Dziewczyny ja karmilam synka 1,5 roku ale jeśli chodzi o laktator to Masakra, raz udało mi się ściągnąć 60ml pomimo że cycki mialam pełne a tak to po 20-30ml i laktator poszedł w odstawkę. Moje cycki go jakoś nie tolerują ;)
    No właśnie moje cycki też bunt laktatorowy robią... Próbuję nawet po karmieniu kiedy jest "rozkręcony" i lekko leci ale nic... Masakra jakaś. No cóż, na wyjścia będę musiała jej zostawiać mm w razie W. Albo. Próbować dalej walczyć

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linka89 wrote:
    U mnie termin na 29.10 - więc niby tuż, tuż... Jutro mam jeszcze wizytę u gina, choć szczerze mówiąc myślałam, że obejdzie się bez niej bo urodzę wcześniej.

Ja ostatnio częściej odwiedzam babcię - mieszka na 8 piętrze i w bloku jest winda :P Więc póki nogi dają radę to chodzę - ale jak widać efektów brak :P
    Ja po wejściu na 4 piętro już miałam skurcze :D ale u mnie pół ciąży były problemy szyjkowe.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja wam sie pochwale dzis poszalałam z zakupami pierwszy raz od dluzszego czasu...a najlepsze jest to ze nie kupiłam nic dla siebie haha Kocham miec dzieci <3

Sylwia91, Sylwia_i_Niki lubią tę wiadomość

• pap86 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:
    Dziewczyny czy ulewanie po kp jest oznaką że zjadł za dużo i już mi więcej nie dawać?
    raczej nie, to po prostu fizjologia i do 3miesiecy układ pokarmowy będzie się rozwijał. No chyba, że to mega ulewanie, chlustanie itd to wtedy to refluks.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam laktator Lansinoh dwufazowy. Rzadko go używam, bo w zasadzie tylko wtedy jak już mnie cycki bolą, bo są za pełne, ale mogę jak najbardziej polecić!

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    No właśnie moje cycki też bunt laktatorowy robią... Próbuję nawet po karmieniu kiedy jest "rozkręcony" i lekko leci ale nic... Masakra jakaś. No cóż, na wyjścia będę musiała jej zostawiać mm w razie W. Albo. Próbować dalej walczyć
    Niektóre kobiety źle reagują na laktator i mimo, że mleczka mają dużo i dziecko się najada to nie mogą ściągnąc laktatorem odpowiedniej ilości i nie trzeba się tym martwić. Dziecko inaczej ściąga pokarm niż laktator. Jeśli chcesz "uzbierać" porcję mleka do butelki bo musisz wyjść to rób to np.przez cały dzień (mleczko może 1dobę spędzić w lodówce) - ważne tylko żeby nie dolewać np do odciągniętego i już schłodzonego w lodówce takiego prosto piersi jeszcze ciepłego, ono musi też się ochłodzić w lodówce w innym pojemniczku i dopiero wlać do tego wcześniejszego. I wtedy uzbierasz :) Jeśli chcesz karmić piersią to nie podawaj dziecku mm, zaburzy się flora jelitowa a poza tym dziecko może zaczać się przyzwyczajać do butelki i wtedy to powolne uśmiercanie kp. wiem coś o tym bo karmiłam piersią i było wszystko dobrze póki nie podałam butli i mm.. i synek się przyzwyczaił i zrezygnował z piersi choć walczyłam. Na szczęście udało się to minimum 6miesięcy pokarmić.

Sylwia91, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2016, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin wrote:
    O masz, identycznie u mnie... :( caly wczorajszy dzien, dzis dopiero mala usnela... czy bylas z tym u pediatry? U mnie tez skonczone rowno 3 tyg...
    Była u nas pediatra. Ona kazała mleko zmienić. Kupiłam bebilon comfort proexpert na kolki i zaparcia. Zobaczymy czy coś się zmieni. Poza tym daje Bobotic i dicoflor. Ogólnie jest masakra. Teraz płacze od 19. Nie śpi. Ja wymiekam. Mi też chcę się płakać.

• aneta93 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu, Można dawać espumisan? Na ulotce jest informacja ze dopiero po pierwszym miesiącu mozna

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • Canario Ekspertka

Wysłany: 27 października 2016, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie mamusie, te obecne i przyszłe, nowym serdecznie gratuluje!
    My mamy sie bardzo dobrze, przybralysmy cały kilogram w 4 tygodnie :)
    W poniedziałek idziemy na bioderka, a w połowie listopada na szczepienie, pediatra mówiła ze sa szczepionki 5w1 tylko ze innej firmy niż dotychczas i na te sie decydujemy.
    Pijemy tylko mamine mleczko i z cycka i z butelki, mamy go pod dostatkiem ze i starsza często skorzysta :)
    Ogólnie w dzień jest spoko, trochę gorzej z wieczornym zasypianiem, ale w nocy 2 karmienia i jest ok.
    Dużo gości, prawie codziennie ktoś, piekarnik nie ma odpoczynku, chociaż dzisiaj miał przerwę bo zrobiłam tiramisu <3
    Dużo wychodzimy i ogólnie wszędzie nas pełno!

kalika, Reni@, diewuszka86, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

6sutugpj60yxh30c.png
    3i498ribv16bojj6.png
    l22nej28p90klfbr.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 02:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja od 23 nie śpi.. Ja już wymiekam.... Co chce ją położyć to się wybudza na nowo i ciągle cyc...

‹‹ 982 983 984 985 986 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ