WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 02:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/87439f3ff28b.jpg

Zona rozpakowana:-) Porod 3h 15m silami natury, bez nacinania, na koniec lekko podkrecany oxy.

Byly 2 komplikacje:
    1) Pepowina owinieta nad ramieniem obok glowki. Szybka reakcja poloznej i lekarki, dodatkowy personel i sprzet diagnostyczny przenosny. W pierwszej minucie Apgar taki sobie 5 punktow jedynie. Uzywali ssaka i natleniania, ale urodzila sie rozowiotka. Zaczela oddychac i plakac, potem na obserwacyjny na neonatologii, wszystko okej, wrocila po paru godzinach do mamy
    2) Nie moglismy urodzic lozyska, po 3 delikatnych probach i 2 doktorach zapadla decyzja o krotkim zabiegu w znieczuleniu ogolnym dozylnym. Tu tez wszystko okej

To byl nasz drugi porod w Ginekologiczno-Polozniczym Szpitalu Klinicznym przy ul. Polnej 33 w Poznaniu, jestesmy bardzo zadowoleni z opieki przy obu. Obydwa porody nie obyly sie bez komplikacji - pierwszy z nadcisnieniem tetniczym i proznociagiem/nacinaniem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2016, 02:56

Sylwia91, Kai, Blu, Ola_Ola, Reni@, Sylwusia100, Anieńka, sarcia123, Pumpkin, Jutysia, marlon, Sylwia_i_Niki, Chwilka84, Eryka, diewuszka86, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 02:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie właśnie chłop z sypialni uciekł... Jakoś mi przykro. Ja wstaję do Mikusia, karmię, przewijam, usypiam, a on ma za zadanie tylko być w tym samym pokoju, żebym się raźniej czuła. I co? Zbyt duże poswiecenie? Karmię kp i chcę to utrzymać. Przed porodem byłam negatywnie nastawiona do kp, ale nagle mi się odmieniło i polubiłam to. Żal by mi było karmić butla.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2016, 03:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My sie karmimy :)

• kalika Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 03:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    Ja mam reczny laktator Avent. Dzis odciagnelam po poludniu 180 ml. Pozyczylam elektryczny od szwagierki ale jak szybko go uruchomilam tak szybko wylaczylam ;)
    Czemu? W czym widzisz różnice? Ja mam elektroniczny z LOVI i zastanawiam się, czy recznym nie udawałoby mi się odciągac więcej pokarmu, bo ogólnie uważam że mam go mało (ok.80 ml podczas jednej sesji z laktatorem).

Chwilka, ja wyrzutów sumienia, że wychodzę nie mam. Choć teraz zakupy to już nie to, człowiek wchodzi do pierwszego sklepu i kupuje tam albo wraca do domu z niczym ;p

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• Blu Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 03:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta espumisan kupił mąż bo tutaj dziewczyny pisały że używają i jest bezpieczny. Pani w aptece też polecała, a szczerze mówiąc nie miałam kiedy poczytać ulotki. Zrobię to rano ;)

Limerikowo gratuluję coreczki, chociaż współczuję dodatkowych wrażeń. Odpoczywajcie i zdrówka <3

Kalika moja współlokatorka w szpitalu miała laktator lovi, który był zarówno ręczny jak i elektryczny i o wiele więcej sciagala właśnie recznie. Fajnie masz z wyjściami. Ja na razie byłam w ogródku pod domem :p

No i też się karmimy po raz tysiąc pięćsetny dzisiaj w nocy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2016, 03:34

kalika, Limerikowo lubią tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 04:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo gratulacje!!! Duzo zdrowka dla Was i odpoczywajcue!

Limerikowo lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 04:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Ja mam can9ol easy start,no i bardzo sobie chwale gdybym go nie miala to dawno mm by bylo
    U mnie to samo. Pomógł mi przetrwać najgorsza chwile w 4 dobie w tedy myślałam już by obciąć sobie cycki i rzucić Nimi jak najdalej- taki miałam nawał.

NiecierpliwaKarolina, Sylwia91 lubią tę wiadomość

• Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 05:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maly obudzil sie po 6 godzinach, zjadl i dalej poszedl spac. A ja korzystam i tez ide spac :-)
    Pisalam wczesniej, ze my zmienilismy mleko na hipp na kolki i jest rewelacyjnie. Maly tylko je, spi i zalatwia sie. Istny aniolek a wczesniej to myslalam ze sie powiesze. Polecam to mleko jest rewelacyjne.

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2016, 05:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda ze mleka z cyca nie mozna wymienic na antykolkowe i zebh dziecko dluzej spalo :)

U nas karmienie nr 3

kalika lubi tę wiadomość

• Anieńka Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 05:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba pierwszy debiut tatusia na forum ;) gratulacje dla calej rodziny.

Ja wczoraj znowu mialam kryzys laktacyjny. Caly czas go przystawialam, zachlannie sie zassywal, widac ze mleko leci bo kapurki sa mokre, a maly ciagle nienajedzony. Czy moze oznaczac, ze moj pokarm jest malo kaloryczny?? Na szkole rodzenia uczyli nas, ze mleko matki jest najlepsze na swiecie i dostosowywuje sie do potrzeb dziecka, a to g.... prawda!!

Jak chodzilam w ciazy to kp wyobrazalam sobie bardzo pozytywnie, teraz coraz bardziej mnie wkurza, powinno po takim czasie mi sie juz wszystko uregulowac. Nawet nigdy nie mialam nawalu...
    Predzej sie spodziewalam ze maly bedzie ryczal a ja razem z nim (poki co nie jest zle) niz ze bede miec problemy z kp.

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatecznie po kilku h batali i przystawianiu z cycka do cycka, posszlo 60ml mm.

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie żałuj, że nie miałaś nawału. Ja go przezylam w szpitalu. Dwie doby wycięte z życiorysu. Ale to prawda, że dużo problemów z kp jest
    Nie wiesz, ile maluch zjada, czy oproznia pierś, czy łyka tylko pierwszą najmniej kaloryczna porcję... Ja też przeżyłam już kryzys laktacyjny, gdy mi teściowa zasugerowala, że maly za krótko je i na pewno się nie najada. Zaczęłam o tym myśleć i przy następnym karmieniu susza totalna. Musialam malego przystawiac przez caly dzień co 1,5 godziny, zeby się na nowo rozkrecilo. Dziś przychodzi położna, będzie ważyć Mikusia. Mam nadzieję, że przybrał prawidłowo.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pielegniarka_w_mundurze wrote:
    Była u nas pediatra. Ona kazała mleko zmienić. Kupiłam bebilon comfort proexpert na kolki i zaparcia. Zobaczymy czy coś się zmieni. Poza tym daje Bobotic i dicoflor. Ogólnie jest masakra. Teraz płacze od 19. Nie śpi. Ja wymiekam. Mi też chcę się płakać.

U mnie idzie dicoflor i espumisan. Wczorajszy dzien koszmar, w ogole mama spac nie chciala. Beczalam z bezsilnosci. Drzemala po 30-40min i znow 2h bez spania. W koncu usnela o 1 w nocy i pobodka co 3h na karmienie. Daje jej cycka jak jest w nim mleko ale za duzo pokarmu nie mam. Mm dostaje bebilon dla alergikow. Mam wrazenie, ze jej nie smakuje i do tego sie nie najada. Przerwy powinny byc 4h przy mm a ona po 2h juz glodna... Ide dzis do lekarza, licze na pomoc bo wariuje... Trzymaj sie Pielegniarka, jak to wszyscy mowia - to minie ;)

Chwilka, a jak problemy jedzeniowe u Ciebie?

Aha i powiedzcie mi, skad mam wiedziec, ze pieluszka jest za mala? (Tylko sie nie smiac ze mnie prosze ;) )

• szynszyl Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna, Limerkowo serdecznie gratuluję ^^

Kai niefajnie, że zostałaś sama, u mnie w nocy to mąż przewija malutką, podaję mi do karmienia, cieszę się bo to jednak chwila wytchnienia przed kolejnym dniem.

Ja też nie miałam nawalu :) laktatora nie próbowałam, ale nie chce podawać butelki narazie zobaczymy jak długo się da :) pokarmu raczej starcza więc trzymam się kp :)

Dziewczyny kiedy planujecie bądź już odbyłyście pierwsza podróż do rodziny?

Jutysia, Limerikowo lubią tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai wrote:
    A mnie właśnie chłop z sypialni uciekł... Jakoś mi przykro. Ja wstaję do Mikusia, karmię, przewijam, usypiam, a on ma za zadanie tylko być w tym samym pokoju, żebym się raźniej czuła. I co? Zbyt duże poswiecenie? Karmię kp i chcę to utrzymać. Przed porodem byłam negatywnie nastawiona do kp, ale nagle mi się odmieniło i polubiłam to. Żal by mi było karmić butla.

Kai nie martw się, mój niby ze mną śpi, ale nie wstaje do małego. Przyzwyczaiłam się. Ale jak wraca po pracy to przewija, nosi, kąpie i robi to chętnie.

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutysia, Limerikowo gratulacje! Dużo zdrowka dla was i waszych maluszków!

Jutysia, Limerikowo lubią tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzis ładnie spalismy do 3.45, a potem cyc i akcja nie bede spal do 5.15.. o 6 zadzwonil budzik M i wszystkich obudzil. M stwierdzil, ze sobie jeszcze pospi, myslalam, ze go zamorduje. Doslownie zepchnelam go z lozka i kazalam zajac sie dzieckiem skoro bez potrzeby je obudzil. Niestety i tak skonczylo się na cycu. Teraz znow sie karmimy, takze tak.. poranek taki sobie

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -

Wysłany: 27 października 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin, my już zmienilismy Pampersy na 2, bo 1 robiły się ciasne i mocno opięte na nóżkach. Zdarzyło się nawet, ze miał odciśnięte gumki na nóżkach. Więc stwierdziłam, że pora na zmianę.

Pumpkin lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo gratulacje <3 śliczne maleństwo! Odpoczywajcie <3

Dziewczyny co do najadania się podczas kp... Jedna bardzo mądra położna mi powiedziała tak w szpitalu: przestań się martwić czy się najada i zaufaj swojemu dziecku. Wszystko zaczyna się w Twojej głowie, mleko też.

I święte słowa. Przestałam się martwić i mała zaczęła prawidłowo przybierać. Jak nie chcecie dawać dziecku tego pierwszego pokarmu którym mogłoby się nasycić lekko zamiast najeść to polecam odciągnąć trochę przed karmieniem.

U mnie wczoraj sukces! Udało mi się ściągnąć 50ml laktatorem. Będę walczyć dalej hehe

Chwilka84, Limerikowo lubią tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png

Wysłany: 27 października 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i mamy miesiąc <3

Muszę przyznać, że mimo wszystko to najcudowniejszy miesiąc w naszym życiu :-)

diewuszka86, Chwilka84, Blu, sarcia123, kalika, Pumpkin, Limerikowo, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
‹‹ 983 984 985 986 987 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ