Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Diewuszka - mowia, ze jutro juz pojdziemy do domu. Nie mamy ani zółtaczki, jestesmy grubasami, wiec tylko ze wzgledu na mnie tu jestesmy.
Miałam łyzeczkowanie i stad taka utrata krwi i spadek hemoglobiny.
Kalika - dzieki))))
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2016, 12:35
-
nick nieaktualnypielegniarka_w_mundurze wrote:Dziewczyny, jak mój Niunio się męczy.
Brzuch go boli. Kupki zrobić nie może. Wczoraj płakał do 1 w nocy aż zasnął. I wstał o 7. Prezy się, wyginatak mi go szkoda. Dostaje Bobotic i dicoflor i bączki lecą. Ale była 1 kupa wczoraj rano tylko.
masowalam go na wszystkie sposoby. I był cyc i butla i cyc. A potem znowu cyc i padł.
Mam zmienić mleko na bebilon comfort. Zobaczymy czy pomoże. Dziś skończy 3 tygodnie. Czyli etap kolek się zaczyna
O masz, identycznie u mnie...caly wczorajszy dzien, dzis dopiero mala usnela... czy bylas z tym u pediatry? U mnie tez skonczone rowno 3 tyg...
-
Moja po mm śpi 2-2.5h czasem ale to mega rzadko 3h.
Ja wprowadziłam mm jak mała mało przybierala a ciągle wisiała na cycu. Mogła np po cycu jeszcze zjeść 60-70 ml mm. Moim mlekiem nawet jak odciagne 70 ml po 30 minutach się nie najada (wyjątek stanowi noc kiedy podobno mleko matki jest tlustsze)
Mówią że nie ma mało tresciwego pokarmu. Dziś położna mi powiedziała jest mleko 1i 2fazy pierwsze ma za zadanie ugasić pragnienie drugie najeść. U mnie na 70 ml zaledwie 40 ml jest mleka tresciwego 2 fazy więc się nie dziwię że będąc na samym cycu Gabi mi się budziła co 40-60 minut.
Ja matka Polka na siłę nie chce być i upierac się przy kp bo to jest najlepsze? Bo tak mówią?
Ja karmie mieszanie, od tygodnia z przewaga mm, jeżeli całkowicie przejdę na mm a moje dziecko będzie zdrowe będzie spało to nie widzę w tym nic złego. Przede wszystkim szczęśliwa matka to szczęśliwe dziecko.
U nas Gabi też robi od kiedy zaczęłam dawać mm jedna kupke dziennie. Położna nie widzi w tym nic złego. Puszcza baki nie ma zatwardzenia.
Przy mm trzeba dziecko przepajac. jak dajecie samo mm bez wstępnego kp to po zakończeniu dać trzeba kilka łyków wody przegotowanej.
A co do zaczerwienionej pupy. Odstawilam mokre ścierki. Myje przegotowana woda i wacikami osuszanie i sypie pudrem.moze być też mąka ziemniaczana. Bez żadnego kremu chemii pupa w kilka dni jest śliczna. Zaczerwienienie zniknęło. Raz dziennie tylko linomag w pachwinkach i wszystkich faldkach
Rozmawialtscie też o pieluchach - u nas pampers premium care rlzWiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2016, 13:55
Pumpkin lubi tę wiadomość
7/10/2016 Córeczka
13/09/2018 Dwie kreski !
15/09/2018 Beta 655; 18/09/2018 Beta 2556 !
3/10/2018 Bijace serduszko -
szynszyl wrote:Czy wasze pociech jak narobia w pieluche to natychmiast alarmują? Bo moja jest strasznie wyczulona, ogólnie fajnie bo minimalizuje odparzenia jakiekolwiek, ale na spacerze jest problem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2016, 14:34
Sylwia91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny urodziłam śliczną córeczkę dzisiaj o 11:30, SN, bez znieczulenia. Waga 3630, długa na 55 cm. Jest wspaniała i właśnie słodko śpi
O samym porodzie napiszę potem jak dojdę do siebie.
diewuszka86, Chwilka84, NiecierpliwaKarolina, marlon, Blu, Sylwia91, Eryka, kalika, Sylwia_i_Niki, Anoolka, linka89, szynszyl, Pumpkin, kkkaaarrr, kehlana_miyu lubią tę wiadomość
-
Jutysia wrote:Dziewczyny urodziłam śliczną córeczkę dzisiaj o 11:30, SN, bez znieczulenia. Waga 3630, długa na 55 cm. Jest wspaniała i właśnie słodko śpi
O samym porodzie napiszę potem jak dojdę do siebie.
Gratulacjewypoczywaj!
Jutysia lubi tę wiadomość
-
Jutysia gratulacje
Staram się czytać Was regularnie, ale nie powiem na nadmiar czasu przy dwójce bąbli nie narzekam
Niestety kolki dopadły i nas, pomaga espumisan i masażyki. Zobaczymy jak będzie dzisiaj. Karmię tylko piersią, dzisiaj polozna ważyła młodego i wyszło 110g więcej niż przy wypisie ze szpitala. ZObaczymy jak pójdzie dalej w przyszłym tygodniu mamy lekarza. Zazdro wagi u Waszych 5-cio kilowych pociech
Córka bardzo zainteresowana bratem. Chce do niego cały czas zaglądać, podaje pieluszki, pomaga przy kąpielisłodziak straszny ale chciała go też bić dzisiaj jak płakał, a ona nie słyszała piosenki
generalnie oczy dookoła głowy to czasem mało
Ale dajemy radę ogarnąć tą naszą małą gromadkei zaliczyli my dzisiaj pierwszy mini spacer, mały chyba nie zauważył ze wyszliśmy z domu bo przespał całe wyjście i śpi dalej do teraz
NiecierpliwaKarolina, Chwilka84, Reni@, Sylwia91, diewuszka86, Sylwia_i_Niki, Jutysia lubią tę wiadomość
-
kkkaaarrr wrote:Borysek jest calkiem obojetny na zawartość swojej pieluchy, ma to niestety swoje wady, latwo kupe przeoczyc i potem sobie z nia spi 3-4h. Z drugiej strony, tfutfu chyba pupinka nie jest nadwrazliwa, bo nic brzydkiego mu sie tam nie robi, a nie bede ukrywac, ze zdarzylo mi się go w nocy nie przewinac jak zasnal przy cycu, a ja wiedzialam, ze kupa wrazenia na nim nie robi, czego o przewijaniu powiedziec nie moge
kkkaaarrr lubi tę wiadomość
-
Jutysia, gratulacje! Witamy w gronie rozpakowanych mamuś
Sarcia, początkowo synek nie umiał chwytać moich brodawek więc odciąglam, bo nie chciałam karmić mm. Teraz zjada z piersi przez kapturki, ale złości szybko, więc cycek jest kilka razy dziennie, a faktyczne karmienia są z butelki moim odciagnietym mlekiem. Poza minusem jakim są czeste sesje z laktatorem ma to też swoje plusy-kilka razy już wychodziłam do ludzi (byłam w teatrze, kilka razy na zakupach, u dentysty), no i mam kontrolę nad tym ile mały faktycznie zjada.Reni@, Jutysia lubią tę wiadomość
06.2015 - nasz aniołek:*