X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasami myślę o mm.. ale czy wtedy by spał dłużej? Witki juz mi opadają... nie wiem ile sam rady dalej

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miewam chwilę zwątpienia, bo karmie mlekiem odciagnietym, a czasami młody jest tak absorbujacy, że brakuje mi czasu, żeby mu odciągac. Poza tym potrzebuje jeść coraz częściej, głownie wieczorami, a wówczas mleka w cyckach najmniej i mam wrażenie, że jest głodny. Ehhh,już wczoraj rozpakowalam puszkę Enfamilu i zapoznałem się z instrukcją przygotowania..., ale zanim zdążyłam mu to podać to zasnął :D Z dobrych wieści, to młody nakarmiony o 23:30 spał pięknie do 4:10, a potem do 8:00. Mi za to prolaktyna, oksytocyna i cale to mleczne szaleństwo rzuciło się na mózg, bo wczoraj wyrzuciłam 60 zł do worka z brudnymi pieluchami małego. Dobrze, że ich potrzebowałam i zaczęłam przeszukiwać dom, bo inaczej ucieszyliby się państwo w sortowni śmieci ;p

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• Kasik2 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W nocy zaczęłam lekko krwawic i dzisiaj biorą mnie na próbę porodu... cokolwiek to znaczy...
    Trzymajcie kciuki

Reni@, Chwilka84, Anieńka, Sylwia_i_Niki, Blu, Anoolka lubią tę wiadomość

klz9zbmhugl0l61p.png
  • Evelle Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzonka kasik2 trzymam kciuki, będzie dobrze!!!

atdc9vvjtiub4xrf.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik powodzenia! :)

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak mój Niunio się męczy.
    Brzuch go boli. Kupki zrobić nie może. Wczoraj płakał do 1 w nocy aż zasnął. I wstał o 7. Prezy się, wygina :( tak mi go szkoda. Dostaje Bobotic i dicoflor i bączki lecą. Ale była 1 kupa wczoraj rano tylko.
    masowalam go na wszystkie sposoby. I był cyc i butla i cyc. A potem znowu cyc i padł.
    Mam zmienić mleko na bebilon comfort. Zobaczymy czy pomoże. Dziś skończy 3 tygodnie. Czyli etap kolek się zaczyna :(

• diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik powodzenia! :)

l54t4dr.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeszcze raz polecam w razie czego rossmanowski niebieski krem, Kuba miał biegunkę, robił wodniste,kwasne kupy i przy odbycie porobily mu się małe ranki, nałożyła gruba warstwę kremu i rano nie ma.śladu. W razie czego polecam.
    My noc mieliśmy spoko, gorzej u nas w dzień, ale pogoda dzisiaj ładniejsza to na.spacer pójdziemy.
    Dzisiaj jesteśmy sami cały dzień bo mąż.wrócił do pracy, do końca tyg pracuje po 12 h, mam nadzieje ze nie zwarjuje i że nie będzie marudny. Narazie jest ok,udało mi się wykąpać i nawet zjeść śniadanie, teraz walczymy z drzemka w łóżeczku.

ex2bi09komf7ydjp.png
  • linka89 Ekspertka

Wysłany: 26 października 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewuszka86 wrote:
    U mnie termin z OM dopiero za tydzień, z dwóch usg na niedzielę 30.10, ale mały w zeszły poniedziałek miał już 3500 więc spory, do tego miałam problemy szyjkowe więc byłam nastawiona na to, że do połowy października urodzę. No i mam bóle miesiączkowe i coraz silniejsze skurcze, męczę się już bardzo i marzę, żeby urodzić. Słabo mi się robi jak myślę, że mogłabym przenosić :/ Boję się ile mały urośnie i w ogóle wywoływania. Dziś byłam na spacerze pomimo deszczu i weszłam 2 razy na 4 piętro. Ugotowałam pełny obiad, krzyż mi pęka, ale jestem zdeterminowana, żeby jakoś wykurzyć mojego małego lokatora. Końcówka ciąży masakra..

Dziewuszka, ja też coraz bardziej się martwię, że przenoszę :/ Poza bólami okresowymi, które czasami mi dokuczają w nocy, to nie widzę specjalnych porodowych objawów :/
    Też próbowałam różnych naturalnych sposobów na przyspieszenie porodu - ale póki co nie działają... Poza tym po spacerach dłuższych zaczęły mi stopy puchnąć :/
    A ze schodami, to słyszałam, że bardziej schodzenie służy

• szynszyl Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia Kasik, może to już dziś :)
    Mój aniołek daje nam się wyspać raz spała od 21 do 2.30 i potem do 7 :) nie wiem czy nie za długo, ale się cieszę :)

Czy wasze pociech jak narobia w pieluche to natychmiast alarmują? Bo moja jest strasznie wyczulona, ogólnie fajnie bo minimalizuje odparzenia jakiekolwiek, ale na spacerze jest problem :/

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też dziś jedna z cięższych nocy. O 3-5 nie spał i co chwila dopijał plus 2 razy kupa. Skutek taki ż rano dostał pierwszy raz mm bo miałam tylko 70 ml mojego. Reszte wypił. Po mm o 8.30 ulewał. po godzinie dopił to moje 70 i teraz niby probuje zasnąć ale co chwila smoczek wypluwa i płacz. Dobrze ze chociaz starszy syn dziś spał spokojnie

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pociesze was ze moje dziecko do 2 tygodni tez pieknie spalo, a pozniej sie zaczelo :) wasze smerfy to jeszcze pl porodzie odsypiaja :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas maly dzisiaj w noxy bylwmiare laskawy zasnal pk polnocy wstal o 3 pozniej po 5 i po 7 takze nie jest zle

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa,i najwazniejsze dzis mamy 5 tygodni ! :)

Reni@, diewuszka86, Sylwia91, Sylwia_i_Niki lubią tę wiadomość

• diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linka89 wrote:
    Dziewuszka, ja też coraz bardziej się martwię, że przenoszę :/ Poza bólami okresowymi, które czasami mi dokuczają w nocy, to nie widzę specjalnych porodowych objawów :/
    Też próbowałam różnych naturalnych sposobów na przyspieszenie porodu - ale póki co nie działają... Poza tym po spacerach dłuższych zaczęły mi stopy puchnąć :/
    A ze schodami, to słyszałam, że bardziej schodzenie służy

A na kiedy masz termin? Ja mieszkam na 4 piętrze więc, żeby wejść musiałam też zejść. Nic to jednak nie daje. Najlepsze jest to, że jedyne buty w jakie się wcisnę to trampki, jakby spadł śnieg to nie mam w czym wyjść z domu, takie mam nogi spuchnięte, jak balony dosłownie.
    Zaczynam wierzyć w to, że żadne sposoby nie są skuteczne i dzidziuś po prostu wyjdzie jak mu się zachce. Chyba trzeba się z tym pogodzić :/
    Po spacerze niby brzuch twardy jak kamień, ale chwilę odpocznę i normuje się.
    Hmm czyli w dwupaku jestem jeszcze ja, Kasik, Justysia, Sylwia i Niki no i Ty.
    O kimś zapomniałam?

A tak na marginesie, ciekawe co u Rutelki. Czekali na wyniki badań i mieli iść do domu, a nie dała znać co i jak. Mam nadzieję, że u niej wszystko w porządku.

l54t4dr.png
  • marlon Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik powodzenia!

Myslalam, ze dzis pojdziemy do domu a tu hemoglobina 6 i beda mi robic transfuzje :(
    Troche sie cykam, ale z drugiej strony martwił mnie troche brak progresu w rekonwalescencji, siły do zycia minimalne i brak polarmu :(

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlon trzymaj się, będzie dobrze. W szpitalu wiedzą co robią. A powiedz, jest szansa, że w weekend będziesz w domu z synkiem? Jesteśmy z Tobą kochana.

l54t4dr.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik, powodzenia!

Marlon, trzymaj się! Po transfuzji na pewno zyskasz dodatkowy zastrzyk energii i życie stanie się piekniejsze :)

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    Czasami myślę o mm.. ale czy wtedy by spał dłużej? Witki juz mi opadają... nie wiem ile sam rady dalej

Nie mowione ze po mm spac bd dluzej, kolezanek na mm niektore dzieci budza sie tak samo po 2,5 h

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalika

Nie karmisz bezposrednio z piersi ? Dlaczefo ?

‹‹ 980 981 982 983 984 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ